Şimdi Ara

World of Warcraft Game Master Olmak... :) Rüya Gibi. :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Herhangibiinsan

quote:

Orjinalden alıntı: Nimore

Bildiğim kadarıyla aranan özellikler içerisinde bilmem kaç sene ağır başlı başarılı bir guildde başarılı bir guild master olma şartı aranıyor.

Hayır. O zaman ilk acıldıgında hiç gm yoktu.

Wow da guild master olmak zorunda olmayabilir... Başka bir mmorpg de olabilir ... Amaç tecrübe sahibi bireyler bulmak ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mehmetcan1992

sadece ingilizce bilmek gerekmiyor fransanın bir bolgesinde oturmak sart yani oyle yazıyor orda zaten yasamaya kalksan oho:D

şimdilik benim kuzenimdeherşey hazır pasportuda var fransada da kalabilir ama olmuyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gospodar -- 21 Haziran 2008; 14:33:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: femre

World of Warcraft Game Master Olmak... :) Rüya Gibi. :)

gm olmak zor iş . yazık gm'lere

foto montaj bence
  • Pardon ben dota oynadım o kadar gladiator yurnero kastım, full t6da omni kastım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nimore

Pardon ben dota oynadım o kadar gladiator yurnero kastım, full t6da omni kastım.

Ne alaka ?????

Konuya dönersek yukarıdaki olay alıntı değildir bende böyle bir havadis yaşadım. Adam resmen 4 aydır uyumuyormuş 2800€ alıyormuş aylık ve bu para kahve parası sigara parası ve son çıkan PC parçalarını almak için gerekli olan bir para ve işten ayrılamıyorsun kesinlikle kontratında en az 3 sene çalışma zorunluluğun var ve bu 3 seneden sonra ayrılıp tazminat alma hakkına sahip oluyorsun. Fransa'da oturmak şart değil konuştuğum GM aslen Rusyalı ama kendisi İsveçte oturuyormuş. Normalde ticket stuck ile ilgiliydi ama soru sorduydum ne kadar zor WoW GM liği diye ordan açıldı mevzu adam sanki robot gibi bazen PC başında haberim olmadan uyuyorum ama ellerim hala klavyede diyor.... Zor iş hemde çok zor. Ayrıca GM lerin birbirinde telefon numaraları varmış uyuyan kalan olursa diye veya acil lazım olduğunda hazırda bekliyorlarmış... Ve çoğu 35+ yaşlarında oluyormuş. Her konunun bir GM si var texture stucklarda anlayan geliyor. teknik problemde anlayan geliyor. Quest item lmob npc flan hepsinin birer uzman GM si var...

Kısacası WoW'da GM olmak için sosyal hayatınızı feda etmeniz şart.

• Yani diyorsunuz sabahtan ak$ama kadar genelde 10 ya$ındaki veletler tarafından açılmı$ sayısız dengesiz ticket'lera cevap yeti$tirmek,bi halttan anlamayan gerizekâlı communitiye bir$ey anlatmaya çalı$mak...Bunun üstünüde no-life moduna geçip gerçek dünyadan uzakla$mak...Breh zor i$ yaw...Yapana ve yapmayı dü$ünene Allah kolaylık versin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gospodar

quote:

foto montaj bence

fotomontajlarda genelde bir çıkar vardır. Burda negibi bir çıkar yakaladın?

• quote:

Orjinalden alıntı: Gospodar

quote:

foto montaj bence

http://www.wowbash.com/ burdan aldım arkadaşım . resimdeki bozukluktan bahsediyosan eğer mağlum chat frame çok uzun değil adam kesip kesip birleştirmiş :)

• abi ben gm lerle kanka oldum zaten, grim batol'a bakan gm takımı beni tanıyor artık, çünkü woow tarihinin en çok bot report eden adamıyım :D:D rog'un mining i silinmişti o günden beri "takıma mining imi verdikleri için teşekkür ediyorum, aynı ofistesiniz söyleyiver" diyorum :) diye gülüyor adam ahah :D

bir de, çook eski zamanlarda şu gm olmak olayını konuşmuştum allahtan kafa bi gm denk gelmişti, "blizz make us health" fln dedi, sonradan çğrendim ben bunlar spor yapıyorlar sabah kahvaltı öğle yemeği vs. vs. çok güzel bir hayatları var :D:D
  • Onlar blizzard binasında çalışanlar... Pijamalarıyla oradalar ve odalarında uyuyorlar. Sabah hep beraber kahvaltı daha sonra spor komplexinde sabah sporu.. + sağlık kontrolü + para + avans + ulaşım aracı... Ama EU GM lerinde udurum farklı onlar evlerinden hallediyorlar işlerini veya vivendi binasındalar. Orada da aynı şekilde yaşantıları. Kolay değil sosyal hayat yok sadece wow ve PC
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnieN

wow a para verıyoruz onlar ise para alıp wow oynuyor

Sanmıyorum o kadar kolay olduğunu. Uzun zamandır oynuyorum bu oyunu ve sanıyorum ki o Gm lerin işleri aldıkları paraya göre çok daha ağırdır. Gel gelelim 110 kişilik bir Türk guildının Gmliğini yapıyorum ve inan bazen öyle gına geliyor ki oyundan soğuyorsun.

