Arkadaşım aracılığı ile oyuna başladım. Direk dungeon ile level kasmaya başlattı. Fakat ben bu şekilde oyunun ne amacını nede özelliklerini anlayamadım. Dungeon'a giriyorum origimmarda boş boş etrafıma bakıyorum.
Npc'lere hakimiyetim yok. Banka nerede veya vb. şeyler nerede bilgim yok.
Hangi item, hangi itemden daha üstün bilgim yok.
Bunları nasıl öğrenebilirim veya en kısa yoldan nereden?
Yardımcı olur musunuz arkadaşlar.
Karakteriniz için bir iki rehber okuyun hangi statların öncelikli olduğunu görün itemlere o şekilde kara verirsiniz. NPC konusu cidden sıkıntılı oyunda. Eski olduğundan mıdır nedir haritada npc'leri göstermiyorlar. Bir guard'a sorup belli npc'lerin yerini öğrenebiliyorsunuz sadece. Oyunun size basic staff'ında hiç yardım etmediği görüşündeyim ben ama bu açığı bir sürü kaynak olması artısıyla kapatıyor. Hemen hemen oyundaki her şey için bir sürü rehber var. Ayrıca size tavsiyem uçmaya başladığınız zaman Adventure Guide'ı açıp(shift+j idi yanlış hatırlamıyorsam) orada size gösterdiği harita quest'ini başlatıp dg aradığınız sürede o haritadaki görevleri yapmanız. Pek ihtiyacınız yok ama en azından oyundaki maplerin yapısı kamplar görevler hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ben oyuna başlayalı 20 gün oluyor o yüzden acınızı anlıyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı bilgi ve tavsiye verebilirler.
RaF daveti ile oyuna başladı iseniz şu yöntemi deneyebilirsiniz; 90 level olduğuna kadar devam edin dungeon'lar ile. 90 level olduğunuz zaman fazla exp. alamayacaksınız. 90 level sonrasında da isterseniz yeni bir karakter kasarsınız.
İkinci bir yol ise şöyle; arkadaşınız offline iken siz quest'ler üzerinden level alın. Arkadaşınız online olduğunda da aldığınız level'ları arkadaşınıza hediye edin. Bu olaya da ' Grant a Level ' denilmekte.
Grant a Level ise şu şekilde çalışmakta; RaF davetini alan kimse, almış olduğu level'ların yarısını, aranızda ki level miktarı 4'ü geçmemek şartı ile, RaF davetini gönderen kimseye hediye edebilir. Bu şekilde hem siz quest üzerinden wow dünyasını görmüş olur hemde arkadaşınız bedava level'lar üzerinden fayda sağlar.
Son olarak şöyle bir tavsiye vereyim. 1. yol ile 90 level olduğunuz zaman, RaF daveti gönderen kişiye 45 level hediye etme imkanınız var. Bunu da arkadaşınızın başka karakterine hediye etmeyi unutmayın .
Oyun bilgini de diğer arkadaşın dediği gibi temel rehberleri okuyarak, wowhead'i yada wow forum'larını etkili bir şekilde kullanarak geliştirebilirsin. Daha spesifik konular içinde Icy Veins, MMO Champion, WoW Head, Arena Junkies gibi sitelere de göz atabilirsin.