Şimdi Ara

Wow Classic'i Neden Oynuyorsunuz? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
8.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Wow Classic'i Neden Oynuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: Tonight tonight tonight

classik malesef ki boş iş, hype wagonuna atlayıp nereye gittiğini de anlayamayan, duygularını başkalarının kontrolüne kaptırmış bi kitle söz konusu

şimdi bunu nereden anlıyorsun diyeceksiniz, daha ilk hafta bitmeden ilk denemede raidlerin kesilmesi, patırtadak 60 olan insanlar, mekaniklerin çöp olması, yeterli sebepler. bfa'daki dungeonların daha fazla mekaniği var klasiğin raidlerinden

oyun eski ve hatırlayanlar öyle ballandıra ballandıra anlatıyor ki sanki wow vanilla haliyle çok iyiydi adamlar o kadar kastılar yıllarca oralarını buralarını yırttılar bir şeyler eklediler oyuna ama boşuna vanilla mükemmeldi valla değil billa değil, vanilla çok zordu, vanilla valla zor filan değil sadece zaman kaybı açısından zor tuşa basıp dungeona adam bulmaktansa oraya buraya looking for bilmem ne yazarak adam bulunuyor müthiş bi community feeling...

klasik oynayıp şimdiki wowdan daha iyi bi oyun oynadığını sananlar çok büyük delüzyonlar içerisindeler klasik tamamen outdated ancak ve ancak sırasıyla tüm paketleri oynatırlarsa ömrü olur yoksa boş oyun valla boş billa boş bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok hype wagonundan inin de bi çevrenize bakın göreceksiniz.

oyunda uçma yok diye millet ıslanıyor, yahu hype wagon nelere kadirsin, eğlence ne oyun ne bilmez bi kitle var haaau deyince çıldırıyorlar

çok community feeling istiyorsanız knight online oynayın millete 'pt yer var mı aga' '10k var mı aga' lar ile sizi iyi bir community feelinge doyursunlar

yahu oyunda taglama olayı geri gelmiş millet bunu övüyor beğeniyor vallahi billahi uslanmazdır bu gamer milleti ne istediğini kendi de bilmez kolay kandırılır kolay gözü boyanır.

2004 için çok güzeldi 10 tavşanın kafasına sopayla vura vura gebert görevleri baymıyordu teknoloji yetersizdi bilmem ne kabul o zaman eğlencelidir, ama sonuç olarak wow classik 2019 standartlarında eğlenceli bi oyun değil kısa zamanda bu balonun sönmesi dileğiyle yazımı sonlandırıyorum iyi oyunlar dilerim.
    valla bişi diyeyimmi on numara özetlemişsin kesinlikle her yazdığına katılıyorum k.gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonight tonight tonight

classik malesef ki boş iş, hype wagonuna atlayıp nereye gittiğini de anlayamayan, duygularını başkalarının kontrolüne kaptırmış bi kitle söz konusu

şimdi bunu nereden anlıyorsun diyeceksiniz, daha ilk hafta bitmeden ilk denemede raidlerin kesilmesi, patırtadak 60 olan insanlar, mekaniklerin çöp olması, yeterli sebepler. bfa'daki dungeonların daha fazla mekaniği var klasiğin raidlerinden

oyun eski ve hatırlayanlar öyle ballandıra ballandıra anlatıyor ki sanki wow vanilla haliyle çok iyiydi adamlar o kadar kastılar yıllarca oralarını buralarını yırttılar bir şeyler eklediler oyuna ama boşuna vanilla mükemmeldi valla değil billa değil, vanilla çok zordu, vanilla valla zor filan değil sadece zaman kaybı açısından zor tuşa basıp dungeona adam bulmaktansa oraya buraya looking for bilmem ne yazarak adam bulunuyor müthiş bi community feeling...

klasik oynayıp şimdiki wowdan daha iyi bi oyun oynadığını sananlar çok büyük delüzyonlar içerisindeler klasik tamamen outdated ancak ve ancak sırasıyla tüm paketleri oynatırlarsa ömrü olur yoksa boş oyun valla boş billa boş bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok hype wagonundan inin de bi çevrenize bakın göreceksiniz.

oyunda uçma yok diye millet ıslanıyor, yahu hype wagon nelere kadirsin, eğlence ne oyun ne bilmez bi kitle var haaau deyince çıldırıyorlar

çok community feeling istiyorsanız knight online oynayın millete 'pt yer var mı aga' '10k var mı aga' lar ile sizi iyi bir community feelinge doyursunlar

yahu oyunda taglama olayı geri gelmiş millet bunu övüyor beğeniyor vallahi billahi uslanmazdır bu gamer milleti ne istediğini kendi de bilmez kolay kandırılır kolay gözü boyanır.

