Şimdi Ara

WP8 PLATFORMU UYGULAMA SUNUMLARI VE NASILLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WP8 PLATFORMU UYGULAMA SUNUMLARI VE NASILLAR


    Konu Nokia Forumlarında açılmasına rağmen tüm wp8 telefonlar dahildir.



    Öncelikle bu konuya katkısı olan ve olacak tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederiz. Bu teşekkürün yanında bu arkadaşların paylaştıkları sunumlar ile ilgili yorumlar yazarken üslubunuza dikkat etmeniz, bir teşekkürü çok görmemeniz, o arkadaşların harcadıkları emek ve zaman açısından oldukça önemlidir.

    Bildiğiniz üzere DonanımHaber, Uygulama Haber Programında Windows Phone Platformuna yönelik uygulamaları ve oyunları henüz tanıtmıyor. Bu durum, platformun oturmasıyla son bulacaktır fakat o zamana kadar bizler birbirimize yardım etmek adına, üzerinde uğraştığımız, iyice hatim ettiğimiz uygulamaların ufak birer sunumunu yapıp burada paylaşabiliriz. Bu sunumlar sadece yazımsal ya da video, resim, ekran alıntısı içerikli olabilir.

    Bu sunumların bize getirdiği bazı avantajlar olacaktır. Bunları listelersek:

    * Ücretli olan uygulamaları satın almadan önce çalışıp çalışmadığını görmüş, hatalarının giderildiği zamanı öğrenmiş, bize uygun olup olmadığını ölçmüş olacağız.
    * Çözemediğimiz uygulamaları, çözüp sunum yapan yazarın sayesinde öğrenmiş olacağız.
    * Markette denk gelmediğimiz uygulamaları tanımış olacağız.
    * Bazı "Nasıl"ları öğrenmiş olacağız. Örneğin müzik çalarda parçanın arkasına artist resmi gömme gibi.
    * Uygulamaların telefonumuza uygun olup olmadığını öğrenmiş olacağız. Örneğin 1 gb ram gerekli mi ? Sadece nokia veya htc telefonlarla mı çalışıyor ?


    Bu sunumları, sayfalarını ya da sıralarını ben günlük güncelleyip yazarı ile birlikte başlığını bu ilk mesajıma listeleyeceğim.





    SUNUM YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR :


    * Sunumunuzda mutlaka kullandığınız telefonun modelini, sunduğunuz uygulamanın hangi modellerde çalıştığına dair bilginiz varsa bu bilginizi paylaşınız.
    * Sunumlarınızda mutlaka uygulamanın orjinal adını ve linkini paylaşınız.
    * Uygulamayı sunmadan önce ilk paragrafta bir belki iki cümle ile uygulamanın ne işlere yaradığını, ne uygulaması olduğunu açıklayınız. (Bir çeşit özet)
    * Uygulamanın yapımcısını mutlaka yazınız.
    * Teknolojiye yakın ve uzak okuyucuları da düşünerek mümkün olduğunca açıklayıcı ve basit cümlelerle anlatınız.
    * Eğer bir "nasıl" anlatıyorsanız (örneğin; müzikçalarda parçalara sanatçı arkaplanı gömme) işlemleri basamaklar halinde yazınız, Gerekli uygulama varsa linkini paylaşınız.
    * Eğer mevcut bir sorunun üstesinden geldiyseniz, sorunun üstesinden gelirken ki telefon ayarlarınızı basitçe paylaşınız.
    * Mümkün olduğunca konuyu kendinizden ayırarak, kişisel zevklerinizi katmadan fakat deneyimlerinizi paylaşarak yazınız.




