Şimdi Ara

Xbox 360 elite 120 gb sıfır. Satıldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevahsi -- 10 Ocak 2012; 9:34:32 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• falcon konsolun 550den satılmasının imkanı mümkünatı yok arkadaşım. tek gamepad, standart fwsiz elite falcon için fiyat uçuk. gerçekten satmaya niyetliysen ciddi bir indirim yapman gerek.
  • jasperla falconun emin ol tüketimden başka bi farkı yok microsoft un kasa tasarım hatasından başka birşey yok ortada fw li isterseni fw yi size ben yaparım ama orjinal kullanmak isteyenlerde var oyüzden fw düşünmüyorum yinede fikrin için teşekkürler degerlendirecegim...

• quote:

Orijinalden alıntı: thevahsi

jasperla falconun emin ol tüketimden başka bi farkı yok microsoft un kasa tasarım hatasından başka birşey yok ortada fw li isterseni fw yi size ben yaparım ama orjinal kullanmak isteyenlerde var oyüzden fw düşünmüyorum yinede fikrin için teşekkürler degerlendirecegim...

Hocam yanlışın var, falconun 3k riski verme olasılığı jasperden 2 kat fazla bu fiyattan satman imkansız en fazla 350-300 civarı olabilir genede hayırlı satışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

quote:

jasperla falconun emin ol tüketimden başka bi farkı yok microsoft un kasa tasarım hatasından başka birşey yok ortada fw li isterseni fw yi size ben yaparım ama orjinal kullanmak isteyenlerde var oyüzden fw düşünmüyorum yinede fikrin için teşekkürler degerlendirecegim...

Hocam yanlışın var, falconun 3k riski verme olasılığı jasperden 2 kat fazla bu fiyattan satman imkansız en fazla 350-300 civarı olabilir genede hayırlı satışlar.

Bunu neye dayanarak söylüyosunuz bilmiyorum ama tahtakale>ZAZA HAN>özkan elektronik en cok 3k veren anakartın jasper olduğunu ve tamiri en zor anakart olduğunu söylemişti.Ben kuzenlerim, arkadaşlarım defalarca 2006-7 üretim aldık, fw attırmaya vs. gittiğimizde konuştuğumuzda en iyisini yaptığımızı söylüyodu hep bu konuda..

Bu arada satışı yapan arkadaşım ürün iyi güzel hoş, ama genede fiyat yüksek bu fiyata tertemiz kutusu jelatini eksiksiz duran bi kac haftalık slim aletler alınıp satılıyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: american_camaro

quote:

quote:

Bunu neye dayanarak söylüyosunuz bilmiyorum ama tahtakale>ZAZA HAN>özkan elektronik en cok 3k veren anakartın jasper olduğunu ve tamiri en zor anakart olduğunu söylemişti.Ben kuzenlerim, arkadaşlarım defalarca 2006-7 üretim aldık, fw attırmaya vs. gittiğimizde konuştuğumuzda en iyisini yaptığımızı söylüyodu hep bu konuda..

Bu arada satışı yapan arkadaşım ürün iyi güzel hoş, ama genede fiyat yüksek bu fiyata tertemiz kutusu jelatini eksiksiz duran bi kac haftalık slim aletler alınıp satılıyo..

Kesinlikle yanlış bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 8 Ocak 2012; 16:20:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: american_camaro

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Hocam yanlış anlama sözüm sana değil ama özkan elektronikte sanırım bu konu üzerine cahil olan insanlar çalışıyor. Oraya bundan sonra cihaz götürmeyin derim.

06-07 üretimli Xbox'ların cpu ve gpu'su 90 nanometredir, en çok ısınanıdır, ayrıca lehimleri en zayıf olanıdır. Fazla ısınıyor, zayıf lehimler dayanmıyor çok kısa bir sürede parçalar boardan ayrılmaya başlıyor. Fan yetersiz kalıyor, oynama yapıyor ve neredeyse istisnasızdır hepsi 3k veriyor illa ki. 15 kere garantiye verip 15 in üstünde 3k görmüş olanlar vardı haberlerini okurduk hep.

Falcon'a gelirsek, gpu'su yanlış hatırlamıyorsam onunda 90 nanometre. Ama CPU 65 nm, bu yüzden risk daha az, ama gpu kaynaklı 3k onda da sık sık yaşanıyor. Siz Valhalla'dan sonra en iyi tasarım olan Jasper board'a en kötü tasarım diyorsunuz. Daha doğrusu siz değil, özkan elektroniktekiler diyor galiba. gpu ve cpu 65 nm, ayrıca sağlam lehimleri var, soğutma sistemi önceki boardlara göre daha iyi, direkt olarak soğutma kanalları var, çift fanla soğutuyor. Zaten düşük nanometre ile daha az elektrik tüketip daha az ısınıyor.

