Şimdi Ara

WP 8 Kişiselleştirilebilirlik Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirtmek isterim ki sistemden her yönüyle memnunum. Stabillik, tasarım, canlılık gibi açılardan şu an için en iyi işletim sistemi zannımca WP8'dir. iOS ile rekabeti söz konusu edilebilir fakat Android ile kıyaslanamayacak derecede iyi bir sistem. Özellikle 512MB Ram'e sahip cihazlar incellendiğinde bu fark gözle görülür şekilde fark ediliyor.

Fakat kişiselleştirmek istediğinizde biraz hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Şöyle ki;

- Mesaj geldiğinde üst kısımda görünmesin istiyorsanız yapabileceğiniz hiçbir şey yok. En fazla anında mesajı ordan hızlı bir el hareketiyle kaydırıp atabilirsiniz.

- Tahminleri kapatamıyorsunuz.( StealheX'e teşekkür ederim tahminler Ayarlar>Klavye>Türkçe kısmından kapatılabiliyormuş) Sistem mesaj yazarken doğru yazdığınız bazı sözcükleri dahi değiştirebiliyor. Lakin tahminler genel anlamda oldukça başarılı. Öyle ki leb demeden Çorum diyor sistem.

- Menü tasarımı çok sıradan ve değiştirilemiyor. Özellikle fazla uygulama yüklediğinizde çıkan harfler çok kötü bir seçenek olmuş.

- 3. parti uygulamalar dışında kilit ekranında kişileştirme yapmak son derece kısıtlı.

- Tahminleri silemiyorsunuz. Örneğin; ''açmayın dedeler'' gibi bir tabiri fazla kullanıyorsanız açmayın yazdığınızda dedeler direkt olarak tahminlerde beliriyor. Küfürü fazla kullanan biriyseniz bu yönden sıkıntı yaşatıyor.

Aklıma gelmeyen bir çok madde eklenebilir. Mağaza ve bu tür eksiklikler dışında WP8 son derece iyi bir sistem. iOS ve WP8 şu an için gelecek vaat eden sistemler. Android ise maalesef mağazayı yenilemek dışında hiçbir şey yapmıyor. Mesajlardan ana menüye dönerken bile bariz bir şekilde takılmalar yaşayan bir sistem için gelecek vaat ediyor demek abesle iştigal olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe S. -- 16 Temmuz 2013; 23:41:15 >

• Dediklerine katılıyorum ancak tahmini kapatabiliyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmin nasıl kapatılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

Tahmin nasıl kapatılıyor?

Ayarlar>klavye>Türkçeye tıklıyorsun ordaki,tiki kaldırıyorsun

• Açmayın dedeler nedir ya?

Telefon senin değil mi zaten nolcak? Ettiğim küfrede kimse karışamaz.
  • Haklisin bunlar mevcut ama insani sinir edecek bela okutacak seyler degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StealheX

quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

Tahmin nasıl kapatılıyor?

Ayarlar>klavye>Türkçeye tıklıyorsun ordaki,tiki kaldırıyorsun

Teşekkür ederim bunu görememiştim. Çok farklı bir yere koymuşlar. Ben mesajlar kısmında arıyordum bu özelliği.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DokuzKuyrukluTilki

Açmayın dedeler nedir ya?

Aklıma o geldi bir an
    Elbette öyle ama eş dost yanında olunca bir şey yazarken gözü kaydığında tahminlerde bunların çıkması tuhaf oluyor Bir de ileride satarken format atmak şart olur bu durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe S. -- 16 Temmuz 2013; 23:44:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

Haklisin bunlar mevcut ama insani sinir edecek bela okutacak seyler degil

Elbette değil. Bela okumadım zaten sadece görüşlerimi belirtmek istedim. Bela okumazdım ayrıca direk satardım cihazı bu tür şeyler fazla rahatsızlık verseydi. Konuda da belirttiğim üzere cihazdan ve sistemden son derece memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe S.

quote:

Aklıma o geldi bir an
    Elbette öyle ama eş dost yanında olunca bir şey yazarken gözü kaydığında tahminlerde bunların çıkması tuhaf oluyor Bir de ileride satarken format atmak şart olur bu durumda

Belki alanında işine gelir.

• quote:

quote:

quote:

Aklıma o geldi bir an

Doğru söze ne denir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma o geldi bir an

Doğru söze ne denir

Yanlış anlaşılmasın ama çok küfür eden bi milletiz.

Satarken pek sorun olmaz sanırım bu yüzden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma o geldi bir an

Doğru söze ne denir

Öyle tabi ki. Ben de etmiyorum desem yalan olur fakat çok sık küfüre başvurmam. Karşı taraf hak ediyorsa el mecbur kullanıyoruz. Fakat 5 aydır kullanıyorum cihazı daha ilk kullanmamda kaydetmişti telefon öneri olarak. Eskiden seni yazdığımda seviyorum çıkardı başta şimdi farklı şeyler çıkıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma o geldi bir an

Doğru söze ne denir

Öyle tabi ki. Ben de etmiyorum desem yalan olur fakat çok sık küfüre başvurmam. Karşı taraf hak ediyorsa el mecbur kullanıyoruz. Fakat 5 aydır kullanıyorum cihazı daha ilk kullanmamda kaydetmişti telefon öneri olarak. Eskiden seni yazdığımda seviyorum çıkardı başta şimdi farklı şeyler çıkıyor

• İnternet explorerdan fotoğraf yukleyeedim gozat butonu çalışmıyor.
    ne bu forumda ne resim yükleme,sitelerinde.

Facebook u birkaç sayfa takip etmek için kullanıyorum uzun Bi sayfa okuduktan sonra geri don butonuna basınca haber kaynağının başına donuyor.
    Facebook programı uzun yazıları açmıyor mobil siteye yönlendiriyor.

ie ye alternatif yok mağazadaki browserların hepsi ie motoru ile çalışıyor.

dosya yönetici yok.
    resimleri hızlı çekmek için kendi hafızasını kullanıyorum ama sd karta kopyala dediğim zaman kopyalıyormu göremiyoruz bile.

bunlar gibi küçük ama sorun olan birçok şey var Windows da. Güncelleme bekliyoruz ama pek de iş göreceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

İnternet explorerdan fotoğraf yukleyeedim gozat butonu çalışmıyor.
    ne bu forumda ne resim yükleme,sitelerinde.

Facebook u birkaç sayfa takip etmek için kullanıyorum uzun Bi sayfa okuduktan sonra geri don butonuna basınca haber kaynağının başına donuyor.
    Facebook programı uzun yazıları açmıyor mobil siteye yönlendiriyor.

ie ye alternatif yok mağazadaki browserların hepsi ie motoru ile çalışıyor.

dosya yönetici yok.
    resimleri hızlı çekmek için kendi hafızasını kullanıyorum ama sd karta kopyala dediğim zaman kopyalıyormu göremiyoruz bile.

bunlar gibi küçük ama sorun olan birçok şey var Windows da. Güncelleme bekliyoruz ama pek de iş göreceğini sanmıyorum.

Tarayıcı sorunu da büyük bir sorun kesinlikle. Explorer ne kadar hızlı olsa da pek işlevsel değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.