Şimdi Ara

Wlan için bağlantı noktası(hotspot) oluşturma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okulun server makinasına wlan(wi-fi) kartı takarak okul binası ve yakın çevresinde kablosuz wlan ağı(hotspot) kurmak istiyorum.. bu sayede alacağım wi-fi özellikli pda yada cep telefonumdan beleş ve hızlı internete girmeyi planlıyorum

2 gündür bu konu üzerinde kafa yormaktayım ; teoride durum bu ama uygulamada nası yapacam daha doğrusu bu adını bile tam bilmediğim wlan kartı(adını yanlış söylüyorsam düzeltin) hangi marka olmalı bu kartı netten nerde bulabilirim.. galiba adını tam bilmiyorum google'da aratınca sonuç çıkmıyor ?? bu kartların fiyatları nedir ? kullanan gören ?

• ağa net erişimini neden vereceksin oklda uydumu var yoksa mevcut adsl i mi dağıtacaksın
    gereken makina şu
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1047737
    bu küçük ev büro için yapılmış bir alet
    daha battal bir alan için çok daha pahalı ama güzel malzemeler dolu ortalıkta
  • kalldıki bu alletin antenlerle oynarsan 400 mt çaplı alanda 2 mb lik yayın yapıyorsun yeter
  • 802.11b çok yavaş sen git 802.11g li bir şey al bundan 4 kat daha uzak mesafeye yayın yaparsın
  • bina içi ve bina önü 30-50 metre bi alan içinde okuldaki mevcut adsl bağlantısını kullanarak alacağım wifi uyumlu cep telefonu yada pda ile nete girecem.. sade ben ve belki 2 kişi daha bu hizmetten yararlanacak.. yani çok pro bi çözüme gerek yok ?? ucuz ekonomik öğrenci işi bi alet lazım bana
  • okulda 24 saat açık server makinamız var.. ben bu makinanaın kasa içine pcı slotuna takılan hani kasanın arkasından anteni çıkıyor. öle bişe arıyorum.. böylece okuldaki adsl bağlantısından 40 m alandaki wifi özellikli cep telefonları pda larda yararlanacak.. günümün yarısından fazlasını geçirdiğim okul binasında/sınıfta nete beleş girme fırsatım olacak ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okulda bilgisayar sınıfı var.. ama ders saatleri dışında ne zaman açılır yada açılmışmı gören duyan, bilen yok ? bende diyorum hazır okulda adsl var; ziyan olmasın.. sınıfta cep telefonum yada pdam ile nete gireyim ?
  • link verdiğim alet iyi olur sana kart ile takarsan hem sistem yükü artar hemde mesafe kaybın çok olur
  • yaw ben ucuz bi çözüm araıyorum okulda 24 saat açık bi makinaya takacam böylece cep bilgisayarından bağlantıyı görerek sınıfta atölyede falan internete beşel girecem ??

ama bu takacağım kartın adı nedir ? nette bulamıyorum ?
  • iştee bulldum bu tarz aletlerden kullanan detaylı bilgiye sahip olan ??

http://www.mobilalisveris.com/pinfo.asp?pid=3498
  •  Wlan için bağlantı noktası(hotspot) oluşturma ?

yani bende okul içinde kendi küçük bağlantı noktamı (hotspots) oluşturmak ve nete wifi uyumlu pda/telle girmek istiyorum nası yapacam bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varmı ?

• Arkadas Burada Sorular cok Karisik geldi Ama yinede cevap yazmaya Calisayim.
    Öncelikle sana WLAN Router Lazim, Eger Pocket PC nde WLAN varsa mesele Halledilmis olur, Yoksa Pocket PC icin SD Kartli Wlan,lar var ondan alman lazim, Olay bu kadar basit Baska bir sey yapmana gerek yoktur, Hem yukarida Resmini sundugun Normal Bilgisayara Takilan Kartlar Ne diye lazim onu anlamis degilim.?
    Benim anladigim Kadariyla sen PDA ayla gireceksin Lazim olan Parcalari yukarida Belirttim baska bir sey lazim degil.

