Şimdi Ara

XFX 7970 Ekranda beyaz çizgiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

diger konuda okudum da sanirim sizde nVidia karti vardi, Driver Sweep ile eski nVidia driverlarini tamamen sildiniz mi? bu sorun ondan kaynaklaniyor olabilir
  • Söyledikleriniz ekran kartı ram arızasına işaret ediyor. Aynı sebepten geçen hafta kendi kartıma değişim yapıldı. Bence fazla beklemeden bu durumu gerekli yerlere bildirin. Ama yazılımsal olmasıda muhtemel bir durum. Driver sweeper ve cleaner kullanarak amd ile ilgili herşeyi kaldırıp tekrar temiz kurulum yapıp birde öyle deneyebilirsiniz.
  • Sorun sürücüden de kaynaklanıyor olabilir ram arızası da olabilir. Ekrandaki çizgilenme durumu genelde ram arızası nedeniyle olur.
    Not: Millet durumu ATI-NVIDIA kapışmasına çevirmeyin. Ben onlarca ATI ve Onlarca Nvidia ekran kartı kullandım. İkisinde de değişik sorunlar yaşadım. Ama şu iyidir şu kötüdür diye bir suçlama yapmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

ati kalitesi

Geçenlerde hesapladım, bugüne kadar 14 Nvidia, 8 yada 9 AMD kart kullanmışım.

2 AMD kartımda 2 de nvidia kartımda sorun yaşamışım. En son MSI GTX570 TFII için 2 aya yakın servisle boğuştum. 4 Problemin tamamı da ram sorunu. Demekki firma ile alakalı değil bu sorunlar. Bu şekilde genelleme yaparak insanları yanlış yönlendirmeyin.

valla hocam bende ne kadar ati kart aldıysam hepsınde sorun yaşadım. şimdiye kadar kullandıgım nvidia kart sayısı 20 yi geçmiştir hiçbirinde sorun falan yaşamadım. bence sendeki nvidia için firma ile alakalı değil

Senin gibi düşünmek gerekirse o zaman ben gideyim nVidia tesislerini bombalayayım. En son test amaçlı değil, oyun amaçlı kullandığım 10 VGA, sırasıyla:

768 MB 8800 GTX
    512 MB ATI HD 4850
    1 GB ATI HD 4870
    2 GB ATI HD 4870x2
    1 GB AMD HD 5850
    1 GB AMD HD 5770
    1 GB nVidia GTX460
    1 GB AMD HD 5870
    1 GB AMD HD 6950
    2 GB AMD HD 6950

Bunların arasında ciddi anlamda sorun yaşadığım tek kart GTX460 oldu. Bu kartı severek kullanmama rağmen BC2, FIFA11, vs..'de saçma bir şekilde saat hızlarını düşürüp oyun performansını yerlerde süründürüyordu. Ve tek sorun yaşayan da ben değildim, forumda birçok kişi GTX460 sayfası altında çözümler aradık.

Şimdi o zaman ben de buradaki fanatikler gibi yapıp "en dandik kartlar nVidia'nın, aman uzak durun" diye mi bağırayım? Ama aksine uygun bir fiyata bulursam GTX570 almayı düşünüyorum, her ne kadar HD6950'den son derece memnun olmama rağmen.

Cidden bu yapılan fanatiklikten dolayı artık bölüme yazasım gelmiyor. Hayır, işin kötü yanı bizzat tanıdığım insanlar, arkadaşlarım bile bunu yapıyor burada. Örneğin M@U de eleştiriyor kartları/markaları ama en azından dayanağı olan şeyleri sunuyor, mantıklı konuşuyor. Aynı şekilde bazen görüşlerine katılmasam da yine birkaç üye düzgünce fikirlerini sunuyor ve gereken verilerle destekliyorlar. Ama diğer birçok kişi nVidia - AMD farketmeksizin "aldım, bozuk çıktı, dandik, öğk" diyor. "Neyinden memnun kalmadın?" diyorsun, sana elle tutulur bir cevap bile vermiyorlar, herkesin ağzına yapışmış 1-2 klişeyi söylüyorlar. Bazılarına bakıyorsun, adam kartı kullanmamış bile, "çok dandik, fanı çok ses çıkartıyor" vs... gibi laflar ediyor; o daha da iç yakıyor.

