Şimdi Ara

WW2: Japonya Abd'ye değil de SSCB'ye saldırsaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japonya İkinci Dünya Savaşı esnasında Pearl Harbor'daki Amerikan donanma üssüne saldırarak Abd'yi 2.Dünya Savaşına sokmuştu. Japonya saldırmasaydı da Abd bir şekilde savaşa girer miydi, bu soruyu geçiyorum ve alternatif bir savaş senaryosuna giriyorum.

Pearl Harbor'dan önce Japon İmparatorluğu, Çin'in Pekin'e kadar olan kısmı dahil Uzakdoğu'nun büyük kısmını işgal etmiş güçlü bir devletti. Nazi Almanyası'ysa SSCB'ye karşı ilk başlarda parlak gözüken fakat savaşın sonlarına doğru kendi sonlarını getirecek olan Barbarossa Harekatı'nı daha yeni başlatmıştı.

WW2: Japonya Abd'ye değil de SSCB'ye saldırsaydı?  WW2: Japonya Abd'ye değil de SSCB'ye saldırsaydı?

Peki Japonya Abd'ye değil de, Almanya ile koordineli bir biçimde doğudan Sovyetler Birliği'ne saldırsaydı ve Mihver Devletleri iki cepheden Rusya'yı sıkıştırsaydı sonuç ne olurdu?

Benim öngörüm:
    -Japonya yüzyılın başında Çarlık Rusya'sını mağlup ederek gücünü ispatlamıştı. Alman Taarruzu sebebiyle Rusya'nın gücünü batıda topladığını düşünürsek Japonya önemli bir kayıp vermeden kısa sürede Doğu Asya'yı işgal edebilirdi.

-Böylece ilerleyen zamanlarda Amerika'nın Rusya'ya yaptığı askeri sevkiyatları engelleyebilirdi.

-Yine de bu durumun gerçek bir tehdit oluşturması için Japonlar'ın batıya doğru uzun bir mesafe kat etmeleri gerekecek, bu da lojistik sıkıntılar getirecek ve Japonya'nın birliklerini çok geniş bir alana yaymasına sebep olup zayıflatacaktı. Fakat Rusya bazı kuvvetlerini doğuya yönlendirmek zorunda kalacağından Almanlar için ilerleme kolaylaşacaktı. Abd'nin tarafsızlığını koruması durumunda Rusya çökecekti.

WW2: Japonya Abd'ye değil de SSCB'ye saldırsaydı?  WW2: Japonya Abd'ye değil de SSCB'ye saldırsaydı?

• Up ww2'den anlayanlar konuya bekleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Japonya zaten bazı sebeplerden ötürü ambargo altındaydı o sırada. ABD bu savaşa öyle ya da böyle dahil olacaktı iki ülke arasında bir gerginlik sözkonusuydu fakat Japonya erken davrandı onlar dahil olmadan ben hamle yapayım diye düşündüler diyebiliriz. Tabi bedelini bu kadar ağır ödeyeceklerini tahmin ediyorlar mıydı? Hiç sanmıyorum.

Rusya'ya saldırma konusuna gelirsek Japonya zaten geniş diyebileceğimiz bir alanda savaşıyordu. Asyada durum malum Avrupa'da olduğu gibi dip dibe değil bütün ülkeler belli bir mesafe ve coğrafi şart engeli var. Savaşı ne kadar geniş alana yayarsan sevkiyat o kadar zorlaşır. Buna her şey dahil. Amerika savaşa girmeseydi bile Japonya Rusyaya saldırarak pek karlı çıkamazdı benim fikrime göre.

Asıl merak ettiğim acaba Pearl Harbor olmasaydı ABD nasıl dahil olacaktı savaşa?

• Amerika savaşa mutlaka girecekti zaten İngiltere ye destek veriyordu.İki ülkenin güçlerinin kırılmasını bekledi.Ama eğer 41de Japonya ani hareketle doğuya yığılsaydı sovyetler barbarossa harekatına karşı o kadar dirençli olamazdı moskova düşerdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strateji oyununda pek çok kez bunun simülasyonunu oynadım ve stalinin en çok korktuğu şeylerden biri eminim bu olmuştur , benim olmuştu

• Tarih hakkında şöyle olsaydı böyle olurdu gibisinden konuşmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Tarih hakkında şöyle olsaydı böyle olurdu gibisinden konuşmak çok zor.

Konuşmak pek zor değil, koşullara göre herkes bir değerlendirme yapabilir. Herkesin söylediği alternatif bir paralel evren zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Tarih hakkında şöyle olsaydı böyle olurdu gibisinden konuşmak çok zor.

Konuşmak pek zor değil, koşullara göre herkes bir değerlendirme yapabilir. Herkesin söylediği alternatif bir paralel evren zaten.

