Şimdi Ara

Wukong the Monkey King incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Maymun Kral Wukong
    Wukong the Monkey King

Rün Savaşları sırasında, çok büyük bir rün taşı Plague Jungles'ın derinliklerinde kayboldu. Orada, yüzyıllarca dokunulmadan, etraftaki vahşi yaşama bilinç ve canlılık verdi. Rün taşı tarafından özellikle güçlendirilmiş bir grup maymun taşa tapmak için geldiler, liderleri -ağırbaşlı bilge- rün taşının gücünü kullanarak maymunları ölümsüz yapabileceğini düşündü. Özel bir ritüel hazırladı ama işler onun istediği gibi gitmedi. Rün taşı yok edlidi, bu ritüel ölümsüzlük sağlamak yerine rün taşının gücünü ve direncini taşıyan bir maymun ortaya çıkardı: Kong. Kong'un ululuğa bastırılamaz bir arzusu vardı. O Değerli bir rakip bulabilmek ümidiyle Plague Ormanlarındaki bütün yaratık ve canavarları dövüşe çağırdı ama hiçbiri bu teklifi kabul etmedi. Kong Bilge'ye tavsiye almak için gitti; kuzeydeki -zeki ve güçlü- tüysüz maymunların* efsanesini, Dünya'yı istedikleri gibi büktüklerini öğrendi.

Kong efsanenin doğru olup olmadığını öğrenmek için kuzeye doğru yola çıktı. Önce Güney Wastes'i, sonra Büyük Duvar'ı geçti. Yoluna devam ederken derin meditasyonundaki Master Yi'ye rastladı. Kong, Master Yi'ye kuzeydeki en güçlü savaşçının kim olduğunu sordu, Yi de ona "Efsaneler Ligi"ni anlattı. Bu hikaye onu kendinden geçirdi, Dünya'nın en güçlü savaşçılarıyla savaşabileceği bu yer ona cennet gibi gelmişti. Kong Yi'ye onu Lig'e tanıtmasını ve lig'e layık bir savaşçı olabilmesi için insanların savaş tekniklerini öğretmesini istedi. Karşılığında, Yi'nin Wuju* stilini kullanarak Runeterra'nın en iyi savaşçısı olarak Yi'yi onurlandıracağını söyledi. Onun bu hırsına hayran kalan Yi teklifini kabul etti; ama bir gün onun da wuju stilini bir başkasına öğretmesini şart koştu/*. Bu anlaşma doğrultusunda Yi, Kong'un ismini Wukong olarak değiştirdi ve Wukong'a onun alışılagelmedik doğasına uygun bir silah verdi
    -Doran***'ın yaptığı büyülü bir asa-. Bu silah rakipsiz bir usta eseriydi. Yi'nin rehberliğinde; Wukong, Efsaneler Ligi'ne kendisinin en iyi olduğunu ve Wuju stilinin gücünü kanıtlamak için katıldı.

"Sadece savaşta gerçekten kim olduğunu anlarsın."
    -Wukong

Seçildiğinde:

"i will be the best."

Savaşırken:

"Hadi beni durdurmaya çalış."
    "Ben de bunu bekliyordu."
    "Wuju stili."
    "Yapabildikleri sadece bu mu?"
    "Beni sına."
    "Bu bende."

Hareket ederken:

"Her duruma uyarım."
    "Yapılan her yanlış bir derstir."
    "Bana yolu göster."
    "En iyi olmalıyım." (orjinal türkçesi "benim yerim en üst (sıra) olmalı.)
    "Gerçek bir mücadele getir."
    "Sen bilirsin." (aslında daha çok bir cevap gibi mesela "-çayları tazele +you got it." hay hay gibi.
    "Yeteneğimi kim sorguluyor?
    "Yolculuğum sadece bir başlangıç."

Taunt:

"Yeteneklerini geliştir, sonra beni bul."

Espri:

"İddiaya girerim, buradan onların üslerine vurabilirim."
    "Hedefim ne kadar yukarıda olursa olsun, hala sımsıkı tutuyorum."

Yetenekler

Pasif- Stone Skin
    (Kaya ten)
    Wukong'un zırh ve büyü dayanıklılığını 1400 birim uzaklıktaki düşman sayısına göre 4/6/8 arttırır.

