Şimdi Ara

XFX rx 6650 xt 7519 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Dostum saçma sapan içi boş argümanlarla gelme bana inan çok yoruldum sizin gibilerden.


    Gördüğüm kadarıyla bütçen AMD kartlara yetiyor o yüzden bu içi boş saçmalıklarla kendini avutuyorsun. Tavsiyem bütçeni biraz daha artırıp Nvidia kartlara yönelmen böylece bir anda bu saçmalıklardan sıyrılabilirsin.

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt
    Hahahahaha hayatımda sizin kadar boş bir insan görmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6600xt 3060 dan iyi. bunun neyini savunuyorlarki daha :D listedeki fiyat da 6650xt içindi zaten. bu arada evet amd ucuz ve daha iyi diye alıyoruz. pahalı alıp da daha az performans veren ve fazla güc ceken kartı alacak kadar sazan degiliz ki @RTX3080Ti 3080ti. sen alırsın paran coktur ben paramla mutluyum cok yaksın az kaçsın dersen o başka.


    son 3 kartım da amd. sorun sıkıntı o bu şu yaşamadım ben de. sorunsuz kullananlar varken neden daha fazla para vereyim ki... ha sorun yaşarım çözemem o ayrı. kartta degil de biraz da orada burada arayın çözümleri.

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Hocam son yazışmamızdan beri Hardware Unboxed'un bahsettiğiniz videosunu izledim. Genel conclusion kısmındaki ifadelerin çoğu AMD'nin MSRP olarak %15 daha yüksek olduğunu ifade ederek yapılan bir şeydi. Ki tam videoyu izlerseniz farkların çoğu oyunlarda küçük bir fark olduğunu, ray tracing olan oyunlarda ise NVIDIA'nın önde olduğunu ifade etmişler.


    Türkiye fiyatlandırması içerisinde 3060 alınmaz demek daha doğru. Aynı fiyat olsa 6600 yerine 3060 alınır, fakat ülkemizde 6650xt ile benzer fiyatlandırmaya sahip. 6650xt ortalamaya vurulunca genel olarak daha önde oluyor, ki ray tracing işten çıktığı anda AMD'nin farkı yükseliyor. Bu kartlarda ne kadar ray tracing yapabilirsiniz siz karar verin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Sapphire 5600XT kullanıcısıyım ve çevremde bana sistem soran herkese daha sonra kulaklarımı çınlatmamaları için AMD ekran kartını önermiyorum.

    Bir GPU düşünün ki kendi sunduğu özellikleri (Radeon Chill, Radeon Boost) kullanmak isteyince siyah ekran verip illallah ettirsin.

    XFX 6600XT'de de denendi bu özellikler, bu sefer "Görüntü Tekrarı" özelliğini açınca oyunda 20dkda bir siyah ekran veriyor.


    Valorant gibi CPU ağırlıklı bir oyun oynamasam günde 20 kere restart atarım heralde pcye siyah ekrandan dolayı.


    Yine masaüstü kaydedici özelliği açıkken Chrome, Discord ekran paylaşımı tarzı GPU kullanan programlar açıkken siyah ekran, fanlar tam hız, Radeon sürücüsü çöktü bildirimi falan filan.


    AMD GPU'ların video işleme (x264) konusuna hiç değinmiyorum bile. 1000 mbps internetim var ve oyun yayını yapamıyorum görüntünün kalitesizliğinden :)

    x265 cam gibi ona zerre lafım yok ama ne yazık ki stream servisleri şimdilik sadece x264 kodlama kabul ediyor.


    Keşke zamanında alırken 2060 hatta 1660ti alsaydım da AMD almasaydım ekran kartını diyorum sürekli.





  • bitik. kullanıcısına yanıt

    2019 dan bu yana Vega56, 5600XT, 5700XT ve 6600XT kullanma fırsatım oldu. Video işlemeyle hiç işim olmadığı için o konuda bir yorum yapamıcam ama diğer söylediklerinin altına imzamı atarım.


