Şimdi Ara

x99 vs z97 -Oyuncu Bilgisayarı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkçe okuduğum bütün kaynaklar "980 sli için x99 şart" diyor. İngilizce okuduğum herkes ise "3D Full HD render almıyorsan x99 gereksiz. İyi bir z97 anakart-işlemci ile 3-way bile yaparsın zorlanmadan." diyor.

Pcie hattı sayısı yüzünden z97'yi yerden yere vuran var, fiyata bak aldığın performansa bak diyip x99'u yerden yere vuran var anlamadım ne yapmam gerektiğini. 2 tane 980 olacak sistemde sadece o kesin. Malum işlemci değişince hepsi değişiyor kafadan.

980 sli'dan sonra başka bir şeyi de beslemesine gerek yok. 980 sli'ı yenilemek zorunda kaldıysam baya bir zaman geçmiş demektir. "Geleceğe yönelik" olmasına gerek yok yani bu talebimi karşılasın yeter.

Render falan hiç almayacağım. Sadece arkadaşlarımla öylesine kaydettiğimiz oyun videoları var onları işleyeceğim yer kaplamaması adına. O da 3-4 ay sürse bile olur. Render yok yani.

Ne önerirsiniz?

• Z97 ile 8x 8x şeklinde kullanırsın, X99 ile 16 16 şeklinde fakat bu ikisi arasında en fazla %10 fark ediyor ki genelde fark olmuyor bile bunun için X99 önermem fakat;

Paran varsa kesinlikle X99 sistem kur çok daha geleceğe yönelik olur çünkü Intel Z serisine 6 çekirdek işlemci bilerek çıkarmıyor, eğer sen 5820k'lı bir sistem toplarsan 4790k'dan daha uzun süre kullanırsn, çünkü uzun bir süre intel Z serisi i7'lerde 4-8 kullanmaya devam edecek.

Ayrıca Z97, DDR3 döneminin son chipsetiydi, yeni Z chipse ile ddr3-ddr4 combo olarak başlayacak ve ileride tam ddr4'e geçiş başlayacak. Sen şimdiden ddr4'e geçmiş olursun, ddr3'e yatırım yapmak zorunda kalmazsın.
  • O kadar yuksek butcen varsa biraz bekle gtx980ti yada r9 390x al. Z97 yada h97 anakart alirsin. Tek kart almak daha mantikli. Çünkü SLİ dan iyi verim almak için x99 + 5930k yada 5960x alman lazim ozaman fiyat uçuyor çok gereksiz.
    İ7 4790+h97+gtx980ti daha iyi olur.
    Yada
    İ7 4790k+z97+sivi soğutma+980ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer x99'a geçme sebebim pcie hattı sayısı ise, 5820k da yetmeyecek 5930k almak zorunda kalacağım. Sırf işlemci ile anakart 2500-3000 arasına mal olacak. Dediğim gibi, 980 sli beslesin yeter başka bir beklentim yok.

Açıkçası bütçem "o kadar yüksek" değil. Tek seferde x99a iki tane gtx 980 5930k alacak durumum yok. Ancak elime devamlı olarak buraya harcayabileceğim bir nakit geçiyor. İlk başta psu-kasa-anakart-işlemci-ram-orta halli bir soğutucu şeklinde toplayacağım şimdiki ekran kartımı kullanacağım. 2-3 ay sonra noctua'nın iyi bir soğutucusu+980 (veya 980 ti da olabilir) birkaç ay sonra da bir 980 daha. Sistemin ilk mesajda dediğim şekle girmesi 7-8 ayı bulabilir yani. Tek celsede alınmayacak bunlar.

