Şimdi Ara

Xenon e5 2620 x2 Render yavaş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayar sektöründe faaliyet gösteren bir kişiyim. Size bir müşterimin sıkıntısından bahsedip yardım talep edeceğim.

PC ÖZELLİKLERİ:
    XEON E5 2620 2.0 GHZ 15 MB CACHE 6 CEKIRDEK 2011 SOKET X 2 (ÇİFT İŞLEMCİ)
    ASUS Z9PA-D8 ÇİFT İŞLEMCİ DESTEKLİ ANAKART
    KINGSTON ECC 8 GB 1600 MHZ DDR3 RAM X 4 (TOPLAM 32 GB)
    CORSAIR 120 GB SSD (2 ADET) RAID 0 YAPILDI.
    XILENCE 600 WATT ATX POWER
    ASUS NVIDIA GTX 560 Tİ
    THERMALTAKE 2011 SOKET CPU FAN

Sorunumuz:
    Bilgisayarda işletim sistemi olarak Windows 8.1 Pro yüklü. Bilgisayarın çalışma performansı gayet güzel. Fakat müşterimiz 3DS-Max 2013 ve Vray kullanıyor. Rendera başladıktan sonra süre çok uzun sürüyor. Aynı müşterime vermiş olduğum i7 3770k ve 32 gb ramlı bir bilgisayar daha var ve bu i7 3770k işlemcili bilgisayar aynı dosyayı aynı sahneyi karşılaştırmak için denediğimizde i7 3770k olan daha kısa sürede bitiriyor. Birde bunun yanında i7 3970x ve 64 gb ramlı pc miz daha mevcut. Onunlada karşılaştırma yaptımızda o bilgisayar da daha kısa sürede bitiriyor. Örnek süreleri verecek olursam;
    İ7 3770K – 32 GB RAM : 26-27 dk.
    İ7 3970X – 64 GB RAM : 23 dk.
    XEON 2620 X 2 – 32 GB RAM : 30 dk.
    Anakartın ramlarını değiştirdim. Corsair vengance taktım, Bios upgrade yaptım, İşletim sistemini yeniledim. Hiç bir sonuç alamıyorum. Malum bilgisayarında maliyeti bize baya bir yüklü oldu. Şimdi bu sorunu çözemez isem bilgisayarı iade almak zorunda kalacağım. Bu konuda bana yardımcı olmanızı talep ediyorum.
    NOT: Bilgisayar Rendera başladımı “Preparing Global ligth manager” kısmında yaklaşık 20 dk yakın bekliyor. Ama bu kısmı geçtimi renderlamayı 10 dk bitiriyor. Diğer pcler “Preparing Global ligth manager” kısmında çok beklemiyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

• ılk akla gelen cıft ıslemcının degılde tek ıslemcının kullanılması bunu kontrol edın derım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ılk akla gelen cıft ıslemcının degılde tek ıslemcının kullanılması bunu kontrol edın derım
    ram slotlarında sorun olabilir gibime geldi farklı ramlerle denediğiniz halde düzelmediğine göre.
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Rendere başladımı 12 gerçek 12 sanal 24 çekirdekte işlem gerçekleştiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deklare

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Rendere başladımı 12 gerçek 12 sanal 24 çekirdekte işlem gerçekleştiriyor.
    cınebench ile 3 sıstemdede bencmark alabılırmısınız cıft xenonlu yıne dusuk cıkarsa yazlılımsal bır sorununuz var bence kullandıgınız yazılım bır sekılde donanımı kullanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 3 Ocak 2014; 17:43:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

cınebench ile 3 sıstemdede bencmark alabılırmısınız cıft xenonlu yıne dusuk cıkarsa yazlılımsal bır sorununuz var bence kullandıgınız yazılım bır sekılde donanımı kullanmıyor

Alıntıları Göster
    gpu dan test alıyor olmasın o müşteri öncelikle

sistemdeki 560ti yerine gtx 580 takarak testleri tekrarlama imkanınız olursa deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

gpu dan test alıyor olmasın o müşteri öncelikle

sistemdeki 560ti yerine gtx 580 takarak testleri tekrarlama imkanınız olursa deneyin

