Şimdi Ara

X1800XL testleri (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herşeyi gözönüne alırsak şutool ile ati 7800gt'nin openGL performasını yakalıyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

belki PSU zayıftır senin güç olarak besliyemiyodur fln??

380W PEGASUS PSU (16YTL) 650/1300mhz de gunluk kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

belki PSU zayıftır senin güç olarak besliyemiyodur fln??

380W PEGASUS PSU (16YTL) 650/1300mhz de gunluk kullanıyorum.

kardeş senin voltajlar ne 650/1300 günlük için.. stock soğutma dışında bişey üflettin mi bi de şey sorcam, fan controlle oynadın mı mesela sürekli %100 çalışsın da kafamı şişirsin gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 6 Aralık 2005, 1:14:37 >

• quote:

kardeş senin voltajlar ne 650/1300 günlük için.. stock soğutma dışında bişey üflettin mi bi de şey sorcam, fan controlle oynadın mı mesela sürekli %100 çalışsın da kafamı şişirsin gibi

Ben direk ZALMAN VF-700Cu ya gectim. Performans modda bile cok sessiz ve harika sogutma. Ramlere de yaprakların arasından ufledigi icin ramler ortam sıcaklıgında neredeyse. 1.225v/2.012v/1.900v de 650/1300mhz de gunluk kullanıyorum.

Ama sogutma alacaksanız Fatality-V7 tercih edin. Fanı 1000rpm fazla devir atıyor load da benimkinden 5-6c daha iyi ve X1800 serisi icin en ergonomik ve en performanslı sogutucu suanda. Zaten X1800 serisinde ramler ve gpu kesinlikle ayrı ayrı soguması lazım.

• ben 15C su gönderecem waterboxla yakında üzerine o yüzden fana yatırım yapmıyorum.. ramler için de bişeyler düşünürüm artık belki onları da su soğutma bloğuna bağlarım

sağol değerleri yazdığın için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Ben direk ZALMAN VF-700Cu ya gectim. Performans modda bile cok sessiz ve harika sogutma. Ramlere de yaprakların arasından ufledigi icin ramler ortam sıcaklıgında neredeyse. 1.225v/2.012v/1.900v de 650/1300mhz de gunluk kullanıyorum.

Ama sogutma alacaksanız Fatality-V7 tercih edin. Fanı 1000rpm fazla devir atıyor load da benimkinden 5-6c daha iyi ve X1800 serisi icin en ergonomik ve en performanslı sogutucu suanda. Zaten X1800 serisinde ramler ve gpu kesinlikle ayrı ayrı soguması lazım.

ati tool daki nesne dönerken maximum kaç oluyo bu değerlerde.ve voltajlarda.

• 7800gt 'nin openGL performansını x1800xl yakalayabiliyor mu bir şekilde ?
  • aşağıdaki linkte adam x1800xt nin fanını x1800xl ye takmış ve x1800xl nin gpu voltajını 1.08' den (default), 1.31 ' yukseltmiş ( xt nin default gpu voltajı) ve xl nin gpusunu oc etmiş ve 705/706 elde etmiş ( ramlerde default voltaj varken ), bu haliyle 3dmark05 ten 9175 puan almış ( işlemci x57 - stock hızda ).

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1075680#post1075680
  • x1800xl almaya karar verdim.

sizce hangisini alayım ?
    12 taksitle alacagımdan 20-30 dolar çok önemli degil.
    en iyisi hangisiyse onu alayım..
    fan sistemi iyi olsun mesela ve ramleri de düzgün olsun :)
  • şimdiye kadar referans dizaynın dışında bir dizayn goremedim ben.
  • fan sistemi HIS'de farklı degil mi ?
    tahmin sadece.
    HIS neresi satıyo ?
  • benim bildiğim sadece SAPPHIRE marka geldi zaten Türkiye.. hala piyasada sınırlı sayıda bulunurken bu kartlar senin marka seçimi yapman komik oldu biraz
  • eheheh napalım bilader az daha 7800gt alıyordum son anda döndüm hergün 400-500 dolar bi ekran kartına vermiyoruz ki :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Tam bir o/c canavarı default kullanımda x1800xl'in benim gözümde hiç bir kıymeti yok.

beyazım, sen duramayacak alacaksın bi tane x1800xl,aha buraya yazıyorum
    yaw benim kafam karıştı, aldıracaklar bana bir tane x1800xl, koray hocada koymuş xt testlerini
  • evet o da alacak sonunda bi tane de işte baştan başladı devam ettiriyo inatla...
  • @cck_ylmzzz

yılmazım x1800xl beni tatmin etmedi gözüm 512mb x1800xt'de ama 7800GT fazlasıyla yetiyor.
  • yetmeyeceği günlerde vardır beyazım; anlaşılan kurtlar geri döndü.
  • Herşey hız değil beyler.Hız da önemli ama, aması var.

Ben x1600xt söylediğime pişman oldum keşke xl söyleseymişim.Overclockla güzel güzel sonuçlar almışlar. Üstelik bizimkiler.Yabancı değil yaniFiyatını hakediyor.200 dolar fazla verip xt almaktansa bence xl almak en uygun seçim.

PC parçaları alanlar, genelde maddi güçleri yetse bile her modelin bir düşüğünü alırlar.Overclockla bir üst modeli yakalarlar sonra.En zevkliside budur zaten.En üstün kartı alınca işin heyecanı kaçıyor.
  • bu arada x1600xt nin x1800xt ile aynı gpu dan yapıldığı söyleniyor hatta editörler x1600xt de pip açmada umutlu,yazık olmuş bu ggüzelim karta saat hızları baya iyi ama iş yok
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.