Wordpress alt yapılı bir sitem var. Bu sitene hiçbir eklenti, tema ya da bağlantı (URL) sorunu yok. Site oluşturulduğu andan itibaren 2 aya yakın sorunsuz denendi. Son 1-2 haftalık süreçte ise bir sorun var. Sitenin blog yazılarındaki yorum formu çalışmıyor. Yorum yazıldığında "Gönder"e tıklanmasıyla Chrome'un yükleme çarkı dönüp duruyor. Hiçbir hata da yok. Panel üzerinden yorum işlemlerinin hepsi çalışıyor (silme, düzenleme, cevaplama vs). Sorunu anlamak için şunları denedim:
Sorun temadan kaynaklı değil, standart temada da aynı sorun var. Hatta sorun dizinle alakalı, siteyi olduğu gibi (yani "www.sitem.com" adresinden "www.sitem.com/blog" gibi bir yola taşıdığımda her şey sorunsuz çalışıyor; fakat ana dizindeyken yorumlar çalışmıyor.
Sorunlu dizinde Wordpress dosyalarından başka hiçbir dosya yok (.htaccess hariç).
Yorum formundaki en ilginç durum şu: Yorum yazdıktan sonra "Gönder" butonuna üst üste 7-8 kere bastığımda 'bazen' yorumu gönderiyor. İlginçlik burada.
Tarayıcı belleği temizlendi. Eklentiler ve tema tek tek test edildi. Farklı tarayıcılarda, farklı cihazlarda çokça denendi. Sorun aynı.
Aynı hosting üzerinde farklı bir site var, farklı bir domain ile. Ama birbirlerinde tamamen bağımsızlar. Host bölünmüş durumda, dosyalar birbirlerini görmüyorlar bile.
Sitede SSL sertifikası var. Yönlendirmelerin hiçbirinde sorun yok.
Sitenin geri kalan bütün formları çalışıyor (Contact Form 7).
Sitenin ayarlar kısmındaki "Yorumlara izin ver" bölümleri aktif. Yazı içlerinde de aktif durumda.
Veritabanıyla ilgili bir sorun da yok. Tam tıkırında.
Wordpress son sürüme (5.4.1) güncellenmiş durumda.
Sitede hata mesajları açık olduğu halde hiçbir PHP uyarısı gelmiyor. Çünkü kodlar da sorunsuz, çalışıyordu düne kadar ve değişik yapılmadı hiç.
Aklıma gelenleri yazdım. Yabancı kaynaklar da dahil hiçbir yerde bu tarz bir sorunu olanı göremedim. Uzun süredir denemediğim şey kalmadı. Aynı dizine sıfırdan farklı bir site bile kurdum, yorumlar kısmı yine çalışmadı. O dizinde sorun var. Yani "public_html/" kısmında sorun var. Şu saçma sorun devam ederse PHP ile özel yönetici panelli site oluşturacağım. En azından harcadığım zamanıma değsin. Fikri olan yazarsa sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme