Şimdi Ara

Wow Forum konu acarken ve acilmis konuya yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar gunaydin,

    Sabah forumda acilmis bir konuya istinaden bu basligi acma ihtiyaci hissediyorum. Wow Forum olarak resmi kurallarimiz var hali hazirda. Ancak burda listeleyecegim kurallarin nezaket icabi kullanilmasinin da forumu daha guzel bir yere tasiyacagini dusunuyorum. Resmi kurallar olmamakla birlikte forum ortamini guzellestirecegine inandigimiz icin ozellikle uymanizi rica ediyoruz. Gerekirse Forum kurallarinin da guncellenmesi mumkundur.

    Bana teror estir dediler, iste teror :)))

    1- Lutfen acacaginiz konu basliklarinin konuyu mumkun oldugunca az kelime ile net bir sekilde ifade etmesine dikkat ediniz. Heeeeeeeeeeeeeelp, Oyuna giremiyoooooorum vs tarzi hatalar ne kimseye bilgi veriyor ne de goze hos gozukuyor. Oyuna girerken su hatayi aliyorum tarzi mesajlar daha anlasilir olacaktir.

    2- Konu basligini, "blood dk'lar silah ne kullanir" seklinde yazip mesajin govdesini bos birakmak veya "baslik orda" tarzi bir mesaj govdesi ile konu acmak son derece sevimsiz. Bu forumdaki hic kimse cevapladigi konu basina para almiyor. Sahsen bu tarz atarli ergen mesajlarini direkt silerim :)

    3- Lutfen noktalama kurallarina mumkun oldugunca uyalim. Kullandiginiz nokta, virgul, unlem, ya da diger isaretler icin para odemediginize eminim. Kelime ve cumlelerin arasina bunlardan serpistirirseniz nerde nefes aldiginizi bilelim, biz de okurken yorulmayalim. Turkceden Turkceye ceviri yapma ihtiyaci hissettigimiz mesajlar oluyor, mesajiniz duzeltilmez, aninda silinir. Sonucta hic kimseye bir sey anlatamayan bir mesajin forumda olmasinin kimseye bir faydasi olmaz.

    4- Yine yazim kurallari. "Orgrimar'dan Stormwind'e Gitmek Istiyorum Ama Guardlara Yol Soramiyorum, Nasil Gitmem Gerekli Arkadaslar?" Turkce'de her kelimenin buyuk yazildigi bu sekilde bir yapi yok. Asiri derecede goz yoran bu tarz mesaj olursa da duzeltebiliyorsak duzeltir, yoksa sileriz.

    5- Kimseden Turkce ogretmeniymis gibi yazmasini beklemiyoruz, ben de cesitli yazim hatalari yapiyorumdur eminim. Ama ne kadar net bir Turkce kullanirsak o kadar anlasilir mesajlar olur ve herkes faydalanabilir.
    Bu Turkce konusuna biraz takigim kusura bakilmasin, uzayli mesaji sandigim mesajlar oluyor zaman zaman.

    6- Konu bir yere varmiyor ise, ya da herhangi bir amaca hizmet etmiyorsa, forumun eglence anlayisina da uymadigini dusunuyor isek yine konunuz silinir. Bu forumdaki butun konularin, uyelerin bilgi ve birikimini arttirmasini veya uyelerin kaynasmasina yonelik bir amaca hizmet etmesinin forum ortamini daha da guzellestirecegini dusunuyoruz.

    7- Herhangi bir tartismaya yol acacak, ya da konunun herhangi bir yerinde tartisma dogurabilecek konulardan lutfen kacinalim. Ornegin Pvp Pve yi dover tarzi bir konu hem hic bir yere gitmiyor, hem de zevkler ve renkler tartisilmiyor. O yuzden kisisel tercihlere bagli konular acarken dikkat edelim. Konuyu takip eder, forum ortaminda sevimsiz olacak bir tartismaya yol acabilecegini gordugumuz anda mudahil oluruz.

    8- Goruslerimizi ifade ederken mumkun oldugu kadar nazik olalim. Yine sevimsiz bir muhabbete gidildigini gorursek mudahele edilir, gerekli ise konu tamamen silinir.

    9- Lutfen konularimizi ilgili basliklarin altina acalim. Ilerleyen gunlerde konu basliklarini guncellemek gibi planlarimiz var, bu konuda biraz sabir rica ediyoruz.

