Şimdi Ara

x1950 pro agp büyük sorun :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde büyük bi hevesle forumdan bi arkadaştan aldığım Sapphire 512mb X1950 pro agp ekran kartından performans alamıyorum....

öncelikjle sistemim:

işlemci: 478 pin P4 3.0 GHZ
    ramlar: 1,5 GB ( 1x512 ddr 400 + 2x512 kingston ddr 333)
    anakart: Asus P4P800-X
    Psu: gerçek 420 Watt (firebal dan alınma)
    hdd: samsung 160 gb sata2 7200rpm
    ses kartı: x-fi platinum
    dvd rom: 1 adet
    monitör: samsung 932 B Plus..

bu karttan önceki kartım Sapphire 256mb x1650 pro agp idi..

gelelim sorunlarıma;

* öncelikle 3dmark 05 testinden x1650 4950, x1950 ise sadece 4750 alabiliyor..

* 3dmark 06 da ise , x1650 2300 civarı x1950 ise 2000 civarı alabildi..:(

* ayrıca testdrive unlimited oyunu acayip takılıyo hangi çözünürlüğe getirirsem getireyim...

* şöyle bi sorunla daha karşılaştım 3dmark test düzeneğinde sistem ö<zelliklerine baktığımda orda ekran kartına ait ram değerleri değişiyo bazen
    Total Local Video Memory 1.00 GB
    Total Local Texture Memory 1.00 GB
    bazende;
    Total Local Video Memory 512 MB
    Total Local Texture Memory 512 MB

* ve birde sistem hata veriyo şöyleki; pc kapatıldığında örneğin fişi de çekildiğinde herzaman değil ama çoklukla! yeniden açıldığında ekranı görmüyor ekran çalışmıyo! Akabinde tekrar aç kapa aç kapa yaparak enson açılıyor ve.. windowsa giemeden anakart özelliklerini gösteren siyah ekran geliyo ve ben hiçbi şekilde oc yapmadığım halde "oc başarısız kötü komut lütfen f1 e basın setup için yada f2 ye basın default için" diye hata msjı veriyor

şimdi öncelikle sorun ne?
    benim gibi bisistemde x1950pro agp kullanan arkadaşların performansları nasıl?
    kart arızalı olabilirmi??
    yada psu mu yetmiyo? (not bütün pasrçaları çıkarıp çalıştırdığım halde yine aynı hatalar devam..)
    sizce ne yapmalıyım??

lütfen ilgilenin çok canım sıkılıyor bu konuda.. şimdidien herkese çok teşekkürler..

not: atinin en son driverini kurdum. ayrıca hdd full format attım. ayrıca biosuda update yaptım...

• Aldığınız kişi ile irtibat kurdunuzmu?
    Yapılabilecek herşeyi yapmış gibi gözüküyosunuz.Sorun sizin çözemiyeceğiniz donanımsal bir arıza olabilir.Garantisi devam ediyormu?
    Peki kartın sıcaklıkları ne durumda? Özellikle güç konektörlerinin hemen önündeki voltaj ayarlayıcıların sıcaklığı ne durumda oluyor yük altında ,elle kontrol edebilirsiniz.Eğer elinizi 4-5 sn tutabiliyorsanız çok kötü değildir.(Dikkat iletkenlere dokunmayın!!!)
    Ayrıca sisteminizde çok fazla bileşen var, ve bu güç kaynağının ekran kartına verdiği gücü azaltabilir.
    Deneme amaçlı olarak sistemdeki birincil önemi olmayan tüm bileşenleri çıkarın.(HDD lerden 1ini ,optik sürücüleri ,PCI yuvasına takılan kartları vs..)
    PSU dan gelen 12v luk molex güç konektörlerini başka hiçbir yere bağlı olmadan ekran kartına takın ayrı ayrı olarak.
    Bu şekilde bi test edin, sonucu yine buradan verirsiniz olumlu-olumsuz olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g0g0g0g0 -- 26 Haziran 2007; 21:41:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: firlama777

Arkadaşlar geçenlerde büyük bi hevesle forumdan bi arkadaştan aldığım Sapphire 512mb X1950 pro agp ekran kartından performans alamıyorum....

