Şimdi Ara

WV BORANIN İSMİ NEDEN TÜRKÇE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
19.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında Tofaşın genel müdürünün oğlu Doğanmış o yüzden Doğan ismi konulmuş diye biliyorum. Babam anlattı Doğan askerden arkadaşıymış.
  • vallahi Turan ailesine helal olsun, VW´den 3 Araba + Para kopardiklari icin daha dogrusu o ismin Patentini aldiklari icin .

Haberi bende hic okumadim ama AUTO BILD´de hepsini okuma firsati buldum bugün
  • bana saçma geldı bu turan ailesı olayı, yazılışı aynı degıl bıdefa ne dıye ödemışler onca parayı anlamadım,sırf okunurken benzerlık gosterıyor dıye... alakayı çözemedım soyadı turan olanlar emsal gosterebılırmı kararı türkıyedıkı telıf hakkını alsa veya herhangı bır ulkede
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

bana saçma geldı bu turan ailesı olayı, yazılışı aynı degıl bıdefa ne dıye ödemışler onca parayı anlamadım,sırf okunurken benzerlık gosterıyor dıye... alakayı çözemedım soyadı turan olanlar emsal gosterebılırmı kararı türkıyedıkı telıf hakkını alsa veya herhangı bır ulkede

Sadece soyadından kaynaklanmıyor olay.
    Sanırım bir dükkanları var bu ailenin ve adını tescil ettiriyorlar.
  • TOURAN ve TURAN olayı % 100 gerçektir.

Telaffuzu aynı olduğundan (yazılışı benzeşebilir ama söylenişi aynı) ve VW tescil edilmiş TURAN markasını da izin almadan bu adı kullanamayacağından mutlaka isim hakkı sahibinden MUVAFAKATNAME alması gerekiyor, ilk önce para vermek istememişler, sonra 3.000 Euro, teklif yükselmiş 30.000 Euro olmuş, bizim Türk TURAN ailesi de bir avukat çağırmış, o da teklifi "6 haneli bir rakam" (100.000 - 999.999 Euro) ile 2 adet VW TOURAN ve 1 adet VW TOUAREG olarak yükseltmiş.
  • demmeki sirketin ismi Touran , sirf ayni sekil okunuyor diye , boyle sacmalik mi olur ? bu almanlar harbi kaz mis .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 24 Mayıs 2010; 15:26:37 >
  • herhalde vw avukatları falan bızden daha iyi biliyolardır bu işi yoksa havadan kıme nıye yarım mılyon versın yanında 3 tanede araba....

ayrıca turan ısmını tamırhanelerının ısmı olarak patentını almıslar ve cagrısım bıle aynı olsa ızınsız kullanım tazmınata tabıdır bıldıgım kadarıyla....

gayet normal bır durum neden bu kadar sasılmıs rastlantı olmuş ve bu aılenınde ıslerıne ve ısımlerıne duydukları saygı para olarak donmus....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka40

demmeki sirketin ismi Touran , sirf ayni sekil okunuyor diye , boyle sacmalik mi olur ? bu almanlar harbi kaz mis .

ona kaz değil işini sağlama almak denir
  • Lisedeyken bir arkadaşım Bora'nın arkasını görünce "salağa bak, adam adını arabanın arkasına yazdırmış." demişti.

O aklıma geldi şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

bora = rüzgar

Kars belediyesinin seçim sloganı,

Kışın karı BORAnı,
    Yazın tozu dumanı,
    Si**m Kars ta duranı ...
    Espri değil, gerçektir .

hocam ordakı bora değil boran dır,yanı yagmur demektır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

PASSAT = PASSAT RÜZGARI (EKVATORDA ESEN VE TİCARET GEMİLERİNİN FAYDALANDIĞI BİR HAVA AKIMI)
    JETTA = JETSTREAM
    GOLF = GULFSTREAM
    BORA = BORA RÜZGARI ADRİYATİKTE ESEN BİR RÜZGAR)

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716
    quote:

Orijinalden alıntı: hunter06
    araçların isimlerinin nerden geldiğini hep merak etmişimdir ilginç bir konu mesela vectra , passat , astra ,corolla bu isimlerinde hikayesini bilen varsa yazında konu renklensin

volkswagen = "halkın arabası" manasına geliyor almancada,passat ın da bı anlamı vardı ama unuttum..

şimdi hatırladım,karayip korsanlarında da passat kelımesı gecmıstı...

• bi tanıdık teyze bana

- geçen ekrem bora yı gördüm hatta arabasının arkasına yazdırmış bora wv borayı gösterek ha bunun aynısı.
  • Hollanda'da Nüfus Cüzdanı ve/veya Kimlik Belgesi yok, ama polisin gücü (70'li ve 80'li yıllarda) kuvvetliyken öbeklenen, boş gezen ve askıntılık yapıp sarkıntılıkta sınır tanımayan asi delikanlıları yakaladığında beyan esas alıp adını soruyor, bizim Türk vatandaşları polisin "Adın ve soyadın?" sorusuna hepsi ağızbirliği etmişçesine "Cüneyt Arkın" cevabını veriyor. Tabi bir süre sonra polis ayıkıyor, bu defa da "Mustafa Turan" adı ortalıkta dolaşmaya başlıyor.

"Turan" soyadı ülkemizde yaygın ancak bazı bölgelerde sanırım biraz daha yaygın. Çok fazla sayıda Nüfus Kayıt Örneği tercüme ettim ve ülkemizdeki adı ve soyad dağılımının banzını tutabiliyorum artık. Mesela bu bölgede Turan adı az. Sonra Adana'nın Karşıyaka semtinde soyadları daima (!) 2 bölümden ibaret: Portakalçiçeği, İpekbayrak, Maruldalı, Özkılınç, Ortaçbayram vb. "Evren" adını taşıyanların çoğunun şu anda 28-30'lu yaşlarda olması gibi.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Turan

WV  BORANIN İSMİ NEDEN TÜRKÇE

• Venezuella'da da bora ismiyle satılmıştı
  • Bora? Bora! Bora...

Hepsi BORA

• http://www.linda.ch/borabora

Bu garip şarkı da bonusu olsun, Boro Boro diye yazılsa da Bora Bora diye okunuyor

Bu da 2. bonus olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiyba -- 24 Mayıs 2010; 22:57:37 >

• Tiguan : Tiger ve iguana isimlerinden oluşmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bora? Bora! Bora...

Hepsi BORA

Eski kasa boralar daha güzel

• KONU WV BORANIN İSMİ NEDEN TÜRKÇE

Arkadaslar özür dilerim konunun ismini yanlıs yazmısım wv değil vw olcaktı hatırlatan arkadasa tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz12x -- 25 Mayıs 2010; 19:05:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

Konu açılmışken;

VW Touran modelini çıkartırken Almanya da yaşayan gurbetçi Turan ailesine sağlam bir tazminat ödediğini biliyor muydunuz?

Benim de adım 'Doğan'.. Tofaş'a dava açsam yerler mi acaba..?

adaşım
    açalım hatta bütün doğanları toplayalım öyle yapalım şahinlerde gelsin
    ama tofaştan aldığımız tazminat yol parasını karşılamaz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.