Şimdi Ara

World University Rankings 2020-21 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
4
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendislik isteyenler için okul sırasında kazandırdığı networks baz alınmıştır kaynak:linkedin
    1-Bilkent
    2-Metü
    3–boün
    4-itü=sabancı
    5-ytü
    6-tobb=iyte
    7-gtü-özyeğin
    8-yeditepe=gtü=ktü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

GTÜ Bilgisayar Akademik kadrosu.

World University Rankings 2020-21

Bu da Özyeğin.
    www.ozyegin.edu.tr
    Akademik Kadro | Özyeğin Üniversitesi
    https://www.ozyegin.edu.tr/tr/bilgisayar-muhendisligi/akademik-kadro

Ben öyle bahsettiğiniz gibi bir fark göremiyorum dostum. Doktoraları , mezun oldukları yerlerde de hemen hemen aynı kalite var. Hatta Gtü bir tık öndedir.

Gtü 'de 5 profesör 3 doçent 3'de araştırma görevlisi var. (Yukarıdaki listede 16 kişi var )
    Özyeğinde 1 profesör 3 doçent 6 araştırma görevlisi var. Gtü akademisyen olarak daha zengin. (Bilgi YÖK Atlas'tan alınmıştır)

GTÜ de taban geçen sene 454 imiş. 82 kişi girmiş.
    Özyeğinde burslu tabanı 516 ama 6 kişi girmiş. Kontenjan 64. Geri kalanlar 390-425 tabandan girmiş.

Yani asıl algı dediğiniz şey bu işte. Bu sadece 1 örnek eminim Elektroniği de karşılaştırsak aynısı çıkar. Kısaca özeller daha iyidir anlayışı maalesef bir illüzyon. Koç dediğimiz okul son 2 seneye kadar inanılmaz bir mali destek alıyordu Koç grubundan. 2 sene önce kestiler parayı. Şimdi araştırma için bile kaynak bulmakta zorlanıyorlar. Konuları derinlemesine incelerseniz daha sağlıklı olur.

Koç Sabancı ODTÜ'den çok çok daha iyi demişsiniz. Fiziksel imkanları (ki o da tartışılır) dışında neyi iyi. Daha fazla mı makale yazılıyor, daha fazla mı araştırma yapılıyor. Hayır tam tersi ODTÜ'nün yaptığı araştırmayı bu ülkede hangi okul yapıyor ? Bu ülkeye interneti getiren kurum ODTÜ. Hala da onlar yönetiyor. Koç Sabancı dediğiniz 20 senelik mazisi olan okullar. ODTÜ İTÜ asırlık hatta fazlası var. Neyse bu tartıştığımız konular çok görece konular. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 11 Haziran 2020; 1:57:52 >

• bu tarz siralamalar oxford tarzi universiteleri one cikariyor. yani hem arastirmanin hem de ogretimin universitede yapildigi kurumlar. almanya ve fransa gibi ulkelerde ise universiteler genelde egitim odakli oluyor, arastirmalari universiteye bagli enstituler yapiyor. bu nedenle amerika, ingiltere, kanada sisirlimis. yoksa almanya, isvicre, fransa da en az oxford kalitesinde bircok arastirma enstitusu var(robert koch, max planck institut, cnrs)

Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Şimdi İTÜ'nün öğrenci nüfusuna bakarsak elbette fazla çıkar. Ama GTÜ ÖZYEĞİN yakın nüfusta okullar bu sebeple örnek verdim.

GTÜ mezunu olup Amerika'da çalışan çok mezun var.Donanım haberde bile görebilirsin bunları. Akademisyenlerine de bakarsan gayet iyi yerlerde doktora yapmış bir kadrosu var. Özyeğinde tüm akademisyenler MİT ya da Yale mezunu da değiller. Arada bir tanesi gelmiş çalışıyor olabilir. Zaten MİT Yale mezunu olup Türkiye'de ne işleri var onu da anlamak zor. Genelde bu tip insanlar yurt dışında kalıyorlar. Ya da Selçuk Bayraktar (MIT mezunudur) gibi ülkesine dönüp SİHA üretiyor. Ama bu örnekler çok az.

