Şimdi Ara

www.a101.com.tr Stanley Ürünleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
10.513
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün bu mesajlardan anladığım şu ki bu konu artık ulusal bir sorun ve ihtiyaç haline gelmiş, derhal yerli ve milli bir termos üretmenin zamanı gelmiş de geçiyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilen Biri

Allah için bir kişi bu termosların maharetini anlatsın da yarım litreden düşük kapasiteli termoslara insanların neden asgari ücretlinin bir haftalık yevmiyesini verdiği anlayalım.

Sabah doldurduğunuz termostaki sıcak kahve/çay, akşam eve dönerken üzerinize dökülse kaçıncı dereceden yanık izi bırakıyor?

Üç yudumda bitecek kapasitedeki bir içeceği akşama kadar neden yanınızda taşıyorsunuz?

Samimiyetle merak ediyorum.

Görmemişlik ve özentilik. 500 ml termos milletin eli ayağı olmuş baksana kimisi kampta kullanıyormuş. Adamlar kahve koyup içiyorlar, dışarıda asla o tadı bulamıyorlar. Dışarıda o tadı bulabilenler bu sefer dağın başında çalışıyormuş.

Bahane bitmiyor işte. Farklı bir yerde farklı bir arkadaş 500 ml termos için yazın içine su koyup içtiğini söylemişti. Çok soğuk tutuyormuş. Ama yolda geçerken 50 kuruşa 500 ml suyu marketten almıyor. İşte özentilik markayı gösterme çabası. Starbucks  içinde aynısı adam 15 dk sıra bekliyor eline bardakta kahvesini alıyor yürüyerek içiyor sonra evine gidiyor. Yeni nesil gençler böyle. Normalde saygı duyarım ama herkeste bir bahane olduğu için saygı duymuyorum. Biride çıkıp özentiyim ve termosun şeklini yapma ihtiyacı hissedecek kadar kendime güvensizim dese saygı duyacağım.

• Ben amazon dan 80 tl ye manhart marka termos aldım. İşe giderken kahvemi yapıyorum gidiyorum. 3-4 saat sıcak tutuyor. Stanley iyi bir marka olabilir ama bu kadar para vermeyin şu ürünlere.

• Yahu kardesim alan memnun da almayanlar niye urunu pokluyor arz talep olayidir istersen alirsin istemezsen 30₺ lik 30dk sicak tutan termosunu alirsin
  • ValarMorqhulish V kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorlar anlatsanda mesela dağcı adam bir ürün alacağı zaman the north face alır columbia alır bir monta 2bin 3 bin verir çünkü farki bilir termosa ihtiyacı olanda Stanley alır çünkü farki bilir hayatları iş ev arasında geçen insanlar ne bilsin kampı,termosu,ihtiyacı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Forumun yarısı vinç operatörü, diğer yarısı da her gün ateşin henüz kullanılmaya başlamadığı medeniyetlere gidip geliyor. Bu nedenle yıllardır A101/Bim'in sattığı termoslar yetersiz kalıyor. Tek seferde yüklü miktarda ürün getirip düzenli olarak satışına devam etmeleri lazım. Böyle ayda yılda bir getirip satmak ihtiyacı karşılamaktan çok uzak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu firma neredeyse 100 yıldır satış yapan ve bu sektörde lider haline gelmiş yılda yüzbinlerce adet satış yapan bir marka. Evet ülkemizde biraz pahalı ama yurtdışında 20- 25 birim paraya alınabilen termoslar. Bu termosu alırsın ya da almazsın; gerekli bulursun ya da bulmazsın. Bu tamamen senin paşa gönlünün bileceği bir iştir. Ancak alan kişileri sürekli yermeye çalışıp, görgüsüzlükle itham etmek nasıl bir avamlıktır? Buna anlam vermekte zorlanıyorum. İnsanlar birilerinin ihtiyaçlarını neden sorgulama hakkını kendinde görür? Hayret! Kullanan arkadaşlar hayırlarını görsün, kullanmak istemeyen dostlara da mutluluk diliyorum.

Not: Umarım ülkemizdeki firmalar da içeriğini uzun süre muhafaza eden ürünler üretirler ve paramız dışarıya akmaz. Sanırım bu konuda en güzel yorumu @Try it arkadaşımız yapmış: "Bu ürün İhtiyaç haline gelmiş, derhal yerli ve milli bir termos üretmenin zamanı gelmiş de geçiyor artık."

• hypnosemir kullanıcısına yanıt

O yorumu yapanlar genelde maaşı düşük kişiler. Herkesi kendileri gibi düşük maaşla çalışıyor sanıyorlar anladığım kadarıyla. Günde 5-10bin kazanan adam niye gidip 30-40 TL ye sızdıran sıcak tutmayan termos alsın? Kalitelisi hangisi ise onu alacak tabiki. Hava atmak için termos mu alınır?

Dediğiniz gibi döviz hesabı yapınca döviz olarak uygun ürünler. Gümrük vergisi KDV filan eklenince 2 katına çıkıyor bizde fiyatlar. Ekonominin kötü olduğu doğru. Ancak herkesin ekonomisi kötü değil bu bir gerçek.

Bu arada ben dolar 2tl iken bu ürünleri 20usd fiyattan gümrük vergisi KDV ve kargo ödemeden satın almıştım. 6 sene oluyor. 6 senede geldiğimiz nokta içler acısı...