Alıntıları Göster
    Ben bilgisayarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Test sahnesini değiştirmeyi veya elinizde mevcut bir projeyi iki bilgisayarda render etmeyi deneyiniz.Bende ofiste Hp Z820 Workstation (Xeon E5 2670x2) kullanıyorum olayı şöyle özetleyeyim max ve vray plugininin hesaplama algoritması farklı çalışır light cache hesaplamasında işlemciyi %100 kullanmadığı zamanlar oluyor burada devreye tek çekirdekte yüksek frekansta çalışan işlemci farkını ortaya koyuyor o aşamayı geçtikten sonra artık iş tüm çekirdeklere yük biniyor.Sizin xeon işlemciniz light cache hesaplamasında turbo ile 2.5 ghz de render alırken i7 3770k 3.9 ghz de render alıyor dolayısıyla o kısmı i7 daha hızlı geçiyor.Render uzun sürmediği içinde aradaki farkı xeon o sürede kapatamıyor.Örnek veriyorum i7 2600k ile 7 dk aldığım vray test sahnesini Xeon ile 4.30dk aldım.Aradaki süre farkı çok komik gelecektir size i7 4 çekirdek 8 threads xeon ise 8x2 16 core 32 threads oysa kendi çizmiş olduğum bir projeyi i7 ile 4 saat render alırken Xeon ile 68 dk da aldım.Xeon ile 4 render ortalama 272 dk sürerken i7 ile ortalama 960 dk sürdü.Zaten sizin İşlemciniz düşük xeon bir işlemci kısa süren renderlarda fazla bir fark beklememek gerek.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600-5600-5600x (Render)
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana34

Ben bilgisayarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Test sahnesini değiştirmeyi veya elinizde mevcut bir projeyi iki bilgisayarda render etmeyi deneyiniz.Bende ofiste Hp Z820 Workstation (Xeon E5 2670x2) kullanıyorum olayı şöyle özetleyeyim max ve vray plugininin hesaplama algoritması farklı çalışır light cache hesaplamasında işlemciyi %100 kullanmadığı zamanlar oluyor burada devreye tek çekirdekte yüksek frekansta çalışan işlemci farkını ortaya koyuyor o aşamayı geçtikten sonra artık iş tüm çekirdeklere yük biniyor.Sizin xeon işlemciniz light cache hesaplamasında turbo ile 2.5 ghz de render alırken i7 3770k 3.9 ghz de render alıyor dolayısıyla o kısmı i7 daha hızlı geçiyor.Render uzun sürmediği içinde aradaki farkı xeon o sürede kapatamıyor.Örnek veriyorum i7 2600k ile 7 dk aldığım vray test sahnesini Xeon ile 4.30dk aldım.Aradaki süre farkı çok komik gelecektir size i7 4 çekirdek 8 threads xeon ise 8x2 16 core 32 threads oysa kendi çizmiş olduğum bir projeyi i7 ile 4 saat render alırken Xeon ile 68 dk da aldım.Xeon ile 4 render ortalama 272 dk sürerken i7 ile ortalama 960 dk sürdü.Zaten sizin İşlemciniz düşük xeon bir işlemci kısa süren renderlarda fazla bir fark beklememek gerek.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhabalar;
    Konuda da belirttiğim gibi ben grafiker değilim bilgisayarcıyım. Ama 1 haftadır araştıra araştıra neredeyse bende grafiker olacağım gibi :). Grafiker arkadaş ile görüştüm dosya boyutu 570 mb. Render için uzun bir dosya olduğunu söyledi. Nirvana34 arkadaşımızın da belirttiği gibi Global light manager kısmında bekliyor. Farklı bir sitede küçük bir dosya ile cpu testleri yapılarak karşılaştırma yapılmış. 3dsmax - vray pluginli. Dosyayı indirdim bende denedim. Sonuç neredeyse mükemmel çıktı. Sizinle de paylaşıyım.
    Bu arada bizim bilgisayar 156 sn bitirdi. Bana gre sorun yok gibi fakat sizin de düşüncelerini almak istiyorum. Ayrıca pegasus1881 arkadaşımızın belirttiği benchmark programlarını da deneyip sizlere sürelerini aldığı puanları belirteceğim.

