Şimdi Ara

Wow neden 4 sene boyunca oynıyan birisine hala çok zevkli gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • World of warcraftın Türkiyedeki hala oynıyan en eski oyuncularından birisiyim. Betasından başlamadım ama oyunun çıktığı ilk hafta aldım.O zamandan beri oynuyorum. Bu 4 sene boyunca neler gördüm neler geçirdim. Hardcore pvp de yaptım endgame pve ninde dibine vurdum, yeri geldi slacker oldum yeri geldi biraz ara vermek zorunda kaldım ama hiçbir zaman bu oyundan aldığım zevk azalmadı. Oyuna başladığım ilk ayki kadar zevk alıyorum, büyük bir şefk le hala oynuyorum. Hiçbir zaman verdiğim paraya veya harcadığım zamana pişman olmadım. Hayatımda hiçbir olumsuz etki yaratmadı, okulumuda bitirdim, işimide girdim evleniyorumda hiçbir sosyal aktivitedende geri kalmadım.

Bunları neden söylüyorum? Demek olabiliyormuş. 4 senede oynasan hala büyük bir zevkle bu oyunu oynuyabiliyormuşsun. Bunu şu forum açıldı açılalı oyunu bilmeden, tam tanımadan, görmeden geçirmeden çamur atmaktan bıkmayanlara söylüyorum. Aç gibi oyunu 7/24 oynıyıp kısa bir sürede zevk almıyacak kadar sömürüp kurutupda sıkılanlara söylüyorum.

Bu oyun gerçek hayatla dengeleri koruyarak, aşırı derecede hızlı şekilde tüketmeden, yeri geldiğinde dışarı çıkarak yeri geldiğinde sınavına çalışarak, oyunun her içeriğini görmek için gayret ederek ( 5 men yapıda buna pve diyenlere söylüyorum ) , oyunda bi tarafa yüklenmeden her zevkten tatmaya çalışarak , yani kısacası insan gibi oynanırsa zevk alamamak gibi bir ihtimal olucağını sanmıyorum.

Bu oyuna yeni başlıyanlar oyunun içeriğini bilmeden yorum yapmasınlar. Ben ilk 40 men deneyimimi ( gerçek pve deneyimi ki oyunun en önemli temellerinden bir tanesi) oyuna başladıktan 6 ay sonra yaşadım . oyuna başlıyıp lvl80 olmak wow un w sini dahi oluşturmuyor. Oyuna başlıyıp 1 ay sonra bu ne böyle, wow şöyle, wow böyle demeyin çünkü wow un w sinden haberiniz yok.

Yani diyeceğim 15 yıldır bilgisayarda oyunlarla iç içeyim, şu anki oyun tarzlarının en temellerinden tutunda bu güne kadar oynadığım oyunların haddi hesabı yok, ve diyorum ki bence wow belki grafik motoru veya fizik motoru açısından yeni nesil oyunlara göre kötü olabilir ama benim için gelmiş geçmiş en iyi oyun. Başka hiçbir oyun bir insanı kolay kolay 4 sene bağlıyamaz o nedenle Blizzarda /bow diyorum ve starcraft 2, diablo 3 ve yeni gelicek olan mmo sunu 4 gözle bekliyorum. Bu 4 sene boyunca bana bu zevki yaşattığı için blizzarda teşekkür ediyorum ve bu firmaya büyük saygı duyuyorum.

Bu firma devrim yaratan warcraft,starcraft ve diablo gibi serileri çıkardığında zaten milyonların ve benim kalbimi kazanmıştı ancak şahsi fikrim firmanın benim gözümde Dünyanın en iyi yapımcısı olduğunu, tahmin ettikleri gibi devrim yaratmıyacağı ve firmanın kalitesine uymayacağı için yıllarca üzerinde çalıştıkları Starcraft Ghost isimli oyunu çıkmasına fazla zaman kalmamasına rağmen iptal ederek yapmıştır. Bu olayı kolay kolay başka oyun yapımcıları yapamaz, Bunu yapmak yürek ister, bunu yapmak bir firmanın ne kadar titiz ve kaliteli olduğunun göstergesidir bence. O oyun onca yatırımdan sonra diğer dünyadaki bütün oyun firmaları tarafından çıkartılırdı ancak Blizzard bunu yapmadı. World of warcraftdan kazandığı muazzam rakamın ve diğer yeni çıkarılacak oyunlarında desteğiyle bence çok uzun vadede Blizzard her zaman dünyanın en iyi oyun yapımcısı olmaya devam edicek ve çıkardığı her oyun devrim yaratıcak.
    Teşekkürler Blizzard.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 16 Şubat 2009; 23:58:15 >

