Şimdi Ara

Wow için bilgisayar tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    World of warcraft manyağı biri olarak sadece bu oyunu ÇOK İYİ DERECEDE oynamamı sağlayabilecek bir bilgi sayar toplamayı düşünüyorum.25kişilik raidlerde fps 7-10 arası olunca oyun kabusa dönüyor,2-3sn gecikmeler yaşıyorum ve guildlerde de barınamıyorum .Ses kalitesine ve monitöre de iyi bir bütçe ayıracağım.Ancak bazı ekran kartlarında saçma sorunlar oluyormuş(çok güzel bir sistemi var adamın ama wow'da çok düşük fps alıyor)buna da dikkat ederek bana bir sistem tavsiyesinde bulunur musunuz?Şimdiden teşekkür ederim.

• INTEL i5 750 2.66 GHz
    GIGABYTE P55A-UD3R
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL8
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm
    CLUB 3D HD5850 1024 MB,
    LG W2261VP-PF 21.5'' 2 ms, DVI, HDMI, Full HD
    ASUS VENTO GAMING TA-M21 Siyah Kasa (PSU Yok)
    SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    HIGH POWER 650W Absolute HPC-650-G14C PSU
    Thermalright Cogage True Spirit LGA 775/1156 İşlemci Soğutucusu
    ----------------------------------------------
    NAKİT / HAVALE (TL) : 2.533,83 TL
    http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

Yada

GIGABYTE P55-US3L DDR3 Soket 1156 --- 200 TL
    INTEL CORE I5 750 2.6GHz 8MB --- 395 TL
    CORSAIR 4GB (2*2) DDR3 1333MHz (Soğutmalı) --- 215 TL
    SAPPHIRE HD5770 VAPOR-X GDDR5 1GB 128BIT DX11 --- 340 TL
    SEAGATE 500GB 16MB SATA II (Barracuda 7200.12 ) --- 90 TL
    SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW --- 40 TL
    LIAN LI LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W MidT ATX KASA --- 170 TL
    +
    INCA 22" IL-1022 DVI GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 280 TL

1.730 TL kdv dahil.

Bütçeni belirtmediğin için iki farklı sistem önerdim,

• quote:

Orijinalden alıntı: frrozen

INTEL i5 750 2.66 GHz
    GIGABYTE P55A-UD3R
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL8
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm
    CLUB 3D HD5850 1024 MB,
    LG W2261VP-PF 21.5'' 2 ms, DVI, HDMI, Full HD
    ASUS VENTO GAMING TA-M21 Siyah Kasa (PSU Yok)
    SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    HIGH POWER 650W Absolute HPC-650-G14C PSU
    Thermalright Cogage True Spirit LGA 775/1156 İşlemci Soğutucusu
    ----------------------------------------------
    NAKİT / HAVALE (TL) : 2.533,83 TL
    http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

Yada

GIGABYTE P55-US3L DDR3 Soket 1156 --- 200 TL
    INTEL CORE I5 750 2.6GHz 8MB --- 395 TL
    CORSAIR 4GB (2*2) DDR3 1333MHz (Soğutmalı) --- 215 TL
    SAPPHIRE HD5770 VAPOR-X GDDR5 1GB 128BIT DX11 --- 340 TL
    SEAGATE 500GB 16MB SATA II (Barracuda 7200.12 ) --- 90 TL
    SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW --- 40 TL
    LIAN LI LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W MidT ATX KASA --- 170 TL
    +
    INCA 22" IL-1022 DVI GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 280 TL

1.730 TL kdv dahil.

Bütçeni belirtmediğin için iki farklı sistem önerdim,

Wow sistem dostu bir oyun onerdigin sistemler biraz fazla değilmi wow için?