1.İntel 2x xeon E5-2687W 3.10GHZ----84,3sn (csurer) (32 thread)
    2. İntel 2x E5-2689 @ 2,6 Ghz ---89,7 Sn (expert34) (32 Thread)
    3.AMD 2x Opteron 6282 2.6 GHZ---- 91,3 sn ( daghan_34 ) (32 thread)
    4.İntel 2x Xeon E5-2665 2,4----99 sn (YaSiR) ( 32 Thread )
    5.İntel 2x Xeon 5650 @2,66 ---- 121 Sn (uchiha) (2x 12 = 24 Thread)
    6.İntel i7 3930k @4,4 Ghz --- 151,4 Sn (Designer1983) (12 Thread)
    7.İntel 2x Xeon 5650 @2,66 ---- 155 Sn (uchiha) (2x 6 = 12 Thread ( HT kapalı))
    8.İntel 2x Xeon E5645 @2.40 --- 156,1 Sn (lordsoon) (2x 12 = 24 Thread)
    9.İntel i7 - 3970x @ 3,5 Ghz --- 158 Sn (djredstar) (12 Thread )
    10.İntel i7 -3930K 4,2 Ghz ----- 159,5 Sn ( ragnorak )(12 thread)
    11.İntel i7 -990x 3,65 Ghz ----- 174 Sn ( autocadsemu )(12 thread)
    12.İntel i7 -3930K 3,2 Ghz ----- 175,6 Sn ( CoDiE )(12 thread)
    13.İntel i7 -970 3,2 Ghz ----- 199 Sn ( Tuna_ ) (12 thread)
    14.Intel I7 3770K 4.4 oc---- 202,2 sn ( DesingAze ) (8 thread)
    15.İntel i7 -4770k 3,5 Ghz-----203 Sn ( lordsoon ) (8 Thread)
    16.AMD Fx 8350 4.87 oc---- 205 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    17.AMD Fx 8350 4.7 oc---- 208 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    18.AMD Fx 8350 4.6 oc---- 213 sn ( Ontec ) (8 thread)
    19.İntel I7 2600k 4,58 oc ---- 213 sn (alpout79) (8 thread)
    20.AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225 sn ( Ontec ) (8 thread)

• quote:

Orijinalden alıntı: Deklare

Arkadaşlar merhabalar;
    Konuda da belirttiğim gibi ben grafiker değilim bilgisayarcıyım. Ama 1 haftadır araştıra araştıra neredeyse bende grafiker olacağım gibi :). Grafiker arkadaş ile görüştüm dosya boyutu 570 mb. Render için uzun bir dosya olduğunu söyledi. Nirvana34 arkadaşımızın da belirttiği gibi Global light manager kısmında bekliyor. Farklı bir sitede küçük bir dosya ile cpu testleri yapılarak karşılaştırma yapılmış. 3dsmax - vray pluginli. Dosyayı indirdim bende denedim. Sonuç neredeyse mükemmel çıktı. Sizinle de paylaşıyım.
    Bu arada bizim bilgisayar 156 sn bitirdi. Bana gre sorun yok gibi fakat sizin de düşüncelerini almak istiyorum. Ayrıca pegasus1881 arkadaşımızın belirttiği benchmark programlarını da deneyip sizlere sürelerini aldığı puanları belirteceğim.