3 tane karekterim var Hunter, Rogue ve 1,9K healling Paladin / Full epic prot gear tank olarak kullanıyorum charlarımı. Raid saatlerinde zaten whisplerden kafanı kaldıramıyorsun, bunun dışında enchanter olan Hunterım, Jw olan Rogue, Alch. olan Paladin sebebiylede sürekli şöyle whispler gelir durmaksızın;

Abi şu enchant var mı?
    Matsları aldım geçsene huntera
    Elixir yaptıracaktım paladinle gelir misin?
    Gem attım rogue a bir ara gemleri geri atsana bana
    Abi guild banktan şunu alabilirmiyim
    Potion lazım heallerlara
    Tankların rpr fonu ne oldu?
    Bana bankadan borç verir misin?
    Ne zaman üye olucam
    Raidde varmıyım?

2 tane raid leaderim var gelen sorulara bakın;

Abi taktiği ben anlamadım bide sen yazıver şuraya
    Abi kaç raid çıkacak?
    Abi bende varmıyım raidde?
    Emmimin oğlu gelecek onuda alırmıyız?

Raid leader yaptık ya yardımcı olsunlar diye onlarda az değil;

Bunun specti ne biliyor musun?
    Saat kaçta başlayalım?
    Nereye ne zaman gidelim?
    RL fonu nerede?

vs vs vs. bunlar saymakla bitmez ve uzaaaar gider. Gel gelelim bu yazdıklarım Game Masterın uğraştıklarının yanında devede kulak kalıyor gerçekten. Onların aldıkları para helaldir gözümde. Saygılar ...

• Tamam işleri ağır olabilir ama, avrupada ki işçi çalıştırma standartları da okadar ağır değil arkadaşlar. Hatırlıyorum da rusyada bilmem ne bayramında online bi tane Gm bile yoktu. vs. vs.

Yani 7 / 24 yazıyor orada ama 7 / 24 değil o. Gerekli olduğunda 7/ 24 ne yapıyor olursanız olun en kısa sürede ( çalışma saatleri dışında) oyuna girip görevinizi yerine getirme şartı. Ve tabiki extranızı alıyorsunuz. Ayrıca Gm ler arasında Türk arkadaşlarımızda var bilgilendimek istedim. Denk geldim oradan biliyorum. Hem Gm e yazıyor hemde arkadaşıma yazıyordum o arada r tuşu bilirsiniz son wisp atana cevap penceresi açar ben arkadaşıma yazıyorum diye ona yazmışım :D

Öyle tanışmış idim. Franda da oturmak diye bir şey sözkonusu değil. Avrupanın herhangi bir ülkesinde ancak iyi bir pc ve iyi bir bağlantı ve mükemmel ingilizce okuyup yazmak şart. Gerisi teferruat diyordu. En zorlandıkları konuda siz her nakadar iyi ingilizce yazıyor ve okuyor olsanızda karşınızdaki bilmiyorsa yapacak bişeyiniz yok :) Tarzanca yazana siz düzgünce yazıyorsunuz ve anlamasını bekliyorsunuz. :D

Neyse şahsi fikrime gelince Gm olmak oyunu şhiçbir ekilde oynayamamak demek. Millet le uğraşıyorsunuz oyun oynamak için orada değilsiniz. Hatta bir duyuma göre bir çok gm in makinasında oyun dahi kurulu değil ve başka bir sistem üzerinden sizinle iletişim kuruyorlar.

Bunlar benim bildiklerim ve ya duyduklarım. Yanlış yada doğru ama bana değil 3k 10k verselerde gm olmam, eğer o yonu oynamak istiyorsam tabi. İş para kaanmak iş yapmaksa 3k da kötü bir rakkam değil.

• 7/24 olsa geceleri GM bulmakta sıkıntı çekmezdik.
  • Türkiye standartlarında €3K iyi bir para gibi görünebilir ama EU'da bu maaş ile standartların çok altında kalırsınız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JustttVince

gören de adamlar full arena yapıyo sanır bu yorumlardan sonra

instance a giren gm var be :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.