• Şöyle geriye dönüp baktığımda diyorum ki keşke her şey eskisi gibi kalsaydıda fazla kurcalamasaydım. Oyunu ilk alışım, eve gelip yükleyişim apayrı bir heyecandı. Sonra bir şekilde oyunun içindeki atmosfere girip ''oha'' deyişim, ordan burdan kurcalamaya başlayıp, sadece Warcraft III ve Frozen Throne oynamış biri olarak gidip Paladin(ne hikmetse Human herosu) açmam, sonra bir şekilde level atlayıp oyunun içinde yaptığım salak saçma hareketler, ilk duelimde daha ne olduğunu anlamadan kabul edip adamın bana dalmaya başlamasıyla beraber uzaklaşarak kaçmam kaçarken mobların bana dalarak öldürmesi, bir saat nasıl kalkacağımı anlamaya çalışmam(=D) , sonra Stormwind'daki heykeli görüp ''Aaaa Arthas'' demem, daha 13 levelken noobları duelde yendikten sonra 34 level Rogue'ya duel atmam ve ''Adam bug yaptı nereye kayboldu'' derken Ambush yemem... Bunlar çok zevkliydi. Sayamadığım daha onca şey var. Ama ben salaklık yapıp senin dediğin ''zevk almıyacak kadar sömürüp kurutupda sıkılanlara söylüyorum'' olaya düştüm. Gidip instant 60 level olunan bir serverda takıldım. Sürekli milletle duel attım. Yendim yendim. Sürekli PvP yapmaya başladım. Şimdi oyunu açtığımda sadece PvP yapmaya odaklanıyorum. Çok sıkıcı olmaya başladı. Ama bir yandanda bağımlılık yapıyor. Keşke o instant servera hiç girmeseydim diyorum şimdi...

• helal kardeşim bende aynı şekilde düşünüyorum kafamdakilerin aynısını yansıtmıssın çok güzel yazmıssın ama bence tek eksik, ilk oyunun sistemini dungeonlarını nedense daha fazla özlüyorum sanki eski sevgilimden ayrılmış ve özlüyor gibiyim ama geri gelmiyor hep bir eksiklik var sanki anlıyamıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: shaddack

World of warcraftın Türkiyedeki hala oynıyan en eski oyuncularından birisiyim. Betasından başlamadım ama oyunun çıktığı ilk hafta aldım.O zamandan beri oynuyorum. Bu 4 sene boyunca neler gördüm neler geçirdim. Hardcore pvp de yaptım endgame pve ninde dibine vurdum, yeri geldi slacker oldum yeri geldi biraz ara vermek zorunda kaldım ama hiçbir zaman bu oyundan aldığım zevk azalmadı. Oyuna başladığım ilk ayki kadar zevk alıyorum, büyük bir şefk le hala oynuyorum. Hiçbir zaman verdiğim paraya veya harcadığım zamana pişman olmadım. Hayatımda hiçbir olumsuz etki yaratmadı, okulumuda bitirdim, işimide girdim evleniyorumda hiçbir sosyal aktivitedende geri kalmadım.

Bunları neden söylüyorum? Demek olabiliyormuş. 4 senede oynasan hala büyük bir zevkle bu oyunu oynuyabiliyormuşsun. Bunu şu forum açıldı açılalı oyunu bilmeden, tam tanımadan, görmeden geçirmeden çamur atmaktan bıkmayanlara söylüyorum. Aç gibi oyunu 7/24 oynıyıp kısa bir sürede zevk almıyacak kadar sömürüp kurutupda sıkılanlara söylüyorum.