Zaten o yüzden zor ya , trilyonlarca şey olabilirdi.
  • Abd yi savasa sokan rockfeller yada nasil yaziliyorsa artik, bu tip zengin aileler diye biryerde okumustum.
    Savas zamani silah ve askeri envanter sayesinde servetlerini ikiye katlamislar.
    Yani birsekilde Abd yi savasa sokarlardi. Tipki gunumuzde 11 eylul saldirisi gibi bahanelerle petrol sirketlerinin Abd yi afganistan, irak gibi ulkelere sokmasi gibi.

Japonlar, rusyaya saldirsaydi kazanirdi ama pek bir getirisi olmazdi. Zaten Cin gibi devhasa bir ulkeyi isgal etmislerdi. Pasifik ve avustralya taraflarina dogru yayilmak istiyorlardi. Zaten ingiltere ve abd , bu yeni aktoru barindirmazdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: good16

Strateji oyununda pek çok kez bunun simülasyonunu oynadım ve stalinin en çok korktuğu şeylerden biri eminim bu olmuştur , benim olmuştu

Hangi oyun bu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar'ın Sovyetler'e saldırmamasının bir başka nedeninin ise 1939'da Moğalistan sınırında Kızıl Ordu'ya karşı yaptıkları Göller savaşları ve sınır çatışmaları sonucu kaybetmeleri, bu savaşlarda Sovyet General Jukov ve ekibinin başarılı komutaları vs. 2. Dünya Savaşında Rusya'ya saldırmamalarında etkili olduğu söylenir.

Bu duruma o kadar derin bakmana gerek olmadığını düşünüyorum. Bir de şu şekilde düşünelim:

Ya Japonlar Pearl Harbor'a saldırmak yerine diğer Pasifik adalarına yaptığı gibi Hawaii'yi de istila etselerdi?

Amerika ana karasından 3700 km mesafede olan ve iletişimin başkent Washington'la ancak 1 günde sağlanan bir adadan ayrıca ABD'nin Pasifik donanmasının merkez üssünü barındıran bir yerden bahsediyoruz. O zaman ki ABD Hava Kuvvetlerinin en etkili uçağı P-51 Mustang'in bile 2750 km menzilinin olduğunu düşünürsek ve bu uçakların ancak 1942'de kullanıma girdiğini de belirtirsek adanın işgali Japonlar için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum.

Hawaii de elden çıktıktan sonra ABD
    Filipinler'i mi, Hawaii'yi mi, Britanya'yı mı, Avrupa'daki savaşı mı, yoksa kendilerinin West Coast dedikleri Batı Sahillerini mi düşünürler? Ne dersiniz?
    Evet doğru tabi ki kendini düşünür. Paramparça olan Pasifik donanmasını düşünür. Kaybettiği çok büyük stratejik öneme sahip donanma üssünü düşünür.

Saldırı sırasında Pasifik'te tatbikatta bulunan 3 uçak gemisinin akıbeti büyük ihtimalle Pasifik'in soğuk ve köpekbalıklı suyu olur. Ya da şansı yaver giderse Alaska'ya falan sığınır ve en ilginci saldırının simgesi USS Arizona değil Isoruki Yamamato olur.

Ve tahmin edeceğiniz gibi Amerika için savaş önceliği Avrupa'daki savaştan Pasifik'e kayar. Britanya'ya giden erzak, destek ve her türlü savaş malzemesi azalır. Almanlar'ın da şansı artardı. Ve en önemlisi Japonlar savaşı ABD topraklarına taşıma fırsatını yakalardı.

Bu şekilde senaryoları çoğaltmak mümkün. Asıl konuşulması gerekenlerin Dunkirk, Stalingrad vs. savaşın dönüm noktaları olması gerektişini düşünüyorum.

• Hearts of Iron olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika her halükarda savaşa girerdi.Sovyetlere dalsa bile çok ilerliyemezki belli bir lojistik alan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehitkamil -- 19 Kasım 2015; 16:27:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

Amerikan her halükarda savaşa girerdi.Sovyetlere dalda bile çok ilerliyezki belli bir lojistik alan var.

Hocam bu nerenin şivesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

Amerikan her halükarda savaşa girerdi.Sovyetlere dalda bile çok ilerliyezki belli bir lojistik alan var.

Hocam bu nerenin şivesi?

Kusura bakmayın o mesajı mobilden yazmıştım . Hiç farkında olmadım

Düzenliyeyim

• Japonlar için öncelik Pasifik ve Çin'in kontrolünde idi.

Ruslarla da Mançurya gibi bölgelerde sert muharebelere girdiler diye biliyorum.

ABD herşekilde girerdi o savaşa Pearl Harbor yalnızca sebep olarak geçti tarihe.

Sovyetler'ide küçümsemeyin. Almanları durduran soğuktu lafına fazla takılmayın. Nerden çıktığı anlaşılamayan(yani hesaba katılmamış) ordular ve ilk etapta P 3-4 lere bariz üstünlük kuran tanklarında etkisi büyüktü.

Japonlar için Çin'i es geçip Sovyetler'e girmek intihar olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.