Şimdi Ara

Xbee kullananlar var mı aranızda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, aranızda xbee kablosuz seriportunu kullananlar varmı?
    Kendi xbee'm ile haberleşemiyorum, bu yüzden firmware'ini değiştirmem gerekiyor...
    Bu daha önce birisinin başına geldimi acaba:)

• Merhaba;
    Bu konuda yardımcı olamayacağım ama belki sen bana yardımcı olabilirsin.
    Bir süredir Zigbee geliştirme seti almayı düşünüyordum.Bu konuda bilgim kısıtlı olduğu için karar veremedim.
    Senin kullandığın Xbee nasıl?Sende geliştirme seti var mı?Uygulamalarını hangi ortamda geliştiriyorsun?
    ve Xbee yi nasıl temin ettin hangi firmadan getirttin?fiyatı,gümrük,kdv kargo vs. gibi ek ücretleri nelerdir?
    Soru sayısı biraz fazla oldu.Tek celsede hepsini sordum kusura bakma.
    Senin Xbee ile ilgili şöyle bir uygulama var,Kontrol devresi olarak kullanılabilir:
    http://www.faludi.com/itp_coursework/meshnetworking/XBee/XBee_example.html
    Bu arada başka zigbee geliştiricileri varsa ve deneyimlerini bizimle paylaşırlarsa seviniriz.

• Güncel
    Zigbee ile ilgilenenler deneyimlerini aktarırlarsa seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondunya -- 10 Ocak 2010; 19:49:52 >
  • Selamlar, Xbee leri Sparkfun.com'dan alabilirsin. Kullanmasında bir sorun yok, seri port gibi kullanacaksın.
    uygulamayı hangi ortamda geliştirdiğine bakmıyor seriportu, ama ben xbee'yi sadece iletişim için kullanıyorum. Kendi çıkışlarını kullanmak istersen datasheeti iyice okursan halledersin...
  • Merhaba arkadaşlar,
    xbee'yi Türkiyeden de temin edebilirsiniz.www.robit.com.tr
    Biraz reklam yapıyo gibi oldu ama bu şirket sayesinde baya bi yenilik öğrendim.
    Benim bitirme projem robot tavşan. Sesle komut alan aynı zamanda image process yapan bi robot. Matlab ile kontrol edicem robotu. Bunun için kablosuz iletişim iletişim araçlarını araştırırken buldum xbee yi. Şu anda 50mhz lik xbee series 2 Pro modelini kullanıyorum. birbirleri arasında iletişime geçirmeyi başardım modem ayarlarından. Yapamayan warsa paylaşmak isterim. Öncelikle X-ctu programını yüklüyoruz daha sonra birinci xbee yi bilgisayar bağladıktan sonra PC settings kısmında test düğmesini basıyoruz böylelikle bilg xbeeyi tanıyo modeline kadar. Daha sonra Modem conf. kısmını basıyoruz ordan read düğmesine basıyoruz. Modemin içinde yüklü olna özellikleri okuyo. Burdan sonrası çok önemli. Kendi projemi örnek gösterirsem 1. Xbee bilgisayara (Matlab'a) 2. Xbee ise pololu firmasına ait servo kontrolcüsüne bağlı olucak. Ayarlar kısmında bilgisayara bağlı olanı COORDINATIOR diye atıyoruz 2. xee yi ise END DEVICE olarak atadıktan sonra en önemli kısım PAN ID atamak, iki xbee ninde ID leri aynı olmak zorunda. bunları 2 xbee için yaptıktan sonra her biri için read düğmesini basıyoruz ve xbeeler yükleniyo.

Biraz karmaşık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

• Herkese merhaba,

Çalıştığım şirkete birkaç güne kadar üzerine XBee entegreli bir cihaz gelecek. Bu cihazdan data almak için sanırım bir XBee modülünü de bilgisayarıma eklemem gerekiyor. Bu konuda beni biraz bilgilendirebilir misiniz? Basitçe sadece veri haberleşmesi yapmak istiyorum.
  • Robit'in adı geçmişken belirteyim. Aceleniz yoksa robitten alacağınızı sparkfun'dan getirtmeniz maddi açıdan bayağı bir faydanıza olacaktır. Dikkatli olun, aynı ürünün fiyatına bir de sparkfun ile karşılaştırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steamdeck kullanan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Migrosnet kullanan var mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba Arkadaslar Xbee Kullanmaniza gerek yok bu linke tiklatin Tamamen Yerli Uretim