Q- Crushing Blow (yıkıcı darbe)
    40/40/40/40/40 Mana
    Wukong'un bir sonraki atağı fazladan fiziksel hasar verir ve 3 saniyeliğine düşmanın zırhını %30 azaltır.
    Fiziksel hasar: 30/60/90/120/150 (her atak gücü için +1.1)
    Bekleme süresi: 9/8/7/5/4 saniye

W- Decoy (yem)
    50/55/60/65/70 Mana
    Wukong arkasında bir yem bırakarak 1.5 saniyeliğine görünmez olur. Bu yem etraftaki düşmanlara büyü hasarı verir. (yaklaşık olarak 350 birim alan)
    Büyü hasarı: 70/115/160/205/250 (her büyü gücü için +0.6)
    Bekleme süresi: 18/16/14/12/10 saniye

E- Nimbus Strike (Nimbus**** Vuruşu)
    45/50/55/60/65 Mana
    Wukong ileri atılır. Hedefin yanındaki 2 düşmana da birer ilizyonunu gönderir. Hedef ve düşmanlar fiziksel hasar alır.
    Fiziksel hasar: 60/106/150/195/240 (her atak gücü için +0.8)
    Atak hızı bonusu: %30/35/40/45/50
    Bekleme süresi: 8 saniye
    Uzaklık: 625 birim (yaklaşık)
    Birim etki alanı: 325 birim (yaklaşık)

R- Cyclone (kasırga)
    100/100/100 Mana
    Wukong asasını ileri doğru uzatır ve 4 saniye etrafında döner. Temas ettiği düşmanları havaya kaldırır ve hasar verir.
    Bu büyü süresince Wukong her yarım saniyede %5 hız kazanır. Wukong bu büyü süresince yeteneklerini kullanamaz ve fiziksel atak yapamaz.
    Bu büyü istendiğinde durdurulabilir.
    Saniyede fiziksel hasar: 20/110/200 (her atak gücü için +1.2)
    Toplam fiziksel hasar: 80/440/800 (her atak gücü için +4.8)
    Bekleme süresi: 120/105/90
    Etki alanı: 325 birim (yaklaşık)

Statlar
    Sağlık: 435(+85)
    Sağlık Yenilenmesi: 5.1(+0.65)
    Mana: 202 (+38)
    Mana yenilenmesi: 6.9 (+0.65)
    Vuruş uzaklığı: 175
    Atak Gücü: 54 (+3.2)
    Atak hızı: 0.658 (+3.0%)
    Zırh: 15 (+3.5)
    Büyü Dayanıklılığı: 30 (+1.25)
    Hareket Hızı: 320

* tüysüz maymun: tüysüz maymun tahmin edebileceğiniz gibi insan oluyor.
    ** wuju: çince bir opera, aynı zamanda oyunda Yi'nin dövüş stili.
    *** Doran: bizim başlangıç eşyalarımızı yapan büyücü. yi'nin wukong'a verdiği asayı da o yapmış.
    **** Nimbus: altı koyu renkli büyük yağmur bulutuna denir. Gördüğümüz büyük fırtınalarda gökyüzüne baktığımızda gri bulut nimbustur.

/* Arkadaşlar buradan anlıyoruz ki ileride wuju stilinde bir şampiyon daha bizi bekliyor.

Not: Her şeyi kendim çevirdim, yetenekler dahil. Resimler leagueoflegends.wikia.com'dan alıntıdır. Alıntı yapıldığı süresince her yerde yayınlanabilir.
    Not2: Bekleme süresi gibi bazı ağza oturmayan ucube sözcüklerle çevirdim tam Türkçe olsun diye, o kadar kastım ama bu kadar oluyor.
    Not3: Çeviriyi anlama göre yaptım yani burada şu yazıyor ama sen kuallanmamışsın yazıda diye gelmeyin. Anlatım bozukluğu ya da anlamı çeviride olursa bana iletirseniz düzeltirim.

• sana puhanım dohuz qanqa
  • fena değil.
  • Keşke diğer rehberlerde de repliklerin Türkçe'si olsa. Harika olmuş.
  • Teşekkürler. Yarın 2 tane daha çeviri yaparım büyük ihtimalle.
    Eklemem gereken bir şey varsa yazarsanız sevinirim teşekkürler.
  • Güzel hazırlamışsın.

Bazıları 175 range'i gerçekten iyi kullanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğüm en iyi inceleme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harika olmuş! Eline sağlık
  • Harikulade

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika olmuş! Eline sağlık
  • 2 senedir bekliyoruz bi gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır beklediğim inceleme sonunda
  • Zamanında Hiç tutmamış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.