Şimdi Ara

XBOX 360 CAFE KAPANIYOR... (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
12.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

@sidobey

çok yanlış düşünmüşsün. hayır işi ile ticaret bi arada yürümez. ticaret ayrıdır, hayır işi ayrıdır. hayır işi için dersane açıp bedava eğitim vermen gerekir, bi vakıf kurup hiçbi maddi gelirin olmadan bağış toplayıp dağıtman gerekir. adı üstünde hayır işi olduğu için ya hiç maddiyat beklemeden yada zararına satış yapman gerekir ki hiçbiri ticaret ve iş mantığına uygun değil.

öğrenci demek 7/24 ders çalışan robot topluluğu demek değildir. öğrencilerinde eğlenmeye güzel vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. konsol alacak gücü olamayan internetten oyunlara bakıp özenen insan gelir kafeye oynar merakını giderir güzel vakit geçirir. çok gelmesi, okuldan kaçması, kaçmaması, öğrencinin kendi bileceği iştir. oraya nası geldiği ne kadar para harcadığı bitek kişinin kendisini ilgilendirir. misal kafeyi kapatıp öğrenciler yemek yesin karınları doysun daha hayırlı iş diye lokanta bile açsan öğrencilerin velileri evde yemiyor dışarda para verip yiyor biz kolaymı para kazanıyoruz diyebilir. okuldan kaçıp oyun oynamaya gelen öğrenciler sanıyomusun sen dükkanı kapatınca full kendini derslere vericek? yine kaçıcak bu sefer ya dışarda boş boş gezicek ya kahvehaneye gidip batak oynıcak vs. tüm ticaret sektörü böyledir.

kısaca hayır işi ile ticaret birbirine ters düşmektedir. ticaretin çok hayırlısı, az hayırlısı olmaz. ticarette hayır olmaz. ticaret para kazanmak kar etmek için yapılır, hayır işi olmaz. hayır işi maddiyat beklemeden yapılır ticaret olmaz...

arkadaşa katılıyorum sonuçta karşının nasıl düşüneceğini hesaplarsan o zaman kendi fikrini kısıtlamış olursun fakat düşünceniz güzel buna lafım yok fakat şu devirde fazla güzel

• valla çok üzüldüm Allah bundan sonra hayırlısını versin :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidobey

NOT : Arkadaşlar şunu belirtmek isterim size ben bu mesleği bırakıyorum ama işimin iyi olmamasından değil.Genellikle müşterilerin çoğu öğrencilerdir hiç düşündünüz mü acaba? Bir anne baba evladının okul masraflarını nasıl kazanıyor o çocuğu nelere katlanarak okutuyor o insanlar evlatları için hayırlı bir gelecek hazırlayabilmek için okula gönderiyor.Eğer o öğrenci derslerini aksatıp benim mekanımda oyun oynamaya gelirse o anne baba arkamdan hayır duasımı eder sanıyorsunuz işte ben bu durumdan rahatsız olduğum için bu mesleği bırakıyorum allah'tan hayırlı bir iş dilerim.

Kusura bakmaynda hayatımda böle mantıksız birşey görmedim.siz böyle düşünürseniz özel iş hayatınızda hiç birşey elde edemezsiniz.Görende dükkanda uyuşturucu ticareti falan yapıyorsunuz sanır.Size göre hayırlı iş nedir çok merak ediyorum.Herkez kendinden sorumludur.Oraya derslerini ekip gelen cocuğun sorunu ailesnn çocuga verdiği eğitimle bağdaşır sizle değil.Siz işlerin kötü olmasndan dolayı işe son verip tekrar riski göze almamşsnz ve bi bahane blup arkasına saklanmışsınız özet olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 14 Aralık 2010; 17:51:52 >

• @sidobey
    Çok geçmiş olsun hocam. Üzüldüm gerçekten. Size hak vermemek elde değil. Ülkemizde oluşmuş bir "kalite=sony=playstation=pes" kültürü var. 20 tane kafe gezdiysem 18'inde pes'ten başka bir şey oynanmıyordu.

