Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
206.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Arkadaşlar aracım 2006 astra h. Sislerde xenon takılı. Sağ sis bazen ilk çalıştırmada yanmıyor. Aç kapa yapınca ikincisinde sorunsuz yanıyor. Sıkıntı ne olabilir acaba. Daha dün taktırdım fakat bulunduğum ilçe merkeze uzak olduğundan taktırdığım yere götüremedim. En kısa zamanda götüreceğim fakat bir de buraya yazayım dedim.

küçük ihtimalle ampulunuz, çok büyük ihtimalle balastınızda problem mevcut.

Çok teşekkür ederim ilginize.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Arkadaşlar aracım 2006 astra h. Sislerde xenon takılı. Sağ sis bazen ilk çalıştırmada yanmıyor. Aç kapa yapınca ikincisinde sorunsuz yanıyor. Sıkıntı ne olabilir acaba. Daha dün taktırdım fakat bulunduğum ilçe merkeze uzak olduğundan taktırdığım yere götüremedim. En kısa zamanda götüreceğim fakat bir de buraya yazayım dedim.

küçük ihtimalle ampulunuz, çok büyük ihtimalle balastınızda problem mevcut.

Bugün taktırdığım yere götürdüm. Sorgusuz sualsiz komple her iki sisin de kitlerini değiştirdiler. Balast ampul ne varsa. Şu an sıkıntı yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xenon Mercek kullanıcısına yanıt
    yapmayın yaaaa ben photon marka xenonu bile ğpek beğenmedim keşke almasaydım ama youtubede var örnekleri adam 55 w 35w yi deniyor bizzat
    o nasıl oluyor
  • Megane 2 2044 hb orjinal xenonlu aracım var . xenonumun biri epey aşağıyı gösteriyor bunu düzeltmek mümkünmü.otomatik kendisi ayarlıyor ama sol taraftaki hep aşağıda kalıyor eşit değiller
  • Monza marka xenon kiti yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum , maşallah sorunsuz hala çalışıyor , ama ampulleri artık eskisi gibi beyaz yanmıyor, sararmaya başladı artık , yeni ampul alırken monza marka mı alayım , yoksa başka marka alsam da olur mu ??? soketleri uyar mı birbirine???
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco_ecz

yapmayın yaaaa ben photon marka xenonu bile ğpek beğenmedim keşke almasaydım ama youtubede var örnekleri adam 55 w 35w yi deniyor bizzat
    o nasıl oluyor

55w xenonun ilk çıkış noktası zamanında canbus kitler yokken, bu kitler 55 tüketim yapar o yüzden aracınızda hata vermez diye çinlilerin bir uydurması olarak çıktı. Sonraları bunları 35 ten güçlü yanar şeklinde algılayanlar olunca 55 ler parlak yanar diye satmaya başladılar. bizzat kendim defalarca denedim hatta kablolarını kesip direk akımları bile ölçtüm. zaten dediğim gibi fiziksel olarak 35 ten büyük olması mümkün değildir. olsa zaten emin olun osram philips vs. orjinal markalar yüksek değerde üretir tüm dünyada araç farları çok daha aydınlık olur. 35 ten büyük olması için ampulun büyük olması gerekir buda bütün standartı zaten değiştirir. örneğin evdeki simit florasanların 32w tan büyük olamaması, veya en yüksek tasarruf ampullerinin 23w olması gibi fiziksel bazı sınırlar vardır o sebeple xenon ampulunde de sınır 35tir.
    videolara zaten hiç bakmayın. farklı Kelvin değerleri ampullerin ömürleri vs. gibi onlarca farklı koşul var kimse 55 olanı takıp daha parlak olduğu o şekilde ölçümler ile yapamaz maalesef teknik veriler gereklidir. bize katalog gönderen çinli firmalarda aynı oyunu yapıyor kullanılmış 35 eski ampul yanına yeni ampulu yakıp 55 diye parlak olduğunu iddia eden firma bile var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Megane 2 2044 hb orjinal xenonlu aracım var . xenonumun biri epey aşağıyı gösteriyor bunu düzeltmek mümkünmü.otomatik kendisi ayarlıyor ama sol taraftaki hep aşağıda kalıyor eşit değiller

merhabalar
    otomatik yükseklik ayarı yükseklik ayarını otomatik yapar ancak otomatik olarak sabit tuttuğu bu değer gene elle ayarlanmaktadır.

