Şimdi Ara

wow başladım lvl 10 görüş izlenim ve sorularım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda başladım arkadaşlar lvl 11 undead rogue kasıom oyun için ilk söylüceğim muhteşem buzamana kadar diğer rpg lere harcadığım zamana ilk defa bukadar üzüldüm wow kıyaslama yada benzetme topiklerine gösterdiğiniz tepkiyi şimdi anlıyorum ki ben daha lvl 10 sanırım daha bir şey görmedim ilk olarak kontrol sistemi combat sistemi süper fps oyunlarını aratmayan bir havası var görevleri cok zevkli insanı sıkmıyor tabiki bir yerden sonra mutlaka oyun tekrara gececektir ama olsun grafikler arayüz moblar mağaralar falan anime havasında göze cok hoş geliyor yanlız oyunun orjinalinde lineage2 deki gibi görev aldığınızda sizi yönlendiren bir sistem olsa map üzerinde süper olur 2 tane addon yükledim lvl 10 kadar %90 gösteriyor gerci görevler için ing. baya bi lasım olumsuz bir yön bazı görevleri tek yapamıyorsun onun için grup lasım ama nerde bi arkadaş grubu istiyor oyun şu an sadece köyün içinde ismi briel di sanırım yanlış yazmış olabilirim orda pvp gibi birşey yapıyoruz kaybeden diz çöküyor kalabalık oldumu makara oluyor zıplayan zıplayana undeadciti ye nezaman gitsem kayboluyorum :D
    oyun heryönüyle harika pek kusur bulamıyorum sadece talent kullanacağın silah secimi meslek secimi ve görevler için ingilizce istiyor okadar şimdi bazı sorularım olcak ben rogue actım rogue ile sinsi sinsi oynaması hoşuma gidiyor elbette bazı klaslara karşı zayıftır bazılarına karşı güçlüdür orasını geciyorum

1 moblardan gelen bazı armor ve silahlarda kırmızı yazıyla mail yazıyor ve kullanamassın diyor bu lvl ilgili birşeymi?
    2 bu zıplama olayında combat sırasında male ataklara karşı nasıl bir katkısı var yada varmı dodge yemi artırıyor sana gelen atağı ıskalatıyormu ?
    3 özellikle pve combat sırasında ekmek peynir gibi şeyleri ve bandajı kullanmıyor combat bittikten sonra kulanıyor sadece o kırmızı can potunu içiyor oda tekrar kullanım bayabi sonra bu olay yüksek lvl lerde aynımı?
    4 başka şehirlere tp olabiliozmu ben bulamadım sadece bi zeplin kulesi buldum oda bilet vermiyor :D
    5 meslek olarak herb. ve potculuk aldım onlarda lvl 40 falan oldu galiba şu an cok işime yarıyor sizce rogue için düşük lvl lerde uygun 2 meslekmi?
    6 elimde silah olarak oyunun başında verdiği dagger var başka silah hiç düşmedi gorevden ise 2 tane sword geldi ama mail yazıyor takamıyorum birazda ondan zoprlanıyorum galiba pve de su an aynı lvl de mobları keserken bazen ölüyorum.
    7 bu köyün içindeki pvp lerde lvl 11 magelerin hepsi beni kesio özellikle buz büyüsü yapıyorlar yavaşlıyorum bunun için bi resistans falan varmı yada ilerde açılacak bir skill ben daha kimseyi kesemedim sanırım silahtan ve tabi acemiyiz daha :D
    8 üzerimde 2 tane silah gözüküyor biri dagger kullandığım diğeri sword ama sworda geciremedim hep dagger var elimde dual su an kullanamsın gibi birşey söylüyor buda lvl lemi ilgili?
    9 stealth modda iken görünmezlik %100 değil cok yakınlarına girince moblar saldırıyor mağara gibi bir yere bile giremiyorum farkediyorlar bu skil ilerde gelişçekmi yoksa hep böylemi kalcak?
    10 görünmez iken arkadan vurulan sikil backstabe galiba adı bazen yarı canını götürüyor mobun bazen ıskalıyor bu tekniklemi ilgili yoksa karakerin critcal oranı ilemi ilgili?
    eyvallah :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 2 Şubat 2008; 13:18:33 >