2004 için çok güzeldi 10 tavşanın kafasına sopayla vura vura gebert görevleri baymıyordu teknoloji yetersizdi bilmem ne kabul o zaman eğlencelidir, ama sonuç olarak wow classik 2019 standartlarında eğlenceli bi oyun değil kısa zamanda bu balonun sönmesi dileğiyle yazımı sonlandırıyorum iyi oyunlar dilerim.
    Merhaba,

Ben size katılmıyorum. En azından kendi adıma katılmıyorum. Şöyle ki benim hype wagonuyla bir alakam yok. Çünkü güncel wow sürümünü oynayan bir kullanıcı değilim. Wow ile ilgili haberleri,yayınları,videoları vs. de takip etmiyorum. Yani kim napıyor vs. ilgilenmiyorum.

2005 yılında Wow a başladım. O yıllarda ki oyuna olan özlemim bir türlü geçmedi.Son expansion lar o keyfi veremiyor ne yazık ki.

Classic wow da ciddi bir sosyalleşme var. Siz ''Gold varmı aga'' yı community feeling in kötü yanı olarak söylemişsiniz ancak iyi yanlarını kolay es geçiyorsunuz. Classic wow da gerçekten dostluk var. İnsanlar birbiriyle ''DOST'' veya ''DÜŞMAN'' olmak Z O R U N D A ! ! ! Eğer tarafınız belli değilse oyunda yalnız kalırsınız.

Birbiriyle düşman olan Horde guildleri, veya birbiriyle düşman olan Ally guildleri vs.

Her serverda o serverin başını çeken 2-3 rakip sağlam guild olur. Ve o guildlere katılmak zordur. Ancak 2 li ilişkiler vs. ile kendinizi kabul ettirirsiniz çoğu zaman.

Yani kısa ve öz anlatmaya çalıştığım şu dur. Classic Wow da mahalle kültürü vardır. Etkileşim vardır,sosyallik vardır. Mevcut BFA da ise makineleşme vardır. Makine sizin yerinize herşeyi yapar. Siz çok ellemezsiniz. Grup bulmaya uğraşmazsınız,guild bulmaya uğraşmazsınız,train olmaya uğraşmazsınız vs. vs. uzar gider.

Yani Konforludur ama sosyallikten uzaktır.

Cep telefonlarımızda internet bankacılığı var. Her işimizi bankaya gitmeden çözüyoruz dimi ? aynı sistem. Ya olmasaydı ? bankaya gitmek zorunda kalsaydık ? sürekli gittiğimiz banka şubesinin bütün görevlileriyle arkadaş/dost olurduk :)

Buna benzetiyorum kısacası.. Sosyal bir ortam isteyen,zor bir oyun isteyen,makineleşme istemeyen Wow Classic oynar. Konfor alanını düşünen,teknolojiye düşkün,bireysel takılmayı seven BFA oynar.. Bence durum budur :)

Kimseyi eleştirmemek lazım ayrıca belki bu hype wagonu diye nitelendirdiğiniz konu farklı yerlere gider. Yani wow clasic farklı şekilde devam ettirir belki blizzard. Bilemeyiz.. O zaman belki siz de dahil olursunuz :)

Saygılar.

• 2005te vanilla dan başlayıp wotkl a kadar wow oynadım. sonrası çıkan saçma sapan expansionlar oyunun başka yere gittiğini gördüm ve bıraktım. şimdi bfa ya bakıyorum adam one shot ile 10k dmg yapiyor. 10k heal basiyor kendine vs. İste aradigim bu degildi.

Classic ile tekrar basladm ve inanilmaz keyif aliyorum. Bu oyun wotkl a kadar giderse primal dönemlerini tekrar alir ki aliyor zaten
  • Oynuyorum çünkü bu konuda BFA öven arkadaşların postlarını okuyarak görebileceğiniz gibi karıyı kızı filtreliyor levelingde.

Elenenler beyler BFA ya geri gidin 600. mountunuzu almakla uğraşın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 17 Eylül 2019; 21:35:33 >
  • Şu manzara bile olayı anlatmaya yeter de artar.

