Şimdi Ara

X264 VİDEOLAR NASIL İZLENİR (DONANIM HIZLANDIRMASI DAHİL İNCELEME) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
1
Favori
19.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sadays
    açıkçası kmplayer ile mp classic arasında default ayarlarda dağlar kadar fark var görüntüde mpclassic daha iyi onda da dxva çalışınca altyazılar gidiyor diyorsun kaldık mı ortada

pes etmek yok.
    bulucaz bi çaresini
  • quote:

mpclassic daha iyi

@sadays
    Senin bu yazını görünce en çok tercih edilen player hangisi bi araştırayım dedim.
    En çok tercih edileni ne kmplayer nede MPC miş. en çok tercih edileni VLC playermiş.
    Ancak Download.com un editörü en yüksek notu KMplayere vermiş.
    yine softonic.com un editöründen tam puan almış.
    VLC mi? allah allah bende çok şaşırdım. Ne özelliği varki kullanan varmı VLC yi?
    Ben bi kez denemiştim sevmemiştim.

X264 VİDEOLAR NASIL İZLENİR (DONANIM HIZLANDIRMASI DAHİL İNCELEME)

• Yukardaki download sayılarına aldanmayın zira hangisinin daha cok kullanıldıgına iyi bir isaret degil o tablo..

Cunku Mediaplayerclassic i ekstra olarak download etmenize gerek kalmıyor.. Cogu insan klitecodec pack kullandıgı icin bu programla birlikte gelen mediaplayerclassic kullanılıyor.. Download edilmedigi icin de istatistiklere yansımıyor dogal olarak..

Ayrıca vlc nin tek indirilme sebebi cok kaliteli olması ya da hemen hemen her videoyuyu oynatması degil, cok onemli bir ozellige daha sahip olmasıdır.. Bu da mesela rapidten parca parca indirdiginiz bir filmin tamamının inmesini beklemeden tek partı klasore cıkarıp onu vlc ile izleyebilmeniz.. MPC ile izleyemezken VLC ile cok rahat bir sekilde izleyebiliyorsunuz.. Bu ozelligi emule gibi programlarda da ise yaradıgı icin cok sık video indirenler dogal olarak VLC yi de yukluyor..

Ben oldum olası MPC kullanırım.. Menusu ve kullanım kolaylıgı dolayısıyla.. Ama emule icin ya da rapid icin sistemimde VLC de hazır bulunuyor..

• dxva denemeleri hüsran oldu zaten dxva checkerin dökümünden huylanmıştım

wmv9 da en fazla 1280x720 görünüyor ben zaten izliyorum sorunsuz 1280x720 leri öte yandan 1280X720de ise evet cpu kullanımı düşüyor ama kbps değeri de yarı yarıya azalıyor bunu çözemedim

örnekleyecek olursam golden compass 1280X528

media info diyor ki

film 5913 kbps

dxva ile oynarken tab tuşu 16220 gösteriyor

dxva kapalı iken 32440kbps

hadi çözün bakalım bilmeceyi bu film kaç kbps kaç kbps ile oynuyor

1920X1080 filmlerde ise tamaen donarak ve takılarak oynuyor bunu da dediğim gibi checker söylüyor

video hesaplayıcı olarak wmr9 seçmemem lazım ama ne seçeceğim?

• @sadays
    doğru dxva açıkken fsb düşüyor, ama kaç kbps dir çok irdelemiyorum.
    nitekim görüntüde takılma yoksa fsb çok düşmemişse önemli değil benim için.

mpc de çalıştıdınız sanırım dxva yı.
    Bende
    mpc de dxva vmr7 dede çalışmıştı.
    sistem varsayılanıylada çalışmıştı.

Demekki ekran kartının dxva için desteklediği çözünürlükler sınırlı oluyomuş.
    Bunuda öğrenmiş olduk.
  • Ben açıkçası bu tür dosyaları açmak için lisansını satın almış olduğum DVBVIEWER PRO programını kullanıyorum!
    Hatasız açıyor tüm dosyaları, ara sıra bende de görüntüsü açılmayan videolar oluyor ancak onları diğer playerlar da açamıyor DXVA ile, soft açıyorum onları.
    Bu tarz dosyalar encode edilirken zaten hatalı encode edildiklerinden dxva destekli olamayabiliyor da..
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Arkadaşlar banada yardım edebilirmisiniz? İnternetten 20 gb büyüklüğünde 1080p film indirdim ama açamıyorum...

@xcamplus;

Pm attım.

Arkadaşlar yardım edebilecek biri yokmu?

• @newmonarch
    Arkadaşımız Pegasus bir açıklama yapmıştı.
    orjinal HDDVD nin kopyalanmasının önüne geçebilmek için power DVD nin,
    7,3 versiyonundan sonra HDDVD nin sabit disk üzerinden oynatılmasını engellemişler.
    sizin HDDVD sabit disk üzerinde olduğu için açamıyor olabilirsiniz.
    Pegasus arkadaşımızın bahsettiği powerDVD 7,3 sürümünü denedinizmi.?
    Belki işe yarar.

quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}
    quote:

1-) Power DVD Ultra son sürüm mevcut.