• ben 1500tl lik laptopta full detay oynayabilirken bu sistemler biraz fazla gibi
    1000liralık masaustu fazlasıyla yeterli olur
    tabi sınır yok istedigin kadar daha iyi performans alabilirsin
  • wow işlemciye bakar hele 25 man raidler. 10dan düşük fps alıyodum 25 manlerde grafikle alakası yok en düşük çöz. bile böleydi. işlemciyi değiştim sadece bi de anakartı mecburen 25 30 fps alıyorum raidlerde. işlemcim amd phenom 2 x4 965, ekran kartı da 8800 gt.
    i5 işlemciler zaten daha kötü bundan, fiyatı da daha fazladır hiç gerek yok.
  • Kesinlikle iyi bir işlemci almalısın, bende şuanki kullandığım işlemciyi değiştirmek istiyorum forumdan bazı arkadaşlarla konuştum ekran kartlarımız hemen hemen aynı olsa bile işlemci yüzünden büyük artıları oluyor onların, bu arada hazır böyle bir başlık varken sorayım e6750 olan işlemcimi q9400 ile değiştirmeyi planlıyorum bu işlemci hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi yada aynı fiyatlarda en iyi işlemci hangisidir şuanda.
  • Sağolun arkadaşlar,bütçe 1-2 bin arası.İmzamdaki bilgisayarda sadece işlemci anakart ve ram'i değişsem yeterli olur mu?Ekran kartı sizce yeterli mi?System req'tan baktım,pixel vertex shader'lar wow için 3.0 (recommended)olmalıymış benimkiler 1.1,ekran kartını da değişmem mi gerekir bunun için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kardeşim için oyun önerisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bana kalırsa arkadaşların dediği gibi 1 milyarlık sistem yapma, aldımı iyisini al ve minimum 22.5" bir monitör harika olucaktır wow için.
  • Notebook önerebilirmisiniz. 1800 lirayı geçmese iyi olur.
  • HP Pavillion dv6 serisi herhangi bir laptopu. Bende hp dv6 1144et var 1 yıl oldu alalı yani biraz eski fakat 60 fps ile oynuyorum heryerde hiç bir sorun yaşamıyorum şuan çıkanlar tabikide daha iyi en az bi 80 fps alırsınz diye düşünüyorum
  • Bende Core 2 Duo 2,66 GHz var ama High da kasıyor raidlerde
  • Suan icin ideal i3 islemciler , 3gb ram güzel 150-200 arasida bı vga aldinmi hiç bı problem çıkmaz
  • Ram en az 4 gb olacak, Corsair Dominator, OCZ, patriot ne bulursan

Arkadaşların dediği gibi iyi bir işlemci core i7 920 yada core i5 750 oyun işlemci upgrade inden fayda görüyor (nedense, mantıklı olan grafik kart güçlenince oyunun iyileşmesi ama)

Ekran kartı arkadaşlar ATI onermis, ben son dx 11 ATIleri bilmiyorum ancak önceki HD öncesi seri ile wow da çok sık çakılma tecrübem olunca nvidia ya geçmiştim. Sorunlardan kurtulmuştum. şu an halen nvidia kullanıyorum...
    GTS 250 ve altı 9800 gt 512mb 8800 gt 512 mb herhangi bir kart yeterli olur. çift gpulu kartları henüz desteklemiyor wow, sli desteklediğini söyleyenler var... 9600 veya 8600 serilere pek yaklaşma performans için ama fiyatları daha uygun olabilir... gtx 260, gtx 275 fazla fazla yetiyor, başka oyun da oynayacaksan benim gibi üst model kartları düşünebilirsin...
    Güncel ATI kartlarıylada problem yaşayan arkadaşlar oldu, bizim GM türk, 5850 kullanıyor ve performanstan memnun değil... 4890 crossfire kullanıyo warlock officerimiz o da fps düşüşlerinden şikayetçiydi bir ay önce şimdi nasıl bilmiyorum.

