6gb ram olmasına ve 64 bit işletim sistemi olmasına ragmen bilgisayar kullanılabilir ram miktarını düsük görüyor ekran kartı onboard deildir. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Ram yuvalarını kontrol edin, yerine oturmamış olabillr.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
başlat / arama kısmına msconfig yaz enterla gelen ekranda resimdeki yere gel ve "bellek üst sınırı" nda işaret varsa kaldır.
slotları kontrol ettim resimde gösterilen üst sınırıda kontrol ettim. yani kutucuk işaretli değil ama hala bi değişiklik olmadı?
Biosta girip memory remap ayarlarini acin.
biostan memory remap ayarını enable yaptıımda bilgisayar açılmıyor tekrar bios a bile giremiyorum. bios pilini çıkarıp takarak tekrar açtığımda pcı basit iletişim denetleyicisi yüklü olmadığını gördüm ramı görmemesinin etkisi oda olabilirmi. ayrıca windows 8de problem yaşayınca birde windows 7 denedim üstüne üstlük 2 gb ram söküp yerine 4 taktım. yani su an hali hazırda 8 gb ram olmasına ragmen benim kullanılabilir miktarım 3.24. yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler...
Memory remap ayari ile acilmayacak hale gelmez makine geliyorsa baska sıkıntısıda var demektir. memory remap sadece 32bit sistemlerde 4gb ram kullanabilmek icin rami ayarlamaya yarayan bir ozellik. Bu ara biosta tam 8192mb ram gorebiliyor musunuz?
Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit CPU Intel Core i5 650 @ 3.20GHz 34 °C Clarkdale 32nm Teknoloji RAM 8,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 664MHz (9-9-9-24) Motherboard Foxconn H55MXV Series (CPU 1) 34 °C Graphics SyncMaster (1440x900@60Hz) 1024 MBATI Radeon HD 4700 (ATI AIB) Hard Drives 298GB Western Digital WDC WD3200AAJS-00L7A0 ATA Device (SATA) 40 °C Optical Drives TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device Audio AMD High Definition Audio Device
Eger orada gorup windowsta goremiyorsaniz bu windowsun sıkıntısı. Bir arkadasta daha oldu biosta 8gb ram goruyorsaniz ama 3.25 avaliable seklinde olmayacak o sekilde windows sıkıntısı. Diger turlu bios gormuyorsa zaten baska bir sıkıntı var.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Eger orada gorup windowsta goremiyorsaniz bu windowsun sıkıntısı. Bir arkadasta daha oldu biosta 8gb ram goruyorsaniz ama 3.25 avaliable seklinde olmayacak o sekilde windows sıkıntısı. Diger turlu bios gormuyorsa zaten baska bir sıkıntı var.
yüklediğim resime bakarsanız daha aydınlatıcı olabilir windows ta yüklü ram 8gb kullanılabilir 3,24gb diyor
Bios resmini bir koysaniz tam acilirken boyle 8192mb seklinde bir yazi olacaktir en temizi o.
Bios üzerinden kaç gb rem gözüküyor 8 gb görünüyorsa size önerim bios update son güncel bios sürmünü yüklemeniz iyi forumlar
Kullandığınız ekran kartı on board olmasa bile,anakart üzerinde kullanılmayan bir onboard ekran kartı olabliir anakart modeliniz nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme