Şimdi Ara

woofer a KOLON yapimi yardim ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 25 cm jameson woofer için kolon yaptiriyorum da 40 cm olacak her parça sizce yeterlimidir ???
    yani her köşesini 40 ar cm yapicam... uygun olur mu.. yaptriran arkaDaslar varsa bi el atsalar..

şimdiden saolun

• arkadasım sanırım kabin demek istedin anlattıgına göre yaptırdıgın yer herhangi tesisatla ilgisi olan bir yer deil...eger bu sekilde herhangi marangoza yaptırıyorsan bu kabinden ses alamaz ve kabinden cıkan ses patlak hoparlöden cıkan ses gibi olucaktır...örnegin sunu söyliyim gercek bir woofer kabininde vida bile olmaz portları hoparlörün gücüne göre yapılır...kabin cok önemlidir eger gercekten biraz kalite ses almak istiyorsanız oto tesisatcıdan 25 cm lik bir kabin alıp aracınıza takın..emin olun alacagınız ses kalitesi farklı olucaktır...
  • tamam saol yorumun ve yardımın için ama benım bulundugum yerde oto tesisatcısı değil elektrikci bile yok bi amfi bağlatacak kadar yine ben bi yaptirip denicemm deneme amacıyla

• Nerdesin ki abi merak ettim
  • Osmaniyenin bi kasabasindayim osmaniye ye de 40 50 km var uzaklıgım

• osmaniyeye git orada yaptır
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanisilak

osmaniyeye git orada yaptır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc icin hoparlor tavsiyesi.
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gittigidiyorda hazır 25 lik kabinler var illa ben yapacam diyorsan orada kutu ölçüleride yazıyor en azından aynısını yap belki tuttursun.port uzunluğuna ve çapınada dikkat et.
  • ben ne yaptım bak gittim böle tesisat yapan biyere 30 lık kabin ölçülerini birebir aldım kabin 75 ytl idi mobilyacıya gittim aynısının tıpkısını 45 ytl ye yaptıdım hemde bir tane değil iki tane bide bit pazarından döşemelik kumaş ve reflex borusu aldım taktım hiç bi farklılık bulamassın öle yap yarıyarıya hemde ikitane
  • portlu kabin kafadan atma hesaplarla yapılmaz,bu yüzden hazır satılanlar da alınmaz..
  • arkadaş bunu kendi kendine yapmaya karar vermiş biz ne dersek diyelim bunu yapacak .çünkü bulunduğu yer müsait değilmiş.en azından yardımcı olmaya çalışıyoruz tahminide olsa.yoksa eleştiriye başlasak çoğu wooferide at çöpe falan derdi büyük ihtimalle.
  • tamam ben de yardımcı olmaya çalışıyorum zaten,gelişigüzel bir kabin yapacaksa en azından port kullanmasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: barakudaaa

arkadaş bunu kendi kendine yapmaya karar vermiş biz ne dersek diyelim bunu yapacak .çünkü bulunduğu yer müsait değilmiş.en azından yardımcı olmaya çalışıyoruz tahminide olsa.yoksa eleştiriye başlasak çoğu wooferide at çöpe falan derdi büyük ihtimalle.

wala en dogrusunu demişsin.. ölcülere bakim de bir en azından oyle yaparım... ayrıca arkadaslar ben yani mukemmel ses kalitesi aramıyorum yani ama azcık da olsa bass versin yeter
  • Arkadaşım elindeki hoparlörün parametrik değerlerini bilmen gerekiyor (içinde prospektüs gibi veya kutusunda fabrikasyon olarak bu parametreler yazıyor olması lazım) Bu parametreler Vas, Vb, fs, Xmax gibi değerlerdir.

Lisan sorunun yoksa internetten kabin tasarımıyla ilgili amatör siteleri araştırabilirsin. Bu parametreleri kullanarak kabin tasarımının nasıl yapılacağı konusunda forumlar vs. bir sürü site bulabileceğini düşünüyorum. Bu sitelerden edineceğin bilgilerle ve hoparlörüne ait parametreleri kullanarak tasarlayacağın kabinin boyutlarını ve tipini (kapalı kutu, portlu - bass reflex, veya bandpass) hesaplayacaksın.

Sonra hesapladığın boyutlara göre marangozda yaptıracaksın.

Hoparlörünün parametrelerini bulamıyorsan ölçerek de bulmak mümkün. Bu konuda da internette bilgiye ulaşabilirsin. Ama hatırladığım kadarıyla bu ölçüm işi için küçük çaplı bir elektronik laboratuvarı gerekiyor: Osiloskop ve sinyal jeneratörüne ihtiyacın olacak.

Eğer hesap kitap yapmadan bu işe kalkışırsan sonuç hüsran olur (tabi bu hüsran kelimesi kulak hassasiyetinle doğru orantılı: kimisi böğüren bir gürültüyü müzik diye dinleyebiliyor).

Hesapsız, ezbere deneme-yanılma yöntemiyle yapılan bir kabin tasarımı şuna benzer: Gözü kapalı biçimde elinde cımbızla samanlığa düşmüş iğneyi bulmaya benzer.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sky_LiNe

quote:

Orjinalden alıntı: barakudaaa

arkadaş bunu kendi kendine yapmaya karar vermiş biz ne dersek diyelim bunu yapacak .çünkü bulunduğu yer müsait değilmiş.en azından yardımcı olmaya çalışıyoruz tahminide olsa.yoksa eleştiriye başlasak çoğu wooferide at çöpe falan derdi büyük ihtimalle.

wala en dogrusunu demişsin.. ölcülere bakim de bir en azından oyle yaparım... ayrıca arkadaslar ben yani mukemmel ses kalitesi aramıyorum yani ama azcık da olsa bass versin yeter

Hocam bass istiyorsun, anlaşıldı...

Peki neden illa bir kabin olsun istiyorsun? kabinsiz çalıştırmayı denesene hoparlörü...
    Bak bakalım bass veriyor mu?..

Bir dene ondan sonra yeniden konuşalım.

• galiba arabanın tesisatınıı yaktımm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.