• 1- Mail armorun kalitesini derecesini belirler bi yerde. cloth-leather-mail-plate şeklinde sıralanır ve her class farklı tip armor giyebilir. Sen leather giyersin en yüksek. Verdikleri armor bakımından ise cloth < leather < mail < leather şeklinde sıralanır
    2-Hayır zıplamanın hiç bir etkisi yoktur
    3-Evet combattan çıkman gerekiyor yemek ve su için ve bu her level de aynı
    4-Teleport diye bir şey yok. Gemiler var zepplinler var. Undercitynin hemen karşısında bulunan kuleden Orgrimmar a ve ya STV ye gidebilirsin(STV~35-45 lvl mekan)
    5-İleride item satın almak yada yemek satın almak için paraya ihtiyacın olacak.Dolayısıyla alchemy ( potculuk)senin için gereksiz demiyelimde daha az gerekli bir meslektir. Mining (madencilik) ve Herbalism (otçuluk) meslekleri ile rahat bir şekilde kendine yetecek parayı bulabilirsin.
    6- Swordlar da mail yazmaz. Dediklerimi aynen uygularsan kullanabilirsin swordleri de. Undercity de yeşil şişman ve 2şerli duran elinde balta olan abilerine git ve sag tıkla. açılan menüden "weapon master" seçeneğini seç ve haritanı aç("M") küçük bi nokta göreceksin. Oraya gidip öğren.senin bu level de hem 2 silah hem de sword kullanmayı ögrenmiş olman lazım. Diğer bir seçenek ise 1 lvl dagger ile gezmektense gidip daha yüksek lvl bir dagger satın al. Bunun için AH ı kullanabilirsin. Yine aynı guarda "Auction House" nerde diye sorarsan sana söylicektir.Ordan weapons a tıkladıktan sonra dagger a tıklarsan istediğin silahı bulabilrsin
    7- Rogue ile 60 lvl e kadar PVP yaptım diyemezsin zaten. Senin özellikle magelere karşı gözle görülür bir üstünlüğün olacağından emin olabilirsin. Dediğin resist olayı ise kaç levelde geleceğini bilmediğim bir skill ile "cloak of shadows" %90 oranında resistliceksein. Ama kısa süreceğini unutma!!
    8- 10 lvlde Duel Wield yapabiliyosun. Weapon master ya da Rogue Trainer ögretiyodu.Hangisi bilmiyorum ama kesin 2sinden biri.
    9- Talentlar ve giydiğin kıyafetlere göre artacak tabiki bu stealth gücün. Fakat her ne yaparsan yap mobun veya playerların burnuna girersen seni görecekler. Ama bence sorun olmamalı çünkü rogue arkadan çalışır dolayısıyla önüne geçmemeye özen göster. Stealth olmayı bilmeyen rogue = 0
    10- Backstap veya s.strike bunların vurma şansı vardır. Karakterini yapılandırırken bunları ögreneceksin. Mesela senin dediğin miss olayı dagger skillinin gelişmemiş olmasından kaynaklanabilir. Ya da senden daha yüksek level bir moba vurmaya çalıştıysan miss parry dodge block vs bunların hepsiyle karşılaşman muhtemel. K ya basıp daggers yazan bardaki değeri oku. Ona göre dagger skillini geliştir derim ben

BU arada yazdıklarım arasında yanlış olabilir sonuçta ben bir shaman oyuncusuyum. Ama genel olarak yanlış yoktur

• Ben de rogue oynuyorum şu anda lvl 52'yim bilgim dahilinde sorularını cevaplamaya çalışçam.