öncelikjle sistemim:

işlemci: 478 pin P4 3.0 GHZ
    ramlar: 1,5 GB ( 1x512 ddr 400 + 2x512 kingston ddr 333)
    anakart: Asus P4P800-X
    Psu: gerçek 420 Watt (firebal dan alınma)
    hdd: samsung 160 gb sata2 7200rpm
    ses kartı: x-fi platinum
    dvd rom: 1 adet
    monitör: samsung 932 B Plus..

bu karttan önceki kartım Sapphire 256mb x1650 pro agp idi..

gelelim sorunlarıma;

* öncelikle 3dmark 05 testinden x1650 4950, x1950 ise sadece 4750 alabiliyor..

* 3dmark 06 da ise , x1650 2300 civarı x1950 ise 2000 civarı alabildi..:(

* ayrıca testdrive unlimited oyunu acayip takılıyo hangi çözünürlüğe getirirsem getireyim...

* şöyle bi sorunla daha karşılaştım 3dmark test düzeneğinde sistem ö<zelliklerine baktığımda orda ekran kartına ait ram değerleri değişiyo bazen
    Total Local Video Memory 1.00 GB
    Total Local Texture Memory 1.00 GB
    bazende;
    Total Local Video Memory 512 MB
    Total Local Texture Memory 512 MB

* ve birde sistem hata veriyo şöyleki; pc kapatıldığında örneğin fişi de çekildiğinde herzaman değil ama çoklukla! yeniden açıldığında ekranı görmüyor ekran çalışmıyo! Akabinde tekrar aç kapa aç kapa yaparak enson açılıyor ve.. windowsa giemeden anakart özelliklerini gösteren siyah ekran geliyo ve ben hiçbi şekilde oc yapmadığım halde "oc başarısız kötü komut lütfen f1 e basın setup için yada f2 ye basın default için" diye hata msjı veriyor

şimdi öncelikle sorun ne?
    benim gibi bisistemde x1950pro agp kullanan arkadaşların performansları nasıl?
    kart arızalı olabilirmi??
    yada psu mu yetmiyo? (not bütün pasrçaları çıkarıp çalıştırdığım halde yine aynı hatalar devam..)
    sizce ne yapmalıyım??

lütfen ilgilenin çok canım sıkılıyor bu konuda.. şimdidien herkese çok teşekkürler..

not: atinin en son driverini kurdum. ayrıca hdd full format attım. ayrıca biosuda update yaptım...

Psu gerçek 420watt ise yeterli gelmesi lazım öncelikle işlemcin dar boğaz yapıyor Fsb çok düşük o kart için ayrıca birde Omega driver ı kur daha yüksek sonuçlar alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Haziran 2007; 21:45:22 >

• Başka makinada denedinizmi kartı
  • quote:

...
    ...benim gibi bisistemde x1950pro agp kullanan arkadaşların performansları nasıl?
    herkese çok teşekkürler..
    ...

evet arkadaşın soruyu bende tekrarlamak istiyorum c.tesi günü alıcam kısmetse bu kartan ( tabi 0 olarak ) acaba yazdığım sistem bileşenleri ile uyumlu çalışırmı ( perform bakımından )

amd athlon 64 3000+
    asus k8n nforce 3 anakart
    twinmos 2*512 mb. ddr 400 ram
    samsung 120 gb. sata hdd.
    asus a-45ga 450 w. psu.

gerçi 9550pro dan buna geçiceğim için doğan dan ferrariye geçmek gibi olucak orası kesin gibi ama...

• aldığım arkadaşla aldıktran sopnra bi defa görüştüm kendsi; sizi temin ederim herhangi bi sorun yaşamadım dedi...

başka sistemde deneyemedim yakınımda başka sistem olmadığı için:(

garantisi devam ediyor.. bu gün aradım gönder dediler fakat 1 ay pc siz kalacam öncelikle burdaki üstadlarıma danışmak istedim...

bide sıcaklığı normal gibi.. yani cpu su normalde 60 derecede yük altında 75 derecede çalışıyor..