1.İntel 2x xeon E5-2687W 3.10GHZ----84,3sn (csurer) (32 thread)
    2. İntel 2x E5-2689 @ 2,6 Ghz ---89,7 Sn (expert34) (32 Thread)
    3.AMD 2x Opteron 6282 2.6 GHZ---- 91,3 sn ( daghan_34 ) (32 thread)
    4.İntel 2x Xeon E5-2665 2,4----99 sn (YaSiR) ( 32 Thread )
    5.İntel 2x Xeon 5650 @2,66 ---- 121 Sn (uchiha) (2x 12 = 24 Thread)
    6.İntel i7 3930k @4,4 Ghz --- 151,4 Sn (Designer1983) (12 Thread)
    7.İntel 2x Xeon 5650 @2,66 ---- 155 Sn (uchiha) (2x 6 = 12 Thread ( HT kapalı))
    8.İntel 2x Xeon E5645 @2.40 --- 156,1 Sn (lordsoon) (2x 12 = 24 Thread)
    9.İntel i7 - 3970x @ 3,5 Ghz --- 158 Sn (djredstar) (12 Thread )
    10.İntel i7 -3930K 4,2 Ghz ----- 159,5 Sn ( ragnorak )(12 thread)
    11.İntel i7 -990x 3,65 Ghz ----- 174 Sn ( autocadsemu )(12 thread)
    12.İntel i7 -3930K 3,2 Ghz ----- 175,6 Sn ( CoDiE )(12 thread)
    13.İntel i7 -970 3,2 Ghz ----- 199 Sn ( Tuna_ ) (12 thread)
    14.Intel I7 3770K 4.4 oc---- 202,2 sn ( DesingAze ) (8 thread)
    15.İntel i7 -4770k 3,5 Ghz-----203 Sn ( lordsoon ) (8 Thread)
    16.AMD Fx 8350 4.87 oc---- 205 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    17.AMD Fx 8350 4.7 oc---- 208 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    18.AMD Fx 8350 4.6 oc---- 213 sn ( Ontec ) (8 thread)
    19.İntel I7 2600k 4,58 oc ---- 213 sn (alpout79) (8 thread)
    20.AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225 sn ( Ontec ) (8 thread)

Alıntıları Göster
    Xeonlar düşük saat hızları ile tek cpu işlemlerde herzaman i7 lerden geride kalır.
    Çok büyük ihtimalle müşteriniz:vray kullanıcısı, light cache ayarlarında Number of Passes kısmını gözden kaçırmış. buraya girilmesi gereken değer, işlemcilerinizin Gerçek+sanal toplam çekirdek sayısıdır.

• nirvana34 N kullanıcısına yanıt
    Nirvana hocam doğru söylüyor.Ayrıca Bütün çekirdekleri kullanan program olduğunu sanmıyorum genelde 1 veya 4çekirdek kullanılıyor.Hepsini kullanan program varmı bilmiyorum.O yüzden Xeonun hızı 2.5 iken i7 3770K 3.9 ghz Bu yüzden i7 daha çabuk bitirecektir.Bizde e1650 vardı yüke Gectiginde 4.9 ghz ye asiliveriyordum roket gibi oluyordu.Nirvana hocam haklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarlottis -- 11 Nisan 2014; 10:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlottis

Nirvana hocam doğru söylüyor.Ayrıca Bütün çekirdekleri kullanan program olduğunu sanmıyorum genelde 1 veya 4çekirdek kullanılıyor.Hepsini kullanan program varmı bilmiyorum.O yüzden Xeonun hızı 2.5 iken i7 3770K 3.9 ghz Bu yüzden i7 daha çabuk bitirecektir.Bizde e1650 vardı yüke Gectiginde 4.9 ghz ye asiliveriyordum roket gibi oluyordu.Nirvana hocam haklı..
    Hemen bilgisayara suç bulmayın öncelikle elinize xeon 2620 işlemci benim de kullandığım ancak en alt seviye bir işlemcidir.Öyle yüksek sonuçlar beklenmemesi gerekir..İikinci konu sahnenize bakmam gerek..Ağaç olaylarını ya da proxy gibi mevcut işleriniz ya da iç mekan bir renderlama işlemi ise bunun da hesaplanması fark yaratacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlott's

yanlış biliyorsunuz , oyun oynamıyorlar render yapıyorlar tüm çekirdek ve threadlar kullanılıyor o işlemlerde