Emir Kaya
  • yaw okulda adsl bağlantısı var.. ama normal kablolu modem üzerinden.. yani yeni teknoloji değil wireless falan ! bende diyorumki madem okuldaki bilgisayarda bağlantı var alayım bi wireless pcı adapter (pcı slotuna takılan yukarda resmi var) okuldaki kablolu bağlantı olsun kablosuz ??! maksat okuldaki adsl bağlantısını wlan ( wi-fi ) özellikli pda ve cep telefonlarının görmesi..
  • yaw icin ??? usta Ben bildigim yönden yardim etmeye calisiyorum, ilk önce PCI slota Takacagin Karttan O sekilde PDA yla internete girecegini sanmiyorum en azindan benim bildigim bu !!!

Ben TR deki söz ettigin ADSL Baglantisini görmedigim icin yanlis bir sey yazmayayim.
    Simdi Okulda ADSL Modem varmi yokmu varsa eger Araya WLAN Router Baglanacak,
    Kablolu Modem ne Modemi ADSL Modem,mi yoksa baska Modemmi var Okulda ?
    Yoksa WLAN Router Baglanmasina engelmi Kablolu Modem.?

Emir Kaya

quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

yaw okulda adsl bağlantısı var.. ama normal kablolu modem üzerinden.. yani yeni teknoloji değil wireless falan ! bende diyorumki madem okuldaki bilgisayarda bağlantı var alayım bi wireless pcı adapter (pcı slotuna takılan yukarda resmi var) okuldaki kablolu bağlantı olsun kablosuz ??! maksat okuldaki adsl bağlantısını wlan ( wi-fi ) özellikli pda ve cep telefonlarının görmesi..

• yaw ben bu işi yürütemeyecem herhal

okulda adsl bağlantısı var.. hatta adsl bağlantısını tübitak binasından sonra türkiyede ilk kullanan yer bizim okul yani sistem eski.. öyle wireless modem falan yok.. normal kablolu adsl modem ve bağlantıyı dağıtmak için falan router var.. okuldaki her makinaya bu modemden kablo çıkıyor.. böylece okuldaki her makinada internet bağlantısı oluyor.. eski sistem olduğu için(lan bağlantısı), wlan uyumlu (kablosuz bağlantı) cihazlar okuldaki bağlantıdan yararlanamıyor.. bende olaya senin kadar yabancıyım ; benim fikrime göre wireless pcı adapter alırsam wlan destekli cihazlarda( pda..vb) okuldaki adsl bağlantısını görmezmi ?

• Arkadaşım o bahsettiğin pci slotuna takılan aparat desktop pclerin wireless olarak access pointe bağlanması için kullanılır yani verici değil alıcıdır.
    Senin ihtiyacın olan bir verici.Bunu iki türlü yaparsın ya o sizin eski modemi bir wireless access pointe bağlarsın yada direk yeni bir wireless li adsl modem alırsın.
    Umarım çözüm bulabilmişimdir.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhk -- 28 Eylül 2005, 23:45:43 >
  • çözüm buldun .. ama ben ekonomik diyorum öğrenci işi diyorum sen kalkıp bana okula yeni kablosuz modem al diyorsun tamam yaw bu iş olmayacak herhal ben bu sevdadan vazgeçtim.. yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür.

varsa bi yöntemi her zaman bekliyorum
  • Sanırım yazdıklarım dışında bir çözüm yok:(
    Ama bi çözüm daha var.Okulun bilgisayar öğretmenini yada artık bilgisayar labaratuarıyla en fazla ilgilenen hoca hangisiyse onu kafalamaya çalış.
    Ben lisedeyken öyle yapmıştım.Hoca hiç düşünmeden bilgisayar odasının anahtarını bile veriyodu.
    Ayrıca belki ilerde hocayı ikna eder aldırırsın bi wireless hocaya okadar kablosuz notebookunuz falan var sizde bağlanırsınız falan de de işte bişeyler.
    Hadi kolay gele.Başarı haberlerini bekliyoruz
  • olayı çözdüm gibi bişe.. artık en azından neyi araştırmam gerekiyor onu biliyorum ??!
    access point lazımmış bana.. şimdi bu konuyu araştırıyorum.. bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar ?? varmı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.