Şimdi Ara

GAME PASS [ANA KONU] (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.060
Cevap
803
Favori
1.226.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar xbox'ın pc ve ioslarda da erişime açtığı cloud gaming servisi olan xcloudu vpn ve gamesir gamepadle kısa süreli test ettim. Bilgisayarda inanılmaz performanslar aldım. Başlamadan önce Turknet Vdsl kullandığımı ve 5ghz modem üzerinden stabil 33 mbps internet hızına sahip olduğumu belirteyim. Daha iyi internet bağlantısıyla çok daha iyi sonuçlar alınacaktır ama streaming olayının en önemli hususu aslında internet hızından ziyade o hızı stabil alabiliyor musunuz kısmıdır. Bu yüzden mümkünse ethernetle bağlanarak denemeniz daha doğru olabilir.

Xcloud nedir, neden gaming?
    Öncelikle gamepass oyunlarının henüz hepsi yok. Ama her geçen gün ekleniyor. Girip bakarsanız insanı aylarca başında oturtacak oyunlar mevcut halihazırda. Enteresan bir şekilde her oyunda kaldığım yerden devam etmeme rağmen a plague tale'a girince en baştan başlattı beni. Belki oyun bazlı uyumsuzluklar olabilir sorusunu akla getirdi bu.

Görüntü kalitesi

Görüntü kalitesi itibariyle sanırım geforcenow kadar performans vermiyor. Sanırım diyorum çünkü oyunları, ayarlardan grafik özelliklerini görüntüleyemeyeceğiniz şekilde modifiye ediyor sistem. Yani hangi ayarlarda oynadığınızı değiştiremediğiniz gibi göremiyorsunuz da. Adeta console gaming. Bu klasmanda geforcenow ile performansına bakınca elma ile elmayı karşılaştırmak için yerel sunucunun gelmesini falan beklemek daha doğru olabilir.

Ping

Aynı internet bağlantısıyla geforcenow kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki bağlantı kalitesinde kesinlikle xcloud daha öndeydi. Geforcenow başta sorunsuz verirken 10dk sonra bağlantı sorunu vs diyip takılıyor, kapris yapıyor biliyorsunuz. Burada öyle bir durum kesinlikle yok. Tabi bunda benim istanbulda olmam, <35mbps alıyor olmam ve geforcenow bağlantımızı binlerce tr üyesinin bağlandığı ankara serverına yapıyor olmamızın da payı vardır. Ben biraz kaliteden ödün verip daha stabil bir oyun performansını zaten tercih ederim. Ama kimisi için tam tersi bir istek sözkonusu olabilir.

Gelelim how to kısmına:

1-Bilgisayar veya telefonunuzda vpn bağlantısı ile almanyaya bağlanıyorsunuz.(22 ülkede var henüz en stabil bağlantı almanya)
    2-Başlatılıyor deme amacıyla görüntülenen roket animasyonu ekranda belirdikten sonra altta çubuk dolarken vpn'i kapatıyorsunuz.
    3-Eğer kapatıp tekrar başka oyun oynayacaksanız, mecburen oyunu kapattıktan sonra vpn'i açıp tekrar baştan bu adımları uygulamalısınız. Ancak telefonda çıkıp yeni oyuna girerken tekrar vpn aç kapa yapmasanız da bağlanabiliyorsunuz.

Vpn:
    Koca koca adamlara burada vpn önerisi vermek istemiyorum ama zenmate ile bile kolayca yapabiliyorsunuz. Telefonda ise ben 1 dolara norton 360 for gamers almış şanslı insanlardan biri olduğum için tek tuşla norton vpn aç kapa ayarlayarak kolayca yapabildim.

Gamepad:
    Ben oynarken aliexpressten aldığım Gamesir T4 Pro isimli gamepad ile hem telefonda Bluetooth bağlantısı ile hem de bilgisayar üzerinden oynayabildim. Bu ürünü hemen her platform zaten xbox kolu olarak tanıyor. Birçok çalışma modu, typec ile şarj edilebilir olması vs özellikleri sayesinde gamepadden zaten çok memnundum xcloudda kullanabilince bir daha memnun kaldım. Merak edenler incelesin internette, zamanında ülkede satışı olmayan bu gamepadi şimdilerde bazı siteler fahiş fiyattan satıyor bence onun yerine aliexpressten orijinal satıcısından alın, sevinsin gariplerim. (aliexpressten alınca gümrükte 80 lira iteliyorlar haberiniz olsun. Ama tabi alsınlar vergilerini, ülkemizde ikamesi üretilmeyen ürüne, imalatçının payından fazla oranda vergi verelim biz. Neticede şahlanıyoruz ve bizi kıskanıyorlar. bu yüzden OLACAK O KADAR)

Son olarak her oyun sonrasında deneyiminiz nasıldı diye soruyor. O kısımda deneyiminizi aktardıktan sonra ülkemize de bu hizmetin gelmesini istediğinizi belirten küçük notlar yazın. not kısmına "can't wait to see this feature available at Turkey too" "love the xcloud, awesome performance, cheers from Turkey." falan yazın da bari xcloud içinde de adımızı duysunlar, duydukça ülkemize yatırımları da artar belki bir etkisi olur.