Bu oyun gerçek hayatla dengeleri koruyarak, aşırı derecede hızlı şekilde tüketmeden, yeri geldiğinde dışarı çıkarak yeri geldiğinde sınavına çalışarak, oyunun her içeriğini görmek için gayret ederek ( 5 men yapıda buna pve diyenlere söylüyorum ) , oyunda bi tarafa yüklenmeden her zevkten tatmaya çalışarak , yani kısacası insan gibi oynanırsa zevk alamamak gibi bir ihtimal olucağını sanmıyorum.

Bu oyuna yeni başlıyanlar oyunun içeriğini bilmeden yorum yapmasınlar. Ben ilk 40 men deneyimimi ( gerçek pve deneyimi ki oyunun en önemli temellerinden bir tanesi) oyuna başladıktan 6 ay sonra yaşadım . oyuna başlıyıp lvl80 olmak wow un w sini dahi oluşturmuyor. Oyuna başlıyıp 1 ay sonra bu ne böyle, wow şöyle, wow böyle demeyin çünkü wow un w sinden haberiniz yok.

Yani diyeceğim 15 yıldır bilgisayarda oyunlarla iç içeyim, şu anki oyun tarzlarının en temellerinden tutunda bu güne kadar oynadığım oyunların haddi hesabı yok, ve diyorum ki bence wow belki grafik motoru veya fizik motoru açısından yeni nesil oyunlara göre kötü olabilir ama benim için gelmiş geçmiş en iyi oyun. Başka hiçbir oyun bir insanı kolay kolay 4 sene bağlıyamaz o nedenle Blizzarda /bow diyorum ve starcraft 2, diablo 3 ve yeni gelicek olan mmo sunu 4 gözle bekliyorum. Bu 4 sene boyunca bana bu zevki yaşattığı için blizzarda teşekkür ediyorum ve bu firmaya büyük saygı duyuyorum.

Bu firma devrim yaratan warcraft,starcraft ve diablo gibi serileri çıkardığında zaten milyonların ve benim kalbimi kazanmıştı ancak şahsi fikrim firmanın benim gözümde Dünyanın en iyi yapımcısı olduğunu, tahmin ettikleri gibi devrim yaratmıyacağı ve firmanın kalitesine uymayacağı için yıllarca üzerinde çalıştıkları Starcraft Ghost isimli oyunu çıkmasına fazla zaman kalmamasına rağmen iptal ederek yapmıştır. Bu olayı kolay kolay başka oyun yapımcıları yapamaz, Bunu yapmak yürek ister, bunu yapmak bir firmanın ne kadar titiz ve kaliteli olduğunun göstergesidir bence. O oyun onca yatırımdan sonra diğer dünyadaki bütün oyun firmaları tarafından çıkartılırdı ancak Blizzard bunu yapmadı. World of warcraftdan kazandığı muazzam rakamın ve diğer yeni çıkarılacak oyunlarında desteğiyle bence çok uzun vadede Blizzard her zaman dünyanın en iyi oyun yapımcısı olmaya devam edicek ve çıkardığı her oyun devrim yaratıcak.
    Teşekkürler Blizzard.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S R T -- 17 Şubat 2009; 1:37:15 >

• hıkayesı baska neden olsun
  • Yeni paketin dungeon ve raid sistemi ile ilgili sıkıntıları olduğu doğru.
    Ben şunada ki charımdan örnek vermek istiyorum. DK mı kastım 79 lwl oldu. Şimdi kasamıyorum çünkü uçan bineğim yok. Ama benim için şimdi başka bir serüven başladı. Artık uçan binek almak için bütün mesleklerimi kasmaya yöneldi. Bunu yaparken anci leri de yapmaya gayret ediyorum ve bitirdiğim her anci den sonra karazan nı tek başıma bitirmiş gibi seviniyorum. Üşenmiyorum mesela AQ 25 / AQ 40 girmeye çabalıyorum. Her "For The Ally" gurubuna gidiyorum.
    Ben gün geçtikçe daha da çok zevk alıyorum :)
  • bir yöne takılmamak doğru ben de pve takıldım şu an o charımla online bile olamıyorum anında invite geiyor, bi de sürekli aynı yerlere girmek bayıyor
    oyunda yapamacak çok iş var
    hatta yeni char açıp sürekli adam kasanlar bile var
    sonuçta bence bunun oyunla da alakası yok
    bu insanların genel hayata bakış açısı ile ilgili
    beğenmiyorsan da bırakırsın olur biter
  • Zevk almayıpta oynayanlar bile tanıyorum işi gücü olmayıp bütün gün evde oturduğu için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu gidişle wow oyuncusu artıcak o zaman her dk birileri işten çıkıyor
    şaka gibi
  • 3,5 - 4 sene kadar oynadım bende bırakalı şurda2 ay oldu wow u bırakmada sayılmaz aslında haftaya askerim pazartesi silüsümü alacam haftaya hafta içi teslim olaçagım. wow un her halini yaşadım diyemem tabi pvp beni pek sarmadıgı için pve oynadım hep. bir dungen u yapana kadar haftalar aylar geçti ala yılmadık. o son boss ları kestiğimiz zaman vent de cıkan haykırmaları hiç bir şeye değişmem. 15 ay sonra geldiğimde tekrar başlayacam biliyorum çünkü duramam. sosyal hayatımı etkiledimi diye düşünüyorum evet biraz etkiledi ama zaman ayırıp ufak bir zamanla hepsini telafi edebildim. wow başka bir dünya charım a aşığım :D i love you wow ilove you pisko
  • Oyundan hala ilk günkü zevki alıyorum özellikle arena ile aldıgım pvp zevki 2 'ye katlanıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokujin -- 17 Şubat 2009; 21:08:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tritone

bu gidişle wow oyuncusu artıcak o zaman her dk birileri işten çıkıyor
    şaka gibi

Ne alaka?
  • @biricikömer,
    Amerika'da WOW oynayan işçiler işlerinden kovuluyorlarmış, ondan demiştir.
  • ya herkes farklı yasıyor farklı oynuyor farklı zevk alıyor
    cok oynayıp sıkılmıs olanlarda var
    yeni basladıgı halde sevmeyenler
    yeni baslayıp cok heyecanlı olanlar

http://forum.donanimhaber.com/m_29464331/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29124324/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_29540911/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: Butterfly Effect

@biricikömer,
    Amerika'da WOW oynayan işçiler işlerinden kovuluyorlarmış, ondan demiştir.

hem ondan hem de 2 arkım geçen hafta işten çıkarıldı
    adamlar iş araken bişi lazım bizi ayakta tutucak dediler
    ilk önce ilk paketi aldırdım biraz erken olmuş ama diğer 2 paketi de almışlar
    lord of the rings manyaklarıydı
    şimdi hergün dua ediyoruz diyorlar
    iş bakarken en azından kendimize sinir yapmıyoruz bunla meşgul oluyoruz dediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: shaddack

World of warcraftın Türkiyedeki hala oynıyan en eski oyuncularından birisiyim. Betasından başlamadım ama oyunun çıktığı ilk hafta aldım.O zamandan beri oynuyorum. Bu 4 sene boyunca neler gördüm neler geçirdim. Hardcore pvp de yaptım endgame pve ninde dibine vurdum, yeri geldi slacker oldum yeri geldi biraz ara vermek zorunda kaldım ama hiçbir zaman bu oyundan aldığım zevk azalmadı. Oyuna başladığım ilk ayki kadar zevk alıyorum, büyük bir şefk le hala oynuyorum. Hiçbir zaman verdiğim paraya veya harcadığım zamana pişman olmadım. Hayatımda hiçbir olumsuz etki yaratmadı, okulumuda bitirdim, işimide girdim evleniyorumda hiçbir sosyal aktivitedende geri kalmadım.

Teşekkürler Blizzard.

