Şimdi Ara

Wrathion ve Babası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, şimdi anlatacağım şeyi muhtemelen çoğunuz biliyorsunuzdur. Fakat bilmeyenleri de aydınlatmak adına(bu işe girişmemde ağır işsiz olmamın da önemli etkisi vardır) bu konuyu açıyorum.

Wrathion'u çoğumuz biliyoruz. Bilmeyenler için özet geçeyim. Siyah ejderhalar liderleri Neltharion'un(Deathwing) yediği nanelerin sonucunda lanetlenmişler ve Old God'ların etkisi altına girmişlerdir. Hatta bu sebeptendir ki siyah ejderhalar devamlı fısıltılar duyar, Old God'lar sürekli bunları kötülüğe sevk eder. Bu bağlamda Old God'ları "ejderhalara fısıldayan adamlar" olarak tanımlayabiliriz

Cataclysm zamanında eklenen Badlands questlerinde anlatılır Wrathion'un hikayesi. Rheastrasza adında bir kırmızı ejderha, Nyxondra adında bir siyah ejderhayı tutsak ederek onu kuluçkaya yatmaya zorlar. Sonra siyah ejderhanın yumurtasını alır ve üzerinde deneyler yapar. Deneyleri sonucunda yumurtayı kötülükten arındırır. Tabi Black Dragonflight(ve Deathwing) bunu öğrenir ve yumurtayı aramaya başlar. Quest zincirinin sonunda Deathwing Rheastrasza'yı mağarasında bulur ve öldürür, mağaradaki yumurtayla birlikte. Fakat kırdığı yumurta Rhea'nın kendi yumurtasıdır, kırmızı ejderha başka birinin yardımıyla Wrathion'u oradan kaçırır ve Vermilion Redoubt'a, diğer kırmızı ejderhaların gözetimine bırakır.

Falan, filan. Şimdi esas konuya giriyorum dostlar. Deathwing aşırı derecede deforme olmuş bir vücuda sahip, sağından solundan lavlar çıkıyor felan. E haliyle çiftleştiği tüm eşleri ölüyor, biri hariç, o da Sintharia(Sinestra). O halde bu Nyxondra kim?

Cevap basit, Deathwing Wrathion'un babası değil. En azından gerçek anlamda değil. Çünkü Deathwing tüm siyah ejderhaların babası olarak kabul ediliyor ve Wrathion da bu sebeple Deathwing'e baba diyor olabilir.

O zaman bu çocuğu kim peydahladı arkadaşlar? Koskoca Wrathion, afedersiniz, piç mi yani?

Edit: Dave Kosak da Deathwing'in Wrathion'un babası olmadığını söylemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefarius -- 24 Aralık 2013; 12:57:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deathwing dışında erkek ejder yok mu?Ayrıca gerçek babası olsa ne olur olmasa ne olur neyi değiştirir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Deathwing dışında erkek ejder yok mu?Ayrıca gerçek babası olsa ne olur olmasa ne olur neyi değiştirir ki?

Biz sanki başka ejder yok dedik, biz sanki bişeyi değiştirir dedik

YOKSA WRATHION İSA MI?

• abi değiştirmiyorsa Babasını neden sorguluyorsun ben bilmediğim için soruyorum .yani hikaye bazında neyi değiştirebilir onu merak ettim .Çünkü bir ajandan bahsediliyor ve kim olduğu bilinmiyormuş.
  • Böyle fikir ve teoriler üretmek araştırmak güzel ama tam olarak bakarsak öyle olabilir ve ya olmayabilir tam bilemeyiz kimin ne olup olmadığını zamanla görecez mesela Sargeras figürü şeytanı anımsatıyor ve Argent Crusade Haçlılar ve Tapınakçılar sembollerini dikkatli incelerseniz Nato sembolü ve 6 köşeli yıldızı rahatlıkla görebilirsiniz ;Diğeri ise herkes bilirki çoğu figürlerde Orclar Türkler olarak bilinir örneği Yüzükler Efendisindeki filimden kasıt benzerlikler Ve Şamanlar sadece Türk ve Moğollar özgü olduğunu unutmamak lazım böyle oluncada Horde tarafı bir nevzede Türk ve Bazı grupların oluşturdunu görüyoruz; Alliance ise herkesin bildiği Avrupa ve Amerika ve diğer müffetik birlikleri yansıtıyor son olarak Pandarida ise Monklar keşişler Budist Kültüründeki Ülkeleri sergiliyor ve hepsi ortadadır daha geriye neler kaldı bir sürü seneryolar üretilmekte bunun sonuda nereye varır zamanla görücegiz yani böyle bir sürü alltan mesajlar veriliyor buda demektir Wow olsun bütün oyunlar hepsinin üst düzel tasarlanıp sunulduğu apacık ortadadır bazılarıda normal yapımcı basit olarak düşünebilir tabikide böyle değildir. Böyle teori ve tespiti fikirlerin atılıp değerlendirilmesi ayrıca güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rise of Nations -- 24 Aralık 2013; 16:26:37 >

