Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
955
Cevap
13
Favori
208.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ersin-C

Starex H7 - H1 Far Yapısında Bixenonluk Durum Yok Gibi. Ben Parkın Yanıp Yanmaması Konusunu Sıkıntı Yapmıyorum Muayene Sorun Olurmu Parklar Olmasa

muayanede sorun olmaz zaten istasyonlara araçlar farı yanık şekilde girip çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

sayın xenon mercek,

mitsubishi colt aracıma bi xenon yaptırmak istiyorum, orjinali olan h7 yerine uygulanacak, eski coltlarda mümkünmüdür mesafe yeterlimidir, bide sistemi philipsin orjinal olandan (ampul ve balast) ben temin etsem veya siz komple sistemi işçilik dahil fiyat çıkarırsanız sevinirim, bide bazı xenon sistemlerinde titreşim olduğu görülüyor karşıdan geldiğinde, bixenondan kaynaklı bi hadisemidir...

tşk ler...

montaj şu anda yapmıyorum malesef.
    titreme farda problem varsa olur. normal koşullarda farda bir titreme meydana gelmez.
  • Sayın xenon mercek,

bu başlık sayesinde xenon far ile ilgili bir çok şey öğrendim fakat kafamda bir kaç soru işareti var,aydınlatırsanız sevinirim.

2008 model focus ghia aracıma xenon far düşünüyorum fakat alıcağım sonuç kesinlikle fabrika çıkışı xenon farlı lüks bir arabanın ki kadar iyi ya da ona en yakın olmalı.Bunun için sanırım farımın mercekli far olması gerekiyor.

1-bunun için focusun aynı farının mercekli modelinden satın alıp xenon kit mi taktırmalıyım,yoksa mevcut farıma mercek uygulanabilir mi?

2-farıma mercek uygulanıp ya da o fardan satın alıp xenon kit uygulandıktan sonra sanırım uzunlarım sarı olarak yanıcak.fabrika çıkışı xenon lu araçlarda da bu böyle midir yoksa böyle olmaması için farımın bi xenon mu olması gerekir ve eğer öyleyse benim farımın bi xenon yapılması ihtimili var mıdır?

3-biliyorum çok şey istedim ama şunuda merak ediyorum,bütün bu işlemlerden sonra farımın sürüşe duyarlı far yapılması imkanı var mıdır?

aydınlatırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

• suan bende xenon var 8000k motorlu ben bunu 12000 k yaptırmak ıstıyorum bu nu nasıl yapmak mumkun sadece lamba almak yeterlımı bırde fıyat nedır acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C_eken_

Sayın xenon mercek,

bu başlık sayesinde xenon far ile ilgili bir çok şey öğrendim fakat kafamda bir kaç soru işareti var,aydınlatırsanız sevinirim.

2008 model focus ghia aracıma xenon far düşünüyorum fakat alıcağım sonuç kesinlikle fabrika çıkışı xenon farlı lüks bir arabanın ki kadar iyi ya da ona en yakın olmalı.Bunun için sanırım farımın mercekli far olması gerekiyor.

1-bunun için focusun aynı farının mercekli modelinden satın alıp xenon kit mi taktırmalıyım,yoksa mevcut farıma mercek uygulanabilir mi?

2-farıma mercek uygulanıp ya da o fardan satın alıp xenon kit uygulandıktan sonra sanırım uzunlarım sarı olarak yanıcak.fabrika çıkışı xenon lu araçlarda da bu böyle midir yoksa böyle olmaması için farımın bi xenon mu olması gerekir ve eğer öyleyse benim farımın bi xenon yapılması ihtimili var mıdır?

3-biliyorum çok şey istedim ama şunuda merak ediyorum,bütün bu işlemlerden sonra farımın sürüşe duyarlı far yapılması imkanı var mıdır?

aydınlatırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Merhabalar
    Mevcut farınızada mercek uygulanabilir. Mercekli orjinal farda alınabilir. orjinal farı almak hem görüntüsü hemde uğraş açısından çok daha iyi bir seçim olur.
    orjinal mercekli fardaki mercek bixenon değil. montaj yapılırken bixenon mercek takılabilir ama focusun farı boyut olarak biraz sıkıntılı o sebeple bixenon sığmaz diye düşünüyorum. yani modifiye gene h7 mercek ile yapılacaksada orjinal mercekli fardan almak daha mantıklı olur.
    uzunlar far bixenon olsada olmasada sarı yanar bu hiç değişmez. eğer bixenonsa ek olarak mercektende uzun ışığı çıkar.
    AFL yapılması mümkün değil malesef. aracın ecusuna kadar değiştirmeniz gerekir bunu yapabilmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ILoVeYouEZikk

suan bende xenon var 8000k motorlu ben bunu 12000 k yaptırmak ıstıyorum bu nu nasıl yapmak mumkun sadece lamba almak yeterlımı bırde fıyat nedır acaba :)

12000 diye bir K değeri yoktur malesef bunların tamamı boyalı aldatmaca ampullerdir. zaten önünüzü bile göremezsiniz o ampullerle.

motorlu dediğinize göre zaten h4 farınız mevcut demektir. buda merceksiz bir şekilde xenon kit kullandığınız anlamına gelir ve bu konunun amacına tamamen ters bir durumdur ben h4 ampul satışı yapmıyorum.
  • slm. 2011 vito için mercekli bi xenon tavsiyesi bekliyorum. saygılar...
  • Merhaba,

