Şimdi Ara

Xbox her açılısında 3K göstermesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaşlar bu forumdan birinden xbox 360 aldım.İlk yolladığındada 3k vermişti.720 çözünürlükte oynadığını savunup bana towel trick yapmamı söyledi ama ben yapmadım.Bi 10 dakika konsolu çalıştırdıktan sonra Kapatıp açtığımda düzeldi.Ve artık her açışımda 3k alıyorum Hata kodu ise 020 (4,2,4 ışık) Cd rom u pertti zaten onu düzelttim sıkıntı yok onda.Şimdi bunla uğraşıyorum sanırım termal macunmudur ne zıkkımsa onu değiştirmem lazımda.Sıkıldım artık aleti ısıtmayı ya.Isıttıktan sonra normale dönüyor ne yapabilirim? Hayatımda bu kadar ağır kazık yememiştim acıkcası.Cdrom hadı neyse onu düzeltilebilir.Biraz içiyle donanımıyla ilgili bilgiliyim. Ama şu 020 olayını çözemedim ben lanet olsun ya. Her konsolu açtığımda 3k Alıyorum.Fanlara cubuk yerleştirip daha hızlı ısınması için bekliyorum. Nasıl düzeltebilirim bu olayı?


    Detay isteyenler :

    yaklaşık 2.5 ay önce falan xbox'ı aldım.Televizyon alacağım gerekçesi ile sadece bi kere 32 ekrana deneme amaçlı taktım onda bile 3 kırmızı ışık aldım.Sorduğumda Havluyla sar ısınmasını bekle dedi.Arkadaş 720p de oynadığı için reset atmak gerekiyormuş.Neyse havlu yapmadım ve bekledim 10 15 dakika sonra makine düzeldi.Sonra oh be düzeldi diyip kaldırdım aleti.1 ay sonrada Hdd aldım Onu denemek için tekrar 3k aldım yarım saate yakın açık tuttum ve sonunda tekrar açıldı.Tomb raider 2 ile burnout vardı bi 5 10 dakika onlara ayırdım kaldırdım.Televizyon alma sevdası ile.Öğrenciyim baktım televizyon alamayacak gibiyim VGA kablosu ile dişi çevirici aldım.Monitöre taktım yine 3k verdi.Yine cihazı 10 dakika boyunca fanına cubuk sokup daha hızlı ısınması için bekledım kapadım açtım. Cd rom yapmak için içini açtım birde ne göreyim 6 delik var ama 5 tane vida var. Onu geçtim yukardaki ve alttaki süngerlerin en az 2 dişi kırılmış Arka dişler [tutan dişler] hırpalanmış arasına bişey sokulmuş belli yani ezilme izleri var. Arkadaşa mesaj attım diye gocundu arkadaşımız.Kakaladın bize sıkıntılı cihazı.Arkadaş denemişte yollamış güya.Herneyse alsın parayı kullansın ben kararlıyım bu aleti adam etmeye.Cd rom tamamen çözüldü sırada bu kaldı.Yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin sorun ne olabilir sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 28 Nisan 2012; 15:45:58 >







  • Arkadaş bu sorundan bahsetmiş miydi? Eğer bahsetmediyse ürünü iade etmeye çalış gerçi büyük ihtimal almaz üstünden zaman geçmesini bekleyerek hata etmişsin sana havluya sar bekle dediği an geri göndermen lazımdı.
  • doğru diyorsun aslındada geçti gitti.Artık olmadı yeni kutu alacam sadece.Bu duruma bi cözüm fikrin var mı acaba?


    çiziksiz diyor.Üzeirnde çizik var hadi onu geçtim eyvallah kozmetiğe takılmam pek ama ayıptır Sorunsuz diyor cihaza birde.