Eğer z97 olursa, sistemi toplarken 980'i direk alabilirim. x99 olursa birkaç ay şimdiki kartı kullanmak zorunda kalacağım, ama altyapım çok daha sağlam olacak dediğiniz gibi. 2-3 aylık işkenceden sonra da 980'e geçiş yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Z97 ile 8x 8x şeklinde kullanırsın, X99 ile 16 16 şeklinde fakat bu ikisi arasında en fazla %10 fark ediyor ki genelde fark olmuyor bile bunun için X99 önermem fakat;

Paran varsa kesinlikle X99 sistem kur çok daha geleceğe yönelik olur çünkü Intel Z serisine 6 çekirdek işlemci bilerek çıkarmıyor, eğer sen 5820k'lı bir sistem toplarsan 4790k'dan daha uzun süre kullanırsn, çünkü uzun bir süre intel Z serisi i7'lerde 4-8 kullanmaya devam edecek.

Ayrıca Z97, DDR3 döneminin son chipsetiydi, yeni Z chipse ile ddr3-ddr4 combo olarak başlayacak ve ileride tam ddr4'e geçiş başlayacak. Sen şimdiden ddr4'e geçmiş olursun, ddr3'e yatırım yapmak zorunda kalmazsın.

1. PCI 3.0 8x veya 16x için sli aynı performans verir. Çünkü pci 3.0 bant genişliği fazla. 980 o kadar yüksek bant genişliği istemiyor.
    2. Z97 yeni gelecek işlemciler ile uyumlu olacak. Hepsi değil fakat x serisi hariç uyumlu olacak.
    3. DD3 ile DDR4 combosunu intel yapmaz. //ekleme: 100 serisi ile dd3-4 combosu yapacakmış. Çift IMC var.

x99 vs z97 -Oyuncu Bilgisayarı-

http://wccftech.com/intel-skylake-s-platform-specifications-detailed-z170-100series-chipset-replace-z97-2h-2015/

edit: düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 12 Mayıs 2015; 15:11:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Eğer x99'a geçme sebebim pcie hattı sayısı ise, 5820k da yetmeyecek 5930k almak zorunda kalacağım. Sırf işlemci ile anakart 2500-3000 arasına mal olacak. Dediğim gibi, 980 sli beslesin yeter başka bir beklentim yok.

Açıkçası bütçem "o kadar yüksek" değil. Tek seferde x99a iki tane gtx 980 5930k alacak durumum yok. Ancak elime devamlı olarak buraya harcayabileceğim bir nakit geçiyor. İlk başta psu-kasa-anakart-işlemci-ram-orta halli bir soğutucu şeklinde toplayacağım şimdiki ekran kartımı kullanacağım. 2-3 ay sonra noctua'nın iyi bir soğutucusu+980 (veya 980 ti da olabilir) birkaç ay sonra da bir 980 daha. Sistemin ilk mesajda dediğim şekle girmesi 7-8 ayı bulabilir yani. Tek celsede alınmayacak bunlar.

Eğer z97 olursa, sistemi toplarken 980'i direk alabilirim. x99 olursa birkaç ay şimdiki kartı kullanmak zorunda kalacağım, ama altyapım çok daha sağlam olacak dediğiniz gibi. 2-3 aylık işkenceden sonra da 980'e geçiş yaparım.

4 pci koridoru için 700tl verilmez. z97 x8-x8 bile size x16-x16 arasındaki farkı hissettirmez, nitekim gerçekte de yok denecek kadar az

x99 alırsanız daha uzun ömürlü (?) olur ve bu sizin uzun ömürden ne anladığınıza göre değişir. bence 4790k tabanlı bir sistem kurun artan parayı diğer bileşenlere yatırırsınız daha iyi performans alırsınız.

• O pcie hattı ne kadar önemli bilmiyorum. Hiçbir fikrim olmadığı için de bir videodan duyduklarımı doğru kabul ettim.

x99-z97 dediğimiz kıyas zaten işlemci anakart ve ramleri etkiliyor. Ekran kartı kıyas dışında şu anda, ona ayrı muamele yapacağım dediğim gibi. Bunlar dışında da performansı etkileyen bir şey yok. Haf xb ve evga supernova 750 watt samsung 850 ssd bunlar da garanti.