    UYGULAMA SUNUMLARI

    1- METROTUBE - Güzel bir youtube uygulaması - Lumia 820 (tüm lumialarda çalışıyor)- eulogy - sayfa 1
    2- Yxplayer (iddia ettiği gibi ÇALIŞMIYOR, şimdilik) - Lumia 820 - eulogy - sayfa 1
    3- Ztitch+ Güzel bir panorama yazılımı - Lumia 820 - eulogy - sayfa 1
    4- MPAtool - Mp3lerinize albüm kapağı ve sanatçı arka planı ekleyin - Lumia 820 - eulogy - sayfa 1



    NASILLAR



    HATALAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ



    SATIN ALDIĞINIZ APARATLAR, KULAKLILAR, KILIFLAR, EKRAN KORUYUCULARI

    1- Bazı Lumia 820 Kapakları (orjinal), Kılıfları (Genpa ve diğerleri) ve Ekran Koruyucuları (Genpa ve Diğerleri) - lumia 820 - eulogy - sayfa 1
    2- Lumia 820 + sennheiser cx 300 II precision inceleme - lumia 820 - eulogy - sayfa 1








    Katkısı olan ve olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 20:00:11 >







  • ilerde lazım olur
  • ilerde lazım olur
  • ilerde lazım olur
  • boku çıkmasın
  • BAZI LUMİA 820 KAPAKLARI (ORJİNAL), KILIFLARI (GENPA VE DİĞERLERİ) VE EKRAN KORUYUCULARI (GENPA VE DİĞERLERİ)




    * Telefona taktığım ilk iki kılıf herhangi bir telefoncudan bulduğum. tanesini 15 Türk Lirasına aldığım kılıflardır (beyaz ve siyah). Aynı telefoncudan yine 15 liraya ekran koruyucu almıştım ama çok başarısızdı, sonradan söktüm. (ekranı bulanıklaştırıyordu, dokunma hissi çok kötüydü)

    * Telefona son taktığım parlak kılıf ise bugün 39 Türk Lirasına aldığım Genpa'nın Turkcell merkezine getirdiği kılıftır. Telefonu da aynı Turkcell Merkezinden almıştım. Ayrıca vidyoda gördüğünüz (ya da göremediğiniz) telefona takılı ekran koruması da kılıfla birlikte geliyor.

    * Bunun dışında vidyoda Nokia Shop'tan aldığım orjinal kablosuz şarj özellikli siyah kapak da var. Telefonla gelen kapağa göre daha kalın ve kaba. Ama çizilme yapmıyormuş (kırmızı kapakta çizilmiyor, daha doğrusu ben çizemedim) Fiyatı 59 TL idi fakat 49'a da bulan varmış. Kapaklarda gördüğünüz üstteki 2 elektrot nfc yongasına, alttaki 4 elektrot kablosuz şarj yongasına ait.

    * Paket içeriğiyle birlikte gösterdiğim ekran koruyucu yine genpa'nın turkcell merkezlerine getirdiği ürün. Fiyatı 30 Türk Lirası. Oradaki eleman kılıfla gelen ekran koruması ile ayrı satılan arasında fark olduğunu söyledi fakat kılıfla gelen de oldukça iyi. Parlak beyaz kılıfı beğendiyseniz bence ayrı ekran koruması almaya gerek yok.

    Her iki kapakla da bütün kılıfları denemeye çalıştım. Açıkçası genpa'nın kılıfını hiç beğenmedim, ama belki o tarz kılıfların beğeneni vardır. Bildiğin dökümden çıkma lastik kılıf gibi olmuş, tuş yerlerine bakarsanız demek istediğimi anlarsınız.


    Siyah kapak ile kırmızı kapak arasındaki kalınlık farkı pek anlaşılmamış ama şuradan anlayabilirsiniz; Kırmızı kapakta kamera arka yüzeyle aynı hizadayken siyah kapakta kamera göcükte kalıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 19:55:31 >




  • bu topic büyük bir boşluğu dolduracak.şimdiden teşekkürler...
  • bu başlığı açman isabetli olmuş öncelikle teşekkür ederim. benim gibi konuya yabancı kişiler açısından çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
    dediğin gibi umarım ......çıkmaz.
  • eyvallah arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum


  • Yayıncı : Lazyworm Applications Ltd.


