Şimdi Ara

Xbox'ın Patronu Phil Spencer: 'Bizim İçin Başarının Karşılığı Sony'yi Alaşağı Etmek Değil' (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ne yazdığını anlamadım ama resim iyiymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişiye göre mesaj yazarım. Net alemi olsun gerçek hayat olsun hatta ve hatta Xbox ve PS4 klavyesinde bile büyük/küçük harf ve noktalama işaretlerine dikkat ederim. Sayko takıntılarımdan sadece birkaçı.

    Yoksa biliyoruz yahu ladies and gentleman yazmasını.

    Hızlı yazarken klavye mağduru oldum. Çalışıyor parmaklar on tane olunca. Biliyorsun iki elde on parmak var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queen Hentai -- 30 Temmuz 2019; 5:1:12 >
  • Yok ya onlara takılmadım zaten, yazınızın konusunu anlayamadım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.ihsan

    Yok ya onlara takılmadım zaten, yazınızın konusunu anlayamadım :)
    Ara ara böyle gerizekalı gibi yazarım. Kişi kendini bildikten sonra yemişim Xbox'ı veya başka konsolu. Burada gerçekleri konuşuyoruz. Yanlış anlayan ve sanan ne sanarsa sansın. Sıkıntı yok.

    Forza 15 haberi geldi demin kaynak sağlam. İyi bir fan olmazsanız sürücü koltuğunda Spencer olacak kot pantolonlu kıyafeti ile.


    Şaka bir yana gül geç Jim reis, yeni filmde çekmiyorsun zaten ayar oldum aklıma geldi yine.

    Çoğu kişi anlayamıyor, şaşırtmadı. Maksat gönüller bir olsun. (:
  • Yok ya hocam ne gerizekalısı. Bu sefer anladım ve güldüm sağolun. Sonic çektik de sonic ucube oldu biraz bekliyoruz bakalım nasıl olacak yenisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.ihsan

    Yok ya hocam ne gerizekalısı. Bu sefer anladım ve güldüm sağolun. Sonic çektik de sonic ucube oldu biraz bekliyoruz bakalım nasıl olacak yenisi
    Valla onu filmden saymıyorum. Sega MegaDrive/Genesis versiyonu Sonic Hedgehog oynarım 10 numara 5 yıldız.

    Kate Winslet ile oynadığı filmi favorimdir. Cover tasarımı bile şahane. Bilirsin zaten söylememe gerek yok.

    The Mask'e hiç değinmiyorum. Komşusunu korkutma sahnesi aklıma geldikçe gülerim. Fena sekiyordu shotgun karşısında.

    Bana müsade Jim. Biraz oyun atayım kahve içip. Sağlıcakla.




  • Hiç yoktan görmüş oluruz hocam, ben de kaçtım yatayım artık.iyi oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ihsan -- 30 Temmuz 2019; 5:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonynin başarısının kaynağı barizken xboxun hala inatla başarıya direnmesi ilginç. Sony demek tps kameralı sağlam hikayeli oyunlar demek bu kadar basit
  • "Sony Kalitesi" denilen bir şey var...Piyasada ister TV alın ister Oyun mutlaka duyarsınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Mutlak.Sıfır, hayır değil, ben youtube'da falan ne yorumlar görüyorum bazı oyun fragmanlarının altında bu konuyla alakalı bizim buralardaki tartışmalar yanlarında hiç kalır, çoğunluğu yabancı kişiler zaten. Bu haberler de keza biz kaynaklı bile değil yabancılardan geliyor bize. İşte o yorumumu yazarken aklımdakiler bunlardı aslen. Haliyle çok genel konuşuyorum ama açıkçası sen yorumumu görürsen bir köşesinden üstüne alınacağını da tahmin ediyordum. Çünkü benzer söylemlerin oluyor; sırf bunlar exc. oyun oynayıp hava atacaklar diye exc oyun yapmanın mantığı yok gibisinden yorumların oluyor örneğin. Exc oyunlar senin açından daha çıkmadan birer potansiyel fiyasko durumundalar, antipati besliyorsun biraz. Ama bu seni hedef aldığım anlamına gelmez tabi, yani bir yanlış anlaşılma olmasın dünya'da ne adamlar var konsol mevzusundan 24 saat internette savaş veren.

    Ama şunu söylemem lazım bence yapmış olduğun yorumların en azından yarısı seninle sürekli tartışan insanlara gıcık vermek amaçlı, tam olarak söylediklerinle aynı düşüncelere sahip olmadığını düşünüyorum o yüzden, ya da en azından düşüncelerinin biraz daha abartılı versiyonunu yazıyorsun sanırım. Biliyorsun ki oyun haberlerindeki tüm yorumlarından sonra bir savaş yaşanıyor, bence bu biraz hoşuna gidiyor PS fanlarını kızdırayım gibisinden. Emin ol rahatsızlık duymuyorum, hatta sen bir yorum yaptığında aha diyorum kesin biri cevap verecek, yorum okumayı aksiyonlu hale getiriyorsunuz.
    Söylediklerinize daha sonra kapsamlı cevap yazarım şu anlık vaktim çok az. Yalnız hocam şu aşağıdaki grafik Türkiye'deki fanboyların durumunu birebir anlatmıyor mu?