1-Rogue sınıfı sadece cloth ve leather armor giyebilir bu yüzden de giyemiyorsun onları.
    2-Hiçbir fikrim yok açıkçası ben de merak ettim.
    3-Evet combat sırasında yemek yiyemezsin, bandajı uygularken de damage alırsan iptal olur sadece pot içebilirsin. Bu hep böyle zaten mantıken de böyle olması lazım. Birkaç mob'u üst üste kestikten sonra canın az kalır o zaman oturup yemek yersin canının daha hızlı dolması için böylece zaman kaybetmezsin.İçecekler ise manayı doldurur aynı şekilde fakat rogue'ların manası yoktur dolayısıyla içeceklere de ihtiyaç yoktur.
    4-Belli başlı şehirlere/yerleşim bölgelerine gitmek için zeplini kullanırsın. O kulede beklersen zeplin gelir zaten. Otomatik bir sistem o belli zamanlarda gelip gidiyor. Ücretsiz zaten bilet filan almıyosun gelince biniyosun bekliyosun gidiyosun o kadar. Bir de zeppelin master ile konuş nereye gideceğini yazar zeplinin, yanlışlıkla grom'gol'e filan gitme.
    5-Düşük level için skinning ve mining önerdiler bana ve bence iyi de oldu. Onlardan elde ettiğin gelirle düşük level'larda rahatça geçinebilirsin.
    6-Silah olayını çok takma quest'lerle zaten vericek sana. İlerde train ederek one-handed mace, one-handed sword filan kullanabilceksin.
    7-İleride açılacak olan skill'lerinle farklı taktikler geliştiricen tabi pvp'yi düşünmek için daha çok erken.
    8-Evet dual silah kullanmak için de train ettirmen lazım
    9-Evet zaten öyle olsa biraz saçma olurdu stealth'in rank'ı arttıkça sadece yürüme hızın filan artar.Ancak talent'larla geliştirebilirsin stealth'teki görünmezlik oranını. Mümkün olduğunca arkalarından yanlarından filan geçmeye çalış ve çok diplerine girme yoksa farkederler.
    10-Tabi ki bazen critical vuruyosundur tabi yüksek bi damage elde ediyosundur backstab ile.

Daha da soru/sorunların olursa (ki olcaktır) yardımcı olmaya çalışırız. Bu arada hangi sunucudasın?

• Cevaplarınız için cok teşekkürler elinize sağlık ama acemilik zor iş zaten oyunda türk yok forumlarda bile insanlar kazımıyorlar gerci bi yerde onlarda haklı bilmeyenler durmadan soru sorup duruyor bu sorular onlara sacma geliyor sorana ilaç gibi bak ben o şişman gardlardan öğrenildiğini bilmiyordum şimdi girip denicem sunucuyu bilmiyorum bana sunucu sectirmedi sadece oyunun ilk basında dil seceneğini ing yaptım bide altında oyun secenekleri vardı normal pvp pve falan ordan pvp yi secip oyuna girdim10 günlük trial olduğu için olabilir bilmiyorum server sectirmedi trial bitince elimde wow ve bc cd leri var dün geldi kargo ile onların keyini girp 30 günde ordan aldıktan sonra 40 günlük avantanın ardından kredi kartı ile ödeme yapcam eğer olmassa cd de yazan keyleri ile baştan bir acc alıp onla oynarım şu an öğrenme aşamasındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 2 Şubat 2008; 14:12:15 >
  • Yok kendisi otomatik seçmiştir sen server tipini (pvp,pve vs.) seçince. Karakter seçim ekranının sağ üstünde yazar karakter listesinin üstünde. Eğer burning steppes'deysen yardım etmek için söylemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhantasli -- 2 Şubat 2008; 14:12:10 >
  • Bazıları için nasılda örnek alınması gereken bir başlık olmuş. Adam kendince araştırmış uğraşmış bişeyler öğrenmiş. Öğrenemediklerinide gelmiş toplu olarak tek başlıkta sormuş. 1 kişi bile dalga geçmemiş hatta 2 tane uzuuun cevap almış. Ben şahsen isk0rpit 'i tebrik etmek istiyorum bu başlığı için. Ve sorularının cevaplarından anlamadığın bir yer olursa daha detaylıda cevaplıyabilirz ancak şimdilik yeterli gibi.

