Şimdi Ara

WOOFER KUTUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş ben woofer kutusu yapmak istiyorum....fakat hiç bir bilgim yok...acaba kaç W lik woofer için kaç cm lik bir kutu yapmam gerek?
    çıkışı ne taraftan olmalı?

• ya bi program vardı subwoofer kabin-port şekil hesablamaları için wooferin gücünü boyunu falan yazıyosun ölçülerini veriyor tabi daha ayrıntılı link istersen buyurhttp://www.antrak.org.tr/gazete/012001/sahin1.htm
  • sağolasın dostum
  • Bu isler malesef kolay degil. Direkt watt ve capla kabin yapılmaz. Thele Small dedigimiz hoparlorun parametreleri kullanılarak kabin yapılır. Tam bir bilimsel calısma. Detay icinde detay var ve bunlara girerseniz bogulursunuz. O yuzden en kestirme yol alacagınız hoparlorun teknik ozelliklerinde kapalı yada portlu olarak calısacagı litre yazıldıysa ona harfiyen uymak. Yoksa en ideal verimi almak imkansız gibi birsey. Bir dunya hesap, kitap, test yapmak lazım. Ama ses cıksın yeter ben ideali aramam diyorsanız piyasada kullanacagınız captaki hoparlorler icin ortalama hangi hacimde kabin kullanıldıysa ordan yola cıkın.
    Eger hoparlor almadıysanız mutlaka iyi markalara yonelin. Kutuların uzerinde yada teknik speclerinde kabin icin kac litre, ne tip kabin tavsiye edilmis ona bakın. Bu bilgi cok onemli. İyi markalarda mutlaka kac litrede calısacagı yazar. Yazmıyorsa zaten pass gecin o urunu.
  • o zaman bu iş beni aşar!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

o zaman bu iş beni aşar!

azcık
  • aslında aşar deyip kestirip atma gerçekten ilgiliysen ve sewiyorsan yapabilirsin ama önce çok araştırman lazım hacim olayı yalnızca işin ufak bir yanı tamam en önemli yanı olabilir ama o bilgi hoparlörün kutusundan çıkıcaktır bunun yanında hangi madde akustik açıdan en sağlıklıdır, kabinin içinde ne tür sönümleme malzemesi kullanıcaksın, portun yalnızca yönü değil genişliği ve derinliği, hangi malzemeden yapılacağı vs. vs. bunların hepsi çok çok önemli kısımlar zamanın ve bütçen warsa ve yeticekse başla ama önce en küçük detaya kadar öğrenmelisin... ondan sonra ben bu işi yapıcam yardım edin dersen bildiklerimizi seve seve paylaşmaya hazırız kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.