Bildirim
x264 codec i destekli media player tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
starmoon777 arkadaşım işin aslı h264 ü destekliyen media playerlar x264 de desteklemekte. WD TV Live kullanıyorum ve ben de x264 codecli olan filmler çalışıyor
Edit: x264 codec h264 codec'e ait bir başka codec formatı o yüzden h264 destekleyen cihazlar x264 çalıştırmakta. H.264/AVC adında codec formatı vardır ve h624 ve x264 bu codec formatının birer parçasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 8 Eylül 2010; 1:10:38 >_____________________________ -
sen böyle bir cevap verince aklıma başka bir konu hakkında başka bir soru takıldı. h264 ü destekliyen x264 üde açar dedin. ben de nokia 5800 cep telefonu var. cihaz h.23 ve h.264 codeclerini destekliyor.cihaza videoları h.264 ile encode edip gönderirsem cihaz açıyor.ama x264 ile encode edersem sadece ses var görüntü yok. ben dark mini mania ya da wd live almayı düşünüyorum. aynı olayın onlarda da yaşanmasından korkuyorum. _____________________________ -
ben wd live, pch a200 ve egreat m34 kullanan biri olarak sorunsuz film seyretmek istiyorsan wdlive al derim _____________________________ -
WD Live da sorun yaşamazsın onu sana rahatlıkla söyleyim. En basit örnekle bende Entrapment.1999.BluRay.720p.x264.DTS-WiKi film dosyası var. WD Live onu sorunsuz açtı. Clash of The Titans 1080p var oda x264 ile codec edilmiş ve oda çalışıyor. Zaten WD Live ve Dark gibi medya oynatıcıların özelliği HD filmleri oynatmak amacı ile yapılmış olmalarıdır. Senin de dediğin gibi çoğu film x264 olduğuna göre ve bu cihazlarında özelliği HD oynatmaları olduğu için doğal olarak bu cihazlarda HD filmlerin hepsi çalışır.
Yalnız şu var. Prince.of.Persia.The.Sands.of.Time. filmmi var. HUBRIS adında bir grup tarafından rip edilmiş. O çalışmıyor bu cihazlarda. Sebebi x264 yada codec değil. Onlarda değişik bir rip olayı varmış o sebeple çalışmıyor. Ama onunda bir çözümü var.
Mesela bu grubun Prince.of.Persia.The.Sands.of.Time ripini edinirsen mkvmerge GUI adında ki ufak bir program ile filmi 5 dakikada mkv dan gine mkv formatına çeviriyorsun. Bu beş dakika dediğim süre ayar yapmak falan değil. Çevirme işleminin süresi. Yani dosyayı programa aktarıp çevirmeye başlayıp çevirme işlemini bitirip sorunsuz bir film elde etme süren 5 dakika hatta 5 dakika bile sürmüyor.
Kalite kaybı da olmuyor. Çünkü bu program aslında dosyayı çevirme işlemi yani codec işlemi yapmıyor. Programın temel amacı mevcut mkv dosyalarına altyazı ekleme,ses dosyası eklemek hatta istersen içinde yer alan istemediğin ses dosyalarını ve altyazı dosyalarını mkv filmden çıkarmaktır.
Ama aynı program Prince.of.Persia.The.Sands.of.Time. filmmi gibi WD Live ve benzeri cihazlarda çalışmayan dosyaları çalışır halede getiriyor.
Cep telefonlarına da gelirsek. O çok karışık durum. Bende de samsung var bir adet h264 çalıştırıyor Divx ve Xvid dosyalarını da. Ben onda x264 denemedim ama şunu yazayım sana ben bir program ile h264 film hazırlayıp telefona atmıştım açmadı. Aynı dosyayı başka program ile h264 yapıp atmıştım çalıştı.
İş sadece h264 veya x264 yapmakla bitmez. Her codec içersin de farklı ayarlar var. Mesela cep telefonları kimi h264 hatta x264 açarken kimi h264 veya x264 açmaya bilir.
Ancak media player tarzı cihazlar h264 veya x264 destek veriyorsa ki veriyor. Mutlaka her türlü h264 ve x264 açarlar çünkü onlar ona göre hazırlanıyorlar.
Açılmayan film çıkarsa bil ki ya rip de bir sorun vardır ya da ripleyen sınırlı kullanılacak şekil de riplemiştir. O riplemede şu şekildeymiş. Rip programında bir seçenek varmış onu seçip rip yapınca Mediaplayerlar o filmleri açamıyormuş. Açabilmeleri için ya onu devre dışı bırakacak sürücü güncellemesi yapmaları lazım ya da sen öyle bir mkv indirdiğin de yukarıda söz ettiğim programcıkla dosyayı toplam 5 dakika süren bir işlemle yenileyeceksin . Bu işlem yapıldığın da dosya yenilendiği için daha ilk riplenirken yapılan ayar devre dışı kalıyor ve dosya MediaPlayerlar da da çalışmaya başlıyor._____________________________
-
arkadaşlar wd live de altyazı desteği nasıl. türkçe karakterleri gösterebiliyor mu? _____________________________ -
Türkçe karakterleri gösteriyor. Bende göstermedi diyen duyarsan bil ki o kişi yapması gereken çok kolay bir ayarı yapmamıştır. Cihaz içersinde şifreleme (Adını şu an yanlış yazıyor olabilirim ama içersinde şifreleme kelimesi var) ayarları var oradan dilimizi seçince cihaz Türkçe karakterlerine gösterme özelliğini aktif ediyor. _____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X