• valla herkes doğru yazmış katılmamak elde değil, hep farklı eksiklerden bahsedilmiş,

bana görede classic in asıl farkları ve tercihe göre artıları; team oyunu olması daha mekanik daha uğraştırıcı olması ve çok emek istemesi ve bence bunlar sayesinde daha eğlenceli, bunu farketmek lazım

syg,
  • çok çabuk söndü friend listemde minimum 10+ classic görüyordum şimdi 1 tane bile yok, bir çoğunun dediği gibi Hype bitti sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: De get

çok çabuk söndü friend listemde minimum 10+ classic görüyordum şimdi 1 tane bile yok, bir çoğunun dediği gibi Hype bitti sanırım.
    AQ ile beraber baya eğlenceli hale geldi. Bırakan halt etmiş kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: De get

çok çabuk söndü friend listemde minimum 10+ classic görüyordum şimdi 1 tane bile yok, bir çoğunun dediği gibi Hype bitti sanırım.
    Bırakan çok ama tekrardan dönen, hiç wow bilmeden başlayanda çok. Dün biriyle tanıştım 9 ay önce bırakmış tekrardan dönmüş. AQ ile birlikte bir hareketlenme oldu. lvl kasmak kolay 8-60lvl dungeon boost, para kasmak kolay mining herb al çoğu güzel para ediyor. 30lu levellerde bile saatte 50 gold kasabilirsin. Pre-raid gear toplamak kolay. ZG gold bidle rahat gear yapıyorsunuz. MC goldbid var. 1-2 haftaya AQ20 gold bidde çıkar. Her realmde progress yapan en az 30 guild var. Oyun şu haliyle boss mekanikleri dışında retail'den çok farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 11 Ağustos 2020; 13:38:37 >
  • Classic'in ilk 3 ayi cok eglenceliydi. Fresh start MMORPG atmosferi her zaman guzel olmustur. Retail'a basladigim ilk zamanlardaki eglenceyi yakaladim. Bence iki oyunu karsilastirmak cok mantiksiz cunku artik apayri oyunlar oldular. Yukardaki bazi postlari okudum da kimse classic'e zor bir oyun demiyor zaten. Zorluk isteyenler BFA'da son tier mythic raidleri veya yuksek M+ dungeon yapabiliyorlar zaten, classic sub u ile ikisini de oynayabiliyorsun :) Ki onlara da ne kadar zor denebilir tartisilir. Artik oyunda zor rotasyonu olan bir class kalmadi cata zamani raid yapmis olanlar ne dedigimi bilir, cogu classi oynarken eliniz ayaginiz dolasiyordu. Adamlar oyunu zorlayici yapmak icin artik mythic raidlerde 1 bossa 15 tane mekanik koyuyorlar. BFA'da community yok diyen arkadaslara da puglarla yuksek M+ veya dandik bir guild ile cutting edge almayi denemelerini oneriyorum.

Aradaki en buyuk ve tek fark iki oyunun oyuncularini nasil odullendirdigi. Retailde bireysel yetenegin varsa kralsin, classicte yeterli deneyimin ve hazirligin varsa kralsin. O yuzden bence bu kadar takmayin, isteyen istedigini oynasin. Ben classic ciktigi ve oynayabilme imkanim oldugu icin mutluyum. Gecen hafta hesabimi yeniden actim, AQ40 zamaninda para edicegini bildigim ve phase1 den beri stokladigim potlari sattim. Sonuc olarak toplamda gold satarak $500 a yakin para cektim. Black lotus muhabbeti degistirilmeseydi $1000 i gecerdi bu rakam. Neden bunlari anlatiyorum derseniz bunu 0 gold farming ile yaptim, sadece vanilla private serverlarinda oynarken edindigim tecrube sayesinde. Bu tarz nuanslari retailde yapabilme ihtimali yok.

Ayrica bu konu son 15 sene icinde neden vanilla private server oynuyorsunuz diye de acilabilirdi. Zaten yillarca private serverlarda oynayan ve oyunu o haliyle seven bir kesim vardi. Ayni servisi blizzard vermeye baslayinca haliyle o kesimin ustune bir suru adam eklendi.