    AMD gerçekten yazılım vasatı bir firma. Yukarıda da yazdığım gibi 6600XT yi aldığım gün DDU ile tertemiz driver kurduğum halde siyah ekran yedim üstüne sistemden komple driver silindi XFX rx 6650 xt 7519 TL 

  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Hocam incelemede ne ray tracing ne de DLSS üzerine hiç bir kıyaslama söz konusu değil, tamamen saf performans karşılaştırılıyor ve sonuçlar 1080p de %3 ile 6600XT, 1440p de ise %2 ile 3060 lehine fakat iş gerçek hayat karşılaştırmasına gelince yukarıda da belirttiğim gibi ben 3060 ile DSR 4K da RDR 2 yi 60+ fps de akıcı şekilde oynuyorum, aynı oyunu 6600XT ile de oynadım gerçekten görsellik olarak arada uçurum var diyebilirim oyun 3060 da o kadar net ve güzel görünüyor ki oynadığım oyunu bir kez daha baştan oynattı. Yine Dying light 2 de 2K high ayarlarda 6600XT ile 50fps üzerini göremeyip ayar kısarken 3060 ile high da DLSS Quality açınca görsellikten hiç bir şey kaybetmeden 75fps akıcı şekilde oynamaya başladım işte bunlar o incelemelerde yok, bunlar gerçek hayat karşılaştırmaları ve tüm dengeyi Nvidia lehine çeviriyorlar.


    Ayrıca pazar payının %80 den fazlası Nvidia ya ait. Hem pahalı satıyor, hem kartları daha fazla güç tüketiyor hem de %80 den fazla pazar payına sahip... sanırım tüm dünya Nvidia fanboyu :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 20 Mayıs 2022; 22:32:26 >




  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Aldığınız 6600 XT Sapphire miydi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Asrock phantom gaming.

  • inventus adam ya fiyatlara bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    https://www.youtube.com/watch?v=LBhvfjfJrPg&feature=youtu.be 8:50 spesifik olarak ray tracing'li olduğunu söylüyorlar graph şeklinde.


    6:00 Metro'dan bahsederken ray tracing'in standart olarak açık olduğundan bahsediyorlar.


    Saf güç karşılaştırması diye bir şeyin olmadığını herkes biliyor. Adaptasyona göre performans alımı değişir.


    Radeon preview driver'lar çıktı yeni, FSR 2.0 birkaç oyunla beraber yayınlandı. AMD yazılımsal olarak da gelişiyor.


    Herhangi bir tarafın fanboyu olmaya gerek yok şunlar görme adına. 6650xt, fsr 2.0, preview driver'lar biraz daha piştiğinde kıyaslamaya bakarsınız. Şu anda 3060 ile 6650xt fiyatı aynı. Kıyaslanması gereken kartlar bunlar bu piyasada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    50 oyundan sadece metro üzerinde durmanız şaşırtıcı. Ne yapalım metroyu çıkaralım mı o zaman? gidelim firmaya neden gelişmiş bir sürüm çıkarıp RTX li yaptınız mı diyelim? yada böyle popüler bir oyunu sırf AMD nin vasat RTX performansı yüzünden es mi geçelim? aslında olması gereken gerçek hayat performansı için RTX + DLSS de dahil edilmeli ve 3060 ın nasıl 6600XT nin içinden geçtiği gösterilmeli ama insaflı davranıp 50 oyunda ne RTX ne DLSS hiç biri açılmamış, gerçekleri konuşacaksak gerçekler bunlar maalesef.


    Ayrıca şu AMD yazılımsal olarak da gelişiyor goygoyunu bırakalım artık ben bunu 10 senedir duymaktan bıktım. Bildim bileli AMD yazılım işini beceremiyor, bir şeyi düzeltiyor diğerini batırıyor yada yeni bir şey ekliyor en az 2 sene problemlerden sorunlardan kullanılmıyor bu hep böyle oldu.