    Hatta su anda cdrom bile açılmıyor yani yapamamışım cdromu bile.daha 2 gun once yaptığımı sanıyordum calısıyordu.Resmen adam kakaladı bize ya bok gibi aleti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 28 Nisan 2012; 16:05:47 >
  • Sana sorunsuz deyip bu cihazi yolladiysa, yanina birakmiyorsun. Once iade etmeyi dene. Yanasmazsa hemen sorunlu alisverisler bolumune konu ac, adminleri bilgilendir konu hakkinda. Aranizdaki tum mesajlasmalarin SS'ini al, kenarda dursun. Adi, soyadi, nick'i, yasadigi sehir, cep telefonu veya daha baska her turlu ozel bilgisini ifsa et. Ciddi oldugunu anlasin. Cihazi tamir etmeye calisma, cihaza hicbir sey yapma. Baska platformlarda da ilanlari varsa, oralara da yaz durumu. Gerekirse sabote et. Nick'ini buraya da yaz, biz de bilelim kimmis.

    Bu arada 3K veren cihazin asla tam tamir olmayacagini da soyleyeyim. Eninde sonunda patlayacak o cihaz, ancak omrunu birkac ay uzatirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 28 Nisan 2012; 17:39:59 >
  • Vallaha hiçbi sorun yok deyip yolladı bana.


    Hatta içini açtığımda cdromun alt plakası bile yoktu.O derece yani.Altı boş yanı plaka yok. Direkt yeşil board var işte cdromun içi gözüküyor yani.Vidalardan bi tane eksik var 6 delik var 5 vida var. Saçma sapan iş yaptı vallaha.Cd rom'un tuşu bile sertçe abanınca acılıyor ancak.


    TheLordIstanbuL34 denen şahısdan aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 28 Nisan 2012; 17:08:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Underoath777

    Vallaha hiçbi sorun yok deyip yolladı bana.


    Hatta içini açtığımda cdromun alt plakası bile yoktu.O derece yani.Altı boş yanı plaka yok. Direkt yeşil board var işte cdromun içi gözüküyor yani.Vidalardan bi tane eksik var 6 delik var 5 vida var. Saçma sapan iş yaptı vallaha.Cd rom'un tuşu bile sertçe abanınca acılıyor ancak.


    TheLordIstanbuL34 denen şahısdan aldım.

    Bu bölümden biri değilmiş. O konsol eninde sonunda tahtalıköy yolunu tutacak, konsola hiçbir müdahâlede bulunma ve önceki mesajda dediklerimi yap bence.
  • Eğer makinan 2006 üretimliyse sana bir taktik söyliyecem o taktiği uygula...iki tane kulak çubuğu al ve arkadaki fanların içine sok,buradaki amaç fanları durdurmak,sonra makinayı aç az bekleyip 3 kırmızının 2 kırmızıya düşmesini bekliyoruz ve 2 kırmızıya düşmüş olması lazım,2 kırmızıya düşünce makina kapanmaz mecburen duvardaki prizden fişi cekip konsolun gücünü kesiyoruz.Hemen sonra sağ taraf daki çubuğu çıkart diğeri çıkarmayacan unutma...ve makinayı aç çalışıcaktır kulak çubuğu sayesinde makinan tek fanlı bir şekilde biraz gürültülü çalışıcaktır...Bu yöntemle makinan baya gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fernando' -- 28 Nisan 2012; 17:41:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eli Wallach


    quote:

    Orijinalden alıntı: Underoath777

    Vallaha hiçbi sorun yok deyip yolladı bana.


    Hatta içini açtığımda cdromun alt plakası bile yoktu.O derece yani.Altı boş yanı plaka yok. Direkt yeşil board var işte cdromun içi gözüküyor yani.Vidalardan bi tane eksik var 6 delik var 5 vida var. Saçma sapan iş yaptı vallaha.Cd rom'un tuşu bile sertçe abanınca acılıyor ancak.


    TheLordIstanbuL34 denen şahısdan aldım.

    Bu bölümden biri değilmiş. O konsol eninde sonunda tahtalıköy yolunu tutacak, konsola hiçbir müdahâlede bulunma ve önceki mesajda dediklerimi yap bence.

    sağolasın bakalım yaptım sorunlu alışveriş bölümüne. Eğer karşılık gelmezse satarım 2 kol 1 kulaklık hdd kabloları falan.




  • Sen once bir agzini topla. Sentezin soylediklerinde haklilik payi var.