arkadaşlar açıklamış , yapılan uygulamaya göre yüksek GHZ bazı durumlarda daha iş çıkarıyor , E5-2650 v2 benim favorim 1100$ 3.4ghz 8 core 16 thread ama neredeyse her işe geliyor fiyatı o bilgisayarlara göre fenada değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

yanlış biliyorsunuz , oyun oynamıyorlar render yapıyorlar tüm çekirdek ve threadlar kullanılıyor o işlemlerde

arkadaşlar açıklamış , yapılan uygulamaya göre yüksek GHZ bazı durumlarda daha iş çıkarıyor , E5-2650 v2 benim favorim 1100$ 3.4ghz 8 core 16 thread ama neredeyse her işe geliyor fiyatı o bilgisayarlara göre fenada değil

Alıntıları Göster
    Tek olasılık PSU gibi duruyor. Daha kaliteli ve yüksek watt değerli bir psu ile denerseniz belki sorun çözülür. 600w her türlü yeter gibi duruyor ama belki bir sıkıntı vardır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

Senin işlemci oc olmuyor stok 3.4ghz 8 çekirdek benim oclu e5 1650 4.9 ghz 6 çekirdek benim ;)

aferim uzağa işemişsin , bende 4930k var zaten

• Deklare D kullanıcısına yanıt
    Aşağıda yazdıklarımın incelenmesinde fayda var.

Yazılım tüm işlemci ve çekirdeklerini kullanıyor mu yoksa pek kullanmadıkları varmı. İşlemcilerin ve çekirdeklerin nekadar kullanıldığını takip eden bir program gerek.

Bazen hyperthreading sorun çıkartıyor.

Ramlerin düzgün dual modunda çalışıyormu.

Pci express link gpu hali nedir efektif hali nedir?

Kullandığın driverlar güncel mi?

Windowsun çekirdek kapatma özelliğini iptal ettin mi? ( bitsum core parking kurup yüksek performans profiline disable atayabilirsin. )

Diğer işlemci anakartlarında gizli overclock yada otomatik oveclock var mı.

Son anakart bios güncellemeleri yaptın mı.

Sisteminde latency sorunu yaratan bir donanım ve sürücüsü olabilir mi? ( dpc latency testini öneririm ) ethernet ve ses kartından biri realtek mi ?

Driver güncellemeden önce eskiyi kazıdın mı ? Özellikle amd gpu için varsa...

Kullandığın power supply sistemi tam besliyor mu sertifikalı mı.

Kasa içi soğutman ne alemde işlemci sıcaklığın nasıl.

Thermal throtling ne alemde????

Intel turbo kontrolu için özel program vardı. Ona ihtiyacın olabilir mi.

Bios Cpu işlemci ayarların ne durumda.
    Görsem iyi olurdu.

Hyper threading bi kapatılıp denenebilir varsa seçenek.

Anakartın ahci modunda mı?

Tüm sürücülerin güncel mi?

Sistemi baştan formatlayıp sadece intel chipset sürücüsü ahci ve gpu sürücüyle denersin. Başka hiçbir sürücü yazılım kurmadan...

Şimdilik bukadar denersen devamını getiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Temmuz 2014; 0:21:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Aşağıda yazdıklarımın incelenmesinde fayda var.

Yazılım tüm işlemci ve çekirdeklerini kullanıyor mu yoksa pek kullanmadıkları varmı. İşlemcilerin ve çekirdeklerin nekadar kullanıldığını takip eden bir program gerek.

Bazen hyperthreading sorun çıkartıyor.

Ramlerin düzgün dual modunda çalışıyormu.

Pci express link gpu hali nedir efektif hali nedir?

Kullandığın driverlar güncel mi?

Windowsun çekirdek kapatma özelliğini iptal ettin mi? ( bitsum core parking kurup yüksek performans profiline disable atayabilirsin. )

Diğer işlemci anakartlarında gizli overclock yada otomatik oveclock var mı.