Yani farınız elle doğru ayarlandıktan sonra otomatik sistem bunu yüke göre düzenler. O sebeple çözüm basit aşağı bakan farınızın ayarı bozuk belliki.
    motor kaputunu açın far ayarı için tam farın üzerinden yukarıdan bakılınca görülecek şekilde ayar vidası mevcuttur. aşağıdaki linkteki yöntem ile 10 dakikada ayar yapabilirsiniz tek bir tornavida kullanarak.

http://www.xenonmercek.com/faryukseklik.html

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Monza marka xenon kiti yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum , maşallah sorunsuz hala çalışıyor , ama ampulleri artık eskisi gibi beyaz yanmıyor, sararmaya başladı artık , yeni ampul alırken monza marka mı alayım , yoksa başka marka alsam da olur mu ??? soketleri uyar mı birbirine???

balastların soketi universal ise uyacaktır. ampul için özelden ulaşabilirsiniz. monza genelde universal soket kullanır.

4 yıl ömrü için iyi bir değer pek fazla vakti kalmamıştır :)

bu arada xenon ampulleri kullanıldıkça sarılaşmaz aksine beyazlar. sonlara doğru morumsu turuncumsu beyaz olur.
    gözünüze belki sarımsı geliyor olabilir bu renk, veya gerçekten eskiden beyaz iken şimdi sarıysa o zaman merceklerde kararma başlamış olabilir. merceklerin içi siyahlaştıkça beyaz olan ışık sarımsı şekilde çıkar fardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon Mercek -- 20 Mart 2014; 21:21:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Megane 2 2044 hb orjinal xenonlu aracım var . xenonumun biri epey aşağıyı gösteriyor bunu düzeltmek mümkünmü.otomatik kendisi ayarlıyor ama sol taraftaki hep aşağıda kalıyor eşit değiller

merhabalar
    otomatik yükseklik ayarı yükseklik ayarını otomatik yapar ancak otomatik olarak sabit tuttuğu bu değer gene elle ayarlanmaktadır.

Yani farınız elle doğru ayarlandıktan sonra otomatik sistem bunu yüke göre düzenler. O sebeple çözüm basit aşağı bakan farınızın ayarı bozuk belliki.
    motor kaputunu açın far ayarı için tam farın üzerinden yukarıdan bakılınca görülecek şekilde ayar vidası mevcuttur. aşağıdaki linkteki yöntem ile 10 dakikada ayar yapabilirsiniz tek bir tornavida kullanarak.

http://www.xenonmercek.com/faryukseklik.html

Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuğunuz için, ilk fırsatta bakıcam.İnş o vidayı bulabilirim çünkü megane bu far olayında saçmalıkları var ampul değişimi için tamponu indirmek gerekiyor gibi.
    Durumla ilgili dönüş yapıcam tekrardan sağolun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serco_ecz

o nasıl oluyor

55w xenonun ilk çıkış noktası zamanında canbus kitler yokken, bu kitler 55 tüketim yapar o yüzden aracınızda hata vermez diye çinlilerin bir uydurması olarak çıktı. Sonraları bunları 35 ten güçlü yanar şeklinde algılayanlar olunca 55 ler parlak yanar diye satmaya başladılar. bizzat kendim defalarca denedim hatta kablolarını kesip direk akımları bile ölçtüm. zaten dediğim gibi fiziksel olarak 35 ten büyük olması mümkün değildir. olsa zaten emin olun osram philips vs. orjinal markalar yüksek değerde üretir tüm dünyada araç farları çok daha aydınlık olur. 35 ten büyük olması için ampulun büyük olması gerekir buda bütün standartı zaten değiştirir. örneğin evdeki simit florasanların 32w tan büyük olamaması, veya en yüksek tasarruf ampullerinin 23w olması gibi fiziksel bazı sınırlar vardır o sebeple xenon ampulunde de sınır 35tir.
    videolara zaten hiç bakmayın. farklı Kelvin değerleri ampullerin ömürleri vs. gibi onlarca farklı koşul var kimse 55 olanı takıp daha parlak olduğu o şekilde ölçümler ile yapamaz maalesef teknik veriler gereklidir. bize katalog gönderen çinli firmalarda aynı oyunu yapıyor kullanılmış 35 eski ampul yanına yeni ampulu yakıp 55 diye parlak olduğunu iddia eden firma bile var :)

vay adilerrr neyse artık enazından aldım kaliteli bişeye benziyor f5 marka photonun yedek ampülleri 160 tl aldığım xenon kiti ve yedek ampülüde 60 dolar artık bir sene takarım eğer hata verirse photona devam ederim :/