Power dvd 7.3 versıyonunu kullanın..7.3den sonrakı versıyonlar hdd'den film acma ayeteneklerınden mahrum bırakılmışlar kopya hddvd ve bluray kullanımına engel olmak adına..
    CyberLink PowerDVD Ultra v7.3.3319a Unattended2
    64bit vista üzerınde bu programla bütün hddvd ve blurayleri sorunsuz olarak acıyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

quote:

açıkçası kmplayer ile mp classic arasında default ayarlarda dağlar kadar fark var görüntüde mpclassic daha iyi onda da dxva çalışınca altyazılar gidiyor diyorsun kaldık mı ortada

pes etmek yok.
    bulucaz bi çaresini

dert ettiğiniz şeye bak, kurun DivXG400 'ü olsun bitsin

• evr customu seçerseniz mpcde altyazı ve de dxva sorunsuz olur(vistada)
  • Ya arkadaşlar bütün programları kurdum (CoreAVC, Haali Splitter, KM Player, K-Lite Pack) ve bahsedilen ayarları yaptım ama Samsung demo videosunda kasılmalar oluyor yani akıcı bir şekilde oynatamıyorum. Kısacası konfigürasyonu sıralayayım ona göre yorumda bulunursunuz;

Core2 Duo T7100 1.8 GHz
    2 GB Ram
    Intel 965 Express Chipset (Onboard Ekran Kartı)
    Vista Home Premium

Bu ara DXVA Checker çalışıyor yani ilginçtir ki Intelin onboard ekran kartı donanım hızlandırmasını destekiyor. Ne kadar işe yaradığı konusunda şüpheliyim çünkü demo video da iki çekirdek de ortalama %98 çalışıyor ve dediğim gibi takılmalar sık oluyor. Ama bu video dışında 1080p video denedim sorun çıkmadı fakat video 10mbps bitrate e sahipti yani Samsungun videosunun 4te 1i.

xcamplus a da teşekkür ederim inceleme güzel olmuş ayrıca BS player Vista ile sorun çıkardığından beri adam akıllı bir player arıyodum bu KM Player iyi oldu hem hızlı hem de bir sürü özelliği var.

Birde normal divxlerde en yüksek kaliteyi nasıl alırım? (laf arasında sorayım dedim)

• t7200 2,0ghz c2d işemci ati mobilty x1400 ekran kartı 1,5 gb ram ve dxva programı çalıştı.Fakat ne yaptıysam kmplayerda filmi oynatırken dxva göremedeim.1080p hot fuzz 10gb gom player ile izlerken bariz şekilde takıma ve ses problemi oluyordu.mpc home ile aynı dosyayı default ayarlarda açtıgımda problem olmadan izlenebilfigini gördüm.Zaten dxva da görüntüde kalite kaybı oldugunuda düşünürsek bu işten vazgeçtim ben.Ama 1080p lerde herhalde yine sorun yaşacagım..
  • t7200le sorun yaşamaman lazım
  • Aslında bu konuda oldukça doyurucu bir topic var

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=403057

ilgili arkadaşlar bakabilir

Ricabullahtan alıntı:
    " Merhaba,
    ancak girebildik foruma

MPC -HC ile hiç bir zaman çalışamadığımı söylemiştim ancak sorun bugün çözüldü.

Kaynak yazarı casimir666 ve exe haline getiren alexins'e teşekkürler:

MPC-HC 1.1.0.2.558.exe:

http://xvidvideo.ru/

EVR Custom Pres. artık çalışıyor..."

Mp classicin home cinema versiyonun bu sürümü dxva destekli bizzat denedim

klite codec packın içindeki mpclassice kurdum dahili filtrelerden ffmpeg h264 kutucuğundaki işareti kaldırdım tek yaptığım bu

eskiden 1080 mkvler %73-%100 arası stabil olmayan işlmeci kullanımı ve takılmalarla oynarken şu anda %55 ve stabil

1080plerde takılma yaşayanlar muhakkak denesin üstelik vobsub disable filan değil ve altyazısı da filmin sorunsuz görüntüleniyor benim gibi Media Player Classic hastalarına duyurulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 27 Ağustos 2008; 14:32:03 >

• quote:

t7200le sorun yaşamaman lazım

mpc home ile sorun yaşamıyorum fakat gom kmplayer ile sorun oluyor 1080plerde.Sistemde sadece klite full var codec olarak.Acaba problem nerede?
  • vallahi default ayarları bence mp classicin gomdan da kmplayerdan da daha net bence hiç kurcalama sadece dediğimi yap takılma varsa yoksa dxvaya da gerek yok çünkü nispeten görüntü kalitesi düşüyor dxva da ben 720pleri normal izliyorum 1080p izleyeceğim zaman dxvayı açıyorum
  • Arkadaşlar bu forumda yazılanlardan sonra, gidip AGP sistemim için HD3650 ekran kartı aldım. Sürücüleri sorunsuzca yükledim. Birçok forumda ATI nin HD serisinin hepsinin DXVA desteklediği vazıyor ama DXVA checker ile baktığımda program hata veriyor. Acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum yoksa bu kart desteklemiyor mu?
  • mümkün değil desteklememesi acaba agp diye mi saçmalıyor veya checker programını boşver bak bakalım dxva açıkken pc kullanımı ne yüzdede kapalıyken buradan anlarsın

bir de driverları güncelle kartın içinden genelde eski çıkar
  • quote:

1080plerde takılma yaşayanlar muhakkak denesin üstelik vobsub disable filan değil ve altyazısı da filmin sorunsuz görüntüleniyor benim gibi Media Player Classic hastalarına duyurulur

Media Player Classic de altyazı senkronu yapılabiliyor mu?
  • mpc direkt altyazıları görmez vobsub aracılığıyla oynatıyor vobsobda bir sürü ayar var timing dahil ama ben hiç bir filmde bu sorunu yaşamadığım için kullanmadım

divx altyazı sitelerinden hd uyumlu olanı indirirseniz senkronla filan işiniz olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ağustos 2008; 22:49:22 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.