Herkese iyi eğlenceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lethele kullanıcısına yanıt
    İnceleme için çok teşekkürler. Ben de bu ay denemek istiyorum. Gamepass Ultimate'e üye olup, Almanya VPN'i bu işi çözecek sanırım. Bende 2 sene önce aldığım Monster gamepad var, Xbox'ın gamepadine benziyor tipi, denemekte fayda var.

Bu arada XCloud için bir PC aplikasyonu çıkartmadılar, değil mi? Chrome'dan mı bağlanacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 30 Haziran 2021; 12:23:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt

Aynen chromedan bağlanıyoruz hocam telefonda da bilgisayarda da chromedan mümkün şu an.

Monster gamepadin durumunu bilmiyorum ama redditte xinput olan tüm kolları kabul ediyor demişler.

Tamam bugün veya yarın deneyeceğim.

XCloud'ta hangi Ultimate oyunları var şu anda? Star Wars Jedi Fallen Order, Forza Horizon 4 oynayabilecek miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 30 Haziran 2021; 12:34:28 >
    Ayarlara mudahale edememenin sebebi cloud olayi xbox series x le yapiliyor pc yok yani o yüzden ayarlar sabit olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt

Hocam oyunlari görüntülemek için ya vpnle sitelerine gireceksiniz. www.xbox.com/en-US/play Ya da şu siteden kontrol edebilirsiniz: https://www.trueachievements.com/xcloud/games?page=3

Göreceğiniz üzere sorduklarınızdan horizon var ama jedi fallen order yok. Yalnız şunu da belirteyim gün be gün artıyor kütüphane kapasitesi, dün eklenen oyun bile var.

• Elimde bir adet coladan çıkan game pass kodu mevcut isteyene verebilirim
    Verildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tişikkirlir sipirmin -- 30 Haziran 2021; 18:45:6 >
    Ben de Ultimate'e üye olup denedim. Grafikler fena görünmüyor, biraz gecikme var, ama normaldir, aynı anda 2 iş bilgisayarı servera bağlıyken denedim. Esas denemeyi gece yarısı yapacağım.

• Vatandan alınan maile kod olarak gönderilen 12 aylık live Gold üyeliğinin kullanım süresi nedir(son kullanım tarihi) bilen var mı

• Mass Effect Türkçe yapılabiliyor mu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nier

Mass Effect Türkçe yapılabiliyor mu acaba ?

Kardeş nick'in çok güzelmiş, ver 1 hafta takılalım.

• darkrose511 kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ediyorum. Mevcut gpu aboneliğim 7 ay sonra bitecek. Kodların son geçerlilik tarihine göre şimdiden kodları alıp bekletmek istiyorum malum zam ayına girdik. Müşteri hizmetlerini aradım konuyla ilgili cevap alamadım. En fazla 3 aylık alabilirsiniz tek seferde diyor. Hiç muhabbeti uzatmadan kapattım. Belli ki bilmiyor, öyle değil demek için zaman harcamak istemedim. En kötü 3. parti satıcı ya da son kez xbox müşteri hizmetlerini arayıp öğrenmek durumunda kalacağım. Öğrenirsem paylaşırım.

• venaxs kullanıcısına yanıt
    GAME PASS [ANA KONU]

Hepsiburada’dan gelen mail’de böyle yazıyor. Bu arada bir adet fazla almışım iade edemiyorum alacak olan varsa satabilirim. 12 aylık live gold.

• Xbox live gold u game paşa ultimate a dönüştürürken herhangi bir kayıp oluyor mu?

• Hemen gamepass ultimate e çevirmeyi düşünmesem de zam gelmesi ihtimaline karşın 12 aylık 3 tane live gold aldım. İleride Microsoft'un bu çevirme işini iptal etme durumu var mıdır? Ya da gamepass e zam gelince 1:1 çevirme oranında değişiklik yapabilir gibi duruyor. Game pass'i pc de kullanacağım. Konsolum olmadığı için ihtiyacım olmayan live gold kodlarını satmak kolay mı? Satamazsam elimdeki kodlar yanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi methotrexat -- 1 Temmuz 2021; 16:4:22 >
  • Arkadaşlar 6 aylık live gold aldım ve aktifleştirdim. Gamepassi 1 aylık nereden alacam? Resmi siteden mi?

• Microsoftunden sitesinden abonelik alicaksin 1 aylik

• GAME PASS [ANA KONU] bu mu?

• Merhaba, başlıkta baya bir arama yaptım ve tam aradığım cevabı bulamadım. O yüzden aklıma takılan 2 soruyu sormak istiyorum.

1) İlk olarak geçen ay hesabımdan ilk defa GPU direkt bir şekilde aldım ve yinelemeyi iptal ettim bugün itibariyle GPU üyeliğim son buldu. Bu hesapta, ilk mesajda söylenen yöntemi uygulasam sorun çıkar mı sizce? (Özellikle fotoğrafta da gözüken anımsatıcı kısmında dönüşüm oranıyla ilgili kısım korkuttu)

2) Bazı arkadaşlar sorun çıkmayacağından emin olmak için başka hesap açmayı ve oradan bu yöntemi uygulamayı önermiş eğer bu yöntemi uygularsam indirmiş olduğum oyunları kaybetmemek için bir yöntem var mıdır? Yoksa her şeyi silip tekrar yeniden yüklemem mi gerekicek?

GAME PASS [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.