Arkadaşlar selam yeni Xbox series s aldım Apex Legends oyununu indirdim ancak şöyle bir sorun var sağ joystick ile 2-3 derecelik açıyla dokunup bıraksam dahi aim hafif hafif kaymaya başlıyor o yöne doğru mesela aşağıya doğru 2-3 derecelik açı ile ittirdim ve bıraktım bu sefer aşağıya doğru kaymaya başlıyor bu drift problemi olabilir mi ? garantiye göndermelimiyim ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xbox Gamepad Drift Sorunu
Birçok oyuncu, "gamepad drift" olarak bilinen yaygın bir sorunla karşılaşmaktadır. Bu sorun, gamepad'inizin analog çubuklarının, oyuncular hiçbir giriş yapmadan bile karakterlerin veya kameraların hareket etmesine neden olarak hassasiyetini kaybettiğinde ortaya çıkar.
Xbox gamepad'leri, özellikle Xbox One ve Xbox Series X/S modelleri, bu sorundan özellikle etkilenmektedir. Bu nedenle, "Xbox drift sorunu" veya "Xbox controller drift sorunu" ifadeleri sıklıkla kullanılmaktadır.
Stick Drift Nedir?
Stick drift, analog çubukların zamanla aşınması veya kirlenmesi sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Bu aşınma veya kirlenme, çubukların merkez konumunu doğru bir şekilde algılamasını engelleyerek yanlış girişlere neden olur.
Xbox Gamepad Drift Sorunu Nasıl Çözülür?
Xbox gamepad drift sorununu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Gamepad'ini temizle: Analog çubukların etrafındaki kiri veya kalıntıları temizlemek için bir pamuklu çubuk ve izopropil alkol kullan.
- Kalibrasyon yap: Xbox konsolunda, gamepad'ini yeniden kalibre etmek için ayarlar menüsünü kullanabilirsin. Bu, çubukların merkez konumunu sıfırlayacaktır.
- Çubuk hassasiyetini ayarla: Gamepad'inin hassasiyet ayarlarını konsol ayarlarından değiştirebilirsin. Daha düşük bir hassasiyet, yanlış girişleri azaltmaya yardımcı olabilir.
- Gamepad'i değiştir: Diğer tüm seçenekler tükendiyse, arızalı gamepad'ini değiştirmeyi düşünebilirsin.
Gamepad drift sorunu, oyun deneyimini önemli ölçüde engelleyebilir. Yukarıda belirtilen adımları uygulayarak bu sorunu çözmeye çalışabilir ve oyunlarının keyfini yeniden çıkarabilirsin.