    10- Herhangi bir konuyu elestirirken lutfen yapici bir sekilde elestirelim. Herkes herseyi bilmek zorunda degil, agir trolleme degilse olabildigi kadar yardimci olalim :))

    12- "Sana mi sorucam evlat? Git kendi isine bak bebe" tarzi hitaplar muhtemelen son kez kullanildi. Bundan sonra bu tarz mesajlara aninda mudahele ediyoruz. Forum uyesi gercekten bebe olsa dahi, benimle ayni oranda forum kullanma hakki vardir, ve hic birsey bana bu tarz hitap etme izni vermez. Kisisel iliskiniz olmayan herkese gerekli saygi cercevesinde yaklasmanizi rica ediyoruz.

    13- Konular icerisinde sadece guild, belirli bir arkadas grubu vs yi ilgilendiren kisimlar varsa silinir. Vakti zamaninda ben de ayni konudan dolayi sikayet almistim, hak veriyorum. Burasi guild chat degil, o tarz muhabbetler tasinmasin lutfen.

    14- Konu icerisinde geyik yapilmasi durumunda yapilan geyik konunun butunlugunu bozmuyor ise kaldirma taraftari degilim ben. Ancak konu butunlugu bozuluyorsa toplamak adina mesaja yorum yapariz, konudan iyice uzaklasiliyorsa da geyik kisimlar silinir.
    Kendi konum diye soylemiyorum ama pala ariyoruz ilaninin altina pala resmi koyan zihniyeti siddetle kiniyorum
    Saka bir yana, ben bu tarz muhabbetlerin forumun sicakligini pekistirecegini ve uyelerin kaynasmasini saglayacagini dusundugum icin konu icerisindeki geyiklere mudahil olurken elimi korkak alistirabilirim. Konu sahibi boyutun rahatsizlik verecek duzeye eristigini dusunuyorsa bana pm atabilir veya sikayet secenegini kullanmaktan cekinmesin :)

    15- Forumda insanlara yardimci olmak adina acilmis basliklar, rehber vs tarzi postlarda kimsenin hevesini kirmayalim lutfen. Hatali oldugunu dusundugunuz kisimlar varsa duzeltin, bizde hep birlikte dogrusunu ogrenelim.

    Soz konusu uyarilar acilmis mesajlara yorum yaparken de gecerlidir.

    Son olarak, bu listede yazdiklarim resmi forum kurallari olmamakla birlikte uyulmasi halinde forumu daha guzel bir ortam haline getireceginden lutfen olabildigi kadar ozen gosterelim. Ortak bir alan kullaniyoruz, lutfen empati yapalim, saygi cercevesinde goruslerimizi paylasalim :)

    Konu hakkinda ya da genel anlamda onerileri olanlar benimle paylasabilirler.

    (Not: Benim Turkceme laf edilirse diye soyluyorum, tasinma arifesindeyim, dunya kadar isim var, ve Turkce klavye ile yazamiyorum :) )
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Pala komikti ya bence

    Tamam Warchief, paylaşmayız bi daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahah yok bence de komikti, ama konu sahibinin konusunu dagitmakla, sohbetin gidisati icerisinde espri yapmak arasinda denge kuralim :)
  • "adam "YARDIMMMMM" diye başlık açacak kadar ucuz olmasa zaten bunu okur. bunu okuyacak kadar adam olsa, zaten başlık açmaz aradığını google vasıtasıyla bulur." önerisine paradox denir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToughGui

    "adam "YARDIMMMMM" diye başlık açacak kadar ucuz olmasa zaten bunu okur. bunu okuyacak kadar adam olsa, zaten başlık açmaz aradığını google vasıtasıyla bulur." önerisine paradox denir.

    aykü 3000, illa gosterip hava atican? :)

    Saka bir yana isin acikcasi bazi maddeler bu forumda gozlemledigim seyler degil. Hatta yapildigi icin degil, olurda yapilir ve mesaj silinirse benim mesajim neden silindi'ye link verebilmek icin biraz da :)
  • " Ne insanlar gördüm, üstünde elbise yok. Ne elbiseler gördüm, içinde insan yok. " gibi olmuş sizinki si :)
  • Yarısına kadar okuyabildim,Ben eski usül yazmaya devam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.