Merhaba, Sitem önceden gayet hızlıydı ve Google PageSpeed skorlarımı daha da iyileştirmek istiyordum. Ancak, site hızım, Quic.cloud CDN'ini devreye aldıktan sonra gözle görülür şekilde azaldı. Önceden, Güzel Hosting'in nameserver adreslerini kullanırken site çok hızlıydı, fakat Quic.cloud'a geçtiğimde, nameserver değişikliği sonrası hızda belirgin bir düşüş yaşadım. Şu anda yaşadığım durumu ve sorularımı şu şekilde özetleyebilirim: Quic.cloud CDN'e geçtikten sonra yaklaşık 2-3 saat bekledim, ancak site hızında bir iyileşme olmadı, aksine site daha da yavaşladı. Quic.cloud'un nameserver adreslerini kullandım, ve sunucu IP adresini doğru şekilde tanımladım. Bu durumda, daha fazla beklemeli miydim? Yani, CDN’in tam olarak etkisini göstermesi için daha fazla süre geçmesi gerekir mi? CDN kurulumundan sonra site yavaşlayınca, tekrar Squarespace üzerinden Güzel Hosting’in nameserver adreslerini girip Quic.cloud CDN’i tamamen kaldırdım. Ancak şu anda site hızım yine eskisi kadar hızlı değil. Güzel Hosting’in nameserver adreslerine geri dönmeme rağmen, site hala eski hızından uzak. Bu durumda da beklemeli miyim? Yani, değişiklikleri yaptıktan sonra hız tekrar eski haline gelir mi? Çünkü Google skorlarından ziyade kendi izlenimime göre site hala gecikmeli açılıyor. Kısacası sorum şu: NS adresi değişikliklerinin etkisinin 4-6 saat sürebileceğini biliyorum. Ancak böyle bir geçişte site hızında yaşanan düşüşler normal mi? Yani, 1 gün beklemeli miyim, ve tam performansa döner mi? Bu süreçle ilgili herhangi bir tavsiye veya bilgi verebilir misiniz? Not: Tüm testleri, tarayıcı önbelleği temizlendikten, geçmiş veriler silindikten ve misafir modu ve gizli mod kullanılarak gerçekleştirdim. Teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum. |
Bildirim