    Eger konsolun 2009 tarihli oldugundan eminsen, 3K sorunu duzeltilemez olmayabilir. Konsolun Jasper board olup olmadigini ogrenmen lazim. Eger Jaspersa konsol muhtemelen DVD-ROM'daki ariza dolayisiyla 3K veriyor, onu da rahatlikla cozersin. Gerekirse 70-80 liraya yeni DVD-ROM alip yoluna sorunsuz devam edersin. Onemli olan Jasper olup olmadigi, internette bunu anlamanin yollariyla ilgili yiginla bilgi var, en kisa zamanda ogren.

    Isininca calismasi falan olumcul 3K olduguna isaret ama yine de sansini dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 28 Nisan 2012; 19:01:07 >
  • Evet jasper board.Cd rom kaynaklı değil şayet içini açtım ve cd rom u cıkartıp denedim yine aynı sorun. 020 hatası alıyorum.
  • DVD-ROM'u çıkarıp açmayı denersen hata vermesi zaten normal, DVD-ROM bağlıyken de arada bir temassızlık sonucu hata verebilir. Jasper board'sa sakın o havlu yöntemi gibi yöntemleri deneme, alâkası yok. Jasper board olduğundan eminsen sorun DVD-ROM gibi diğer bileşenlerde demektir. Bir de sen ne uğraşıyorsun ki? Göndersene bir servise. Geri dönüşü olmayan bir hata yaparsan çöp olur konsol. Jasper board konsolların ölme ihtimâli yok normal şartlarda, her şekilde tamir edilebilir. Bir servise gönder ama diğer adamın da peşini bırakma derim ben.
  • yok ya dediğim gibi 3 kere falan bekledim 10 dakika sıcak tutup okadar çalıştırdım okadar başka hiç ne açtım ne bişey yaptım.


    Jasper board oldugundan şöyle eminim 12.1 A yazıyor bunlar jasper oluyormuş. 2009 .6 ay üretimi alet


    bi 3 dakika bekledim kırmızı ışıkta şimdi açıldı alet mesela. Düzeldiğini şöyle anlıyorum. 3 kırmızı ışıkta farklı zamanlarda yanıyor yada 2 si aynı anda yanarken biri daha hızlı ynaıp sönüyor o zaman kapatıyorum acıyorum düzeliyor.Suanda düzeldi mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 28 Nisan 2012; 18:18:52 >
  • Evet, Jasper board demek bu. Sorun bana kalırsa DVD-Rom'da, zaten plakanın olmadığından falan bahsetmişsin, bir servise gönder, rahatlıkla çözülür.
  • Anladım. Şu an mesela cd rom açılmıyor. Küçük pinhole var oraya sokuyorum ama cdrom un direkt cd rom un plastiğine deyiyor yani bi mekanizmaya deymiyor.Neyse param yok suanda olmadı bi servise götürüp soruştururum sağol ilgin için. Bence anakartlık bi problem ama bakalım. sağol
  • Farkindaysan yardimci olmaya calistim "ust kesim insan".Sen referans sisteminin amacini bilmeden direk adama 5 yildiz vermissin ne diyebilirim 10 yasindaki cocuk bile akil ederdi urunu test ettikten sonra referans ilanini kabul etmeyi ama sen ust kesim insan olunca onu bile dusunememissin kargo bedava lafini gorup basmissin 5 yildizi.Bu arada bana da kufuru basmissin ama ilgilenir arkadaslar seviyesiz herif.
  • tamam sentez sana küfür basmışım.

    müstehak diyerek yardımcı olunuyor pardon.Benim yaptığım referans yorumu ile yardımcı olunuyor pardon.


    Yine kırmızı ışık :D:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underoath777 -- 28 Nisan 2012; 18:46:39 >
  • beyler toplanınn sentez haklı şimdi dağılın
  • Sorun adaptörde. Adaptörün miladi dolmuş. Yeni bir adaptörle dene.
  • emin misinnn ?? :)) ya mesela 3 5 tekrar açıp kapattığımda düzeliyor açılıyor ytani livegirip oynuyorum. ama suana kadar hiçbir şekilde tek açışta başlatamadım :) hep 3k verdi açıp kapatıp açıp kapatıp deneyince 3. 4. 5. de düzeliyor :O
  • Hangi 3K hatasını aldığını öğrenirsen daha hızlı sonuca varırsın. Bana göre de sorun adaptörde. Kablo tam oturmadığında 3k görürsün.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29332500/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.