Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bende o merceklerden düşünüyorum fakat montaj yapan birine ihtiyacım var.Kendim yapıpta bozmak istemiyorum
  • merhaba
    2008 model dizel bir Citroen C4 arabam var. Arabada orjinal far sistemi mevcut (klasik far sistemi H7 ampul vb). Angel Eye ve Xenon kit yaptırmak istiyorum bu konularda çok bilgili değilim, piyasada çokça bulunan Angel Eye bir sistemi alıp Xenon uygulanablir mi die merak ediyorum, uygulanabilirse maaliyeti ne olur? Sizin tavsiyeniz Angel Eye ve Xenon kit için ne olur (marka bazında)? Teşekkür ederim
  • Arkadaslar Astrada bi-xenonlara alistiktan sonra Halojenler beni kesmedi ve Legacy ye Xenon far takmaya karar verdim. Mercekli farlar var o yuzden guzel olacagini dusunuyorum fakat soyle bir sorun var. Farlarin icinde halojenler tablelari iyi aydinlatsin diye ufak bir bosluk birakilmis. Yani duvara dogru farlari yakinca duz cizginin ustunde iki tane kucuk kare cikiyor. Bu karelerden gecen isik karsidakileri rahatsiz eder mi? Yabanci forumlarda Xenon takinca kapatilmasi tavsiye edilmis fakat bunun icin farin icini acmak lazim ve ben istemiyorum.
     Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

Almayi dusundugum kit bu. Bu markayi duydunuz mu? Iyi olmadigini biliyorum ama cok mu kotudur acaba? Bozulursa atarim diyorum en kotusu.
    http://www.ddmtuning.com/index.php?p=product&id=102&parent=85

Bir de Astradaki Xenonlardan cok memnundum sanirim 4300k ve tam beyaz gorunuyordu. Simdi fotograflara bakiyorum 4300k diye satilan xenonlarda haifif bir sarilik var. O yuzden acaba 5000k mi alsam diyorum. Bu arada kesinlikle mavi olsun istemiyorum. 5000k da mavilik olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 25 Şubat 2010; 11:17:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toprako

merhaba
    2008 model dizel bir Citroen C4 arabam var. Arabada orjinal far sistemi mevcut (klasik far sistemi H7 ampul vb). Angel Eye ve Xenon kit yaptırmak istiyorum bu konularda çok bilgili değilim, piyasada çokça bulunan Angel Eye bir sistemi alıp Xenon uygulanablir mi die merak ediyorum, uygulanabilirse maaliyeti ne olur? Sizin tavsiyeniz Angel Eye ve Xenon kit için ne olur (marka bazında)? Teşekkür ederim

piyasadaki hiçbir angel farı tavsiye etmiyorum.
    hepsinin mercekleri kötü malesef. angel far alıpta mercek değişimi yapan onlarca müşterim var. eğer mercek değişimi yaparsanız zaten angel farın markası önemli değil dilediğinizi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Arkadaslar Astrada bi-xenonlara alistiktan sonra Halojenler beni kesmedi ve Legacy ye Xenon far takmaya karar verdim. Mercekli farlar var o yuzden guzel olacagini dusunuyorum fakat soyle bir sorun var. Farlarin icinde halojenler tablelari iyi aydinlatsin diye ufak bir bosluk birakilmis. Yani duvara dogru farlari yakinca duz cizginin ustunde iki tane kucuk kare cikiyor. Bu karelerden gecen isik karsidakileri rahatsiz eder mi? Yabanci forumlarda Xenon takinca kapatilmasi tavsiye edilmis fakat bunun icin farin icini acmak lazim ve ben istemiyorum.

Almayi dusundugum kit bu. Bu markayi duydunuz mu? Iyi olmadigini biliyorum ama cok mu kotudur acaba? Bozulursa atarim diyorum en kotusu.

Bir de Astradaki Xenonlardan cok memnundum sanirim 4300k ve tam beyaz gorunuyordu. Simdi fotograflara bakiyorum 4300k diye satilan xenonlarda haifif bir sarilik var. O yuzden acaba 5000k mi alsam diyorum. Bu arada kesinlikle mavi olsun istemiyorum. 5000k da mavilik olur mu?