+1484548754
    Sadece senaryosu yeter bu oyunun.Ve 80 olup gözünü item büreyen insanlara çok gıcık oluyorum.2 epic yapıp birde hava atmazlar mıİşleri güçleri yok en az 10/24 saat oynarlar...Mesela benim arkadaş sandığım birisi vardı.TBC'de 42 Level'dan (Paladin) yardım etmeye başladım TBC aldırdım kastım 70'e kadar her türlü yardımı yaptım.2 Ay oyunu dersler yüzünden bıraktıp döndüğümde 80 level olmuş epic'leri dizmişti.Neyse /whisp deki muhabbet işi bilen arkadaşlara gerçekten çok komik gelir...2-3 gün sonra 1-2 group questim vardı.Bırak Dungeon'u group questi için çağırdım belki 5 dakikasını alıcak ama Heroic'e giricem diyip gelmedi ve bu hep sürdü.Ben ona WoW'u öğretten onu buralara kadar üşenmeden getirdim o daha 1-2 grup q'suna yardım etmiyor.Zaten Lore'nin l sini bilmiyor.80 level Human Paladin'den"Ben güçlünün yanındayım Arthas en güçlü" diyen bir paladinden Log out deyip DELETE demesini beklerim...Dostum sana aynen katılıyorum 80 level olupta loreyi bilmeden,ventirilo muhabbetini tatmayan kişi World of Warcraft'ın W sini bile bilmez.Sadece Knight Online,Metin 2 gibi online oyunu oynayanlara hava atmakla yetinir

• ilk gunleri hic unutamıyorum... Tauren Warrior um vardi... MuLgoredeyim... Orcun tekini gordum 35-45 level...( unutmam levelini xD ) Slm dedim ardından bana pıçak lazım abey nerden alacam dedim xD adam lol yazdi gitti... sonra bana boost atıyordu Tanarisde xD diyodum Beyaz yerdeyim gel hadi kas xD gelir kasardı xD ne gunlerdı ya 3-4 sene oLdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnieN -- 18 Şubat 2009; 15:25:31 >
  • oyunu adam akıllı 20 gün fln oynadım şimdie kadar.ama bu konudaki çou herkes gibi warcraftın keşfedilmeye açık yeni deişik bir evren olduunu biliyorum.evet belki sadece bir oyun sadece eğlenmek ve belki de zaman öldürmek için.ama bir insanın günde 7 8 saati de boş olmaz ki.nese diyeceğim şu oyunu yıllardır takip ediorum ister forumlardan ister dergilerden ister çeşitli haber sitelerinden.ama hala hergün bilmediğim yeni şeyler öğreniorum.warcraftın MANTIKLI bir insan için asla sıkıcı olabilceini düşünmüyorum.

iyi forumlar
  • @tritone

bu gidişle wow oyuncusu artıcak o zaman her dk birileri işten çıkıyor
    şaka gibi

Evet her dakika biri işten çıkıyor bunun sayesindede her dakika bir death knight açılıyor
  • baxı zevkler tatmin edildikçe haz duygusu azalırken bazılarındada artmaktadır.Wowda 2. sınıfa giriyor.Tamamen bağımlılık yapıcı bir oyun.Dengeyi tutturmanız şart.İpin ucunu kaçırırsanız çok tehlikeli bence.Çünkü birazda bu dünyada yaşamamız vücut sağlığımız için gerekli.
  • Ben de bu oyunu 4 senedir oynuyorum biraz ara vermiştim. Ara vermeden önce dostum ilk paragrafında yazığın gibi oyunu bende çok fazla oynuyordum ki taktir edersin TBC öncesi oyunda bazı şeyleri edinmek daha zordu. Günde en az 8 saat oyuna harcıyordum anti sosyal olmuştum sonlarına doğru oyunun tadı kaçmıştı. Şu anda hala oyuna devam ediyorum. Şunu anladım hem wow classicdeki doygunluğumdan hemde bazı sebeplerden. WoW un bir oyun olduğunu unutmamak lazım. Oyunu nerede kapatıp dışarı çıkacağına özel yaşantına, işlerine ya da derslerine önem vermeyi bilmek gerekiyor. Oyun o zaman tadında kalıyor. Eğer yeni başlayıpta böyle yapmayanlar varsa beni dinlesin. Zaman geçtikçe oyun sizi sıkar(Çünkü zevk için değil artık monotonlaşma). Daha da önemlisi hayatta bazı şeyleri kaçırdığınız için pişman olursunuz (benim gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 26 Şubat 2009; 14:47:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.