Ancak söylemek istediğim 1-2 şey var. Öncelikle her 2 levelada bir rogue trainerına gitmeyi ve level 10 dan sonra talentlerini kullanmayı unutma. Arada wepon master ve meslek eğitmenlerinede uğra. Meslek olarak skin+mine yada skin+herb almanı tavsiye ederim. Mining alırsan hemen mining trainerın yanından mineing pick isimli kazmayı almayı unutma yoksa mine çıkaramassın.

her türlü aradığın mob,quest,item,NPC vs vs için http://www.wowhead.com kullanmanı tavsiye ederim.

• Yeni başlayan biri wow u bu kadar güzel anlatır. Kelimenin tam anlamı ile "KAPAK" olmuş. Bu topici uplamak boynumun borcu:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Warcraft 3 yeni başladım yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rogue un mage e üstünlüğü mü war? yok atık...
  • Üst başlıklarda karakter rehberi var oradan caha cok bilgi alabilirsin. Güzel sormuş güzel anlatmışsın derdini KO dan geldiğin belli uamrım wowu seversin
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeZih_HoCa

rogue un mage e üstünlüğü mü war? yok atık...

o iki sınıf başa baş kim ne derse desin 370 resilience mageim 433 resilience rogueum var. İyi oynayan kazanıyor diyebilirim sana.
  • Arkadaşlar sorularım devam ediyor şimdi dediğiniz gibi yaptım dual silah ve sword kullanmayı öğrendim lvl 12 oldum bu burnnig legion serverındaymışım bu arada elimde 2 tane sword var 3 tane combat talentine verdim (2 tane ligting refleks 1 tane impreved sinister strake)elimdeki silahlar short sabre main hand 5/10 demage lvl 4 birde gladius 5/11 demage toplam armorda 272 yazıyor oyuna başladığım bölgede (tirisfal glades) brill köyündeki bütün görevler bitti hiç ünlem kalmadı lvl 12 oldum 26 gümüş param var en son potculuk öğrendiğim adamdan görev aldım beni silverpine ye yolladı oraya gitcem diye zepline bindim bi dünya yer gezip geri döndüm bol bol da mezarlık öğrendim bu bölgedeki bütün mezarlıkları öğrendim :D neyse yeni haritaya gectim ilk görevimde ayı kalbi ve örümcek zamzingosu istedi orayta giderkende kackere öldüm sonunda gittim ama miss cekmeden imanım gevredi defalarca öldüm benimle aynı lvlde orc rogue vardı adam ara vermeden seri seri kesip gitti sorun benim silahlarımdami yada nerde yanlış yerdemi kasıyorum ama gitcek başka yer yok kesmeye çalıştığım yaratıklar lvl 13 benden 1 lvl yüksek birde o köyde bi adamla konuştum beni yarasanın üstünde undercitye yolladı ordanda geri geldim burası güzeldi şimdi benim lvl mi uygunmu silahlarım kastığım yer bizim köyde elfler gezio onlar nasıl gelio buraya ..?
    teşekkürler cevaplar için..

(skill bölüme baktım dagger 54/60 defans 59/60 sword 59/60)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 3 Şubat 2008; 23:34:22 >

• wowdan sıkıldım lotroya geçtim gelen olursa yardımcı olurum:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: isk0rpit

Arkadaşlar sorularım devam ediyor şimdi dediğiniz gibi yaptım dual silah ve sword kullanmayı öğrendim lvl 12 oldum bu burnnig legion serverındaymışım bu arada elimde 2 tane sword var 3 tane combat talentine verdim (2 tane ligting refleks 1 tane impreved sinister strake)elimdeki silahlar short sabre main hand 5/10 demage lvl 4 birde gladius 5/11 demage toplam armorda 272 yazıyor oyuna başladığım bölgede (tirisfal glades) brill köyündeki bütün görevler bitti hiç ünlem kalmadı lvl 12 oldum 26 gümüş param var en son potculuk öğrendiğim adamdan görev aldım beni silverpine ye yolladı oraya gitcem diye zepline bindim bi dünya yer gezip geri döndüm bol bol da mezarlık öğrendim bu bölgedeki bütün mezarlıkları öğrendim :D neyse yeni haritaya gectim ilk görevimde ayı kalbi ve örümcek zamzingosu istedi orayta giderkende kackere öldüm sonunda gittim ama miss cekmeden imanım gevredi defalarca öldüm benimle aynı lvlde orc rogue vardı adam ara vermeden seri seri kesip gitti sorun benim silahlarımdami yada nerde yanlış yerdemi kasıyorum ama gitcek başka yer yok kesmeye çalıştığım yaratıklar lvl 13 benden 1 lvl yüksek birde o köyde bi adamla konuştum beni yarasanın üstünde undercitye yolladı ordanda geri geldim burası güzeldi şimdi benim lvl mi uygunmu silahlarım kastığım yer bizim köyde elfler gezio onlar nasıl gelio buraya ..?
    teşekkürler cevaplar için..