Sonuc olarak genis bir acidan baktiginizda her iki oyun da, piyasadaki herhangi diger bir MMORPG gibi buyuk bir zaman kaybi. Abii efsane oyun diyen arkadaslarima ne yapiyorsun diyince raid logging yapiyorum diyorlar. Consum felan nasil kasiyorsun diyince gold aliyorum diyorlar. Yani haftada oynadiklari sure belki 4-5 saat. Surekli online gordugum elemana sen ne yapiyorsun diyince gold kasip satiyorum diyor. Ozetle classic endgame i

• İçimde kaldı bu oyun oynamadığım için ama milletin hala daha bütün gün farm yaptığını görünce de hiç dönmek gelmiyor içimden. youtubeda twitchte milleti izliyorum yetiyor. TBC çıksa ve sıfırdan serverlar açılsa gene o ilk günlerin keyfi için dönerim ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blaze`

Classic'in ilk 3 ayi cok eglenceliydi. Fresh start MMORPG atmosferi her zaman guzel olmustur. Retail'a basladigim ilk zamanlardaki eglenceyi yakaladim. Bence iki oyunu karsilastirmak cok mantiksiz cunku artik apayri oyunlar oldular. Yukardaki bazi postlari okudum da kimse classic'e zor bir oyun demiyor zaten. Zorluk isteyenler BFA'da son tier mythic raidleri veya yuksek M+ dungeon yapabiliyorlar zaten, classic sub u ile ikisini de oynayabiliyorsun :) Ki onlara da ne kadar zor denebilir tartisilir. Artik oyunda zor rotasyonu olan bir class kalmadi cata zamani raid yapmis olanlar ne dedigimi bilir, cogu classi oynarken eliniz ayaginiz dolasiyordu. Adamlar oyunu zorlayici yapmak icin artik mythic raidlerde 1 bossa 15 tane mekanik koyuyorlar. BFA'da community yok diyen arkadaslara da puglarla yuksek M+ veya dandik bir guild ile cutting edge almayi denemelerini oneriyorum.

Aradaki en buyuk ve tek fark iki oyunun oyuncularini nasil odullendirdigi. Retailde bireysel yetenegin varsa kralsin, classicte yeterli deneyimin ve hazirligin varsa kralsin. O yuzden bence bu kadar takmayin, isteyen istedigini oynasin. Ben classic ciktigi ve oynayabilme imkanim oldugu icin mutluyum. Gecen hafta hesabimi yeniden actim, AQ40 zamaninda para edicegini bildigim ve phase1 den beri stokladigim potlari sattim. Sonuc olarak toplamda gold satarak $500 a yakin para cektim. Black lotus muhabbeti degistirilmeseydi $1000 i gecerdi bu rakam. Neden bunlari anlatiyorum derseniz bunu 0 gold farming ile yaptim, sadece vanilla private serverlarinda oynarken edindigim tecrube sayesinde. Bu tarz nuanslari retailde yapabilme ihtimali yok.

Ayrica bu konu son 15 sene icinde neden vanilla private server oynuyorsunuz diye de acilabilirdi. Zaten yillarca private serverlarda oynayan ve oyunu o haliyle seven bir kesim vardi. Ayni servisi blizzard vermeye baslayinca haliyle o kesimin ustune bir suru adam eklendi.

Sonuc olarak genis bir acidan baktiginizda her iki oyun da, piyasadaki herhangi diger bir MMORPG gibi buyuk bir zaman kaybi. Abii efsane oyun diyen arkadaslarima ne yapiyorsun diyince raid logging yapiyorum diyorlar. Consum felan nasil kasiyorsun diyince gold aliyorum diyorlar. Yani haftada oynadiklari sure belki 4-5 saat. Surekli online gordugum elemana sen ne yapiyorsun diyince gold kasip satiyorum diyor. Ozetle classic endgame i
    Son iki aydır işlerim yüzünden sadece raid logging yapabiliyorum ama consumable gerekmedi hiç. BWL'den gelen para pot parasını çıkarıyor. Tanklar hariç consumable için pek para harcamıyoruz. Bu hafta AQ çıkınca herkese flask, oil, res pot falan aldırdık ama yarından itibaren flask getirmeyeceğiz denildi. 2 aydır sadece raid yaptığım halde gold lazım olmadı açıkcası. Biraz drop toplayıp AQ farma alınca gene gerekmez herhalde consumable. Dün AQ'da 6/9 yaptık ilk denemede. Sadece C'thun, Solucan ve Slime boss kaldı, saat geç olmasa onları bile indirecektik.