    Metrotube uygulaması wp8 platformu için bir youtube uygulamasıdır. Bu uygulamayla youtube'un tüm özelliklerine erişebilir, youtube hesabınızı kullanabilir, offline olarak videolar izleyebilirsiniz.

    Avantajları

    * Microsoftun youtube uygulaması sadece bir ie linkinden ibaret oysa bu gerçek bir youtube uygulaması.
    * Preload özelliği ile videoları telefonunuza indirebilirsiniz ve bu videoları daha sonra offline olarak inzleyebilirsiniz.
    * Bildiğiniz üzere lumialardaki oynatıcı yadece yatay konumda açılıyor, oysa bu uygulama ile dikey konumda yarım sayfa olacak şekilde videoları izleyebilir, altındaki yorumları okuyabilirsiniz, videoyu puanlayabilirsiniz.
    * Ekranı kilitleseniz dahi videonuzu oynatmaya devam edebilir.
    * Uygulama müzik ve videolar uygulamasıyla bütünleşik olarak çalışmaktadır ve müzik ve videolar menüsünde listelenmektedir.
    * Güzel bir tile'ı var.


    Eksikleri

    * Şimdilik hem türkçe dil desteği yok, hem de yerel türkiye ayarları yok.
    * video upload etme seçeneği yok (bu wp8 kaynaklı)


    Özellikleri

    Ayarlar menüsünde dili (ingilizce almanca çince) ayarlayabiliyorsunuz, yerel ayarlarınızı yapabiliyorsunuz (türkiye yok henüz), ekran kilidi altında çalışıp çalışmayacağına karar veriyorsunuz, izleyeceğiniz videoların kalitesini ayarlayabiliyorsunuz. Uygulamanın toplam 5 ekranı var. Bunların ilki youtube seçeneklerinizi bulduğunuz (preloaded, sonra izle, favoriler, oynatma listeleri) ana ekran. Hemen yana kaydırdığınız da sırasıyla youtube'un önerdiği popüler ve işlevsel videolar geliyor, bir sonraki kaydırmada kategoriler ve en sonda subscriptionslar var. Ayrıca ana ekranda diğer kısmını tıklayarak upload ettiğiniz videoları ve izlediğiniz videoların listesini görebiliyorsunuz.

    Tavsiye ederim, oldukça bilinen ve kullanması kolay bir uygulama olduğu için video ve foto paylaşmaya gerek duymadım. Özellikleri tam kullanamayan arkadaşlar pm atabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 20:12:59 >




  • Lumia 820 + sennheiser cx 300 II precision inceleme


    Öncelikle şunları belirtmek gerekir ki sennheiser cx 300 II precision bildiğimiz cx serisi olmak üzere bass ağırlıklı, orta sınıf giriş seviyesinde bir kulaklıktır.

    Lumia 820 için dengeli ses veren bir telefon diyebiliriz. Hem speakerda hem de cx300 ile birlikte ses seviyesi 27/30 dan sonra sesi bir miktar dağıtıyor. Bassların dağılması pek sorun olmuyor ama tizler kulağı tırmalamaya başlıyor. Bu yüzden 27/30 dan daha yüksek sesle dinlemenizi tavsiye etmiyorum. Özellikle eq hazır ayarlarından tizi yükselt yaparsanız bu durumu daha net farkedebilirsiniz. Lumia 820, bir telefon için bence sahnesi geniş başarılı bir cihaz, oldukça dengeli ses veriyor. Müzikten keyif alıyorsunuz. Lumia + cx 300 II precision kombinasyonu için şunları söyleyebiliriz.