Merhabalar
    linkteki ürün bir ithalatçının alış fiyatı gibi bir rakama sahip :) satış fiyatı bu kadar düşük bir ürünün oldukça kalitesizdir diye düşünüyorum.

farın önden resmini gönderebilirmisini? bu boşluk far açılmadan kapatılabilir gibi geliyor bana.

astradaki ampullerinizde ilk başta sarımsı yanıyordu. xenon ampulleri kullandıkça beyazlaşır. kullanıldıkça K değeri çok hafif yükselir.
    Yani yeni bir ampul olarak tüm 4300ler sarımsı görünür.
    Eğer direk beyaz isterseniz 6000K. başta sarımsılık önemli değil derseniz 4300K tercih edebilirsiniz.

• Sayın Xenon Mercek,

Size sormak istediğim bir şey var piyasada 4300K ve 5000K H7 xenon kitler çıktı.Hiç montaj yaptınızmı?Işığın rengi Orjinal araçlardaki 4300K araçların ışığına benziyormu.
    6000K ampulun yağmurlu hava performansı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_fethi

Sayın Xenon Mercek,

Size sormak istediğim bir şey var piyasada 4300K ve 5000K H7 xenon kitler çıktı.Hiç montaj yaptınızmı?Işığın rengi Orjinal araçlardaki 4300K araçların ışığına benziyormu.
    6000K ampulun yağmurlu hava performansı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.

Ben sorunuza yardımcı olayım...

Piyasada bazı belli başlı markaların 4.300 ve 5.000K Xenon kitleri çıktı bunların arasında sizlere önereceğim Space markadır yanlız SPace adı altında çok fazla ürün var orjinali VW UZAY OTO 'da ve Hepsiburada.com da dır Ürünü VW üretiyor ve çoğu araç ile uyumlu hiç bir sorunu yok balast son teknoloji olarak geçiyor (ince) soğukk havalarda kalın balastlar gibi yanmamazlık yapmıyormuş Bende şu an da 4.300 K Phılıps H 7 xenon kıt var kışın bazen teki yanmıyordu Eylül ayı gibi Space marka 4.300 K alıcam gerçekten 4.300 K aydınlatması harika Bi-xenon farları ile aynı görünüyor hele mercek var ise aracınızda çok daha güzel oluyor

Yağmurlu havada en iyi aydınlatmayı 4.300 ve 5.000 K verir

Mercek görüntüsü

Yolu aydınlatması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 10 Mart 2010; 18:23:45 >

• 5000K ampulu bi kere unutabilirsiniz.
    hiçbir insan gözü fara bakıpta bu 4300 dür yada 5000K dır diyemez. insan gözü 700K lık bir farkı direk anlayamazki zaten üretilen ampulerde dönem olarak bile 300 400K lık farklar zaten olur.

5000K ampulun üretilmesindeki tek neden 4300 sarı yanıyor. 6000K ise orjinal değil diyenler oo harika 5000K alalım desin diyedir.
    4300 ampul 1 ay sonra 5000K nın rengini verir zaten.

benim satışını yaptığım sun part ında 4300k ampulu mevcut rengi ilk başta her orjinal ampulde olduğu gibi sarımsıdır. kullanıldıkça beyazlaşırlar. yağmurda en iyi performansı tabiki onlar verir.

direk takılınca beyaz olmasını istiyorsanız 6000K ampul almanız gerekir.

Space marka kitleri bilmiyorum muhtemelen güzeldir.
    Fakat bir kaç yanlış nokta var. Volkswagen hiçbir şekilde xenon kit üretmez. Hiç bir otomobil markası xenon kit üretmezki zaten üretiyorsa neden tüm VW araçlarında Space değilde hella valeo balast çıkıyor. Kendi üretimini kendi aracında kullanmıyorsa zaten çok garip olur. Birde soğuk havalarda yanmama gibi bir şeyi hayatımda ilk defa duydum. Gerçekten soğukta yanmayan bir balast gördüyseniz %100 ihtimalle bir sorunu vardır. Zaten teki yanmıyordu demişiniz buda sorun olduğunu gösteriyor. Diğeride aynı sıcaklıkta değilmi peki o neden çalışıyor.

İşin özeti orjinal çin malı hiç farketmez 4300K ampulun rengi hep aynıdır. Fakat sarımsılığın geçmesi için sabretmeniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

5000K ampulu bi kere unutabilirsiniz.
    hiçbir insan gözü fara bakıpta bu 4300 dür yada 5000K dır diyemez. insan gözü 700K lık bir farkı direk anlayamazki zaten üretilen ampulerde dönem olarak bile 300 400K lık farklar zaten olur.