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-elektronik-kart-rf-alici-verici-modul-433-mhz-868-mhz/detay

Cihazin 232 olanida vardir detayli bilgi icin elektronik_ar-ge@hotmail.com
  • kullanılmış xbee satan yok mu aranızda? varsa talibim. *pm*
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Robit'in adı geçmişken belirteyim. Aceleniz yoksa robitten alacağınızı sparkfun'dan getirtmeniz maddi açıdan bayağı bir faydanıza olacaktır. Dikkatli olun, aynı ürünün fiyatına bir de sparkfun ile karşılaştırın.

firmanın elinde olan ürünler için arayıp istediğinizde öğrenciye güzel indirimler yapıyorlar proje döneminde paraya sıkıstıgımız zamanlarda çok abilik yaptılar yoksa okul bitmeyecekti fiyat olarak ardufun a üye olanlara indirim yapıyorlar söyleyim
  • Merhaba,

Türkiye'de elektronik ve robotik hobi ihtiyaçlarınız için hızlı prototip üretebileceğiniz ürünleri getiren Robit Teknoloji var. RobitShop sitesinden Arduino, Xbee, Robot Kitleri vb. ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Firma aynı zamanda Sparkfun, Arduino ve daha birçok büyük firmanın Türkiye Distribütörlüğünü yapmakta. İncelemenizde fayda var. Ayrıca ürünlerle ilgili verilen teknik destek çok iyidir.

Xbee kullananlar var mı aranızda?

• Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim; XBee'yi PIC ile kullananlar varsa bir kaç sorum olacak. Özellikle 3.3V beslemesi hakkında, bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa bana mail atabilirse çok memnun olurum.

Kolay Gelsin, İyi Çalışmalar...
  • Ne soracaksan buardan sor cevaplarız.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Benim projemde 4 adet XBee kullanılıyor; bunlardan bir tanesi Coordinator, 3 tanesi End Device. Benim kurmak istediğim topology; point-to-multipoint. Yani End Device'lar bir birleri ile haberleşmeyecekler sadece koordinatör ile veri alış-verişinde bulunabilecekler.

Böyle bir topology'nin konfigürasyonu nasıl yapabilirim?

Bir diğer sorum koordinatörden 1. veya 2. cihaza veri göndermek istersem mikroişlemciden nasıl veri göndereceğim? Örnek olarak koordinatör 1. cihazın durumunu sormak isterse UART_Write("Buraya Ne Gelecek=?") bu kısmı bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Kolay Gelsin, İyi Çalışmalar...
  • arkadaşlar yazılanları komple okudum ama net bir mesaj alamadım. Türkiyede xbe kullananlar yok denecek kadar az sanırım. Sorularımızı cevaplayacak arkadaşlar varsa lütfen bilgilerini bizimle paylaşsınlar.

Xbe modülünü bildiğiniz 433 mhz RF modülleri gibi kullanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: payitaht06

arkadaşlar yazılanları komple okudum ama net bir mesaj alamadım. Türkiyede xbe kullananlar yok denecek kadar az sanırım. Sorularımızı cevaplayacak arkadaşlar varsa lütfen bilgilerini bizimle paylaşsınlar.

Xbe modülünü bildiğiniz 433 mhz RF modülleri gibi kullanabilir miyim?

Kullanabilirsiniz.
    Xbee'lerde karsilikli iletisim (peer-to-peer) ve ag (multi-mode) secenegi var. Ilk secenegi kullanirsaniz veriyi RS232 portuna gonderir gibi gondereceksiniz, gerisini XBee halledecek.
    Diger tarafta da ayni sekilde sanki veriyi kablo ile RS232 baglantisindan aliyormussunuz gibi davranip, verinin gelip gelmedigini kontrol edeceksiniz, ya da interrupt kullanacaksiniz. Donanimi elinize alip kullanmaya baslarsaniz hersey daha anlasilir hale gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herdem09 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstat en kısa zamanda deneyecem inş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=WXIkFOcg2us

beyler buyrun bir örnek yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.