Termos kullanımı konusunda bir küçük ekleme daha yapmak isterim. Konu Stanley termos olduğu için bu markayı övmek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ki diğer konularda da görebileceğiniz üzere Stanley Mug termosu (0,35 lt) eleştirmiştim ve alacaklara tavsiye etmediğimi belirtmiştim. Hatta forumdan ulaşan bir arkadaşa da bu ikinci el termosumu sattım. Diğer termoslarımı şehirlerarası yolculuklarda ve balık avı için tekneyle denize açıldığımda kullanıyorum. Bu termosları 3-4 sene önce daha ucuzken aldığımdan ve uzun yıllar sıklıkla kullanabileceğimden dolayı benim için statü göstergesi olmaktan çok uzak bir f/p ürünü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Herkese de ihtiyacı dahilinde kullanım sıklığına ve bütçesine göre -markadan bağımsız olarak- termos kullanmasını tavsiye ederim.

İlave etmek istediğim nokta ise Türkiye’de termos ve buzluk kullanım oranının artmasıyla dış mekanlarda geçirilecek vakitlerde mangal/ küçük tüp/ kömürlü semaver kullanılmasına alternatif getirilebileceğidir. Her çimenlik, sahil, orman, piknik alanında ateş yakmak yerine evde hazırlanmış yiyecek-içecekler tüketiminin artmasıyla orman yangını, kirlilik ve şehirleri mangal dumanı kaplamasının önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

• hermano H kullanıcısına yanıt
    Hocam f/p ürünü termos markası önerebilir misiniz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vay anasını..ne dertler var mış meğer ülke de kahve içmezlerse, işleri rasgele gitmeyen ya da eli ayağı dolaşanlar mı dersin..üzmeyin siz de artık bu temiz çoJukları....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barosgoal

Hocam f/p ürünü termos markası önerebilir misiniz ?

@hermano Hocam, "Zojirushi"ci. Sanırım onu tavsiye edecek  Kullanmadım ama okuduğum kadarıyla termosta ilk 3'ün içinde.

• Hangi termos markası ömür boyu garanti veriyor ?
    Sırf bu sebepten dolayı bile bu termos alınabilir.
    Ayda 500-600 lira sigaraya(çöpe atılan para) boşa para veren kişiler gelip burada milletin ne alıp ne almayacağına karar veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 21 Mart 2021; 14:52:40 >

1986 yılında aldığım ev tipi Zojirushi termos hala taş gbi :) 12 saat sonra ancak su ılıyor. 

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt

kanka bakış açını değiştir.

metrobüsle avcılardan maslağa işe giden, iş yerinde çay kahve yoktur yada hergün kahve çaay verdiği parayla 6 ayda amorti ediyor.

yetmedi piknik kamp gibi (kamp alanına en yakın sıcak yada soguk suyu 200km dıyelım hatta 500km bıle uzaktakı yerden suyu aldın ısısını korursunuz)

• Bim'de çalışan bir arkadaşım yakın zamanda 1.9 stanley termoslar gelecek bilgisini verdi. Hangisi daha uygun verirse onu almak lazım ki bazı arkadaşlar a101 stanley ürünleri için kutupayısı garantili değil diye bir bilgi aktarmışlardı.

• flowerhorn kullanıcısına yanıt

Sigara 🚬 neden çöp oluyor.. Bakış açısına bak ya.. Yediğin yemeği de dışkı ile atıyorsun çöp mü oluyor? Sigara da bir keyif işidir ve keyfin kederi olmaz.. Laf söyletmem cigara ya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Sigara 🚬 neden çöp oluyor.. Bakış açısına bak ya.. Yediğin yemeği de dışkı ile atıyorsun çöp mü oluyor? Sigara da bir keyif işidir ve keyfin kederi olmaz.. Laf söyletmem cigara ya :)

Bak , senin yaşam tarzına bir şey denildiği zaman nasıl saldırı pozisyonuna geçiyorsunuz. O zaman siz de milletin ne alıp ne almayacağına karışamazsınız. Zaten yazınızda kafa yaşınız az çok belli oluyor . Hayırlı günler diliyorum size.

• Stanley'im vardı valideye kaptırdım. Yenisini bulamayınca muadil contigo aldım. (İçi seramik) Termosumla hava atabilir miyim acaba?

İnsanların özel zevkleri olması ve bunlar için harcayacak paralara sahip olmaları diğer bazı insanları neden rahatsız eder?

• barosgoal B kullanıcısına yanıt
    Sadece iki markadan ürün aldım ve ihtiyacımı karşıladım artık, bu nedenle güncel fiyatları takip etmiyorum. Bu yüzden f/p ürününü tavsiye etmem zor olur.

Kullanıcı olarak aşağıdaki deneyimimi paylaşabilirim. Termosların en yenisini 3 sene önce almıştım. O zamanlar çok daha düşüktü fiyatları tahmin edeceğiniz üzere;

1. Stanley one hand Mug Classic Bardak Termos / 0,35lt- memnun kalmadım, sattım.
    2. Zojirushi Bardak Termos /SD-SM 0,48 lt-çok memnunum, kullanıyorum.
    3. Stanley Classic 0,75 lt Su matarası 0,75 lt- fena değil, kullanıyorum.
    4. Stanley Classic 1,3 lt-memnunum, kullanıyorum.

Termosun iç hacmi büyüdükçe markadan bağımsız olarak sıcak/ soğuk tutma performansı yükseliyor gördüğüm kadarıyla.

Ama tek elle kullanılabilir mug bardak termosta Zojirushi’yi tavsiye ederim. Çok memnun kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.