5000K ampulun üretilmesindeki tek neden 4300 sarı yanıyor. 6000K ise orjinal değil diyenler oo harika 5000K alalım desin diyedir.
    4300 ampul 1 ay sonra 5000K nın rengini verir zaten.

benim satışını yaptığım sun part ında 4300k ampulu mevcut rengi ilk başta her orjinal ampulde olduğu gibi sarımsıdır. kullanıldıkça beyazlaşırlar. yağmurda en iyi performansı tabiki onlar verir.

direk takılınca beyaz olmasını istiyorsanız 6000K ampul almanız gerekir.

Space marka kitleri bilmiyorum muhtemelen güzeldir.
    Fakat bir kaç yanlış nokta var. Volkswagen hiçbir şekilde xenon kit üretmez. Hiç bir otomobil markası xenon kit üretmezki zaten üretiyorsa neden tüm VW araçlarında Space değilde hella valeo balast çıkıyor. Kendi üretimini kendi aracında kullanmıyorsa zaten çok garip olur. Birde soğuk havalarda yanmama gibi bir şeyi hayatımda ilk defa duydum. Gerçekten soğukta yanmayan bir balast gördüyseniz %100 ihtimalle bir sorunu vardır. Zaten teki yanmıyordu demişiniz buda sorun olduğunu gösteriyor. Diğeride aynı sıcaklıkta değilmi peki o neden çalışıyor.

İşin özeti orjinal çin malı hiç farketmez 4300K ampulun rengi hep aynıdır. Fakat sarımsılığın geçmesi için sabretmeniz gerekir.

Dediğim gibi Space marka Xenon Kıtı Volkswagen Uzay Oto üretiyor uzay oto çok büyük bir firma bir sürü oto yedek parçası var xenon kıtı de kendi üretiyor VW altında değildir belki ama sonuçta VW 'den alıyoruz VW takıyor Uzay Oto'ya mesaj çekebilir veya gidip de sorabilirsiniz xenonları siz mi üretiyorsuzu diye....

Tekinin yanmamasına gelince amper düşüklüğü olduğu için araç korumaya alarak farı kapatıyor o yüzden de yanmıyor amper düşüklüğü neden oluyor bilmiyorum ama çoğu phılıps kullanan arkadaşımın soğukta sıkıntısı teki yanmaması veya geç yanması gibi ancak motoru çalıştırdıktan sonra açarsak bir sıkıntı yok herşey motor kapalı iken - değerlerde oluyor...Ben xenonlardan çok memnunum(Phılıps 4.300 K H7)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 10 Mart 2010; 21:27:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Arkadaslar Astrada bi-xenonlara alistiktan sonra Halojenler beni kesmedi ve Legacy ye Xenon far takmaya karar verdim. Mercekli farlar var o yuzden guzel olacagini dusunuyorum fakat soyle bir sorun var. Farlarin icinde halojenler tablelari iyi aydinlatsin diye ufak bir bosluk birakilmis. Yani duvara dogru farlari yakinca duz cizginin ustunde iki tane kucuk kare cikiyor. Bu karelerden gecen isik karsidakileri rahatsiz eder mi? Yabanci forumlarda Xenon takinca kapatilmasi tavsiye edilmis fakat bunun icin farin icini acmak lazim ve ben istemiyorum.

Merhabalar
    linkteki ürün bir ithalatçının alış fiyatı gibi bir rakama sahip :) satış fiyatı bu kadar düşük bir ürünün oldukça kalitesizdir diye düşünüyorum.

farın önden resmini gönderebilirmisini? bu boşluk far açılmadan kapatılabilir gibi geliyor bana.

astradaki ampullerinizde ilk başta sarımsı yanıyordu. xenon ampulleri kullandıkça beyazlaşır. kullanıldıkça K değeri çok hafif yükselir.
    Yani yeni bir ampul olarak tüm 4300ler sarımsı görünür.
    Eğer direk beyaz isterseniz 6000K. başta sarımsılık önemli değil derseniz 4300K tercih edebilirsiniz.

