|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Aralık 2025; 13:33:54 > |
|

|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Aralık 2025; 13:33:54 > |
|
Büyük ihtimal 7 ekim 2025'de gelecek ve 3 ay boyunca sürecek bitiş tarihi 19 Ocak 2026. edit: 7 değil 19 ocakmış. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 18 Eylül 2025; 11:8:34 > |
|
|
No. Legion nedir ya :) Legion zamanı subscription oranı çok düşüktü zaten. O dönemin oyuncusu diğer expansionlara göre daha az olduğu için talep göreceğini sanmıyorum. Anca in-game reward falan eklerlerse millet onları toplamak için girer. Bu arada yıllar sonra selam. |
|
Neye "No" diyon orasını anlamadım? Nasıl Legion nedir? Slm hoşgeldin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 5 Ekim 2025; 1:20:29 > |
|
İlgili grafikte de görüleceği üzere zamanında 11 milyonu subscription'ı aşan World of Warcraft, Warlords of Draenor'dan sonra 5 milyonlara kadar düşmüş, 30 Ağustos 2016'da Legion'ı merak edenler geri dönünce hareketlenmiş ama daha sonra tarihinin en düşük subscription oranına gerilemiştir. İşte bu yüzden "Legion nedir ya" :) ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 8 Ekim 2025; 8:42:40 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombiliya -- 12 Ekim 2025; 12:50:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben aksine Blizzard'ın oldukça aptal kişiler tarafından yönetildiğini düşünüyorum. Günümüzde insanlar daha basit prensipli oyunlara yönelmeye başlamışken WoW ilk çıktığı zamanki basit prensiplerini kaybetti. Oyunu daha çok kullanıya cazip kılmak için oyunu basitleştirmek yerine oyuna çok yönlülük eklemeyi denediler ve tamamen başarısız oldular. Ekledikleri yeniliklerin başarılı olanları vardı, ya da aynı zamanda oyundan kaldırmakta haklı oldukları şeyler vardı. - Ammo sistemi saçmalıktı, kaldırdılar. - Paladin, Druid, Mage reagent sistemi saçmalıktı, kaldırdılar. - Bazı item/stat durumları saçmaydı (cloth item'da strength olması gibi) kaldırdılar. Şimdi gelelim bence bir sürü kullanıcının oyunu kompleks görmesine ve oyundan uzaklaşmasına sebep olan durumlara: - Achievement sistemi - Transmogrification - Guild Perk - Kompleks talent sistemleri - Glyphler - Scenerio - Challenge Mode / Mythic+ / Keystone - Pet Battle - Brawler's Guild - WoD'daki Garrison / Follower Sistemi - Artifact Silahlar - World Questler / Haftalık Questler - Timewalking - War Games - Shadowlands'teki Covenant Sistemi - Dragonriding - Kompleks meslek sistemi / Work Order - Delve sistemi Bunların hiçbirine bu oyunda ihtiyaç yoktu. Blizzard'da birileri salak salak fikirler ortaya atıyor ve diğerleri de onlara inanıp oyuna ekliyor. Classic/TBC/WOTLK sistemini küçük dokunuşlarla yeni content yaratarak devam ettirebilirlerdi. Belki Cataclysm'deki Reforge sistemi aynı şekilde oyunda kalabilirdi. Ama sonrası bence bulşit. Şarküteri dükkanın varsa peynir zeytin satarsın. Müşteri geldi gazoz sordu, gofret sordu diye gidip onları da getirtip satmaya çalışmazsın. Blizzard oyunun kontrolünü kaybetti. O yüzden eski contentleri ısıtıp ısıtıp önümüzde koyuyor. Blizzard'dan Legion Remix başarı hikayesi diye bir bilgi/oyuncu istatistiği duyamadığımıza göre benim tahmin ettiğim gibi yine başarısız bir girişim olduğu belli. Eğer beklentilerini karşılasaydı WoW Legion Remix oyuncu sayımız şöyle böyle diye istatistik gözümüze sokarlardı. Bayılıyorlar çünkü öyle şeylere. |
|
Oyuncuya "bitmedi devam ediyor oyun" hissiyatı vermek için bir şekilde güdüleyip, pekiştirme yapmalılar. Hem oyuncular hemde oyun çok savruldu. Herkese hitap edeyim derken de savrulmaya hep devam etti. Denenmesi gereken herşeyi deneyip tüm tuşa basmış olabilirler hatta. Eski bir forum üyesini görünce merhaba diyeyim dedim. Esenlikler. |
|