• hetşat kullanıcısına yanıt
    Slime boss dedigin Viscidus zaten gold fight i. Tum raid Elixir of poison resistance ve goblin sapper charge patlatarak kesebiliyorduk private serverda. Classicte eminim daha kolaydir. Bosslarin private serverlara gore ne kadar gucsuz oldugunu gorunce belki naxxta bile consum basmaya gerek kalmayacak ama hizlica raidi bitirmek isteyen semi-hardcore ve ustu butun guildler surekli consum kullanicaktir aq40 ve naxxta. Private serverlarda consum hiz icin basilmiyordu, eger butun raidde consum yoksa aq40 veya naxx yapmak neredeyse imkansizdi.
    Ayrica classic oynayip "Gold lazim olmadi" yazip birbirimizi kandirmayalim dostum. 15 senelik oyun, 7 tane expansion gecirmis ve gold un en onemli oldugu paket vanilladir. En basitinden oyunda Arcane Bomb diye bir item var. Casterlarin uzerine arcanite bar atarak adamlari yokedebiliyorsun, 3 saniye cooldownlu elixir of poison resistance spamlayarak poison a surekli immune olabiliyorsun, flask of supreme power vanilla icin o kadar guclu bir flask ki tbc nin basinda gruul yaparken bile insanlar kullaniyordu vs...

• Blaze` kullanıcısına yanıt
    Niye kandırayım seni dostum? Gold harcasam ne yapacağım haftada iki kere mi BWL yapacağım ? Mythic mi yapacağım? Hardcore SemiHardcore oynamıyoruz, işten güçten sonra bir iki raid yapıyoruz Casual oynayan adamın Classicte çok golda ihtiyacı olmaz diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blaze`

Slime boss dedigin Viscidus zaten gold fight i. Tum raid Elixir of poison resistance ve goblin sapper charge patlatarak kesebiliyorduk private serverda. Classicte eminim daha kolaydir. Bosslarin private serverlara gore ne kadar gucsuz oldugunu gorunce belki naxxta bile consum basmaya gerek kalmayacak ama hizlica raidi bitirmek isteyen semi-hardcore ve ustu butun guildler surekli consum kullanicaktir aq40 ve naxxta. Private serverlarda consum hiz icin basilmiyordu, eger butun raidde consum yoksa aq40 veya naxx yapmak neredeyse imkansizdi.
    Ayrica classic oynayip "Gold lazim olmadi" yazip birbirimizi kandirmayalim dostum. 15 senelik oyun, 7 tane expansion gecirmis ve gold un en onemli oldugu paket vanilladir. En basitinden oyunda Arcane Bomb diye bir item var. Casterlarin uzerine arcanite bar atarak adamlari yokedebiliyorsun, 3 saniye cooldownlu elixir of poison resistance spamlayarak poison a surekli immune olabiliyorsun, flask of supreme power vanilla icin o kadar guclu bir flask ki tbc nin basinda gruul yaparken bile insanlar kullaniyordu vs...
    Arkadaş biraz abartmış. Masraflar classa, wipe sayısına göre değişir. Raid başı 200 ila 500 Gold arası cons. a gider ki bu parayı raidden çıkarmak imkansiz gibi. Gold kasmak classicte çok kolay. Gold bar bile bazı günler 1 golddan fazla fiyata gidiyor. Biraz araştırmayla saatlik 70gold rahat kasabilirsiniz. Biraz para kasmaya kafa yoran biri aylık 30 bin goldu rahat kasar. Bu para woltk dönemi için bile büyük paraydi. Blizzard tbc çıkış tarihini vermeden biri 1 milyon Golda ulaşırsa şaşırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 21 Ağustos 2020; 3:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Niye kandırayım seni dostum? Gold harcasam ne yapacağım haftada iki kere mi BWL yapacağım ? Mythic mi yapacağım? Hardcore SemiHardcore oynamıyoruz, işten güçten sonra bir iki raid yapıyoruz Casual oynayan adamın Classicte çok golda ihtiyacı olmaz diyorum.
    Evet casual oynayan adamin golda ihtiyaci olmaz. Ilk alintiladigin postumda konustugum insanlar speedclear yapanlar. Sadece raidlogging yaparak consumable lara para birikteremiyorlar.

Casual adam goldu ne yapsin? Undertuned bosslar, 1.12.1 talentlari her sey cok kolay zaten.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.