Günümüzde tutulan bir kafe çeşidi var. O da PC-PS3-Xbox360 üçlüsünün bulunduğu kafeler. Simav'da bile tuttuysa, Xbox360'ta Forza 3 oynayanları gördüysem, büyük şehirlerde hayli hayli tutar. Biraz da Xbox360 oyunlarını teşvik etmemiz gerekiyor. Arada bir arkadaşlarla Xbox360 oynadığımızda o tarafa da insanlar kaymaya başlayacaktır diye düşünüyorum.
  • @sidobey;

Hocam eğer öne sürdüğünüz görüşte ciddiyseniz büyük mantık hataları içerisindesiniz, bahsettiğiniz mantıkla ticaretei bırakın doğru bir yaşam standardından bile bahsedilemez. Düşünseinize alkol,sigara sattığı için işinden vazgeçen tekel bayii ya da marketleri, bireysel silahlanmaya neden olabileceği için dükkanını kapatan av bayilerini, öğrencilere araç kullanma şansı vererek kazaya dolayısıyla ölümlerine neden olabilecek oto kiralama şirketlerini ya da oto galerilerini, insanların zamanlarını harcadıkları kafeleri.. Sizin mantığınıza göre hepsinin kapanması lazım. Ama hepsini geçtim, tek bir iş grubunun bile kapanmasının sektöre vereceği zararı hayal edebiliyor musunuz? Olsukça ütopik bir maneviyat arayışı olmuş sizinki, ticareti hayır işlerine kesinlikle araç olarak görmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yido2 -- 20 Aralık 2010; 0:52:03 >
  • @sidobey geçmiş olsun meslektaş sayılırız. Sizin en büyük hatanız cihazların tamamını xbox almak olmuş. Keşke en azından bir piyasa araştırması yapsaydınız en azından 1 günlük bir araştırma ile özellikle internet üzerinde Ps3 lerin revaçta olduğunu görebilirdiniz özellikle xbox ın joystick yapısına alışamıyorlar ben 7 tane ps3 almıştım daha sonra 2 tane xbox ekledim 2 gün boyuncada ücretsiz hizmet verildi tabi günde 30 dk ile sınırlı. Eğlence işi bağımlılık işidir bizim insanımız şöyle oturup alışmadan eski alışkanlıklarından vazgeçemiyor. en basit örnek pes11 çıktı ama 7 cihaz olduğu halde 3 tane aldım. oynayan en fazla 20 dk oynuyor yabancı geldiği için pes 10 istiyordu aradan 1 ay geçti şimdi 7 tane var çünkü herkez oynamaya başlayınca deneye deneye oraya yöneliyorlar bunun esnafa faydası oyunlar ilk çıktığında pahalı iken 1 ay içinde %30 a kadar fiyatının düşmesi işimize geliyor. Dediği gibi insanımız eski alışkanlıkların çok zor vazgeçiyor Bir de bu sektörde bol bol etkinlik düzenlemek gerekiyor reklam şart hizmette misal ben 190 bardaklık çay cihazı almıştım çaylar ücretsiz sonuçta maliyeti olan bir şey değil bu işte 2 kuruşun hesabını yaparsan zaten o iş olmaz. Mutlaka eleman olacak eleman müşterilerle çok cana yakınken sen mekan sahibi olarak belli bir çizgiyi geçmeyeceksin yoksa ortam refahtan çok uzaklaşır. ve daha sayamadığım bir çok şey iş sende bitiyor ne kadar girişke olursan okadar kazançlı çıkarsın bu işten yoksa masada saatlerce oturup müşteri gelecek diye beklersen o iş olmaz bence mekanı daha aktif olan bir yere taşı çok faydasını görürsün eleman konusunda ise çevresi geniş olan biri olsun para konusunda ise çok fazla hesap yapma o adam 2-3 gün sonra çıkar ama müşterileri hala sana gelmeye devam eder. yani uzadıkça uzar

• Türk insanının büyük çoğunluğunun alışkanlıklarından kolay vazgeçememe olayı bazen insanı çıldırtma derecesine getiriyor
  • bence Medine nin etksi fazla olmuş size
    hayırlısı diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jAccuse -- 20 Aralık 2010; 14:13:43 >
  • Arkadaşlar herkesin görüşü farklıdır kimseyi yargılamamak lazım buda benim görüşümdür isteyen istediğini yapabilir kanısındayım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.