Son anakart bios güncellemeleri yaptın mı.

Sisteminde latency sorunu yaratan bir donanım ve sürücüsü olabilir mi? ( dpc latency testini öneririm ) ethernet ve ses kartından biri realtek mi ?

Driver güncellemeden önce eskiyi kazıdın mı ? Özellikle amd gpu için varsa...

Kullandığın power supply sistemi tam besliyor mu sertifikalı mı.

Kasa içi soğutman ne alemde işlemci sıcaklığın nasıl.

Thermal throtling ne alemde????

Intel turbo kontrolu için özel program vardı. Ona ihtiyacın olabilir mi.

Bios Cpu işlemci ayarların ne durumda.
    Görsem iyi olurdu.

Hyper threading bi kapatılıp denenebilir varsa seçenek.

Anakartın ahci modunda mı?

Tüm sürücülerin güncel mi?

Sistemi baştan formatlayıp sadece intel chipset sürücüsü ahci ve gpu sürücüyle denersin. Başka hiçbir sürücü yazılım kurmadan...

Şimdilik bukadar denersen devamını getiririm.
    Bu tür sistemlere ince ayar gereklidir. Arkadaşlar çok güzel anlatmış. takipteyim.

• Concerve kullanıcısına yanıt
    neden nolduki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlottis

neden nolduki ?
    Benzer bi sistem bende aldım çift xeon E5 2620 2ghz 64gb ram 240gb ssd.
    Benchmark yapınca benim diğer i7 4930k 32gb makineden az bir fark geri kalıyor.
    Ama bu gün 75 kare render aldım her ikisinden de çift zeon'lu olan aynı sahneyi 19 saniye daha kısa sürede aldı (2x xeon 10:09 i7 10:28 gibi)
    Bu arada çift xeon'lu sistemde GTX770 4gb kart var i7'de ise GTX680 4gb

Makineyi aldığım fiyata satacaktım ama bu fark kafamı karıştırdı az bi arttırabilirsem i7'ye oranla vazgeçeceğim satmaktan.

Xeon'ları turbo yada overclock yapabiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memetemin

Benzer bi sistem bende aldım çift xeon E5 2620 2ghz 64gb ram 240gb ssd.
    Benchmark yapınca benim diğer i7 4930k 32gb makineden az bir fark geri kalıyor.
    Ama bu gün 75 kare render aldım her ikisinden de çift zeon'lu olan aynı sahneyi 19 saniye daha kısa sürede aldı (2x xeon 10:09 i7 10:28 gibi)
    Bu arada çift xeon'lu sistemde GTX770 4gb kart var i7'de ise GTX680 4gb

Makineyi aldığım fiyata satacaktım ama bu fark kafamı karıştırdı az bi arttırabilirsem i7'ye oranla vazgeçeceğim satmaktan.

Xeon'ları turbo yada overclock yapabiliyormuyuz?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhabalar;
    kusura bakmayın uzun zamandır forma girme vaktim olmadı. Eskibirkurt arkadaşım o size sorunlu bahsettiğim bilgisayarımız iptal oldu. Söylediğiniz hatta söylenen her yolu denedim hatta müşterime gerekli olan tüm açıklamaları yapmama rağmen bilgisayarı iade etti. Bende daha sonra o bilgisayarı bir müşterime yarı fiyatına SERVER olarak verdim geçtim. Yalnız şöyle bir durum vardı. İlk ekran ışıklandırmaya başladığında çok bekliyordu. Ordada zaten sadece tek çekirdeği kullanıyordu. Orda tüm çekirdekleri kullanması için ayar varmış ama tabiki ben bilmediğim için iş işten geçmiş oldu. Tüm arkadaşlara ilgi ve alakasından dolayı teşekkürlerimi sunarım. İyi günler.

• quote:

neden nolduki ?

Adamla resmen sidik yarışına girip bir de hiçbir şey olmamış gibi "neden ne oldu ki" diye soru soruyorsunuz.

Tamam sizin işlemciniz herkesi döver.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.