• o zaman Voljin Recep Tayyip Erdoğan diyebilir miyiz? @Rise of Nations

• Konu ile ne alakası anlayamadım bu soruyu taraf olarak sorduğun belli. İllaki siyasi konulara geliceksende orasının yeri burası değil. ve yazıklarımı beğenmeyip dalgayada alabilirsin ama bunlar göz önünde olan şeylerdir lütfen fikirleri çarpıtıp yanlış konulara yönlendirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rise of Nations -- 24 Aralık 2013; 15:49:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Rise of Nations, Dostum bu tür benzerlikleri eser sahibinin bu dünyada gördüklerinden esinlenmesi olarak kabul etmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Toplum sanatçıyı, sanatçı eseri, eser de toplumu etkiler. Kaldı ki Blizzard'ın ortaya çıkardığı eserlere baktığımızda genelde bir şeylerden esinlenildiği görülür. Sürekli bir "alttan mesaj veriliyor" kaygısı bana göre bir paranoyadır.

@mczaga, Hikayeye pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Deathwing'in babası olmamasının da bir etkisi olmaz. Mesela Kalecgos'un babası Malygos değil, ama adam yeni Spellweaver oldu.

Bahsettiğin ajan konusu hakkında bir fikrim yok ne yazık ki.

• Alttan mesajdan kastım subliminal mesaj sen sanmaki bu firma sahipleri temiz sanatkar öyle gibi gözüküyorlar ama yukardaki kısımdan kastediyorum herkes bunları görmeyebilir dediklerimin hiçbir paranoya ile zerre alakası yoktur birde kaygı değildir göz önündekilerdir çoğu kesim bunları basit veya sanat normal olarak değerlendirip düşünebilir böyle lanse ettikleri için inanmak istemeyenlerde bunları normal kabul etme psikolojine giriyor ve bunuda çok başarılı bir şekilde sağlıyorlar ve dikkat çekmiyor; Şu hayatta unutma hiç birşey tesadüf değildir kim nasıl düşünürse artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rise of Nations -- 24 Aralık 2013; 17:24:48 >
  • Rise of Nations kullanıcısına yanıt
    Hocam velev ki ben bu adamları masum sanıyordum, size nerden malum oldu bu adamların masum olmadığı bilgisi? Bir oyuna Haçlılar'ı andıran tipler yerleştirmek kime, neye yarıyor?

• Horde insanının en asil duyguların insanı olması allyın ise kumpasçı düzenbazların yeri olması da sanırım Türklerin onurlu yapısına karşın kahpe bizansın verdiği savaşı anlatıyor. Hippi kültürünün bir yansıması olan n.elflerin uzun saçlarının 70ler çiçek çocuklarının uzun saç modasının aynı olması da başka bir enteresanlık. Acaba barışı savunan bu grubun yansımasının oyuna ally yanında dahil edilmesi, Avrupalıların bilinçaltlarındaki iyilik oarçacıklarıyla olan çekişmelerini mi sembolize ediyor? Bir başka örnekse cüceler. Bildiğiniz gibi cüceler tuşlara benziyor. Bir şey dışında, boy. Bu da zannımca uzun boylu Rusların içindeki çocukluğun veya çocuk kalma isteğinin dışavurumudur. Son olarak dalaran illimunati, rylai obama, medivh fetullah gülen der giderim.

ayrıca konu güzel, ben bilmiyordum öğrendim. Wrathionuda merak ederdim onun hikayesinide öğrenmiş oldum.