Birde bahsi geçmedi ama bulabilirsen doğru dürüst zyxel veya Linksys bir modem al. Stabil çalışan modem önemli. bende US robotics var ama piyasada yok artık.

monitör için şey diyeceğim, şimdi yeni moda evdeki hd televizyonlara bağlayıp oyun oynamak ekran kartları hd çözünürlükleri desteklediği için daha iyi olduğunu söylüyorlar. (edit)
    ben de bi ara deniycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 20 Nisan 2010; 11:34:22 >

• Evdeki full hd tv lerin hepsi 1080p ye kadar destekler daha fazla çözünürlük alamazsınız,sadece ekran büyük olur farkı o,bahsettiğiniz çözünürlükler için 2 li 3 lü monitör bağlantısı ya da ati eyefinity teknolojisinden faydalanmanız gerekir.
  • Üst düzey sistemlere pek bakma bence. Şuan elinde nasıl bir sistem var bilemiyorum ama benimkisi 4 yıldan eski bir sistemdi. Sadece 2 sene kadar önce ekran kartımı değiştirmiştim 8800GT ile. Daha yeni işlemci, ram ve anakartı değiştirdim. Bana 550 lira civarı bir maliyeti oldu. Şuan tabiri caiz ise hayvanlar gibi oynatıyor oyunu. Olay stabil bir sistem kurmakta ve elindeki aletlerin sınırlarını bilmekte. Yakında i3'ü oc etmeye başlayacağım. O zaman çok daha farklı değerler alacağım. Sana tavsiyem sakın eski işlemcilere falan bulaşma. Arkadaşlar phenom 2 falan demiş. Evet phenom 2 i5'e göre biraz daha üst düzey kalıyor ama i5 deliler gibi bir oc potansiyeline sahip. Ama i5 bile gereksiz wow sistemi için. i3 yeterli. Alacağın Ram'in frekansı ve gecikme süresi önemli performans açısından. Bir de düzgün anakart alırsan sorun yaşamazsın. Ekran kartı seçimi sana kalmış, piyasada çok kaliteli kartlar var o kadar zorlanmazsın bu konuda. Son olarak 4 çekirdek 2 çekirdek olayı kafanı karıştrmasın. Standart bir bilgisayar için 2 çekirdek fazlası ile yeterli. 4 çekirdek ile işlem yapan program çok az. 2 çekirdek her türlü işlem için yeterli düzeyde çalışıyor. Keşke 4 çekirdek olayına abansalar da saatte 300km hızla giden bir arabanız varken 120 km hız sınırına mahkum kalmasak.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşlar öyle sistemler yazmış ki bu adam nasa'da deney yapmayacak arkadaşlar ne i7'si. 5 yıllık oyunu oynayacak sadece. Oyunu 4.5 seneden uzun süre oynamış birisi olarak 60 level zamanı 40 kişi aynı yerde oynardık. Şimdi grafiksel olarak gelişim var biraz ama oyunun çehresi çok değişmedi. Ben P4 3.00/3.3, 1 gb ddr400 ram, p5gpl 915 ve 8800GT ile wotlk'de rahat wow oynadıysam bu arkadaş i3 işlemci gigabyte GA-P55-US3L anakart ve 2 gb ddr3 1600 ram ve 8800Gt dengi bir ekran kartı ile yardırır. Kardeş paran varsa al. 4 gb ram al. i5 - i7 al. En pahalı ekrna kartından al. Wow oynarken Dvd ripleyeceksen baya işine yarayabilir. Onun dışında i3 ayarında işlemciler yeterli bence.

• bence fiyat / performans bir sistem almak en akıllıcası..
    piyasada yeni bir ürün varsa mutlaka biraz düşük frekanslı/kapasiteli uygun bir modeli oluyor.. bu tip ürünler tercih edilerek hem güncel, hem hızlı, hemde uygun fiyatlı bir sistem oluşturulabilir..

Anakart chipseti ve ekran kartı chipsetini uyumlu firmalardan tercih etmek lazım..
    ati-amd chipset, nvidia-nforce chipset gibi..

