Şimdi Ara

x4 955 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar amd 955 işlemci overclock hakkında birkaç soru sormak istiyorum...

1.) anakarttan işlemci voltajını default birakinca 1,400 v veriyor starndart 1,350 olmasi gerekmez mi?

2.)1,325 volt vererek işlemciyi overclock yaptiğimda 3900mhz de sorunsuz kullaniyorum az volt vermenin bir zarari varmidir. ısı daha düşük oluyor bu değerde. max 53-54 dereceye cikiyor amd overdrive da 1 saat bütün işlemciler %100 stability test yaparken

3.) birde amd cool 'n' quiet işlemci çarpanini 4e 800mhzye kadar düşürüyor bu olay overclocklu sadece 3600mhzde ve 3200 standart değerlerde calişiyor 3700 -3800 -3900'e overclock yaparsam işlemci sabit kaliyor çarpan düşmüyor bunun bir çözümü varmi?

• 1- oc ta zaten asıl amaç en düşük voltaj ile en yüksek çalışma hızını yakalamaktır. 1.325 v ile 3.9 ghz güzel değer.

2- Çarpan düşmüyorsa düşmesin, CQ açık olmasına rağmen düşmüyorsa eğer yapacak bir şey yoktur. Zaten çok bir tasarruf sağlamaz. Elektrik faturan ayda 2 lira eksik gelse ne olur ya da işlemcin 2c daha sıcak çalışsa ne olur ki...
  • teşekkurler cevap için peki max kac volt kac dereceye kadar zorlamamı önerirsiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanceb

teşekkurler cevap için peki max kac volt kac dereceye kadar zorlamamı önerirsiniz....

1.40v u geçmemeye çalış. 1.325v ile 3900 mhz stabilse üstünü zorlama.Zaten stabil max. 4 ghz görürsün o işlemciyle.
  • i5 2500k ile 955 puan farklari 3dmark resutls sitesinde incelediğim kadariyla ayni ekran kartiyla ben 4500 civari aliyorum i5 2500k 4700 falan bu kadar fiyat farki vermeye gerek varmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.