Panel olarak da televizyonu kullanacağım geçici olarak. Rog swift var aklımda, bir aksilik olmazsa ona geçmeyi düşünüyorum.

Başka bir şey kalmadı sanırım. Aradaki 500 tl farkı hak edecek kadar performansı coşturan bir bileşen yok sanırım bu kalanlardan.

x99 seçersem Asus x99-a alacağım. Eğer pcie hattı sorun değilse de 5820k'ya atlarım direk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz bir x99 anakart
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfırdan pc kuruyorsan yüksek bütçeye, DDR4. Dahası yok işte.

• Bu arada gtx 980sli'ı 5820k kaldıramaz diyenler neye göre diyor bunu çok merak ettim?

• Kaldırmaz demediler hocam şimdi günahların almayayım. 28 tane pcie hattı var diye tam performans vermez dediler. Ekran kartının 16 kullanması ve 8 kullanması arasında nasıl bir fark olur, ben bilmiyorum. Ancak sanırım o kadar da önemli bir şey değilmiş. 980ti gelsin, belki sli yapmaktan vazgeçebilirim. Custom sıvı soğutma ile oc yapıp 2x980 performansı yakalama imkanım olursa bakmam sli'ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Kaldırmaz demediler hocam şimdi günahların almayayım. 28 tane pcie hattı var diye tam performans vermez dediler. Ekran kartının 16 kullanması ve 8 kullanması arasında nasıl bir fark olur, ben bilmiyorum. Ancak sanırım o kadar da önemli bir şey değilmiş. 980ti gelsin, belki sli yapmaktan vazgeçebilirim. Custom sıvı soğutma ile oc yapıp 2x980 performansı yakalama imkanım olursa bakmam sli'ya.

Tam performanslık bir durum yok. 5960x ile sli yaptığındakiyle 5820k'daki arasındaki performans farkı ne kadar bilinmeli önce.

980ti çıksın bakalım biz de aylardır bekliyoruz çıkacak diye..

• Şu saatten sonra DDR3 alınmaz zaten. Iskan varsa DDR4 alın. Render da fark görürsünüz.

• Başka konularda testleri verildi, sorunsuz kullanılıyor. Abartıldığı gibi değil yani durum.
  • Render almayacağım. Tek seferlik bir işim var o da önemli değil.

Testin linkini alabilir miyim? Bulamadım da.

http://i.hizliresim.com/kkvW69.png Havale/eft yazan yer ilgilendiriyor beni. Nakit alacağım. 240 gb ssd bedavaya geliyor, harika.

Sistemin kalbi bu şu anda. Ram eklemesi yapılabilir. Elimde 2 tane hdd var kısa bir süre onları kullanıp sonrasında wd black serisine geçiş yapacağım. Şu anda sorunsuz çalışıyor disklerim. Atıl duruma gelince şutlarım. Ekran kartını da Amazon üzerinden Evga'in o anki bütçeme göre alabileceğim bir 980 modelini veya ti'ını alacağım. Soğutucu oyuncak zaten şimdilik onu tartışmaya gerek yok.

Ne diyorsunuz? Bu listedeki ekipmanlara (İşlemci anakart ram psu kasa ssd) bundan daha fazla para harcamak istemiyorum açıkçası. Daha alacağım donanım var çünkü.

• Kardesim Allah sana insallah hayalindaki sistem almayi nasip etsin ve ekran karti alicaksan R9 390X varken onun anlamanin hic anlami yok tabi sen bilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FX-57

Kardesim Allah sana insallah hayalindaki sistem almayi nasip etsin ve ekran karti alicaksan R9 390X varken onun anlamanin hic anlami yok tabi sen bilirsin.

Ne 390x ne de 980ti çıkmadı daha. Ney ki bu eminliğin kaynağı?
  • AMD HBM Teknolojisi var ondan tavsiye ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.