Şimdi Ara

Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.458
Cevap
16
Favori
182.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yeni gelen nerf herkesin canını sıkmış belli. Ben wizard da pek eski olmadığım için sizlere danışmak istedim. Ben bir şekilde karakterimi yapılandırmaya ve itemlar aldım fakat hala istediğim dps'i vuramıyorum. Build mi yanlış yoksa diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Item eksiklikleri ve build ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/QRY-1729/hero/17161442

Not: Amuletim çok kötü biliyorum :) Ama AH de mantıklı bir buyout u olan bir item olmadığından bende sürekli olarak bitiş zamanlarını kaçırdıgımdan daha almak nasip olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qry -- 28 Eylül 2012; 16:17:06 >

• Ohöm, 114K DPS var yahu orda.

Sizin kullandığınız build daha ziyade düşük DPS'ye sahip Wizard'lar tarafından tercih ediliyor. 100K üzerinde aslında en doğru hareket Archon'a geçmek. Critic Chance'i de acilen %7-8 CHC içeren bir amulet vasıtasıyla arttırmak şart. Fakat Patch 1.0.5 ile amulet ve ring'lerin level 63 olabileceği söyleniyor, dolayısıyla 1-2 haftalık bir süre için çok para harcamaya gerek yok herhalde.

Bir de HP çok düşük. En az 40K mertebelerine çekmek lazım, ya da bir başka deyişle VIT = 1,000 civarına gelse iyi olur. Pantolonun daha iyisini bulabilirsiniz tahmin ediyorum makul rakamlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaykaraduman

Endişeli CM/ET Wizardlar :)

Öncelikle rahatlayın...Şimdi arkanıza yaslanın ve 1.05 te CM/ET Wizardın MP (monster power) 10 da neler yapabileceğini görün!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZHh_6mqdGfg&feature=youtu.be

%48.5 crit chance var bu kadar crit vurmuyorum. %100 sanırım 1 tane beyaz yok arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoodLez_06

quote:

Öncelikle rahatlayın...Şimdi arkanıza yaslanın ve 1.05 te CM/ET Wizardın MP (monster power) 10 da neler yapabileceğini görün!!

%48.5 crit chance var bu kadar crit vurmuyorum. %100 sanırım 1 tane beyaz yok arada

Optionstan beyaz hitleri göstermeyi kapatabiliyorsunuz.

• Yani archon için de attack speed etkilemiyor galiba. Arcon a geçsem bile bu sefer de attack speed boşa gidecek galiba. Nasıl bir build yapayım işin içinden çıkamadım gitti.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/QRY-1729/hero/17161442
  • Attack speed her türlü etkiler ama Damage over Time (DoT) skillerdeki etkisi signature spell'lerde olduğu kadar olmaz. Örnek olarak Archon beam'ini alacak olursak, IAS her bir "tick" süresini kısaltır. Yani IAS olmadan ışını tuttuğunuz sürede atıyorum 2 attack/saniye yapıyorsanız IAS ile 2.2 attack/saniye olur. Dolayısıyla birim zamanda daha çok hasar verirsiniz.

Fakat dediğim gibi sağladığı fayda animasyon içeren signature spell'lere göre sınırlı olur. IAS'nin DoT skilleri için bir miktar "fake" DPS içerdiği söylenir.

Zaten siz bu critic chance ile tahminim hibrid bir build yapsanız daha iyi olur. Elite'ler ve mob'ların çok kalabalık olduğu bölgeler için archon, ıvır zıvır için piercing orb olabilir.

• Wicked Wind denedim PTR'da biraz, kağıt üzerinde dps 20k civarı olduğu için yavaş kesmem haricinde monster level 5'e kadar hiçbir sıkıntı çekmeden,freeze lock açılmadan kesebiliyorum. Hatta 2 packi aynı anda kestim az önce monster level 5'te. Üstümdeki gear da çok sağlam değil oysa... CM Wizard için hala umut var, ama sanırım olay Attack Speed'de bitiyor. 2.50 attack speedim oluyor slow time'ın en sağdaki as artıran rune'unu kullanarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcs_Jack

quote:

quote:

gerçekten iyi karaktermiş ama benim spedd daha yüksek crt.ch.biraz düşük benim ama olcay sayende wickend w. skilni keşfetim çok iyi oldu ya ortalık fena oluyor hada birlikte denedik wicknd'i dedin gibi işe yaradı.yanlız olcay hocam storm armor kullansam mı bu videodaki kulanıyorda bana ne gibi yararı olabilir energy armormu kullansam storm armor mu sizce???

http://eu.battle.net/d3/en/profile/gokox34TR-1252/hero/16949719

gokox34TR#1252

• quote:

Orijinalden alıntı: gokox34

quote:

quote:

quote:

gerçekten iyi karaktermiş ama benim spedd daha yüksek crt.ch.biraz düşük benim ama olcay sayende wickend w. skilni keşfetim çok iyi oldu ya ortalık fena oluyor hada birlikte denedik wicknd'i dedin gibi işe yaradı.yanlız olcay hocam storm armor kullansam mı bu videodaki kulanıyorda bana ne gibi yararı olabilir energy armormu kullansam storm armor mu sizce???

gokox34TR#1252

archon buildini denedin mi? DPS en baya fazla. ama eğer archon değil CM devam edicem dersen AR güveniyorsan storm armor daha çok dmg vurmanı sağlayabilir. Ben de 500-600 AR var energy armoru %5 cc runeyla kullanıyorum baya rahat. Storm armor sana gider diye düşünüyorum. yanlışım varsa düzeltin.