    Xbox'ın Patronu Phil Spencer: 'Bizim İçin Başarının Karşılığı Sony'yi Alaşağı Etmek Değil'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 30 Temmuz 2019; 8:33:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rick dangerous kullanıcısına yanıt
    Saturn’ü, Nintendo 64’ü, Dreamcast’i, GameCube’ü, Xbox’u hepsini yok etti. Sega’yı piyasadan sildi, Nintendo’yu da perişan etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 30 Temmuz 2019; 8:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frantic22 kullanıcısına yanıt
    lol genele (sektor dagilimlari, kar etme vs.) baktiginizda Sony'i surekli tokatlar Microsoft. Biri PlayStation ile yasamaya (life support) baglanmis durumda, digeri hem Sony, hem Apple hem de Google ile kapismakta. Bence boyle bakin olaya.

    Not: PS1-2-3-4-Vita Spor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gesamtkunstwerk -- 30 Temmuz 2019; 8:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rick dangerous kullanıcısına yanıt
    Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp derler, ki, katılırım bu onermeye.

    PS2 üzerinde kopya oynamaya yarayan çiplerin takıldığı bölümlerin olduğu bir şekilde satıldığı şehir efsanesidir. Doğrudur, yanlıştır bilemem. Ancak konsol tarihinin, konsol başına satılan oyun sayısında 4, en çok oyun satılan konsol sıralamasında 1.dir.

    http://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/Tie-Ratio/Global/

    Yani bu iki önemli sayısal verinin yanına "Ehuhuhe, kopya oynandı diye bu kadar sattı" demek, düşünce sınırlarınızı Edirne'nin ötesine geçemediğinin göstergesidir.

    6. nesil konsolların alayını topluyorsunuz, bir PS2 nin yarısı kadar satamamış, adamlar resmen ezmiş geçmiş. Keza bir önceki 5. nesilde de aynı durum var. Ama şöyle bir geriye dönüp bakan tüm eski oyuncuların hafızasında o dönemde oynadıkları harika oyunlar var. Sektör hala o dönemin üzerinden yükselmeye devam ediyor. Bakın devam oyunlarına, o döneme öykünen yapımlara. Neyse fazla uzatmak istemiyorum, sonuç itibari ile tartıştığınız arkadaş gayet doğru bir şey demiş.

    Tekrar edelim, arada kaynamasın, bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 30 Temmuz 2019; 9:39:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 25 senedir her jenerasyon, hackerlar ile aynı yatağa giren bir firmadan bahsediyoruz. Asıl ayıp olan budur.
    Kullanıcıların yıllar yılı pek muhterem üreticilerin, lokasyon fiyatlandırma politikaları ve kur ve de enflasyon karşısındaki duruşu olarak yani mecburi bir takım şahsi sebeplerden ötürü korsan kullanması üzücüdür gerçekten ama bu inanılmaz derecede itiş gücü yüksek motivedir, o firmaya ve bilimum kollarına karşı. Keza satış rakamları ortada ve Sony her zaman sonuç odaklı, ileri dönük planlar yaptı konsol piyasayasında.
    Diğer oyun konsolu üreten firmaların büyük çoğunluğu hack olayına izin vermediler ve izin verenle mücadele edemediler ister istemez. Bugün kalkıp da hiçbir insan evladı; ben korsan kullanmadım, emeğe saygım var demesin, alnını karışlarım!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rick dangerous kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu anlattığın ile önceki savunduğun şeyler farklıdır. Ki bu son söylediğin konuda Sony yi etik olarak suçlu görüyorsan, geçen nesil %65 i 3K veren ve ülkemiz gibi yerlerde kopya oyun işinin gırla götürüldüğü bir konsola ne demek lazım. Hatta bırak kopya işini, kopya kullanan kişilere goz yumulup bunlardan alınan gold abonelik paraları, üstüne banlama işi bence daha ahlaksızca bir duruş.