ayrıca acaba benim bu sistem uygunmu bu karta? yani herhangi bi parça darboğaz oluşturuyor olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firlama777 -- 26 Haziran 2007; 22:20:29 >
  • birde arkadaşlar kartın fiyatı 168 $ + kdv iyimi yoksa pahalımı ( 256 mb. agp olanı )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum aldığın kart hatalı senin. 256MB X1950PRO CORE2DUO 6600 @ 3.0 GHZ İLE 3DMARKO5 9.5K alıyo default olarak hem de :(

Garantisi duruyosa faturası olmasa bile ithalatçı firmasını bul kendin götür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WOLFMEN

quote:

...
    ...benim gibi bisistemde x1950pro agp kullanan arkadaşların performansları nasıl?
    herkese çok teşekkürler..
    ...

evet arkadaşın soruyu bende tekrarlamak istiyorum c.tesi günü alıcam kısmetse bu kartan ( tabi 0 olarak ) acaba yazdığım sistem bileşenleri ile uyumlu çalışırmı ( perform bakımından )

amd athlon 64 3000+
    asus k8n nforce 3 anakart
    twinmos 2*512 mb. ddr 400 ram
    samsung 120 gb. sata hdd.
    asus a-45ga 450 w. psu.

gerçi 9550pro dan buna geçiceğim için doğan dan ferrariye geçmek gibi olucak orası kesin gibi ama...

O işlemci ile kartı frenlersin.(Avatarımın altında sistemim yazılı) Yalnız fiyatı çok uygun olduğu için alabilirsin.X1650XT aslında o işlemciye daha uygun ama arada çok da fiyat farkı yok.Benim gibi SAPPHIRE X1950GT al istersen. Pro ile tamamen aynı ama hızı biraz kısılmış ve 40 ytl daha ucuz(OC Potansiyeli yüksek)

• quote:

Orjinalden alıntı: Oblivionic

Dostum aldığın kart hatalı senin. 256MB X1950PRO CORE2DUO 6600 @ 3.0 GHZ İLE 3DMARKO5 9.5K alıyo default olarak hem de :(

yalnız dediğiniz bileşendeki sistem çift işlemcili ve işlemcisi e6600 yani benim sistemim p4 478 pin.. acaba benim işlemci ile ne alması lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firlama777 -- 26 Haziran 2007; 22:26:10 >
  • quote:

quote:

Dostum aldığın kart hatalı senin. 256MB X1950PRO CORE2DUO 6600 @ 3.0 GHZ İLE 3DMARKO5 9.5K alıyo default olarak hem de :(

yalnız dediğiniz bileşendeki sistem çift işlemcili ve işlemcisi e6600 yani benim sistemim p4 478 pin.. acaba benim işlemci ile ne alması lazım ?

Senin işlemci ile 05 den 8000 alması ŞART.

İşlemci farkı şu dostum - 3DMARKO6 CPU PUANLARI

ATHLON64 3000+ 1000 (SENİNKİDE BU CİVARDADIR)
    ATHLON X2 4800 YAKLAŞIK 2000
    CORE2DUO 6600 YAKLAŞIK 3000

• iyide dostum senin ramler zaten; ramlar: 1,5 GB ( 1x512 ddr 400 + 2x512 kingston ddr 333)
    birinin frekansi tutmuyo ki öyle sorunlarin olmasi normal uyum icinde calisamiyolar..
    bence sen ram degistir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hofer_18

iyide dostum senin ramler zaten; ramlar: 1,5 GB ( 1x512 ddr 400 + 2x512 kingston ddr 333)
    birinin frekansi tutmuyo ki öyle sorunlarin olmasi normal uyum icinde calisamiyolar..
    bence sen ram degistir..

Öyle olsa X1650PRO varken de sorun çıkması lazım yav

Ama şimdi X1650PRO , X1950PRO yu geçiyo
  • quote:

quote:

iyide dostum senin ramler zaten; ramlar: 1,5 GB ( 1x512 ddr 400 + 2x512 kingston ddr 333)
    bence sen ram degistir..

katılıyorum bende.. neden x1650 de sorun çıkmadı hiç?

• quote:

quote:

quote:

bence sen ram degistir..

katılıyorum bende.. neden x1650 de sorun çıkmadı hiç?

Ekran kartını bi bilgisayarcı yada internet kafede falan denetsen yav.Böylece %100 emin olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.