Şimdi Ara

wordpress site klonlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar şu an hali hazırda tasarımdan ve eklentilerinden memnun olduğum sitemi başka bir şehir için açacağım websitesine klonlamak istiyorum.Duplicator,All in One WP Migration gibi eklentilerle yedekleme dosyalarını alacağım zaman dosya büyüklüklerinden dolayı hata veriyor.Yaklaşık 915 MB.İnternette manuel yolla yani FTP ile önce hepsini al sonra taşı gibi bir yol gördüm fakat problem şu ki hizmet aldığım 2 site için hosting firmaları farklı.Bu yoldan yapsam bir sorun çıkarır mı?C-Panel'de file manager'ı iki hosting firmasının da farklı gibi geldi.Yardım eder misiniz?



  • En güvenli yol önce tüm siteyi (PHP dosyaları, veri dosyaları ve varsa MySQL gibi vt yedek dosyası; mysqldump gibi bir komutla çıkarılan) FTP üzerinden kendi bilgisayarına indirmek. Ben öyle yapıyorum ve hatta indirdiğim siteyi bilgisayarıma kurarak (Nginx'te conf, MySQL'e vt yükleme) deniyorum, sonra yeni hosting'e taşıyorum, bu biraz zaman almakla birlikte sitenin çalışmasıyla ilgili ayrıntılar (örneğin istenen PHP uzantıları, php.inive PHP template'lerin cache dosyaları, WP uygulamasının config dosyasındaki tanımlar, vs) hatırlamamı böylelikle yeni hosting'te ortaya çıkabilecek sorunları daha hızlı halletmemi sağlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ;
    1)wp dosyalarını FTP ile indiriyorum
    2)phpmyadmin'den SQL dosyasını export ediyorum
    3)daha sonra yeni hosting servisinde yeni db ve kullanıcı oluşturuyorum
    4)burdaki bilgileri notepad++ ile wp-config'de düzenliyorum
    5)SQL dosyasını yine notepad++ ile açıp bul ve değiştirden eski url'nin geçtiği her yeri yenisiyle değiştiriyorum.
    6)daha sonra yeni db'e SQL dosyasını import edip options tablosunda ilk 2 url'yi yeni sitenin url'sine çeviriyorum
    7)FTP ile wp dosyalarını yüklüyorum


    Bu adımları izlediğim zaman site görünürde kopyalanmış oluyor fakat siteyi wordpress'den admin olarak açtığım zaman sanki temada değişiklik olmamış gibi gözüküyor bazen http 500 hatası veriyor ben de db'de medya klasörlerinin path kısmına baktığım zaman hala eski siteye ait path olduğunu gördüm örneğin eski sitede resimler AA/BB/image1.png şeklindeyse benim 7.adımda yüklediğim klasör httpsdoc/image.png acaba bundan dolayı mı bu hatayı görüyorum?
    Site için error log'u nerede bulabilirim?
    bir de birkaç yerdehttps://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ bu scripti okudum bilginiz var mı?




  • pighunter P kullanıcısına yanıt
    önceki mesajımda dediğim gibi ben siteyi indirdikten sonra önce kendi laptop'umda aynen çalıştırıyorum ki o esnada tüm eksikleri görmüş oluyorum.Kendi laptop'umda çalışan siteyi deniyorum, admin panele giriyorum birkaç değişiklik falan yapıyorum. Ancak ondan sonra yeni hostinge yüklüyorum. Sen kendi laptopunda çalıştırmadan direkt karşı tarafta çalıştırmayı deniyorsun. Aynı seyi ben yapsam ben de patinaj yapardım degil ki yardımcı olayım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam evet haklısınız fakat ben bu araçlarla fazla çalışmayı bilmiyorum sizce dediğim gibi sql içinde images tablosunda eski host'a ait olan path'den dolayı mı böyle bir hata alıyorum bunu söyleseniz bari?
  • pighunter P kullanıcısına yanıt
    en son ~2 sene evvel bir müşterimin PHP (Wordpress değil, salt PHP) sitesini başka hosting e taşıdım ondan daha önce bir Opencart ve CS-Cart sitesi işine bakmıştım; onlarda tahminen MySQL içine bahsettiğin gibi hosting 'e özel path verileri ekliyordu belki WP'de de öyle eklemiş olabilir. WP en son 2010'da kullandım, o yüzden birşey diyemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.