Şimdi Ara

Xfx 5500XT ekran kartının pcie 3.0 x16 takılıyken 3.0 x4 olarak görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 5 ay
  • Cevaplayan Üyeler 6
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 7
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 saat 47 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 3
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • wrisked (7 mesaj) Suppordle (3 mesaj) eskibirkurt (2 mesaj) napolyon94 (2 mesaj) TheDeviLofDark (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (12 mesaj) Mobil (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> Xfx 5500XT ekran kartının pcie 3.0 x16 takılıyken 3.0 x4 olarak görünmesi
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Merhaba,

    Yeni topladığım ve temel olarak Gigabyte B450M S2H(REV1.0), Ryzen 5 2600 işlemci , Kingston Hyperx 16gb ram, WD M.2 ssd, FSP 600w PSU parçalarından oluşan sistemimde, Xfx 5500xt ekran kartım Gpu-z ve Radeon Software üzerinde PCIe 3.0 x4 olarak görünüyor, halbuki pcie 3.0 x16 slotuna takılı. Bu problemle ilgili ne yapabilirim? Not: bios üzerinden pcie slotunu gen3 olarak ayarladım.


    https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/ee/af/0c/eeaf0cc5e4d7697fb5224c9633d06f2f.png&t=0&width=480&text=1


    https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/64/0a/56/640a567352e98fef3de3ed0b05159a3e.png&t=0&width=480&text=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrisked -- 2 Aralık 2020; 23:36:9 >



    |
    |




  • Yarbay
    4668 Mesaj

    açıklamanın yanındaki soru işaretine tıklayıp start render test diyebilirsin. ondan sonra değişmesi gerek. biosu default olarak bıraksan zaten pcie 3.0 x16 çalışması gerekli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Aralık 2020; 23:44:29 >
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Render test yapınca x4 3.0 oluyor zaten normalde yani boşta x4 1.1 görünüyor




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    eskibirkurt kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    4668 Mesaj

    https://www.donanimhaber.com/rx-5500-xt-pcie-bant-genisliginin-darbogazina-ugruyor-olabilir--117072


    böyle bir konu var. onunla bağlantılı olabilir. tahminimce anakartının son bios güncellemesinide yapmışsındır.

    |
    |
    wrisked kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    bios güncelledim evet ancak paylaştığınız konudaki durumla benim durumum farklı

    |
    |
    eskibirkurt kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    769 Mesaj

    Çok eskiden benzer bir sorunu MSI Z97 anakartta yaşamıştım. Garantide değişim/iade çıkmıştı Z97A anakarta geçmiştim ufak bir fark verip. Eğer başka bir anakartınız varsa onda deneyin isterseniz.

  • Yarbay
    5348 Mesaj
    5500 normalde x16 calismiyor. X8 calisiyor, ama x4 de bayagi dar.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    1957 Mesaj

    Bana da farklı kartlarda olmuştu kartı söküp silip takınca düzeliyor genelde.

  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    söküp tekrar taktım x8 oldu bu sefer de

    |
    |
    Suppordle kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    pcie 3.0'da x16 çalışması gerekmiyor mu? söküp tekrar takınca x8 oldu da

    |
    |
    napolyon94 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    teşekkür ederim öneriniz için ancak söküp takınca x8 oldu

    |
    |
    TheDeviLofDark kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1957 Mesaj

    Normal olmuş zaten kart standart 8x destekliyor. Güle güle kulllanın.

    |
    |
    wrisked kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    511 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    anladım teşekkürler ancak kart pcie 4.0 x8 ise 3.0'da x16 olması gerekmiyor mu? ben öyle biliyorum en azından ama bu kart için böyle bir durum mu var?

    |
    |
    Suppordle kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5348 Mesaj

    Yok, asla x16'da çalışmıyor. 5500xt'nin falsosu bu zaten. 8gb kullanıyorsan dert etme, ama 4 gb ise biraz az performans alacaksın yer yer.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    wrisked kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1957 Mesaj

    Eğer pci.e 4.0 8x çalışmıyorsa bios güncelleyin, güncelse tekrardan bir söküp takın. Ancak şöyle söylim bu kartın mevcut performansı zaten pci 4.0 veriyolu için çok olmadığından alacağınız performans belki %2 belki 3 oynar.

    |
    |
  • Binbaşı
    1116 Mesaj
    5500xt lerin en buyuk sikintisi sadece pci ex 4.0 8x desteklemeleri , 3.0 a takinca yine 8xde kalip , fps droplar ve oyunlarsa surekli dalgali kullanim veriyor. Bunun malesef herhangi bir cozumu yok, sagolsun sadece bir tane incelemede bunu belirtmislerdi.(yurtdisi incelemesi) 20tane inceleme izlemisimdir hic birinde bunu belirtmediler..

    Msi in 8gb lik mesh modelini alip bu durumdan oturu zararina satmak zorunda kaldim. Fps droplar yasayacaginiz icin sinir bozucu olacak , bence en hizli sekilde elden cikartip 1660/1660 super almanizi tavsiye ederim. 5500xtden 1660super e gectim , pci ex 3.0 olmasi nedeniye 1660super full randumanda calisiyor ve herhangi bir drop vs kullanim orani problemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snow-leopard -- 4 Aralık 2020; 2:17:14 >
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Radyo Dinle
Instagram takipçi satın al
Pubg mobile uc
triple negative breast cancer
konkasör
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR6
0,595
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.