Honda civiclerin sisleri için H11 8000k Mtec marka xenon kit ve xenon far ampülü olarak da D2S 8000k kullanmayı düşünüyorum. Montaj sonrası far ve sisleri açtıktan sonra dışarıdan bakıldığında far ve sislerin birbirine uyumu nasıl olur acaba? Bu arada far ve sisler açıldıktan kısa bir süre sonra rengi dönüyor. O yüzden alacağım 8000k çok mavimsi yanmaz değil mi?
  • 8000 k mavimsi yaniyor..
  • Bu mavimsi farları takan arkadaşlara teşekkür ederiz yolda gözlerimizin içine ettiği için, sinirliyim bu konuda kusura bakmayın,

...
  • aracım 2004 megane2 sedan
    far ampüllerimden biri yanmıyor bir süredir.

ampül tipini öğrenmek için sorduğumda elektrikçinin biri h11 dedi bir diğeri d2s. serviste xenon ampül diye geçiyor bizde dedi.

aracımda ki ampülün tipi ne olabilir sizce?
  • Arkadaşlar bende almak istiyorum aracıma az araştırdım ama bayağı bir firma mevcut.
    Mesela D&c var 2 yıl garantili mahalledeki elektrikçi 150 tl istedi internette 75tl. Taktıranlarda mennun genelde.
    Monza var 100 TL D&c ile arasında fark varmı acaba ?

Yada Mtec var 150-200 civarı ama herkes gereksiz aynı diyor.
    Anlamadım bu nasıl iş :)
  • s.a hyundai accent admire 2005 model bi aracım var buna hangi tip xenon far önerirsnz ? yani o h lardan bahsediorm h1 h4 h7 die ayrılıo ya neleri oluo onlar ?
  • hyundai i30 um var ben 4300k lik xenon taktirmak istiyorum aracim icin uygunmudur?.arac zaten orjinalinden mercekli ama xenon yok,benim en korktugum olay karsi tarafin gozunu almasi boyle bir olayla karsilasirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

hyundai i30 um var ben 4300k lik xenon taktirmak istiyorum aracim icin uygunmudur?.arac zaten orjinalinden mercekli ama xenon yok,benim en korktugum olay karsi tarafin gozunu almasi boyle bir olayla karsilasirmiyim?

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa. Konunun uzmanı değilim ama sonradan mercekli xenon uygulaması yapılmış bir aracı uzunca bir süre kullanmışlığım var ve trafikte de farların gözü alıp almadığına çok dikkat ederim. Gözlemim: Mercekli xenon farlar, eğer far yükseklik ayarlarında bir problem yoksa, merceksiz eski, hatta kendine hayrı olmayan kararmış islenmiş farlardan bile daha az göz alıyor. Görüş ve dolayısıyla yol güvenliğini de çok olumlu etkilediği için bence gönül rahatlığıyla uygulanabilir. 4300K'nın da hem rengi güzel hem de aydınlatması daha başarılı.

• sayın ustalarım üstatlarım, civic 2010 premium araç için orijinal balast bulamıyorum... ne yapayım? :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilsever

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

hyundai i30 um var ben 4300k lik xenon taktirmak istiyorum aracim icin uygunmudur?.arac zaten orjinalinden mercekli ama xenon yok,benim en korktugum olay karsi tarafin gozunu almasi boyle bir olayla karsilasirmiyim?

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa. Konunun uzmanı değilim ama sonradan mercekli xenon uygulaması yapılmış bir aracı uzunca bir süre kullanmışlığım var ve trafikte de farların gözü alıp almadığına çok dikkat ederim. Gözlemim: Mercekli xenon farlar, eğer far yükseklik ayarlarında bir problem yoksa, merceksiz eski, hatta kendine hayrı olmayan kararmış islenmiş farlardan bile daha az göz alıyor. Görüş ve dolayısıyla yol güvenliğini de çok olumlu etkilediği için bence gönül rahatlığıyla uygulanabilir. 4300K'nın da hem rengi güzel hem de aydınlatması daha başarılı.

tesekkur ederim yorumunuz icin

• merhaba
    bende VW Bora 2004 model Hıghlıne var.. H4 ampül hem kısa hemde uzun olarak kullanılıyor . ben öncelikle mercek işini halledip sonra xenon takmayı düşünüyorum.. sizce böyle mi yapmalıyım yoksa Bi-xenon düşünsem ne yapabilirim.
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: Ersin-C

Starex H7 - H1 Far Yapısında Bixenonluk Durum Yok Gibi. Ben Parkın Yanıp Yanmaması Konusunu Sıkıntı Yapmıyorum Muayene Sorun Olurmu Parklar Olmasa

muayanede sorun olmaz zaten istasyonlara araçlar farı yanık şekilde girip çıkıyor.

bahsi geçen parklar yüzünden ben geçen ay muayeneden geçemedim, ağır kusur sayılıyor, dikkat edin lütfen
  • merhabalar
    alfa romeo 147 aracım var 2004 model
    merceksiz far kullanıyorum.
    kısa ve uzun H7 55watt kullanılması gerekiyomuş.
    bana güzel bi marka model xenon önerirseniz sevinirim.
    bayramdan önce taktırmak istiyorum.?
    şimdiden hepinize teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.