• wrathion deathwingin öz oğlu değil.hatta oğlu değil.sadece black dragonflightın orijini deathwing olduğu için wrathion ona baba diyor.yoksa bu ejderhalarda bir evlenme olayı yok ki gayrimeşru çocuk olsun.tıpkı bir arı kovanında kraliçe arının birden fazla arıyla çiftleşip larva doğurması gibi ejderhalarda çiftleşip yumurtluyorlar.yani kimsenin net bir annesi ve babası olmuyor.hatta anne kavramı neredeyse hiç yok.baba olarak da deathwingi görüyorlar işte.

• khalef kullanıcısına yanıt
    Dostum ejderhaların eşleri oluyor. İngilizce "mate" kelimesiyle ifade ediliyor bu kavram. Birden fazla eşi olan tek ejderhalar Aspect'ler, diğerleri hep tek eşli. Arı örneğin yanlış.

Öte yandan ejderhalar kendi çocuklarına(veya yumurtalarına) karşı aşırı korumacılar. Deathwing bile kendi yumurtalarını herkese karşı ölümüne korur.

Siyahların Deathwing'i babaları olarak gördüğü konusuna değindim. Ama Deathwing'in kendi çocukları da var. İşler burda karışıyor zaten. Legendary Cloak quest'inin bir bölümünde Celestial'lar Wrathion'a Deathwing'in çocuğu olarak hitap ediyorlardı. Ejderhalar kendilerini Aspect'lerinin çocuğu olarak kabul ediyorlar, kabul. Diğer varlıklar öyle kabul etmiyor ama. O zaman burda bir karışıklık oluyor.

Hatta ve hatta, hadi siyah ejderhalar komple Deatwing'e baba diyor, Onyxia'ya da teyze mi diyorlar? Ama Wrathion Onyxia'ya teyze diyor. Aslında Deathwing'in çocuğu olsaydı, Onyxia onun üvey kardeşi olurdu. O zaman bu teyze muhabbeti ne iş?(Onyxia'ya da hastayım bu arada, sürekli ziyaret ederim)

Kim ulan bu Wrathion?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefarius -- 25 Aralık 2013; 1:17:47 >

• http://wowpedia.org/Wrathion

She captured the black dragon, Nyxondra, and forced her to lay eggs for the experiments.[1] She and Dr. Hieronymus Blam eventually succeeded in creating a purified black dragon egg with an ancient titan device (Eye of the Watchers) , a black whelp corpse, a wild black dragon egg and one of Nyxondra's eggs.

Bu da görevi
    http://wowpedia.org/Quest:Return_to_Blam
    Bu da Wrathion :p
    http://wowpedia.org/Purified_Black_Dragon_Egg

Oldu mu ? :D

Kim olduğundan çok ne yapmak istediği aslında beni daha çok meraklandırıyor ! Bu Wrathion kesin bir şeyler karıştırıyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 25 Aralık 2013; 9:04:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OIS

Dostum ejderhaların eşleri oluyor. İngilizce "mate" kelimesiyle ifade ediliyor bu kavram. Birden fazla eşi olan tek ejderhalar Aspect'ler, diğerleri hep tek eşli. Arı örneğin yanlış.

Öte yandan ejderhalar kendi çocuklarına(veya yumurtalarına) karşı aşırı korumacılar. Deathwing bile kendi yumurtalarını herkese karşı ölümüne korur.

Siyahların Deathwing'i babaları olarak gördüğü konusuna değindim. Ama Deathwing'in kendi çocukları da var. İşler burda karışıyor zaten. Legendary Cloak quest'inin bir bölümünde Celestial'lar Wrathion'a Deathwing'in çocuğu olarak hitap ediyorlardı. Ejderhalar kendilerini Aspect'lerinin çocuğu olarak kabul ediyorlar, kabul. Diğer varlıklar öyle kabul etmiyor ama. O zaman burda bir karışıklık oluyor.

