Şimdi Ara

xbox live bağlantı problemi....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba.bende nisan 2007den beridir ntsc-u core pack var ve laptop sahibi olduğum için kablosuz modem kullanıyorum. (philips sna6500)bilgisayarımdan ister ethernet yoluyla kablolu ister kablosuz gireyim hiç kopma veya bariz bir yavaşlık yok.fakat xbox'ı ethernet yoluyla normal bir şekilde bağlıyorum ve nisan ayından beridir olan sorunum şu.... live'a sorunsuz giriyor yavaşlama yok ama girdikten sonra en fazla (ki o da en fazla) 5dk. dayanıyor hemen disconnected from xbox live diyor.. yahu ayarları kontrol ettim kaç defa yok yanlış bir şey yok delirmek üzereyim walla.modemde de xbox'ta da bütün ayarları kurcaladım DNS.. mac address hepsini sıfırladım falan ama yok yani hiç bir şey yaramıyor.. sırf bu yüzden gold olmuyorum çünkü olursam param sokağa gidecek biliyorum.bu kopma olduktan hemen 1 sn. sonra veya 1 dk. sonra girmeyi denedim hep sorunsuz giriyor ama onun da ömrü en fazla 5 dk. oluyor lütfen yardım edin arkadaşlar... bende gold olmak istiyorum yaw.sorun modemdeyse sorun değil yenisi alınır :D hadin hepinize kolay gelsin

edit-sorun çözüldü.modemin yazılımını güncelledim geçti sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diluted -- 2 Eylül 2008; 3:30:16 >

• Son zamanlarda Live'da sorun olduğunu söylüyorlar ama sendeki sorun farklı herhalde. Bilgisayardaki internet bağlantısında bir sorun olmuyorsa, daha doğrusu Live'dan düştüğün zaman, PC düzgün çalışıyorsa veya internet kopmuyorsa, o zaman konsolun ayarlarından kaynaklanan bir sorun olabilir. Bazen modemler de uyumsuz olabiliyor. Neden bilmiyorum. Başka marka bir modemle test etme imkanın varsa, mutlaka denemelisin. Bir markada sorun çıkarıp da başka bir markada tıkır tıkır çalışan çok konsol gördüm.
  • Dostum Selam,

SNA6500 bazılarında çok adam gibi çalışan, bazılarının da sorunlardan saçını başını yolduran bir modem...

Smile da bu modemi veriyordu bir zamanlar, hatta Teknosa'larda da satılıyor...

Bende de aynı modem var ve ben senin sorununu hiç yaşamadım, fakat DH'de aratırsan birçok konu göreceksin bununla ilgili modem bölümlerinde...

Aklıma gelen tek detay var belki deneyebileceğin: Menülerden birisinde bağlantıyı açık tut, veya aktif olmazsa ... sürede discconnect ol gibi bir seçenek var ADSL'den. Yanlış hatırlamıyorsam ana menülerden birisinde olmalı. Pek sıkıntının buradan kaynaklanacağını düşünmüyorum ama bir dene istersen ;)

Ayrıca en çok insanların başının ağrıdığı ve çözümü buldukları nokta da firmware güncellemesi...

En güncel versiyonu şu an hatırlamasam da DH'de aratırsan gene bununla ilgili başlıklara ulaşacaksın. Ben açıkcası o yolla aratıp, rahatlıkla bulup firmware update'imi yapmıştım ve Vista kullanan PC'me taktığım Linksys USB Wireless Adaptörü çalıştırmıştım... Şansına son versiyonu bilgisayarımdan sadece 1-2 gün önce sildim :(

Dip Not: Firmware güncellemesini yapınca türkçe desteğin eğer varsa kayboluyor... Ayrıca nolur nolmaz güncelleme yapmadan önce şu anki sürümünü de yedeklemeni öneririm.

• hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim.modemde son firmware var.belki o disconnect olayını denerim ama o da pc servisten gelince.. (evet bende hp mağduruyum)hoş ondan da olduğunu sanmıyorum ya.. neyse dediğiniz gibi en iyisi başka modemde denemek.şimdi eğer başka bir modemde sorunsuz çalışırsa bunu atıp rahatlıkla yeni bir modem alabilir miyim? alabilirsem 360 ile sorunsuz çalışan bir modem tavsiye edebilir misiniz? kafamda us robotics adı dönüp duruyor.şimdiden sağolun
  • Şahsen ben Airties kullanıyorum ama tavsiye de etmiyorum. Gerçi beni hiç yarı yolda bırakmadı ama kaliteli bir modem değil maalesef
  • Dostum bence için xbox'dan yana rahat olsun, bence sıkıntın xbox'dan kaynaklanmıyor...
  • Uyumlu ve uyumsuz olan modemlerin listesi:

http://www.xbox.com/en-US/support/connecttolive/xbox360/homenetworking/equipment.htm

Özellikle uyumsuz olanları kontrol etmeni tavsiye ederim. 3 adet Linksys falan var, o modellerin bazıları ülkemizde de satıldı çünkü sanırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: diluted

merhaba.bende nisan 2007den beridir ntsc-u core pack var ve laptop sahibi olduğum için kablosuz modem kullanıyorum. (philips sna6500)bilgisayarımdan ister ethernet yoluyla kablolu ister kablosuz gireyim hiç kopma veya bariz bir yavaşlık yok.fakat xbox'ı ethernet yoluyla normal bir şekilde bağlıyorum ve nisan ayından beridir olan sorunum şu.... live'a sorunsuz giriyor yavaşlama yok ama girdikten sonra en fazla (ki o da en fazla) 5dk. dayanıyor hemen disconnected from xbox live diyor.. yahu ayarları kontrol ettim kaç defa yok yanlış bir şey yok delirmek üzereyim walla.modemde de xbox'ta da bütün ayarları kurcaladım DNS.. mac address hepsini sıfırladım falan ama yok yani hiç bir şey yaramıyor.. sırf bu yüzden gold olmuyorum çünkü olursam param sokağa gidecek biliyorum.bu kopma olduktan hemen 1 sn. sonra veya 1 dk. sonra girmeyi denedim hep sorunsuz giriyor ama onun da ömrü en fazla 5 dk. oluyor lütfen yardım edin arkadaşlar... bende gold olmak istiyorum yaw.sorun modemdeyse sorun değil yenisi alınır :D hadin hepinize kolay gelsin

şu an aynı sorun bendede var arkadaşlar airties modem kulanıyorum NAT open MTU 1500 üzerinde ancak girdikten bir süre sonra kopuyor livedan bunun bi çözümü varmıdır acaba ?

• Belli bölgelerde telekom portları yeniliyor ve yurtdışı çıkışlarına yansıyor sorun... Sen de bundan etkileniyor olabilir misin? Geçen hafta ben 5 gün boyunca kanser oldum ama çalışmanın bittiği bilgisini almıştım en sonunda...

Bence bir servis sağlayıcına ulaş ;)
  • çalışmalardanmı bilmiyorum ama sorun diluted ile aynı yani girerken hiçbir problem yok normal şekilde çalışıyor oyunlarada girebiliyorum ama bir süre sonra dissconnect diyor.
    çözemedim gitti acaba manuel dns adresi versem düzelirmi hangi dnsleri yazmam gerekiyor bilginiz var mı?
  • Girerken bende problem yaşıyordum.

Xboxu modeme bağla , test connection bölümünde bekle test bitince edite gel DNSleri 4.2.2.1 - 4.2.2.2 yap bir dene..
  • bilgisayar kapalıyken live gir ,kopma olmazsa ne ala ..yanlız modeminde sanırım ,hediye modemlerden .. usr gibi modem varken yanaşma philips adı var gibi gözüküyor ama işe yaramaz, dns lerlede uğraşma alakası yok cihazlar yani bilgisayar ve xbox otomatik ip lerini alıyor zaten dns lerle uğraşmak gereksiz onalrda otomatik olacak modemde reset veya default yap tekrar dene , ama sorunun sadece xbox a bağlanınca oluştuğuna emin ol (servis sağlayıcından kaynaklanmadığına ) arkadaşından modemini rica et, onunla dene deneyerek sorunu çözebilirsin ..kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.