    * Bu kombinasyon pop, r&b,club, disco tarzı müzikler için çok başarılı.
    * Bu kombinasyon rock ve metal dinleyicileri için çok ideal değil, trance takılanlar için ise kullanılabilir demekle birlikte daha iyi bir kombinasyon bulabilirler kanaatindeyim.
    * Lumia'nın bass, mid ve ya tiz yanlısı olduğunu söylemek güç ama çok zorlarsak 0.5k ile 4k arası daha baskın diyebiliriz.
    * En yüksek kalite mp3lerle denememe rağmen wp platformunda flac player olmadığı için flac performansı konusunda bir fikir belirtemiyorum, fakat tahminen tizlerin biraz yumuşayacağını söyleyebiliriz.
    * Eğer mid ve tiz taraftarı biriyseniz, hifiman re0 ya da rezero modellerine bakabilirsiniz. (bu kulaklıkları uzmanından tavsiyeyle öneriyorum)
    * Eğer bass taraftarı biriyseniz bu kombinasyon size uyar.
    * Lumia 820 cx 300 II precision kulaklıkları iyi besliyor, cowon gibi olamasa da bence çoğu kişi ses yüksekliğinden memnun kalır.
    * Yine bu kombinasyonda eq ayarlarında en güzel sesler, frekanslar arasında çok fark oluşturmadan yarattığınız eq ayarlarından geçiyor.
    * Dolby efekti, rock ve metal hariç diğer müzeiklerde bayağı başarılı bir etki bırakıyor.
    * Enstrüman ayrımında ise lumia 820 ortalama bir performans sergiliyor.
    * Beats audionun tarzını beğenmeyenlerin (mesela ben) lumia 820'yi beğeneceklerini umuyorum.
    * Eğer nokia kulaklığı yerine bir kulaklık alacak olsaydım cx 300 II den daha kaliteli daha pahalı bir kulaklık alırdım. Elbetteki gelen kulaklık ile cx 300 II arasında bayağı fark var ama yeni kulaklık alırken cx 300 II tercih edecek kadar değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 19:56:53 >




  • Yxplayer - Lumia 820 - Çalışmıyor

    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/yxplayer-wp7/aeb9ec55-014e-4af6-8a9e-472446425333

    Yayıncı : Mobilesoft.kr


    * videoları bulamıyor (mp4'ü bile)
    * tarayıcıdan açılan sitedeki videoları açamıyor.

    Adam gibi bir düzeltme yapana kadar bu başlık böyle kalacak. Dene seçeneği var, uygulamayı indirip deneyebilirsiniz, hatam varsa düzeltebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 20:35:17 >
  • Ztitch+ - Güzel bir panorama yazılımı - Lumia 820 - Ücretsiz

    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/ztitch/73ab08fe-bc43-4645-b605-c91fa95b2512


    Yayıncı : MrAndrewAu


    Ztitch+ windows marketteki en güzel panorama uygulamalarından birisidir. Ztitch , Ztitch+'nın eski sürümüdür ve yüklenmesi tavsiye edilmemektedir.

    Bu uygulamanın diğer panorama uygulamalarından en büyük farkı ve en eğlenceli tarafı sensörler yardımıyla oluşturduğu fotoğraf izleme tekniğidir. Örneğin siz ztitch'in bu özelliği sayesinde bütün odanızı panorama halinde çekip tek fotoğrafta birleştirdiniz. Eğer sensör aç özelliğini tıklarsanız telefonunuzu sağa sola oynatarak fotoğrafınızın farklı bölümlerini görebilirsiniz. Bu özellik sanki o odanın içindesiniz de, kamerayla sağa sola bakıyormuşsunuz etkisi yaratıyor. Örneğin Topkapı Sarayı'nın bahçesindesiniz karşınızda Osmanlının Eski Hükümet Binası, solunuzda kutsal emanetlerin olduğu müze, sağınızda ise geniş Padişah Avlusu var. Siz ztitch+ sayesinde bu üç mekanı panorama özelliği sayesinde birleştirdiniz. Sonra memleketinize döndünüz, arkadaşlarınıza gösteriyorsunuz. Arkadaşlarınız telefonu sola çevirince müze binasını, karşıya tutunca hükümet binasını, sağa çevirince Padişah Avlusu'nu görüyor. Böyle de güzel bir özellik :) Yada isterseniz fotoğrafını facebook'ta paylaşıyorsunuz.