Yani Jasper board ile Xenon board'ı karşılaştırmak çok komik, hele ki bir elektronikçinin bunu yapması... Microsoft niye Jasper'ı çıkardı o zaman. Oradaki adam ya hiç birşey bilmiyor, ya da size karşı huyunuza giden muhabbet olsun diye kafadan yazıyor. Başka bir seçenek yok yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim beyaz konsolum falcon olan halen daha duruyor 2008 de almıştım 2009 da sogutma modu yaptık 4 arkadaş 2 adette internet kafeye yapmıştım halen daha kullanıyoruz
    sorun cpu gpu degil kasa tasarım hatası hava akımı yok kasanın önunde küçükde olsa hava akımı girecek kadar delik olsa idi busorunlar olmayacaktı
    ben hatta silimlerdende çok şikayet duydum aslı nedir bilmem hiç kullanmadım çünkü.
    buda link

archery benim arkadaşım birlikte yapmıştık hiç bir sorunda olmadı şimdiye kadar...

http://forum.donanimhaber.com/m_32976049/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevahsi -- 8 Ocak 2012; 16:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yankee27

quote:

Hocam yanlış anlama sözüm sana değil ama özkan elektronikte sanırım bu konu üzerine cahil olan insanlar çalışıyor. Oraya bundan sonra cihaz götürmeyin derim.

06-07 üretimli Xbox'ların cpu ve gpu'su 90 nanometredir, en çok ısınanıdır, ayrıca lehimleri en zayıf olanıdır. Fazla ısınıyor, zayıf lehimler dayanmıyor çok kısa bir sürede parçalar boardan ayrılmaya başlıyor. Fan yetersiz kalıyor, oynama yapıyor ve neredeyse istisnasızdır hepsi 3k veriyor illa ki. 15 kere garantiye verip 15 in üstünde 3k görmüş olanlar vardı haberlerini okurduk hep.

Falcon'a gelirsek, gpu'su yanlış hatırlamıyorsam onunda 90 nanometre. Ama CPU 65 nm, bu yüzden risk daha az, ama gpu kaynaklı 3k onda da sık sık yaşanıyor. Siz Valhalla'dan sonra en iyi tasarım olan Jasper board'a en kötü tasarım diyorsunuz. Daha doğrusu siz değil, özkan elektroniktekiler diyor galiba. gpu ve cpu 65 nm, ayrıca sağlam lehimleri var, soğutma sistemi önceki boardlara göre daha iyi, direkt olarak soğutma kanalları var, çift fanla soğutuyor. Zaten düşük nanometre ile daha az elektrik tüketip daha az ısınıyor.

Yani Jasper board ile Xenon board'ı karşılaştırmak çok komik, hele ki bir elektronikçinin bunu yapması... Microsoft niye Jasper'ı çıkardı o zaman. Oradaki adam ya hiç birşey bilmiyor, ya da size karşı huyunuza giden muhabbet olsun diye kafadan yazıyor. Başka bir seçenek yok yani.

Şimdi bazı noktalara değinmek istiyorum, 3 ay garantili 3k tamiri yapılıp 3 ay icinde 10-15 kere bozulup tamir edilen aletler var, azıcık araştırma ile bunu yapan firmayı bulmak mümkün. Şimdi burda yazmıyorum site yönetimiyle arası iyi forumda en cok reklamı yapılan firma, sınırsız ban yemeyelim.
    Ben bi kere şehir dışından sağlam bansız diye bi alet almıştım 3k lı banlı cıkmıştı neyse özkanda yaptırdık 1 yıl sorunsuz kullanıp sattım. Arkadaşın alet 3k verdiğinde gene orda yaptırdık 2 yıldır sorunsuz.İnternettede hic şikayetci olan kullanıcıya denk gelmedim.
    Yani hangi firma tamir olayını cözmüş hangisi bu konuda ..... batırıyo ortada bence.

"Microsoft niye Jasper'ı çıkardı o zaman." Şu cumlenizede cok takıldım ayrıca, cıkardıda nooldu, catır catır 3k veriyo jasper'larda..

• kardesım
    insanları yanlıs dusundurum eski board ları aldırıcaksınız
    ben akım dengesızlıgı dısında 3k goren jasper gormedım duymadım bılmıyorum
    xenon board ve falcoln board ne yaparsanız yapın sonunda 3k verıcektır oynama surenıze baglı tabıki
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

kardesım
    xenon board ve falcoln board ne yaparsanız yapın sonunda 3k verıcektır oynama surenıze baglı tabıki

Bende onu diyorum kardeş. Jasper teknik olarak kronik bir arızaya sahip konsol değil. Önceki boardların hepsinde 3K kroniktir, ama Jasper'da öyle değil. Voltaj problemleri ve yanlış kullanım haricinde 3K görülmedi duyulmadı.

