Şimdi Ara

X1800XL testleri (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yanlış anlaşılma olmasın ama ben bu mesajınıza takılıp kaldım nedeni ise x1800xl
    hakkında net bir cevap alamamış olmam.

Bu kart hızlı mı? Yavaş mı?

7800GT mi? x1800xl mi?

Cevaplarsanız memnun olurum.

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

7800GT yi geri verdikten sonra dayanamayıp bende bir X1800XL aldım. (390$+KDV)

Kart default halde iken ve AA+AF kapalı iken 7800GT den bariz yavas bir kart (denedigim butun oyun ve testlerde).

Kart gercekten inanılmaz ısınıyor.

Default voltaj ayarlarında 570/1200mhz full stabil ve load da 63c yi buluyor fan %100 de iken.

5.11 official surucu kullanıyorum ve Atitool 0.25 b9 ile birkac deneme yaptım.(SS ler sonra gelecek)

Atitool default voltajları 1.075v/1.889v/1.889v olarak okuyor.

1.150v/2.001v/2.001v de 620/1280mhz full stabil (2 saat most wanted oynadım o derece) ama load da 70c ye cıkıyor gpu o salak stock fan ile.

bakalım ilerleyen gunler ne gosterecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Hocam yanlış anlaşılma olmasın ama ben bu mesajınıza takılıp kaldım nedeni ise x1800xl
    hakkında net bir cevap alamamış olmam.

Bu kart hızlı mı? Yavaş mı?

7800GT mi? x1800xl mi?

Cevaplarsanız memnun olurum.

Default yada ikiside overclocklu, kalite ayarları acık yada kapalı, 7800GT suanda cogu oyunda daha hızlı X1800XL den. (orn. COD2, FEAR, Doom3, Quake4) Ama X1800 serisinin SM3.0 vaatleri, Nvidia da olmayan ve goruntuyu tamamen degistiren unique shaderları fln isin icine girince kart cok cezbedici oluyor.

Ve X1800XL icin daha adam gibi surucu bile yok. Bunların yanında ati cıkardıgı kucucuk bir tool ile ring bus i optimize ederek Doom3 ve Quake4 te kalite farkı olmadan %35 e varan performans kazandırabiliyor bu inanılmaz bise. Ustte tool un linkini vermistim. Ve yeni oyunlarda ring bus oyuna gore optimize edilerek kartlar cok daha fazla performans verecek. Bunların yanında kartın zaten inanılmaz bir overclock potansiyeli var.

Yani butun bunların sonucunda kart suan 7800 serisinden yavas bile gorunse ileride bu tamamen degisebilir. Radeon 9700 lerin ilk cıktıgında geforce ti4600 lerle aynı yada daha assa performans verirken zaman icerisinde 9700 un 2 kat performans farkı atması gibi. Zaten X1800 serisini tamamen R300 leri tasarlayan ekibin tasarladıgınıda belirtmeden gecemeyecegim

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Ve yeni oyunlarda ring bus oyuna gore optimize edilerek kartlar cok daha fazla performans verecek. Bunların yanında kartın zaten inanılmaz bir overclock potansiyeli var.

Bu konuda biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisin, yada kaynak
  • @Soultrap

Teşekkürler hocam
  • pardon artık x1800xl uzmanı olmuş sevgili arkadaşlara sorum olacaktı. hazır GT'ciler de burdayken.

stok fanla oc yapılmış 7800gt mi daha hızlı yoksa stok fanla oc yapılmış x1800xl 'mi ?

sadece openGL oyunlarını göz önüne alın. doom 3 quake 4 filan.

yarın kredi kartının hesap kesim tarihi. bilmem anlatabildim mi..
  • açıklanımş zaten soultrap tarafından ama kafam daha da karıştı..
    ne zor karar be...

peki x1800xl'in görüntü kalitesi 7800GT'den daha iyi diyebilir miyiz ?

ikisini de kullanan kimse var mıydı ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iron_Maiden

açıklanımş zaten soultrap tarafından ama kafam daha da karıştı..
    ne zor karar be...

peki x1800xl'in görüntü kalitesi 7800GT'den daha iyi diyebilir miyiz ?

ikisini de kullanan kimse var mıydı ..

Ben 7800GT mi satarak bu kartı aldım ve mutluyum. Ki 7800GT ile 500/1200 bench alıp 480/1180 gunluk kullanabiliyordum.