Son olarak ekran kartı ve anakart tercih ederken chipseti hızlı ama markası dandik ürünler tercih etmeyin..
    bir ara ismi lazım değil bir ekran kartı firması vardı.. aynı chipsetle daha uygun kartlar üretiyordu.. ama baskı kalitesi, kullanılan malzeme, ram, soğutucu fan çok rezil oldugu için sürekli stabilite sorunu çıkarıyordu.. bu tip ürünlerden uzak durun.. leadtek, asus, gigabyte, his gibi kaliteli markaları tercih edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 20 Nisan 2010; 13:48:10 >
  • re:naughtymmn
    quote:

Orijinalden alıntı: 4Justice

Herkese selamlar,
    World of warcraft manyağı biri olarak sadece bu oyunu ÇOK İYİ DERECEDE oynamamı sağlayabilecek bir bilgi sayar toplamayı düşünüyorum.25kişilik raidlerde fps 7-10 arası olunca oyun kabusa dönüyor,2-3sn gecikmeler yaşıyorum ve guildlerde de barınamıyorum .Ses kalitesine ve monitöre de iyi bir bütçe ayıracağım.Ancak bazı ekran kartlarında saçma sorunlar oluyormuş(çok güzel bir sistemi var adamın ama wow'da çok düşük fps alıyor)buna da dikkat ederek bana bir sistem tavsiyesinde bulunur musunuz?Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam adam 'çok iyi derecede' demiş bizde piyasadaki en iyi oyun işlemcileri söyledik, arkadaş raid yapacağım diyor. şimdi wow oynamaktan oynamaya fark var. haftasonu kafa dağıtmak için girenler var. Haftada 5-6 gün akşam full endgame content kasan var... Bir de oyun, işlemci upgrade/overclock ile fps artışı gösteriyor... biz de notta geçen isteğe göre söyledik. i7 920 fiyatı da 300 dolar civarı i5 750 alacağına i7 bile alınabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zırdelifisek

re:naughtymmn
    quote:

Orijinalden alıntı: 4Justice

Herkese selamlar,

Hocam adam 'çok iyi derecede' demiş bizde piyasadaki en iyi oyun işlemcileri söyledik, arkadaş raid yapacağım diyor. şimdi wow oynamaktan oynamaya fark var. haftasonu kafa dağıtmak için girenler var. Haftada 5-6 gün akşam full endgame content kasan var... Bir de oyun, işlemci upgrade/overclock ile fps artışı gösteriyor... biz de notta geçen isteğe göre söyledik. i7 920 fiyatı da 300 dolar civarı i5 750 alacağına i7 bile alınabilir...

Dostum ''çok iyi derecede'' wow oynamak için o kadar üst düzey işlemcilere gerek yok. Bak ben elimdeki işlemciyi söyledim. P4 lga 3.00. Bunun üzerine P4 D, C2D, C2Quad ve en son i serisi işlemciler çıktı. Ben P4 ile çok rahatsız etmeyecek şekilde wow oynadım. Çözünürlüğüm 1152x864 idi. Ayarlar orta ve üst düzey olarak ayarlıydı. Büyü detaylara falan hepsi açıktı. Şuan i3 ile 21.5 inc monitörde oynuyorum. grafikler falan ful. Fps sprunu kesinlikle yaşamıyorum. Kaldı ki dediğin türde progres kasan birisiydim. Yakında tekrar düzenli şekilde oynamaya başlayacağım. Bildiğiniz gibi bilgisayar sadece üst düzey parçaları almakla bitmiyor. Kullandığın işletim sistemi stabil olacak, oyunun kurulumu sorunsuz olacak, driverların sorunsuz olacak. Ben zamanında 8800gt'nin driverlarını yanında gelen cd'den kurmuştum. Alet 6600 gibi çalışıyordu. Sonra son sürüm driverları indirdim alet kendine geldi. Yani elinde düzgün bir parça var ama düzgün çalışmıyorsa kötü olduğundan değildir. i3 çok güzel bir işlemci. Düzgün anakart ve ram ile çok güzel işler çıkarabilir. Zaten çok ısınmadığı için oc sorunuda yaşatmaz. Yüksek voltaj da istemiyor. Direk beni oc yap diyor. Ben zamanında çok para harcadım donanım olayına. Ama para dayanmaz bu işe. Şuan çıkan alt-orta sınıf işlemciler bile çok çok iyi. Her türlü işlemleri çok iyi şekilde yapabiliyorlar. Üst düzey işlemcilerle farkları düşük frekanslar ve birkaç eksik teknoloji. Ama arada 3-4 katlara varan fiyat farkları olabiliyor. Arkadaş i5'in en alt işlemcisini alsın. Sadece fiyat farkı var arada. Oc yapılmaya uygun ram ve anakart alsın. Sonra o işlemciyi i5'in en üst düzey işlemcisinin ayarına getirsin. Olay budur. He parası varsa alsın i7'nin en düşüğünü. En yükseğinin ayarına getirsin. Kendisi bilir. Dediğin kesinlikle doğru. i5 ile i7 arasıdaki fark verilip i7 alınabilir. Aslında i3 ile i7 arasında karar vermek daha mantıklı. i5 alacağıma 150 lira fazla verir i7 alırım.

