|
XFX RX 6800XT İNCELEMESİ [ Kullanıcı Yorumları ] (15. sayfa)
-
-
AMD nin standardı, voltaj düşürüp hızı arttirirsan hem serin çalışir hem performans artar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Deneyeyim bakalım.:)) -
İlk default ile oyun açtım ac odyssey. Fena cw sesi geldi... 2500 üstü frekanslara çıktı ama kart. Sonra senn ayarları denedim ses kesildi yada ciddi derecede azaldı... -
Cw bobin ziriltisi voltajdan olur zaten , voltajı dengeledigin için sorun olmaz cw bende baya bir miktarda kestim.
-
79-80 biraz çok , yazılımdan fanalrı biraz kurcaladınız mı hocam çok düşükte olabilir sisinki amd sürücüye göre kendi kendine ilginç ayarlar yaptırabiliyor.
-
Hocam hiç ekran kartının fan ayarına dokunmadım artırayım mı RPM sini ? kaç yapayım -
Bak ben bu şekilde kullanıyorum ister aynısını dene ( sende aynı değerlerle stabil olma ihtimali %30 filan , kendin uv yapman lazım ) , istersen bu değerlere hiç dokunma sadece fan profine girip buna benzer birşey yap orada kaç derece sıcaklıkta fanı % kaç açsın onu belirliyorsun.
Sol taraf için de sana uygun değer söyleyim muhtemelen uyacak yani ,
min frekansı 2225 yap
Max frekansı 2475 yap
Voltage yi 1000mv yap , geri kalanların hepsini birebir aynısı yap böylece sıcaklıkda düşecek performansta artacak.
-
Hocam siz gibi yapayım ben nasıl olsa siz optimizasyonu en iyi şekilde ayarlamışsınızdır. 👍 -
Benim optimizasyonum benim karta özel 30 kere deneme yaptım ben bu değeri bulana kadar senin kartta olursa güle güle kullan tabi armut piş ağzıam düş olur
-
rx 6800 xt ryzen 5 5600 x tuf x570 anakart mevcut olur sanırsam -
Her kartın gpu su farklı bellekler benzer olur ama gpu ların hepsi farklı bu sebeple ayarları gir kendin deneyerek optimize et.
-
-
OC Yaptıysan stabil olmayabilir bu tip crash lar Gpu boostladığı hızda istediği voltajı çekemediğinde olur genlelde, biraz voltajı yükseltirsen muhtemelen düzelir. Yok kart stok durumdaysa birşey diyemiyorum
-
Tamam hocam sağolasın -
Hocam Ekran kartını düşük voltaj varsayılan ve yükte çalıştırdım üçündede sıcaklığı 80 in altına düşüremedim. 1 günde 30 kere Assasin creedde aniden donup oyundan atıyor hata veriyor. 8 fan var extreme de fanları çalıştırsamda sıcaklık düşmüyor. Driverleri güvenli modda kaldırdım tekrar kurdum. Sıkıntı devam ediyor. -
Referans tasarım mi kartın ?
evet hocam. Youtube incelemelerinde 70-75 arası alıyorlar benim kasayla aynı kasa icue 465 x model. Bende ise hep 80 derece çıkıyor. Fpslerde sorun yok amd hata veriyor oyundan atıyor. Birde bildirimlerde watman hatası falan çıkıyor -
Evet, güzel bir soruna denkgeldik.
Şimdi şu şekilde yapalım , son güncel sürücüyü masaüstüne indir hazırla.
Windows'u en güncel haline getir, arkasından sistemde tam virüs taraması yap. ( Windowsu mutlaka orjinal kullan, antivirüs'ü de. 2 Sini de online lisans olarak çok hesaplıya alabilirsin.)
DDU ile güvenli modda sürücüyü kaldır ve bu işlemi iki kere yap.
Sonrasında sürücünü yükle , sistemini yeniden başlat.
Sonrasında aşağıya yazdığım değerleri gir yazılımdan.
Voltaj kısmı en solda olacak.
Min. Mhz : 2250
Max. Mhz : 2450
Voltaj : 1.010MV
Fan ayarını da yukarı dalgalanacak şekilde ayarlayacaksın yay şeklinde.
Bunları yap tekrar bakalım bir. Yazılımdan ayarlama yapamazsan haberleşelim sana SS atayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X