Burada aksini iddia eden arkadaşların kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum, ama yanlış bildikleri ve kendilerine yanlış anlatıldığı aşikar...
  • kesınlıkle oyle
    yenı alıcaklarıda yanlıs yonlendırıcekler adamlar 3k yı yıyıp oturcaklar
  • quote:

archery benim arkadaşım birlikte yapmıştık hiç bir sorunda olmadı şimdiye kadar...

http://forum.donanimhaber.com/m_32976049/tm.htm

yani bu konsolu alan kişi resimdeki yerlerden kasayı kesmesi gerekecek sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankee27

quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

kardesım

Bende onu diyorum kardeş. Jasper teknik olarak kronik bir arızaya sahip konsol değil. Önceki boardların hepsinde 3K kroniktir, ama Jasper'da öyle değil. Voltaj problemleri ve yanlış kullanım haricinde 3K görülmedi duyulmadı.

Burada aksini iddia eden arkadaşların kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum, ama yanlış bildikleri ve kendilerine yanlış anlatıldığı aşikar...

TheVahsi benim yıllardır arkadaşım 2009 dan beri falcon kullanıyoruz. Jasper anakart evet iyidir ama falcon da gayet iyi bir anakarta sahiptir. Aralarındaki tek fark voltaj. Başka hiç bir şey değil. Microsoft her defasında yeni anakart çıkarttığında farkederseniz tabi araştırmadan yazıyorsunuz gayet açık Amper düşültüyor. Isınma problemini ortadan kaldırmak için. Zaten ürün baştan sona hata. Kasa tasarımını görmüyormusunuz?. Plastik kapak yetmezmiş gibi birde demir kapak koymuşlar. Mantığını ben halen çözemedim. Jasper iyimiş falcon kötüymüş.. Çok yanlış düşünüp milleti yanlış yönlendirip konuyu tartışma yerine çevirmeniz çok yanlış. Resmen konuyu saptırmışsınız..

Bi sitede Microsoftun bi açıklamasını görmüştüm. Sadece hatırladıklarımdan bi kaçını yazayım..
    3 Kırmızı ışık hatası sorunu genel sorundur evinizdeki bilgisayarlarınızın ekran kartlarındaki chip gibi xbox'dada aynı chiplerden mevcut evdeki ekran kartınız belirli bir süre sonra nasıl bozuluyorsa xbox 360 ın bozulma olasılığıda o kadar. 3 Kırmızı ışık hatası önemli değil verildiğinde direk servislerimize gönderin biz bizzat değişimini yapıyoruz.

Ben bundan şunu çıkarttım Microsoft istese bu sorunu tabiki çözer çözmemesinin sebebi FW veya JTAG dır. Siz bunları yapınca garanti dışı yapmazsanız zaten adam değişiyorum diyor. Sadece bi konsol haber sitesinde okumuştum geçen yılbaşına yakın zamanda..
    2004 den beri konsolcuyum devamlı takip ederim.

Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en kötü grafik işlemci ve anakarta sahip xbox sadece ve sadece tek geçerim xenondur!.

Toplam 6 Adet XBOX 360 Soğutma Modu yapılmıştır ve Hepside falcon'dur. 2009 ocak ayından şimdiye kadar hiç 3k sorunu vermemiştir. bunun 2 tanesi internet cafede sabah saat 10 da çalışıp akşam saat 11 de kapanıyor. Görmek isteyen gelsin görsün. Puanlarımıza baksa yeter :) O kadar puanı siz hiç xbox'ınızda 3k görmeden gördünüzmü acaba bi bakın. Hatta elektronik işiyle haşırneşirseniz Grafik BGA sının soğutucu blogunu sokun ve BGAnın lehimlerine inceden bi bakın anakartın kenarından. Tertemiz parlak. Birde normal xbox ınkini açın 3k vermeye yakın bunlar grileşir. git gide soluk bi renk alır. Ne demek istediğimi elektronik ile haşırneşir olanlar bilir.

Yetkili arkadaşlar konuyu temizlerse arkadaşın satışı daha rahat olacaktır. Resmen millet yanlış yönlendiriliyor ve satış engelleniyor.

• Gülermisin ağlarmisin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgemaster

falcon konsolun 550den satılmasının imkanı mümkünatı yok arkadaşım. tek gamepad, standart fwsiz elite falcon için fiyat uçuk. gerçekten satmaya niyetliysen ciddi bir indirim yapman gerek.

falcon olduğunu nasıl anladım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahtizm

quote:

Orijinalden alıntı: edgemaster

falcon konsolun 550den satılmasının imkanı mümkünatı yok arkadaşım. tek gamepad, standart fwsiz elite falcon için fiyat uçuk. gerçekten satmaya niyetliysen ciddi bir indirim yapman gerek.

falcon olduğunu nasıl anladım hocam

Tarihinden anladı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.