    Ayrıca yukarıda da dediğim gibi ''gerçek'' hayat testleri bambaşka. Mesele buyur ben 4K 60fps RDR 2 oynuyorum. 6600XT yi geçtim şu görsellikte 6700XT ile 60fps bu oyunu oynayabilen varsa buyursun gelsin.


    Edit: Nvidia nın çözünürlük ölçeklemesi muazzam çalışıyor (DSR), aynı çözünürlük ölçeklemeyi (VSR) 6600XT de yaptığım zaman ekran titriyor kafayı yiyordu. Ayrıca AMD de upscaling yaptığın çok bariz belli oluyordu sanki 4K değil de 3K gibi bir görüntü sunuyor görüntü gerçekten net değil. Yıllar önce gelen teknolojiyi zahmet edil düzeltirlerse inşallah bir gün AMD de de sorunsuz çalışır.


    XFX rx 6650 xt 7519 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 21 Mayıs 2022; 0:15:19 >




  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Size örnekleri çöpe atın demiyorum, uç örnekler çıktığı anda farkın %15'in altına indiğini anlamanızı istiyorum. Ki fark genelde %10'un altında. 6500xt-eski kartlar kıyaslaması gibi bir iki tane uç örneğin genel grafiği çok etkilediği durumlar dışı genel farka bakmanızı istiyorum(6500xt'de doom'u çıkarttığınız anda kıyaslama çok değişiyor).


    İki kart da güzel kartlar. Şu ekonomide hangisi düşerse alınsın. Sadece birisi öbüründen iyi demek iki tarafa da haksızlık olur(ki ray tracing'i kapattığınız anda işler değişiyor).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Tam olarak ray tracing i kapattığımız anda ne gibi değişiyor açıklar mısınız? ısrarla aynı cümleyi kuruyorsunuz da cidden merak ettim. Yani 50 oyun içinde 20 tanesi ray tracing açık şekilde test edilmiş de bizim mi haberimiz yok? 1 tane metro exodus üzerinden ray tracing diyorsunuz cidden anlam veremedim.


    Yani illa böyle 1 oyun üzerinden genele yayılmış gibi konuşacaksak WWZ de vulkan ile test edilmiş DX11 de test edilse 3060 lehine işler değişekmiş, sonuçta WWZ de Vulkan api AMD kartlara çok ciddi fps avantajı sağlarken Nvidia kartlara aynı oranda fps düşürüyor. Ben bunu sabahtan beri bildiğim ve gördüğüm halde tek bir lafını dahi etmedim çünkü 1 oyun ve 1 oyun üzerinden koca 50 oyunluk incelemeyi yargılamak biraz komik kaçıyor ama madem metro exodus yanlı şekilde RTX ile test edilmiş buyrun WWZ de vulkan ile yanlı şekilde test edilmiş.


    Ayrıca birine öbüründen iyi demek neden haksızlık olsun? zamanında Nvidia dan ban yiyen ve AMD ile sıkı fıkı olan Hardware unboxed bile açıkça ''benzer saf performans, daha iyi rtx desteği, dlss desteği, daha büyük vram arabelleği ve kısıtlanmamış pci x16 bağlantısı 3060 ı daha iyi bir ürün haline getiriyor'' diye belirtmiş.


    6600XT nin tek avantajı fiyatı o da sadece bizim memlekette, yurtdışına baktığın zaman hiç bir avantajı yok. Bizde 2 kart arasında 1500 TL yani asgari ücretin %35 i kadar fark var, newegg e baktığın zaman ise iki kart arasında sadece 40$ oynuyor yani yabancılar için çerez parası. Bizde de 40$ civarı yani 600-700 TL oynasa kimsenin 6600XT ye bakacağını sanmıyorum.



    XFX rx 6650 xt 7519 TL




  • Adamın nicki bile nasıl bir fanboy olduğunu açıklıyor. Siz bu adama laf anlatmaya çalışıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.