Şimdi Ara

Xbox için 1080p ve 1440p Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1440p 144-165Hz IPS, Bütçe: 4000 lira

2k için gigabyte m27q ve dell s2721dgf'ye bakıyorum. Amazon satsa hemen alacağım. 1080p için, 2000-2500 arası öneriniz varsa şimdilik öyle bir monitör alayım.

• 1080p için VG279QR veya VG27VQ ya bakabilirsin.

2K için çıkabilirsen kesinlikle VG27AQL1A modeline bak derim renkleri çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cho35

1080p için VG279QR veya VG27VQ ya bakabilirsin.

2K için çıkabilirsen kesinlikle VG27AQL1A modeline bak derim renkleri çok iyi.

Aynı modelleri önermek için konuya girdim :)

Benim tercihim 1080 de VG279QR 2k da VG27AQL1A

• VG259QR denedim aşırı ghosting vardı. 27 inç büyük olur hocam 1080p için. VG27AQL1A güzel monitöre benziyor ama bütçeyi aşıyor. 1080p için başka öneriniz var mı. 1800-2500 arası. F/P monitör.

2k için dell s2721dgfa ve gigabyte m27q bakıyorum ama düzgün satıcı yok. Fiyatların biraz düşmesini bekliyorum.

@ankaraps3

• Toleranta12 kullanıcısına yanıt

Hocam bu monitör maalesef xbox'ta 2k 120 fps vermiyor.

• Gigabyte G32QC aldım kullanıyorum, Series X'im de yolda 3 mayısta gelecek. Monitörü iş ve kişisel bilgisayarıma bağlayıp kullanmaktayım. Bunun parasına daha iyi incelemeleri olan IPS paneller var ancak ben VA panel seviyorum, OLED dışında VA varken gidip IPS almam.

Monitörün özelliklerine gelince, 2k 165 hz Freesync Premium Pro destekli bir monitör. Görüntü kalitesinden baya memnunum, 400 küsur nit maksimum parlaklığı var 32 inch panel için çok iyi değer bu fiyat aralığında. Kontrast konusunda da en iyi monitörlerden.

Eksi olarak fazla ghosting olduğunu okumuştum almadan önce, harbiden de öyle overdrive'ı speed yapmazsan ghosting oluyor, speed yaparsan da reverse ghosting oluyor yani tamamen kurtulamıyorsun, high end olmayan tüm VA panellerin ortak derdi zaten. Sadece test ederken ghosting'i farkettim ama mesela, CS: GO'da hiç farketmedim. Bir diğer eksisi de standinin dandik olması, dizim masaya çarpsa monitör iki saat sallanıyor.

Onun dışında portları falan yeterli monitörün, iş bilgisayarımı DP kullanarak kişisel bilgisayarımı HDMI ile bağladım şu an bir HDMI daha boş Xbox'ı bekliyor.

Xbox için neden bu monitörü aldığıma gelince:

Freesync destekliyor.
    4K 60Hz sinyali kabul ediyor, yani konsolu 4K'da da kullanabilirsin, monitör 4K sinyali 2K görüntüye downscale ediyor kendiliğinden. Bu HDR kullanmak için önemli çünkü Xbox sadece 4K çözünürlükte HDR görüntü veriyor, 1440p seçersen ayarlardan 120 hz oynarsın ama HDR olmaz.

Panelin kontrast ve parlaklığı tatmin ettiği için aldım geçtim, hem Series X hem PC hem de PS5 ile kullanacağım inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K monitör'de PS4 sorunsalı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.