Cevap icin cok tesekkuler. Bu yandikca beyazlama olayini hic bilmiyordum gercekten. Astra da basta nasildi hatirlamiyorum ama son 2-3 yildir beyaz olduguna kesin eminim. O zaman 4300k dusunebilirim, zaten sizde baska bir mesajinizda 5000k yi bosverin demissiniz. Farin resmi yok ama aracin soyle bir resmi var. Distan anlasilir mi bilmiyorum. Diger forumlardan o delik olan parcayi da bulup koyarim.

Aslinda yasadigim yer geceleri bile cok iyi aydinlatilmis yollara sahip. Fakat ben biraz hirs yaptim bu isi. Araci ilk aldigimsa sag tarafin kesilme cizgisinde bir gariplik vardi. Ben de arastirdim philips crystal vision alacaktim burada bulamadim. Gittim Sylvania (osram ) silverstar ultra aldim. 4100 K diyordu bariz sari cikti ve ampul 2 ay sonra yandi hem de gece sehirler arasi yolculukta. mecbur yeni ampul aldim. Sonra OSram bana bir set daha gonderdi. SOnucta ev ampul dolu su anda:))))))) Ogrendim ki gunudz farlari (H7 ye dusuk voltaj veriyor) ampullerin omrunu yiyormus. Jakini bulup gunduz farlarini iptal ettim. Ama sonucta ben hala istedigim goruntuye ve aydinlatmaya kavusamadim.O yuzden xenon dusunuyorum. Arabayi da en gec 1.5 sene sonra satacagim. O yuzden cok masraf yapmak istemiyorum. Bozulursa tekrar halojenleri takarim diyorum:)) Forumlarda urunu kullananlar var, ara sira yanmadigindan sikayet edenler de var. 1 sene boyunca sorunsuz kullananlarda.

• Bakin bu da farin icindeki delik olan parca. Subaru forumunda bu dikdortgen boslugu doldurunca o ustteki ufak karelerin kayboldugu anlatilmis. Durduk yere milletin gozunu almayalim diyorum. Mercegin markasini bilmiyorum ama uygulamalarda halojen ile ayni dagilimi verdigi goruluyor. Sizce verimli bir uygulama olur mu?

• Resimleri tek tek ekliyorum cunku bir mesaja sigmadi. Burda daha net belli oluyor farlar. UStundekiler Sylvania Silverstar Ultra lar yani 2 ayda yanan ampuller:) Fotografta baya beyaz gorunmus. Acaba diyorum evdeki Silverstar ultra seti mi taksam diyorum Xenon yerine

• evet boşluğu gördüm.
    aluminyum bant ile bu boşluğu kaparsanız dediğiniz gibi oradan çıkan ışık yani o kare desen yok olucaktır.
    Fakat bana sorarsanız çokta şart bir uygulama değil. Yani sırf bu işlem için farı açıp merceği sökmeye gerek yok bence.
    Neticede xenon kit direk olarak takıp gezenler olduğunuda düşünürsek bu boşluğun yarattığı fazla ışık farkedilmeyebilir bile. zaten sizinde belirttiğinzi gibi bu ışık karşıya değil o boşluktan yukarı doğru kaçar tabela aydınlatmak için. bence kapatılması şart değil.

farlar mercekli olduğu için xenon ile güzel verimli bir aydınlatma yakalarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

Ürünü VW üretiyor ve çoğu araç ile uyumlu

Uzay oto tabi üretebilirde getirebilirde bu konuda yorum yapamam doğrudur.
    Fakat mesajınızda VW üretiyor şeklinde yazıyordu

Korumaya alma doğrudur. ilk açılışta Hella valeo gibi orjinal çıkma balastlarda zaten çin üretimi balastlardan biraz daha fazla akım çekerler.
    Bunuda şuradan biliyorum.
    Test düzeneğimde 15 amper sigorta mevcut. 2 adet sun part balastı rahatlıkla çalıştırıp sürekli kullanıyorum. Fakat hella philips vs. oem bir balastı takım halinde kesinlikle yakamıyorum 15 amper sigorta direk atıyor.
    Bu sebeple yaşadığınız sorun normal araç kendini koruyor. Soğuk havada ilk çalışma akımı değişir.

Bu problem soğuk hava sebebiyle oluyor fakat neticede asıl sebebi aracın elektrik tesisatının halojene uygun olmasıdır. Yani bu problem için balastları değilde tesisatı suçlamamız gerekir.