Konu bu değil. Sen demişsin ki hala bazı akademisyenler Boğaziçinden İtü'den Özyeğine geçiş yapıyor. Bu Özyeğin'in daha iyi bir okul olduğunu göstermez. Daha iyi ödediklerini gösterir.Daha iyi bir sözleşme önerdiklerini gösterir. Ama parasal serbesti daha iyi eğiteceklerinin garantisi değildir. Bazıları para için de geçmiyor olabilir. Belki binlerce öğrenciye iyi hizmet veremediklerini düşünüyor olabilirler. Buna da saygı duyulmalıdır.

Ben iş hayatından biriyim. 20-25 senelik iş geçmişim var. Paranın kısa vadede insanları pozitif etkilediğini ama uzun vadede çok büyük motivasyon aracı olmadığını bilen biriyim. Eğitimci elbette iyi para kazansın kafasında mali sorunlar bulunmasın. Ama bu durumda bile eğitim ile ilgili adanmışlığı ve içsel değerleri öne çıkar. Eğitim aşkı, ideolojisi olmadıkça para insanları daha iyi eğitmeye motivasyon aracı olamaz.

Bahsettiğiniz Amerikan ya da Avrupa okullarındaki akademisyenlerin bir eğitim disiplini vardır. Bu disiplin kendi kültürlerinden ileri gelir. Bu kültür orada doktora yapmakla bir anda oluşmaz. Yani akademisyenlere büyük paralar verip onları Amerikalı bir akademisyene ya da AVrupalı bir akademisyene çeviremezsiniz. Aynı şey öğrencileri için de geçerli. Al buradan ortalama bir öğrenciyi götür MIT'de okut bakalım. Mümkün değil çok başarılı sonuç alamazsın. Hem ders disiplini olması gerekir hem de araştırma aşkı ve hırsı.

İTÜ ODTÜ'nün başarısının sırrı verdikleri iyi eğitimin Türk öğrencilere uygun olarak geliştirmiş olmalarıdır.Bunu asır mertebesinde yaptıkları için de bu konuda uzmanlar bu okullar. Bu okulların dünya sıralamalarında düşük olmalarının tek sebebi araştırma geliştirme bütçelerinin kısıtlı olmasıdır. Alın Harvard'ın bütçesini çok değil 5 sene ODTÜ ya da İTÜ'ye verin bakalım neler çıkıyor. Dediğim gibi konuyu günlerce tartışmak mümkün.

Özetle Özyeğin'de iyi bir üniversite. Ve bu iş dünyasına da yavaş yavaş yansıyor zaten. Ama mali imkanları yüksek her mezun ettiği öğrenci İTÜ ODTÜ'den daha dolu çıkıyor dersen orada dur derim ! Zaten okul tek kriter de değil. Öğrencinin bilgiye açlığı ve araştırma aşkı yoksa nereden çıkarsa çıksın büyük işler yapamaz.Yeri gelir Özyeğine ortalama bir puanla giren adam iş hayatında uçar gider, yeri gelir 520 puanla giren öğrenci mezuniyet sonrası kendini geliştiremez ve heba olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 11 Haziran 2020; 14:7:22 >

• Ben de başlığı görünce qs'in yeni yayımlanan listesi zannetmiştim. Benden size tavsiye: qs ve the harici üniversite listelerini onemsemeyin. Hatta times higher education listelerini de bosverin. Cankaya, atılım gibi okulları üst sıralara koymuşlar. Ne alakaysa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bacım sen tatilde değil miydin ne boş boş işlerle uğraşıyorsun büyük ihtimalle asosyallik problemin var güzel bir okul ve bölümü kazanmana rağmen burada dolaşıyorsan ağır losersın kabullenmelisin bunu.

• Nitronyum N kullanıcısına yanıt
    Virüs var virüs dışarı mümkün olmadıkça dıları çıkmayın diolar

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Virüs var virüs dışarı mümkün olmadıkça dıları çıkmayın diolar
    Siz virüs yokkende buradaydınız bu kadar tıpı öven birinden daha fazla vizyon beklerdim(müzik aleti,kitap,puzzle,kodlama,dil,sanat,sinema,meditasyon gibi).