    Özelliklerine değinecek olursak

    * otomatik renk dengesi
    * gps sayesinde fotoğrafınızı bing haritalarında etiketleme.
    * cayroskop ile telefonu hareket ettirerek fotoğrafın farklı yerlerine bakma.
    * flickr ve facebook desteği
    * ztitch hesabı açarak ztitch platformuna fotoları paylaşma
    - 360 derece panorama desteği


    Eksikleri

    * Türkçe dil desteği henüz yok.


    Nasıl kullanıyoruz : Öncelikle ilk fotoğrafımızı çektikten sonra program ilk fotomuzun bize göre sağ tarafını ekranın sol tarafında yarı saydam bir şekilde gösteriyor. Diğer resmi çekerken ilk çektiğimiz fotonun kenarına bakıp fotomuzdaki nesnelerden denk getirerek ikinci remimizi çekiyoruz. Sonra ikinci resm ile üçüncü resim arasında aynı işlem devam ediyor. Biz sonlandırana kadar. Sonra 360 derece seçeneğini soruyor. İster tam daire yapın ister yarım daire. Uygulama size fotoları panorama halinde gösteriyor. Eğer start sensor tuşuna basarsanız yukarıda anlattığım efekti uygulamaya başlıyor.

    Tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 20:07:42 >




  • MPAtool - Mp3lerinize albüm kapağı ve sanatçı arka planı ekleyin - Lumia 820 - ücretsiz

    http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/mpatool/a6056e5e-34bd-4098-9cd8-4ed5df611d97


    Yayıncı:hppDEV


    MPAtool windows telefonunuzdaki müziklerinize albüm kapağı ve sanatçı arkaplan resmi gömebileceğiniz kullanışlı bir programdır. Bu sayede bütün albümlerinizin resmi görünür, ayrıca müzik ve videolar uygulamasının arka planında ve telefon kilit ekranında çalan sanatçının resmi görünür.

    Özellikleri :

    * Müzik parçalarınıza gömeceğiniz resimlerin önizleme kalitesini ayarlayabilirsiniz. (settings>prewiev quality)
    * Müzik parçalarınıza gömeceğiniz resimlerin sıkıştırma miktarını yani bir anlamda yine kalitesini ayarlayabilirsiniz. (settings>picture quality)
    * Ekleyeceğiniz resimlerin dikeyde kaç piksel olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. (settings> vertical resolution)
    * Artist arka plan resimlerini her bir artist için teker teker seçip beğenerek parçanıza ekleyebilirsiniz. (ana ekran>manuel attach)
    * İsterseniz tek tuşla uygulamanın seçtikleri doğrultusunda bütün parçalarınıza artist arka planı ekleyebilirsiniz. ( Bu işi yaptığınızda uygulama sanatçı resimlerini last.fm gibi platformlardan rastgele indirir, bir tanesini kendisi seçer) (ana ekran>auto download)
    * Yine tek tuşla tüm albüm kapaklarını bulup parçalarınıza ekleme. (ana ekran>albums)
    * Ekran kilidinde çalan sanatçının resmini gösterme. (telefondan ayarlar>kilit ekranı>arka plan >mpatool seçiniz)
    * Artist arka planını telefonunuzdaki resimlerden de seçebilirsiniz. (ana ekran>manuel attach>artist seçimi>picture hub>resminizi seçin)
    * Müzik ve Videolar programının menüsüne yerleşiyor, programla bütünleşik çalışıyor.

    Eksiklikler ve olumsuzluklar

    * türkçe dil desteği yok.
    * Müzik dosyalarınızın yanına şu radyolarda bir parça başladığında radyonun sloganı girer ya, işte o tarz bir ses dosyası ekliyor. Siz daha sonra o dosyaları silebilirsiniz. 1 dakikanızı almaz.

    Tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Ocak 2013; 20:06:35 >




  • güzel bir topic takipteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.