Böyle susup susup arada patlıyorum işte. Hatta yazdığım birçok şeyi de silmek zorunda kaldım, iyice ağır kaçmasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 2 Şubat 2012; 17:52:01 >

• Senelerdir aynı teraneler nezman bitcek acaba cok merak ediyorum
  • Millet futbol takımı tutar gibi marka tutmaya başladı, bu bitmekten çok daha da artıyor...
  • Tek dertli ben değilmişim, en azından bunu bilmek güzel.
  • Bununla ilgili anket yapmıştım zamanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

ati kalitesi

Geçenlerde hesapladım, bugüne kadar 14 Nvidia, 8 yada 9 AMD kart kullanmışım.

2 AMD kartımda 2 de nvidia kartımda sorun yaşamışım. En son MSI GTX570 TFII için 2 aya yakın servisle boğuştum. 4 Problemin tamamı da ram sorunu. Demekki firma ile alakalı değil bu sorunlar. Bu şekilde genelleme yaparak insanları yanlış yönlendirmeyin.

valla hocam bende ne kadar ati kart aldıysam hepsınde sorun yaşadım. şimdiye kadar kullandıgım nvidia kart sayısı 20 yi geçmiştir hiçbirinde sorun falan yaşamadım. bence sendeki nvidia için firma ile alakalı değil

Senin gibi düşünmek gerekirse o zaman ben gideyim nVidia tesislerini bombalayayım. En son test amaçlı değil, oyun amaçlı kullandığım 10 VGA, sırasıyla:

768 MB 8800 GTX
    512 MB ATI HD 4850
    1 GB ATI HD 4870
    2 GB ATI HD 4870x2
    1 GB AMD HD 5850
    1 GB AMD HD 5770
    1 GB nVidia GTX460
    1 GB AMD HD 5870
    1 GB AMD HD 6950
    2 GB AMD HD 6950

Bunların arasında ciddi anlamda sorun yaşadığım tek kart GTX460 oldu. Bu kartı severek kullanmama rağmen BC2, FIFA11, vs..'de saçma bir şekilde saat hızlarını düşürüp oyun performansını yerlerde süründürüyordu. Ve tek sorun yaşayan da ben değildim, forumda birçok kişi GTX460 sayfası altında çözümler aradık.

Şimdi o zaman ben de buradaki fanatikler gibi yapıp "en dandik kartlar nVidia'nın, aman uzak durun" diye mi bağırayım? Ama aksine uygun bir fiyata bulursam GTX570 almayı düşünüyorum, her ne kadar HD6950'den son derece memnun olmama rağmen.

Cidden bu yapılan fanatiklikten dolayı artık bölüme yazasım gelmiyor. Hayır, işin kötü yanı bizzat tanıdığım insanlar, arkadaşlarım bile bunu yapıyor burada. Örneğin M@U de eleştiriyor kartları/markaları ama en azından dayanağı olan şeyleri sunuyor, mantıklı konuşuyor. Aynı şekilde bazen görüşlerine katılmasam da yine birkaç üye düzgünce fikirlerini sunuyor ve gereken verilerle destekliyorlar. Ama diğer birçok kişi nVidia - AMD farketmeksizin "aldım, bozuk çıktı, dandik, öğk" diyor. "Neyinden memnun kalmadın?" diyorsun, sana elle tutulur bir cevap bile vermiyorlar, herkesin ağzına yapışmış 1-2 klişeyi söylüyorlar. Bazılarına bakıyorsun, adam kartı kullanmamış bile, "çok dandik, fanı çok ses çıkartıyor" vs... gibi laflar ediyor; o daha da iç yakıyor.

Böyle susup susup arada patlıyorum işte. Hatta yazdığım birçok şeyi de silmek zorunda kaldım, iyice ağır kaçmasın diye.

sen daha yeni başlmışın bu işlere ben fx5200 le başldım bu işlere şimdi kullandıgım kartları yazsam gereksiz olur. sen gtx4600 ile sorun yaşamış olabilirsin bu çok normaldır. her teknolojık ürün sorunlu olabilir . eğer sen benı daha öncelerden tanısaydın ne demek istediğimi daha iyi anlardın. ben zamanında bu ekran kartlarıyla ilgili yeterli testler yaptım ve forumda paylaştım. yoksa nvidia babamın değil. ben ne zaman ati kart kullandıysam hep sıkıntı çektim. onun için burda geçıpte iki günlük pc kullanmışlıgın var bana ders vermeye kalkma .