Hatta ve hatta, hadi siyah ejderhalar komple Deatwing'e baba diyor, Onyxia'ya da teyze mi diyorlar? Ama Wrathion Onyxia'ya teyze diyor. Aslında Deathwing'in çocuğu olsaydı, Onyxia onun üvey kardeşi olurdu. O zaman bu teyze muhabbeti ne iş?(Onyxia'ya da hastayım bu arada, sürekli ziyaret ederim)

Kim ulan bu Wrathion?

tahminde bulundum tutmadı iyi mi açıkçası wrathiondan hiç haz almadığım için pek açıp okumadım kimdir necidir diye.angaryanın sözlükteki karşılığı olan legendary quest zinciri yüzünden de olabilir bu haz almamam.hala timeless isledaki köprüde umutsuzca bekleyişim aklıma gelir kinlenirim wrathiona karşı.ama wrathion onyxiaya teyze diyorsa ve deathwinge baba diyorsa bir saçmalık oluyor.onyxia deathwingin öz kızı değil mi? o zaman wrathionun annesi de deathwingin öz kızı.deathwing o zaman kendi kızıyla mı birlikte olmuş da wrathion doğmuş?

edit: ayrıca senin onyxia ziyaretlerin saygıdan mı yoksa işin içinde başka şeyler de var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalef -- 25 Aralık 2013; 11:15:08 >

• Mesajım yanlış anlaşılmış bence. Taraf olarak yazmadım aslında ancak RTE şeklinde kullanmamış olarak tarafımı belli ettim tabi ki, ama tekrar ediyim taraf olarak yazılmış birşey yok. Tek amacım yazdığınız yazıya nükteli bir yaklaşımda bulunmaktı, zira bundan sizle dalga geçtiğim de anlaşılmamalı. Rahatsızlık verdiysem affola, iyi forumlar.. @Rise of Nations

• @Crebain, Dostum sağol da ben onların Türkçesini ilk mesaja yazdım zaten. Neyse

@khalef, Önce teyze kelimesini nerden duyduğumu söyleyeyim de bir yanlışlık varsa düzeltilsin. Legendary Cloak quest'inin sonunda Varian'ın Horde'u yok etmediğini öğrenince Wrathion küplere biniyor. Sayıp döküyor felan, en sonunda da ben de "Auntie" Onyxia gibi Alliance'ın içine sızıp bu işi halletseydim diyor. Şimdi benim bildiğim, İngilizcede "aunt" hala, teyze felan demek. "Auntie" de "teyzeciğim" oluyor. Google Translate'den de kontrol ettim, aynen böyle. Google Translate her ne kadar cümle kuramıyosa da kelime çevirisi konusunda kendisine güveniyorum

Her neyse. Dave Kosak'ın tweet'inde Deathwing'in Wrathion'un babası olmadığını söyledi. Ama onun Deathwing'in soyundan geldiğini de söyledi. Aha da orijinal tweet:

"We don't know who Wrathion's literal father is. Certainly he's in Deathwing's lineage. He considers DW to be his father, FWIW."

Badlands-Burning Steppes-Searing Gorge taraflarında Deathwing'in soyundan gelen biri yaşıyordu ama ta Vanilla'da öldü.

WoW'un zaman çizelgesine göre aradan kaç yıl geçtiğini bilmiyorum, ama Anduin Wrynn büyüyüp dünyayı kurtarmaya başladıysa epey vakit geçmiş demektir. Bir ejderha ne kadar sürede yumurtadan çıkar onu da bilmiyorum. Biraz da yabancı forumlarda araştırmalı bu konuyu.

Onyxia'yla da sadece arkadaşız, fazla kurcalamayın

• Ben olayın özündeki soruyu yanlış anlamışım. şimdi oldu :)
  • aman hacı tek derdin bu olsun.o kadar kusur kadu kudu.boş ver sen wrathionun kimin çocuğu olduğunu.sen git onyxiadan drakeini düşürmeye çalış
  • İngilizce de Hala teyze diye bir ayrım yok bildiğim kadarı ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.