Şimdi Ara

Xbox hakkında bilgi verir misiniz? (oyun konsolu cahiline)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim ömrü hayatımda bilgisayar ve telefondan başka eğlence aracım olmadı. Açık söylemek gerekirse “oyun koluyla” en son atariler döneminde oynamıştım. En son oynadığım oyun tusubasa idi. “Var gel halimden sen anla” yani :) 33 yaşındayım ve 6 yaşında oğlum var. “kinect” veya benzeri bir ürün ile (başka bir benzeri var mı bilmiyorum) ile ortak oyunlar oynayabilmek için böyle bir ürüne ihtiyacım var.

Xbox mı ps mi diye kararsızım ama xbox ağır basıyor. Sebebi ise araştırmalarım da fiyatının ps’ye göre düşük olduğunu görmem ve “kinect” diye aparatının olması. Size birkaç soru sormak istiyorum.

konsol cahili bu arkadaşınıza vakit ayırıp cevap yazarsanız memnun olurum.

1- Xbox’ın kaç versiyonu var, son ve sondan bir önceki versiyonu hangisi? (ben xbox one , xbox 360 ve xbox 360e versiyonlarına rastladım)
    2- Son iki versiyonda kinect destekliyor mu?
    3- Son 2 versiyon kinect destekliyorsa; son iki versiyon arasında çok büyük fark var mı?
    4- Günümüzde bir çok oyun hem xbox hem ps için çıkıyor diye görüyorum. Ps veya xbox almam oyunlar konusunda seçim yapmamı gerektirir mi? Ben muhtemelen araba yarışı, futbol, basketbol, tenis ve dans ile müzik oyunlarını oynarım diye düşünüyorum.
    5- Ps’de kinect gibi bir aparat var mı?
    6- Ps’de kopya oyun kullanabilmek için cihaza işlem yapılıyormuş. Xbox’ta kopya oyun oynanıyor mu? Oynanabilmesi için ps’lere yapılan uygulamamı yapılması gerekiyor.
    7- Ps’ler kopya oyun oynanabilir hale getirilince internetten online oyun oynanamıyormuş. Xbox’larda da bu şekilde mi?
    8- Tavsiye edeceğiniz konsolu yurtdışından getirtme imkanım var. Hangi internet sitesinden almamda fayda var. Yurtdışı piyasasını takip eden var mı?
    9- Ps mi xbox mı demiyeceğim ama xbox için sizce yeterli sebebim var mı?

İlginize teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- En son çıkan konsol Xbox One, ondan önceki xbox 360. Xbox 360e dediğin 360'ın eski bir modeli, onu almayıp slim almanı tavsiye ederim eğer 360 alacaksan.
    2- Evet ikisi de destekliyor. Xbox One'ın kinecti daha gelişmiş.
    3- İkisine de sahip olmadım. Xbox One'ın kinectine sesle komutla konsol açılıp kapatılıyor oyunlar vs. açılıyor. Oyun konusunda farkında bir bilgim yok.
    4- Eski nesil alacaksan ( Ps3- Xbox 360) kesinlikle xbox 360 almanı tavsiye ederim. Yeni nesildeyse karar senin gamepad ve live sistemiyle Xbox One öndeyken exclusive ve Türkçe desteğiyle Ps4 önde.
    5- Ps Move var fakat elinde mikrofon gibi bir aparat tutuyorsun. Kinect kadar gelişmiş değil.
    6- Xbox 360'a kopya yapılıyor. Fw jtag rgh xkey gibi bir çok değişik şekli var.
    7- Xbox 360'ta xkey veya fw yaptırırsan online da oynayabiliyorsun.
    8- Bildiğim Amazon var pek bilgim yok bu konuda.
    9- Xbox alırsan gamepadi live sistemi kinecti seni fazlasıyla memnun edecektir.

• ozzntrn kullanıcısına yanıt
    bana vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim arkadaşım. türkiyede xbox one+kinect 2000tl civarı yurtdışı 1250tl civarı. istanbulda oturuyorum. bu işler en iyi kadıköy yazıcıoğlu handa yapılıyor sanırım. oraya gidip fiyat konusunda pazarlık yaparak yurtiçi veya yurtdışı kararı vereceğim.

• ozzntrn kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kadıköyden xbox 360 satın aldım. 3aylık cihaz olduğunu söylediler. 18ay firma kendi garantisini verdi. Çift kablosuz kol ve kinect dahil, 250gb hafıza ve 50oyun yüklü. 950tl ödedim.

Piyasada eski tip cihaz yok. Yeni xbox360lar kırılamıyormuş. Eski ürün bulunmuyor ayrıca kinect karaborsa...

Ürün çok eğlenceli. Oğlum bayıldı. :) fifa 15i görünce diğer oyunlardan vazgeçti.

Yardımların için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam, eski nesilde çok oyun var onları bitirene kadar sizi uzun süre götürür 360 çok da memnun kalırsınız, eski nesilin lideri bana göre. Kinect ile oğlunuzla iyi vakit geçirirsiniz üstelik

Rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana :) Bir sorunuz olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: -1907fb-

Arkadaşım kadıköyden xbox 360 satın aldım. 3aylık cihaz olduğunu söylediler. 18ay firma kendi garantisini verdi. Çift kablosuz kol ve kinect dahil, 250gb hafıza ve 50oyun yüklü. 950tl ödedim.