Suanda X1800XL in hızlı oldugu sadece MFS Most Wanted var. Ve 7800GTX den bile daha hızlı.
  • bunun göstergesi olarak da yeni çıkacak diger oyunlarda daha hızlı olacaktır diye dusunuyorsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iron_Maiden

bunun göstergesi olarak da yeni çıkacak diger oyunlarda daha hızlı olacaktır diye dusunuyorsun...

böyle bir ikilemde olmuş olsaydım 512mb x1800xt tercih ederdim ancak
    x1800xl mi? 7800gt mi? sorusuna benim şu an için verebileceğim cevap
    o/c yada benchmark ile çok fazla uğraşılmayacak ise 7800gt alınır derim.

zira x1800xl son kullanıcı için çok yeni bir ürün sürücülerinde tam anlamıyla
    oturmuş olmaması beni bu üründen şu zaman dilimi içinde uzak kıldı.

ilerisi için yatırım olsun diyorsanız 512mb x1800xt derim yoksa diğer türlü
    bu kartlara yetişmek mümkün değil.
  • Soul;
    ATI'nin Doom3 ve Quake4 için çıkardığı tool dediğin şey zaten 5.11 driver'ının içine entegre olarak gelmiyormu?
  • @tiestron,

Hayır gelmiyor. Bende öyle zannediyordum bu bir hotfix ve sürücülere entegre zannediyordum ama değil.

5.11 de opengl iyilestirilmeleri yapılmış ama o tool ile optimize edilince uçuyormus.

Sistemi toplayım sağlam sonuçlar verecem zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

@YAZICIOĞLU; abi ben de öyle yapmak istiyorum zira Philips 109p4 ile 1600x1200 de 85HZ de full aa+af oynuyorum NFS MW ve COD2 yi..
    1940x1440 da kasıyo ama baya.. zaten o zaman monitör 60HZ ye düşüyo görüntü gözü yoruyo. 202P4 lazım onun için crossfire lazım hrld bide o zaman o çözünürlük için. bence şimdilik 1600x1200 ideal

@King_Arthur

dostum mümkünse senden bir$ey isteyecem gayet basit bir $ey...

Call of Duty 2'yi 8xaa,16xaf 1600*1200 de max kalite ayarlarında oynadığını belirtmi$sin...

a$ağıda 7800 GT ile Fortress Stalingrad bölümünün Stalingrad City Hall bölümünün hemen ba$ında çektiğim bir screenshot var...Bahsettiğin ayarlarda tüm oyun içi ve dı$ı ayarlar max'da ve çözünürlükte 1600*1200 de...

$imdi ben bu ayarlarda bu bölümün ba$ından sonuna kadar gördüğüm max FPS 15FPS'dir...

ATI ile 8x AA açtığını söyleyen arkadaşın yanlışı var. ATI'de tek kart ile en fazla 6x MSAA var. AAA açılırsa veya TAA açılırsa ancak 8x değerine çıkar ki oyun içinden ayarlamışsa arkadaş sadece o zaman 4x'tir.

Nvidia'da 8x AA; 4x MSAA ve 2x SSAA'nın karışımıdır, 15fps'ye düşüş gayet normal.

Ayrıca ATI'nin 6x AA'sının, Nvidia'nın 8x AA'sından daha iyi olduğunuda belirtmeden geçemeyeceğim..

• yok ben zaten AA AF full derken COD2 oyununun içinde fullediğimi belirttim daha sonra.
    yani 4X AA 16X AF oluyor
  • Abi 1600*1200 4x aa ile 6x aa yada 8x aa arasındaki farkı gozle nasıl anlıyorsunuz? 1280*1024 4x aa neyinize yetmio yaw.....2. si iyice benim kartım senin kartını döver topicine donuşmuş topic..2 kartta çok gusel..Ama bana sorarsanız 1600*1200 4x aa bile çok gereksiz bişey.....Fakat ati ve nvidia kullanan birisi olarak .. atinin goruntu kalitesi daha iyi...BU bir gerçek..
  • ilk voltaj denemem... ram voltajıyla oynamadım 1.889 ram. GPU yu 1.075 ten 1.150 ye çıkarttım..
    615/1250

3DMARK2003 puanımın düşük olmasının sebebi X2 3800+'ın 250x9:2250MHZ de olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 5 Aralık 2005, 21:38:39 >

• Tam bir o/c canavarı default kullanımda x1800xl'in benim gözümde hiç bir kıymeti yok.
  • ya king artur un kartıda iyi çıkmışa benziyo.te benim kartmı 600 de takılıyo yoksa sistemin her hangi bir yerindemi sorun var.bu arada ben kartı zalmanla soğutmayı başardım idle 37 38 vmodsuz ati tool scanfor artifact yaparken 52yi geçmiyor .maksimum 610 da test edebildim bi kez oda.kartın stok soğutmasıda fena değil.ayrıca ısıları fazla gösteriyor bence elimle gpu nun hemen üstündeki soğutucuya tutunca ısı fazla olmuyo.

• ben voltaj verdim ama.. voltajsız 570 bile olmuyo benimki. 1.075 ten 1.150 ye çıkardım vGPU yu..
  • benim kart bırak 1.15i 1.22 ile bile 615 olmuyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

ben voltaj verdim ama.. voltajsız 570 bile olmuyo benimki. 1.075 ten 1.150 ye çıkardım vGPU yu..
  • belki PSU zayıftır senin güç olarak besliyemiyodur fln??
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.