    Tabii geçen nesil MS tarafından icat edilen mikro ödeme, paralı online, DLC, online pass gibi rezilliklere hiç girmiyorum. Sony madem böyle, MS nasıl bir firmadır, açık yüreklilikle buna da bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 30 Temmuz 2019; 10:53:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın söylediği anlaşılmamış herhalde, açıkcası Sony için, biz olmasak siz olmazdınız diyor kardeşim! Doğru, tüm oyunlar Microsoft ürünü Windows üzerinde yapılarak çıkarılıyor daha neyin kavgası bu? Ben Nintendo fanıyım ama gerçeklerde kaçınılmaz oyunların hepsi Windows PC’lerde üretiliyor o kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Adamın söylediği anlaşılmamış herhalde, açıkcası Sony için, biz olmasak siz olmazdınız diyor kardeşim! Doğru, tüm oyunlar Microsoft ürünü Windows üzerinde yapılarak çıkarılıyor daha neyin kavgası bu? Ben Nintendo fanıyım ama gerçeklerde kaçınılmaz oyunların hepsi Windows PC’lerde üretiliyor o kadar
    Bunlara anlatamazsın ya adamlar 1500 tk'ye aldıkları konsolla milyar doların döndüşü sektörü belirlediğini sanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ki, F2P bir oyun ile 60$ verdiğin A kalite diye adlandırılan mainstream bir oyunu aynı kefeye koyamıyorsanız, online sistem için para isteyen ama bu işi hakkıyla rakibinden daha iyi yapan bir sistemi de aynı kefeye koyamazsınız. Party chat vardı, Nick değişimi vardı, Achievement vardı, harici HDD desteği vardı yani var oğlu vardı (bunlar para aldığı için çalıştığını gösteren şeyler, online odaklı değil hepsi) öncelik getirdi adamlar piyasaya. Bunlara ücret istemesi, kınama sebebi olamaz. Live'ı kullanarak kopya oyun oynayan kişiler XKEY yüzünden tespit edilemiyordu ve bu hackerlar için utanılası bir başarıydı. PS3
    2006 da çıktı ama 3 sene rahat kırılmadı, PS4 2013 te çıktı ama 2017 de kırıldı. yeterli satışa ulaşınca hemen kuruluyordu (: Tabi PS3 kırılmadığı için insanlsr orijinal e alıştı, ülkemizdeki bol bol satışlar dikkat çekti ve Türkçe oyunlar geldi ne güzel. Keşke hiçbir konsol kırılmasa Xbox one gibi. Şimdi 3K ile ne alakası var diyebilir belki dışarıdan okuyan biri ama burada korsanı ilişkilendiriyorsanız şu kapıya çıkıyor bu; satın alacağın Xbox 360'ın %35 ihtimal bozulacağını biliyorsun demek oluyor ve buna rağmen inanılmaz satış grafiği çizdi ve bu da demek oluyor ki insanlar korsan yüzünden her türlü aldı 360'ı. PS2 de korsan oynattığı ve donanımsal olarak sorunlu olmadığı için 150 milyon sattı yani ben haklı çıkıyorum tespitimde.Online pass olayı EA denilen aç gözlü firmanın halt yemesi MS'nin suçu değil, karıştırmayalım (:
    İyi forumlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 30 Temmuz 2019; 13:35:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rick dangerous kullanıcısına yanıt
    Hocam paralı online adı altında sunulan bu hizmetin kat be kat fazlası Steam de var ama bedava. Bu hizmeti veriyor diye para istemeleri bence saçma. Bu dediğim Sony için de geçerli, Nintendo için de.

    Geçen nesil kırılma işine en çok direnen firma Sony dır, Geohot falan hatırlamanız lazım, resmen heyecanlı bir sinema filmi gibiydi o süreç ve kıran kişi biliyorsunuz yargılandı ve ceza aldı. MS ise yüzde 65 i arızalı olan cihazları kopya oynatarak adeta eroin bağımlısına çevirdiği kullanıcılarına satmaya devam etti. Yani PS3 üç sene de falan değil, daha uzun sürede kırıldı, Xbox 8 ay içinde kırılmış bir cihaz sizin dediğiniz açıdan bakarsak MS daha ahlaksız bir firma. Xkey falan Xbox in son dönemlerinde ortaya çıkmış bir hack yontemiydi.

    Konsol başına en fazla oyun satan 4. Toplamda 1.5 milyar hard copy ile en fazla orijinal oyun satan bir platformu da, kopyaciliği yayginlastirmakla suçlamak haksızlıktır.

    Zaten bu nesil MS un nesil başında söyledikleri evlere şenlik. Adamlar daha zayıf bir cihazı 100 dolar pahalıya satmak gibi bir küstahlığı düşündüler. Yetmedi 24 saatte bir sanki insanları içtimaya alır gibi online olma zorunluluğu getirmek istediler, Kinect bildiğin survelliance device durumundaydi. Sonuç ortada, müşteri gereken cevabı verdi, adamlar kendi evlerinde bile PS4 ten fark yedi.

    Oyun hayatım boyunca bu adamların hayırlı yaptıkları tek iş görüyorum, gerisi külliyen zarardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 30 Temmuz 2019; 18:52:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.