• Merhaba Xenon abii.:)

Benim bu Aracıma hangi xenon markayı kiti önerirsiniz fiyatı ne olur...

Renk Olarak Beyaz Olsun ve Hafif Mavi olursa iyi olur böyle bir seçeneğimiz varsa sizce en iyi performansı,görüşü ve göze rahtlık veren hangisi.?Ayrıca Sisler de dahil olursa ne olur fiyatı?

Aracıma mercek olur mu yani yakışır mı? LED li far da yapıor musnuz yaptırsam iyi durur mu?

Şimdiden çok tşk. ediyorum gerçekten çok yararlı bir konu açmışsınız başarılarınız devamını diliyorum..

Yaptıklarınız,Yapacaklarınızın Teminatıdır...

• quote:

Uzay oto tabi üretebilirde getirebilirde bu konuda yorum yapamam doğrudur.
    Fakat mesajınızda VW üretiyor şeklinde yazıyordu

Korumaya alma doğrudur. ilk açılışta Hella valeo gibi orjinal çıkma balastlarda zaten çin üretimi balastlardan biraz daha fazla akım çekerler.
    Bunuda şuradan biliyorum.
    Test düzeneğimde 15 amper sigorta mevcut. 2 adet sun part balastı rahatlıkla çalıştırıp sürekli kullanıyorum. Fakat hella philips vs. oem bir balastı takım halinde kesinlikle yakamıyorum 15 amper sigorta direk atıyor.
    Bu sebeple yaşadığınız sorun normal araç kendini koruyor. Soğuk havada ilk çalışma akımı değişir.

Bu problem soğuk hava sebebiyle oluyor fakat neticede asıl sebebi aracın elektrik tesisatının halojene uygun olmasıdır. Yani bu problem için balastları değilde tesisatı suçlamamız gerekir.

Ben yanlış yazmışım aslındaVW Uzay oto demek istemişimdir büyük ihitmal neyse...

O zaman ben başka bir Balast da alsam kışın aynı problemi yaşayabilirim aklımda yeni nesil Slim balast var onlarda kışın yakmama sorunu olmuyor diyorlar...her iki balastın da sonuçta ilk başta çektiği güç aynı değilmi ben yeni nesll balastta taksam o zaman kışın yanmıycak Peki bundan nasıl kurtulabilirim şöyle kışın da kendisi direk yansa çok güzel olucak...

• uzunlarıda mercekli yapılabiliyormu yeni kasa merdeces ve bmw lerde o sekılde gördum de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmety

uzunlarıda mercekli yapılabiliyormu yeni kasa merdeces ve bmw lerde o sekılde gördum de

Adı üstünde
    MERCEDES demişsiniz imkansızı yapıorlar

Daha iyisini TANRI yapar..
  • quote:

evet boşluğu gördüm.
    aluminyum bant ile bu boşluğu kaparsanız dediğiniz gibi oradan çıkan ışık yani o kare desen yok olucaktır.
    Fakat bana sorarsanız çokta şart bir uygulama değil. Yani sırf bu işlem için farı açıp merceği sökmeye gerek yok bence.
    Neticede xenon kit direk olarak takıp gezenler olduğunuda düşünürsek bu boşluğun yarattığı fazla ışık farkedilmeyebilir bile. zaten sizinde belirttiğinzi gibi bu ışık karşıya değil o boşluktan yukarı doğru kaçar tabela aydınlatmak için. bence kapatılması şart değil.

farlar mercekli olduğu için xenon ile güzel verimli bir aydınlatma yakalarsınız.

Tesekkurler. Ben de bunu merak ediyordum. Yukari kacar dediniz beni rahatlattiniz:)
  • selamlar.bişey soracağım.farklı firmaların ürettiği aynı ampül tipine haiz örn h1 tihindeki xenon ampülerin hepsi aynı uzunlukta ve genişlikte midir yoksa aralarında kısmen de olsa farklılık olur mu?bir firmanın ürettiği ampül ,bir araca uyarken başka bir ampül uymayabilir mi?benim başıma böyle bir geldi di?aldığım 3x xenon kitin ampülü klipsin bulunduğu girişe sığmadı?h1 tip.ama başka bir firmadan alınan aynı ampül tipini benim aracımla aynı özelliği olan aracına sorunsuz taktıran var.ampül tipi konusunda sıkıntı yok
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.