• quote:

sen daha yeni başlmışın bu işlere ben fx5200 le başldım bu işlere şimdi kullandıgım kartları yazsam gereksiz olur. sen gtx4600 ile sorun yaşamış olabilirsin bu çok normaldır. her teknolojık ürün sorunlu olabilir . eğer sen benı daha öncelerden tanısaydın ne demek istediğimi daha iyi anlardın. ben zamanında bu ekran kartlarıyla ilgili yeterli testler yaptım ve forumda paylaştım. yoksa nvidia babamın değil. ben ne zaman ati kart kullandıysam hep sıkıntı çektim. onun için burda geçıpte iki günlük pc kullanmışlıgın var bana ders vermeye kalkma .

Asıl sen yanılıyorsun çünkü dikkat edersen en son kullandığım 10 karttan bahsettim. Kusura bakma ama Fx5200 ile bu işlere başladıysan ve bana "yeni" diyorsan o zaman benim verdiğim listeden önce kullandığım kartlara bakmanı öneririm:

1 MB S3 Virge
    2 MB S3 Trio
    4 MB S3 Trio
    + 4 MB 3DFx Voodoo 1
    8 MB S3 Trio
    16 MB Riva TNT2
    32 MB Riva TNT2
    32 MB GeForce 2 mx 400
    64 MB GeForce 4 mx 440
    128 MB GeForce 4 Ti 4600
    128 MB GeForce Fx 5700
    128 MB GeForce Fx 5900 @5950 Ultra
    256 MB GeForce 6800 GT
    256 MB ATI X800xl
    256 MB ATI X800 XT
    256 MB ATI X800 Pro@ X850xtpe
    256 MB 7800 GTX
    512 MB ATI X1800 XT
    256 MB ATI X1800 Gto
    512 MB ATI X1900 XT @XTX

Sizin olaya başladığınız Fx5200'ün çıkışından 5 sene önce Celeron 300A'ya overclock yapıyordum. Yani durumu "senden daha iyi biliyorum, sen iki günlük kullanıcısın" olayına getirmeden önce biraz sağlam araştırın derim, yoksa böyle FAIL ötesi olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 2 Şubat 2012; 18:42:32 >

• quote:

quote:

Asıl sen yanılıyorsun çünkü dikkat edersen en son kullandığım 10 karttan bahsettim. Kusura bakma ama Fx5200 ile bu işlere başladıysan ve bana "yeni" diyorsan o zaman benim verdiğim listeden önce kullandığım kartlara bakmanı öneririm:

1 MB S3 Virge
    2 MB S3 Trio
    4 MB S3 Trio
    + 4 MB 3DFx Voodoo 1
    8 MB S3 Trio
    16 MB Riva TNT2
    32 MB Riva TNT2
    32 MB GeForce 2 mx 400
    64 MB GeForce 4 mx 440
    128 MB GeForce 4 Ti 4600
    128 MB GeForce Fx 5700
    128 MB GeForce Fx 5900 @5950 Ultra
    256 MB GeForce 6800 GT
    256 MB ATI X800xl
    256 MB ATI X800 XT
    256 MB ATI X800 Pro@ X850xtpe
    256 MB 7800 GTX
    512 MB ATI X1800 XT
    256 MB ATI X1800 Gto
    512 MB ATI X1900 XT @XTX

Yani durumu "senden daha iyi biliyorum, sen iki günlük kullanıcısın" olayına getirmeden önce biraz sağlam araştırın derim, yoksa böyle FAIL ötesi olursunuz.

şimdi bende mi yazım kullandıgım ekran kartlarını , böyle boy gösterisi yapmaya gerek yok. ben senınle bütün ekran kartları üzerinden tartışırım. ayrıca ben sana senden daha iyi biliyorum gibisinden bişey soylemedim . ayrıca bunun bilincek belli bir yanıda yok. ama illa ben daha iyi biliyorum dersen her donanım konusunda tartışırım senle

• @ iktyas, benimle ekran kartı konusunda istediğiniz kadar tartışabilirsiniz. Düzeyli bir tartışma olduktan sonra zevk alırım, memnun olurum. Ama gelip "sen daha yeni başlmışın bu işlere", "iki günlük pc kullanmışlıgın var" cümlelerini kurarsanız ben de gereken cevabı yine de en sakin şekilde veririm. Amacım gövde gösterisi de değildir, donanım konusunda genel bilgime her ne kadar güvensem de her konuda daha iyi biliyorum diye bir iddiam da yoktur zaten. Kendi yaptığınız hatanın farkına varmış olmanız benim için yeterlidir. O yüzden bu tartışmayı uzatmanın manası olmadığı kanısındayım.