Piyasada eski tip cihaz yok. Yeni xbox360lar kırılamıyormuş. Eski ürün bulunmuyor ayrıca kinect karaborsa...

Ürün çok eğlenceli. Oğlum bayıldı. :) fifa 15i görünce diğer oyunlardan vazgeçti.

Yardımların için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun hocam
  • Hayali Oyuncu H kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • almışken one al. forumun 2. el satış bölümünü takip edersen 1000 1100 tl ye satılık sıfır ilanlar görebilirsin. gidip mağzadan alıpda kazık yeme derim
  • arkadaşlar bahsettiğim gibi xbox 360 250gb olan modelden satın aldım. ürün üzerinden film seyretmek ve müzik dinlemek istiyorum. bu konuda internette araştırma yaptım ama herbiri farklı işlemler yazmış. benim cihazımda 50 tane kadar oyun var ve şuan 50gb hafıza boş. xbox'ıma ayrı zamanlarda 16gb usb3.0 usb bellek ve 8gb usb2.0 bellek bağladım. her iki belleğide görüyor. kullanıma hazırlamak için format atıyor, belleği pcye bağladığımda %95i dolu gözüküyor. bellekteki oluşan 2-3 dosyayı silip video veya mp3 kopyalayıp xboxa taktığımda ise xbox usb belleği tanımıyor. usb belleği fat32 şeklinde biçimlendirdim yine görmedi. ne yapmam gerekiyor.

birde bendeki cihaz kopya oyun oynatıyor. yani bir takım işlemler görmüş. peki bendeki cihaz ne tür bir işlem gördü. internette fw, jtag gibi işlemlerden bahsediliyor. bunlar neyi ifade ediyor. ben film ve müzikleri usb bellekten değil dahili hafızadan izlemek istiyorum. kopyalama yaparken bu dediğim terimlerle bir ilgisi olacak mı?

son olarakta cihaz kırık olduğu için internete girme dediler. ben kablosuz ağ ürezinden veya pcmin ethernet çıkışından xbox ethernet girişine cat5 kablo ile hat çeksem bir ağ oluşturup, o ağ üzerinden veri alışverişi sağlayabilir miyim?

teşekkür ederim.

• Merhaba ben de xbox 360 almak istiyorum baya cahilim bu konuda. Konuyu acan arkadasin sayesinde bn de yararlanayim diyorum.

1) ben de kinectli bir xbox almak istiyorum. oncelikle slim mevzusunda kafam cok karisti O_O

Slim olan sudur degil mi

ama bu sorunlu versiyon olarak anilan, 3 kirmizi hatasi veren xbox'lar ile slim olanlarin gorunusu ayni degil mi?

Ben yeni nesil oldugunu dusundugum su modele bakiyorum arastirirken

gordugum kadariyla daha duz bir tasarima sahip olan daha pahali suan piyasada, slim olanlar daha ucuz ama ucuz olanlar acaba onceki seri mi diye biraz suphe ile yaklasiyorum. Nasil anlayabiliriz farkini?

2) Ben kinect agirlikli kullanmak istiyorum. Daha cok fitness ve hareketli aile oyunlari gibi. Xbox1 yerine 360 icin oyun secenegi kinect acisindan sanki suan daha fazla. Almayi dusundugum iki secenek var sizce hangisi mantikli olur.

xbox 360 500GB + kinect + 3 oyun : 1200tl
    xbox 360 250GB + kinect + 2 oyun + 1 oyun kodu + 1 ay gold live: 1050 tl (BURDA FORZA icin KOD geliyor diye gozukuyor yani cdsi yok anlasilan, bu neyi farkettiriyor biri aciklayabilir mi acaba?)

Cok tesekkur ederim simdiden. Konu sahibi arkadasa da hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaru -- 13 Nisan 2015; 21:54:51 >

• hikaru kullanıcısına yanıt
    merhaba. konu sahibi olan ve senden bir önceki mesajı atan da benim :) .
    edindiğim bilgilere göre birkaç şey paylaşayım. bana pek laf düşmez ama :)))

1) bence kinect almazsan tablet pc veya normal pc al, tv'ye bağla aynı şey.
    bence slim mi normal mi yerine seçim yapak yerine 2014 yılı 5.ay ve öncesi olmasına dikkat etmek gerekiyor.
    çünkü ben ürünü almak için yerinde yaptığım incelemelerde şunu öğrendim. 2014 5.ay öncesi cihazlara jtag yapılabiliyormuş. diğerlerine yapılamıyormuş.
    kısacası eski sürüm almak daha mantıklı.
    jtag ile kopya oyun oynanabilir hale getirebilirsin cihazını. uzun vadede atlanmaması gereken birşey.

2) kinect ile oynanan birçok oyun var. kinect'e ağırlık vereceğinden şüphen olmasın. xbox one'a şuan jtag yapılamıyor. o yüzden sürekli orjinal oyun almak zorunda kalırsın. xbox 360 almamı tavsiye ettiler bana ve iyiki 360 almışım. bana maddi yönden 360 mantıklı geldiği için 360 aldım.

cihaz konusunda yorum yapamam. çünkü çok fazla bilgim yok. live üyelik ne kazandıracak sana onu da bilmiyorum. forza için gelen kod ile internetten oyunu indiriyorsundur sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.