• Öncelikle qs ve the anket bazlı sıralamalar %40 oranında geri kalan yüzdeyi scopus veritabanından alınan bazı veriler oluşturuyor makalenin kalitesi, sayısı vb. Fakat bu anket sonuçlarının nereden alındığı tam olarak net değil bknz.
    top universities
    QS World University Rankings – Methodology
    https://www.topuniversities.com/qs-world-university-rankings/methodology
    Kişisel fikrim ise bu sıralamalar yerine sadece yazılan paperların kalitesini ölçenlere bakılması leiden, scimago ve nature index gibi. Son saydığım listeler bütün enstitüleri sıralıyor yani bazı araştırma lablarını ve hatta google facbook gibi inovatif ve paper yazan şirketleri görebilirsiniz.
    www.scimagoir.com
    Research and Innovation Rankings 2020
    https://www.scimagoir.com/rankings.php
    www.natureindex.com
    Institution outputs | Nature Index
    https://www.natureindex.com/institution-outputs/generate/All/global/All/score
    cwts leiden ranking
    CWTS Leiden Ranking
    https://www.leidenranking.com/ranking/2020/list

• okuryazaradam13 O kullanıcısına yanıt
    Böyle de İstanbul, Hacettepe gibi iyi tıp bölümleri bulunan üniversiteler (aynı zamanda çok fazla bölümleri ve kontenjanları var ) ve odtü itü gibi diğer üniversitelere nazaran daha çok teknik bölüm,
    mühendislik bulunduran üniversiteler öne çıkıyor. Daha çok bölüm daha çok akademisyen istihdamı getiriyor. Okullar da ortalamanın üstüyse bu akademisyenlerin ürettikleri bilkent boğaziçi gibi okulları geride bırakıyor. Buradan yola çıkarak da kimse boğaziçi bilkent yerine hacettepe istanbul yazayım, daha yüksek sıralamada hem demiyor tıp istemiyorsa. Benim görüşüm bu university ranking işinin abartılmaması gerektiği. Bu sıralamayı yapanlar resmi kurumlar vs de değil üstelik, şartları çok değişkenlik gösteriyor. Örneğin Odtü 10 senede ilk 100’den 600-700 bandına düştü bazı sitelere göre. Gözle görülür bir düşüş yaşansa da üniversite eğitimimizde bu mümkün değil. Benim burayı okuyanlara tavsiyem üniversite sıralamalarını üniversite seçerken diğer faktörlere göre daha aşağılarda değerlendirmeleri olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Metodolojilerini tam bilmemekle beraber, en makul sıralamaların qs'te olduğunu düşünüyorum. Ayrıca illa bunlara göre tercih yapacaksanız bölüm filtresini kullanmak mantıklı.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Selamlar, söylediklerinizde haklısınız fakat attığım sıralamlar tamamen makale kalitesine göredir. Yani makale sayısı önemli değil yazdıkları makalelerin toplamının yazdıkları kaliteli makaleye oranını göstermektedir, kaliteli makalede alınan atıf sayısına göre belirlenmektedir. Özellikle nature index ve scimago kaliteli akademisyenlerin olduğu üniversiteleri göz önüne sermekte.
    Dediğim gibi mesela anadoludaki herhangi bir üniversitede de tıp hukuk ve bilumum bölüm var ama üniversite kalitesi vasat altı olduğundan bu listede gözükmüyor. Ama hacettepe istanbul gibi bazı bölümleri çok iyi bazı bölümleri çok kötü, vasat (vasat demek kötü demek değil) üniversiteler iyi bölümlerinin ittirmesiyle overall’da Bilkent Boğaziçi gibi okulların önünde gözüküyorlar, itirazım burayaydı zaten. Bakılacaksa bölüm bölüm bakılsın onun haricinde university rankingler hiç gerçekçi değil bence.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.