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 2 Şubat 2012; 18:56:04 >
  • Bir ürünün bozuk ya da arızalı olmasından dolayı bir markayı sorumlu tutmak, pek akıl karı birşey değil. Sonuçta elektronik ürün alıyorsun, arıza verebilir, her türlü sorunlar karşı karşıya kalabilirsin. Onun için garantisi var yollarsın ya yaparlar ya da değiştirirler. Nvidia ürünlerinde de bozuk çıkabilir, Intel işlemcilerde de bozuk çıkabilir. Takım tutar gibi demiş bir arkadaş, o laf bence iyi birşey değil, sonuçta her zaman bir taraf olmak zorundayız, senin menfaatin hangisi ise o tarafı tutarsın bu tip elektronik ürünlerde
  • Xfx alan arkadaşlar fazlaca sorun yaşıyorlar gibi son zamanlarda !!!!
  • quote:

@ iktyas, benimle ekran kartı konusunda istediğiniz kadar tartışabilirsiniz. Düzeyli bir tartışma olduktan sonra zevk alırım, memnun olurum. Ama gelip "sen daha yeni başlmışın bu işlere", "iki günlük pc kullanmışlıgın var" cümlelerini kurarsanız ben de gereken cevabı yine de en sakin şekilde veririm. Amacım gövde gösterisi de değildir, donanım konusunda genel bilgime her ne kadar güvensem de her konuda daha iyi biliyorum diye bir iddiam da yoktur zaten. Kendi yaptığınız hatanın farkına varmış olmanız benim için yeterlidir. O yüzden bu tartışmayı uzatmanın manası olmadığı kanısındayım.

İyi günler dilerim.

benım yapmış oldugum bir hata oldugunu düşünmuyorum. zaten öyle bir hatam olsa telafi ederım. dediğiniz gibi tartışmanın fazla bir anlamı yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

Xfx alan arkadaşlar fazlaca sorun yaşıyorlar gibi son zamanlarda !!!!

Doğru bir tespit gibi. XFX ile ilgili çok sık sorunlu kart konusu açılıyor nedense.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

Xfx alan arkadaşlar fazlaca sorun yaşıyorlar gibi son zamanlarda !!!!

Doğru bir tespit gibi. XFX ile ilgili çok sık sorunlu kart konusu açılıyor nedense.

XFX'in uzun süreli olarak en son 8800GTX kartını kullanmıştım ve çok memnundum. O dönemlerde XFX deyince insanlar "kaliteli" etiketini hemen yapıştırıyordu. Ama söylediğin gibi son dönemlerde XFX ile ilgili problemler ciddi anlamda çoğalmış gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 2 Şubat 2012; 19:11:24 >
  • Böyle sorunlar yaşamamak için ne yapmak lazım, bir ürün çıktığında da hemen üstüne atlamamak lazım, 2-3 ay geçer sonra alırsın, en mantıklı olanda bu bence...
  • Sırf bu fanatik yaklaşımlar, takım savunur gibi donanım markaları tutkunluğu , ardından gelen ve kişiselleştirilen saygısız muhabbetler yüzünden neredeyse 1 yıldır foruma bile girmiyordum. Şu an görüyorum ki , hiç bir pozitif değişim mevcut değil, halen aynı muhabbetler devam ediyor. Yazık!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

konuyu baslatan arkadas

diger konuda okudum da sanirim sizde nVidia karti vardi, Driver Sweep ile eski nVidia driverlarini tamamen sildiniz mi? bu sorun ondan kaynaklaniyor olabilir

sildim hocam,

özellikle bu sorun 1280x720p'de 120hz de oluşuyor bunu da belirteyim tam ekran ölçeklendirmesinde en çok bu sorun var
    edit : vay arkadaş bu xfx ticketime 4 saat sonra cevap vermiş helal olsun adamlara
    attığım ticket şuydu benim horrible ötesi ingilizcemle :
    [ 2/2/2012 5:02:46 AM] hi i having sometimes black-white line*s in my monitor, i think first it was from monitor but after i record with fraps it not from monitor, that thing-s little above the taskbar. is it a driver issue or its damaged graphic card? and sorry for my english should i take card to where i buy or wait new drivers?

gelen cevap ise bituful bi ingilizceyle :
    Hi Adnan, thanks for your message. Have the graphical issues been apparent since you first installed the graphics card into your system, or was it working fine to start with? Have you tried a different monitor with your system to see if this gives you the same issues? Kind regards, Shaun.
    bide bu shaun ismi asyalı mı yani adam merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan008 -- 2 Şubat 2012; 20:03:26 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.