• Sadece Wow için değil bütün oyunlar için fiyat performans olarak en cazip işlemci phenom x4 965 dir.

Bahsettiğiniz i7 işlemciler render için film riplemek için veya çizim programcılığı gibi işlerden PARA kazananlar içindir,normal bir ev kullanıcısı standart işler için(internette sörf,film izlemek,oyun oynamak) bu tarz işlemcileri alması fuzuli masraftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 20 Nisan 2010; 14:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naughtymmn

Üst düzey sistemlere pek bakma bence. Şuan elinde nasıl bir sistem var bilemiyorum ama benimkisi 4 yıldan eski bir sistemdi. Sadece 2 sene kadar önce ekran kartımı değiştirmiştim 8800GT ile. Daha yeni işlemci, ram ve anakartı değiştirdim. Bana 550 lira civarı bir maliyeti oldu. Şuan tabiri caiz ise hayvanlar gibi oynatıyor oyunu. Olay stabil bir sistem kurmakta ve elindeki aletlerin sınırlarını bilmekte. Yakında i3'ü oc etmeye başlayacağım. O zaman çok daha farklı değerler alacağım. Sana tavsiyem sakın eski işlemcilere falan bulaşma. Arkadaşlar phenom 2 falan demiş. Evet phenom 2 i5'e göre biraz daha üst düzey kalıyor ama i5 deliler gibi bir oc potansiyeline sahip. Ama i5 bile gereksiz wow sistemi için. i3 yeterli. Alacağın Ram'in frekansı ve gecikme süresi önemli performans açısından. Bir de düzgün anakart alırsan sorun yaşamazsın. Ekran kartı seçimi sana kalmış, piyasada çok kaliteli kartlar var o kadar zorlanmazsın bu konuda. Son olarak 4 çekirdek 2 çekirdek olayı kafanı karıştrmasın. Standart bir bilgisayar için 2 çekirdek fazlası ile yeterli. 4 çekirdek ile işlem yapan program çok az. 2 çekirdek her türlü işlem için yeterli düzeyde çalışıyor. Keşke 4 çekirdek olayına abansalar da saatte 300km hızla giden bir arabanız varken 120 km hız sınırına mahkum kalmasak.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşlar öyle sistemler yazmış ki bu adam nasa'da deney yapmayacak arkadaşlar ne i7'si. 5 yıllık oyunu oynayacak sadece. Oyunu 4.5 seneden uzun süre oynamış birisi olarak 60 level zamanı 40 kişi aynı yerde oynardık. Şimdi grafiksel olarak gelişim var biraz ama oyunun çehresi çok değişmedi. Ben P4 3.00/3.3, 1 gb ddr400 ram, p5gpl 915 ve 8800GT ile wotlk'de rahat wow oynadıysam bu arkadaş i3 işlemci gigabyte GA-P55-US3L anakart ve 2 gb ddr3 1600 ram ve 8800Gt dengi bir ekran kartı ile yardırır. Kardeş paran varsa al. 4 gb ram al. i5 - i7 al. En pahalı ekrna kartından al. Wow oynarken Dvd ripleyeceksen baya işine yarayabilir. Onun dışında i3 ayarında işlemciler yeterli bence.

Ağzından bal damlıyor vallaa...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.