• eskiden yokdu ama şu an 55 watt balastlar var gerçek değeri 55 watt olan ve onlara uygun 50 wattlık ampüller takılıyor aydınlatma parlaması 35 oranla bariz fazla bu değerlendirmeleri hid forumları vardır ampül ile ilgili orda kıyaslamalar falan yapanlar var oralarda resimli görebilirsiniz..

misal adam sağ farına 35 watt lık balast ve ampül takmış sol farına 55wattlık takmış ve 50 wattlık ampül takmış arada bariz ışımada fark görülüyor..

sıkıntı şuki 55 wattlık balastı gerçekde herkes üretmiyor bu bir gerçek 55 watt üreticisi çok az.. ve 55 wattlık 35 liğe göre daha çok ısınıcağından mercekde daha çabuk kararma yapıcakdır.. tabi bu kullanım şekline göre değişir.
  • Herkese Merhabalar..

Emgrand marka aracıma kendinden mercekli orjinal mercekli farlara xenon taktırdım.. ancak sonuç hüsran.. sağ ve sol şeritleri aydınlatıyor ancak ortası karanlık :)

uzunlara ve sislere taktım bir sıkıntı yok..

Mercekli fara sanırım h1 di benimkisi bir aparat mı takmam gerekiyor lambalara? Ya da bu sorun neden kaynaklanabilir fikir verebilecek olan varmı?

ya da şu xenon sana kesin çözüm sağlar diyecek olan biri..

herkese cevapları için şimdiden çok teşekkürler
  • ya ampül doğru düzgün tam oturmamış tam takılmamış yada merceğin odaklamasında bir sıkıntı var.. iyi bir far ayarı yaptırmanızı öneririm öyle duvara vurarak değilde güzel profesyönel bir yerde makineye soksunlar farı bir odaklama yapsınlar ..
    olmassa farın yada merceğin yapısından olabilir.

Anti glare ampüller var merceksiz farlar için tasarlanmış xenon ampüller olmassa en son çık bunlardan alıp denemeniz olabilir. aklıma bunlar geliyor zira gerisi masraflı mercek değişimi farın plesksisinin değişimi falan..
  • bu arada antigalere ampüller içinde bir kaç örnek veriyim merceksiz farlar için tasarlanmış bir ampül aslında mantığı basit farın içinde mercek olmadığı için parlamayı kessin ışığı sadece aşağı versin diye ampülün üstüne bir tane reflektör yerleştirmişler .. denemedim hiç ama merceksiz xenon takanlar en azından bunla bir nebze insanların gözünü almassa güzel olur..

http://www.hids4u.co.uk/h7r-anti-glare-replacement-hid-bulbs.html

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

• Üstadım farlar sıfırıyla garantiden değişti yine aynı :)

aldığım pahalı bir xenon takımı değildi.. 3 takımı hepsi buradadan 270 tl ye almıştım.

Aparat vs yerleştirmeye gerek var mı?

Duvara karşı ve serviste makineyle yaptılar ama yola çıkınca ortas kapkaranlık kalıyor :(
  • ampüller kaç kelvin.
  • 6000 üstad.. sana şöyle tarif edeyim ışık V şeklinde.. yani sağ emniyet şeridine ve sol şeride ışık çizgi halinde gidiyor.. ortadaki ışık arabanın dibinden başlıyor.. ortası karanlık kalıyor.. uzunları yakarak yoluma devam edebiliyorum..
  • ya farın yapısı ile alakalı farın dış pleksisi üstündeki çizgi bitimlerine bakdınızmı ondan oluyor olabilir yada dediğim gibi aracı kapalı bir garajda düz duvara 10 metre uzağa çekin içinde kimse oturmasın far yükseklik seviyesini sıfıra getirin ve far ayarınızı bir daha yapın sizin rahat görüp sürebiliceğiniz şekilde..
  • ampulleriniz yerine doğru oturmuyor yada ampuller zaten düzgün değildir. tek sebebi bu başka bir noktada problem aramayın. muhtemelen odakları düzgün değildir o ampullerin, fiyatına oranlar böyle olması normal.
  • Ustad yerine oturmasinda problem yok. Ne yapmami tavsiye edersiniz? Hangi lambalari alayim?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.