(skill bölüme baktım dagger 54/60 defans 59/60 sword 59/60)

kardeş anlatışına hayranım noobluk günlerimi özledim valla

• talent olarak combat sword gitmeye calis. ogrenmissindir zaten talent in ne oldugunu "n" tusuna basinca acilir 3 agac var ve toplamda 61 talent puani alabileceksin lvl 70 e kadar. ornek olarak leveling icin bu dizilimi kullanabilirsin.

http://www.wowhead.com/?talent=f0ebovZMhEz0VzxMGot

baslangic olarak sinister strike a 2 ver daha sonra malice e 5 ver daha sonra combattan devam et ama once precision i fulle bu sayede hit in baya yukselecektir. miss derdin azalir.

ayrica gordugum kadariyla inglizcen biraz zayif ama fark etmez questlerde zorlanmamak icin joanna's horde leveling guide i torrent sitelerinden arastirip indirebilirsin. 1-70 e kadar nerde ne kasacagini hangi questleri sirayla yapacagini sana gosteriyor ve haritada numaralandirilmis sekilde hazirlanmis guzel bir guide.

www.t o r r e n t z.com da aratirsan bulursun .

meslek olarak mining skining al. ne kadar maden gorursen topla beastleri skin et topla malzemeyi auction house da sat. ah i kullanmak basit oncelikle satman gereken item i arat daha sonra cikan fiyatlari kontrol et ve satilabilecek fiyattan ah a koy. satildigi taktirde sana maille paran gelecektir. oyundaki en iyi ozelliklerden biri de bu acik arttirma sistemidir.

ekstra tavsiye olarak dungeon questin varsa illa yapacam diye paralama kendini bazen grup bulmak zor oluyor. dungeonlara da sira alabilirsin bu arada. "i" tusuna basarsan karsina bir pencere cikacak. oradan looking for group u tikla ve gitmek istedigin dungeon i isaretle. oraya quest de yazabilirsin ama pek grup cikacagini sanmiyorum onun icin :D

ve son soz server olarak bl horde tarafinda ne kadar turk kaldi bilmiyorum eskisi kadar olmadigi kesin. eski ve problemli bir serverdir. vakit yakinken daha az latency sorunu olan karazhan server i gibi bc le gelen serverlardan birinde tekrardan acabilirsin karakter. ben sahsen grim batol da horde oynuyorum ama bildigim kadariyla karazhan ve auchendion serveri hem turk acisindan hem de baglanti acisindan iyi serverlar. tavsiye ederim.

ve son olarakdan pvp den uzak dur amacin bir an once max levele gelmek olsun. max levelda pvp den bikacaksin diyebilirim :D. ama rogue sun outdoor pvp senin isin firsatin varsa bol bol gank

hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterHapLo -- 4 Şubat 2008; 1:17:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: NeZih_HoCa

rogue un mage e üstünlüğü mü war? yok atık...

oynamasını bilersen war
  • private gıcıklık olsun diye değilde bence oyunun başında hiç kimse noob değildir geliştirilmeyi bekleyen savaşçılar gibi görüyordum ztn kendimi.İLK gün ile bugün arasındaki tek fark oyunda iyi bir savaşçı oldum ama gerçek hayatta noob kaldım:S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.