Edit: pantolondaki ya da chestteki +54 int ten bir ya da 2 tanesini çıkarıp vit takabilirsin eğer can yüzünden ölüyorsan 22k canın varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klitz -- 28 Eylül 2012; 20:27:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

gokox34TR#1252

Gökhan senin karaterin forumda gördüğüm kadarıyla CM wizardlar arasında 1.05 e en hazır olanı. Hatta forumu geçtim us forumlarında da bizim üstat olarak nitelendirebileceğimiz Shandlar, Aimless, nitrocan vs.. dan bile daha iyi karakterin var. (Shandlar wizardın efsanesi dünyada, bilgiye boğuyor resmen) Bana kalırsa eksiğin olara söyleyebileceğim sadece andrael visage yerine storm crow kullanabilirsin. Videoda da görmüşsündür resmen fireball yağdırıyor. Aslında videodaki eleman şunu anlatıyor "ben bir yüzük taktım çok yararlı oldu" o da hellfire ring, bakın ben nasıl mp10 solo farmlıyorum değil! Bu itemleri düşünebilirsin...

HP bana göre yeterli. Zaten etrafında sana vurmaya kast eden kimse yok. Herkes ölmeyi bekliyor. O değil de ben sana çok şaşırdım. Storm chaserı iptal edip wicked wind kullandım çok daha iyi oldu demen ilginç. Ben sadece senin kararkterini tanıdığım için denemeni istedim ki, ben de durumu izledim. Elite creatureları tamamen hareketsiz bırakabiliyormusun diye skill kullanmadan dışarıda bekledim. Sonuç mükemmel

WW nin sende daha iyi sonuç (eğer sağladıysa) vermesinin sebebi etrafında hareketsiz bekleyen creatureların içine ww açtığın için sürekli olarak vurman. Storm chaser içlerinden geçip gidiyordu sağa sola dağılıyordu avantajın bu olabilir, yoksa proc 4 kat daha düşük.

Storm armora gelince o tam aradığın skill. vurduğun criticler anlam kazanıyor (vurduğun criticlerde %30 weapon damage kadar lightning damage veriyordun galiba), bir de storm crowun lightning damage bonusuyla birleşince, hızına şaşıracaksın. Belki energy armor pinpoint barrier ile critic chance artırabilirsin. Videoya dikkat et; etrafında creature 1 tane bile olsa makroyu kapatmıyor. yalnız olduğunda ancak kapatıyor, düz yolda bile yürürken makro çalışıyor. Sebebi düşük hp'ye sahip olduğundan diamond skinin cooldown anında belki alacağı tek hit ile bile yatabilir durumda olması.

En son olarak şunu söylemeliyim ki; eğer başka nerf gelmeyecekse, benim karakterim de senin karakterin gibi olacak.(yol haritamı çizdim kabaca itemlerin adları özellikleri belli sadece şu kaosun durulup 1.05 ile birlikte fiyatların oturmasını bekliyorum) Hatta oyunu CM olarak devam edecek bütün wizardlar senin gibi olmak zorunda...

İyi oyunlar,

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gokox34TR#1252

Gökhan senin karaterin forumda gördüğüm kadarıyla CM wizardlar arasında 1.05 e en hazır olanı. Hatta forumu geçtim us forumlarında da bizim üstat olarak nitelendirebileceğimiz Shandlar, Aimless, nitrocan vs.. dan bile daha iyi karakterin var. (Shandlar wizardın efsanesi dünyada, bilgiye boğuyor resmen) Bana kalırsa eksiğin olara söyleyebileceğim sadece andrael visage yerine storm crow kullanabilirsin. Videoda da görmüşsündür resmen fireball yağdırıyor. Aslında videodaki eleman şunu anlatıyor "ben bir yüzük taktım çok yararlı oldu" o da hellfire ring, bakın ben nasıl mp10 solo farmlıyorum değil! Bu itemleri düşünebilirsin...

HP bana göre yeterli. Zaten etrafında sana vurmaya kast eden kimse yok. Herkes ölmeyi bekliyor. O değil de ben sana çok şaşırdım. Storm chaserı iptal edip wicked wind kullandım çok daha iyi oldu demen ilginç. Ben sadece senin kararkterini tanıdığım için denemeni istedim ki, ben de durumu izledim. Elite creatureları tamamen hareketsiz bırakabiliyormusun diye skill kullanmadan dışarıda bekledim. Sonuç mükemmel

WW nin sende daha iyi sonuç (eğer sağladıysa) vermesinin sebebi etrafında hareketsiz bekleyen creatureların içine ww açtığın için sürekli olarak vurman. Storm chaser içlerinden geçip gidiyordu sağa sola dağılıyordu avantajın bu olabilir, yoksa proc 4 kat daha düşük.

Storm armora gelince o tam aradığın skill. vurduğun criticler anlam kazanıyor (vurduğun criticlerde %30 weapon damage kadar lightning damage veriyordun galiba), bir de storm crowun lightning damage bonusuyla birleşince, hızına şaşıracaksın. Belki energy armor pinpoint barrier ile critic chance artırabilirsin. Videoya dikkat et; etrafında creature 1 tane bile olsa makroyu kapatmıyor. yalnız olduğunda ancak kapatıyor, düz yolda bile yürürken makro çalışıyor. Sebebi düşük hp'ye sahip olduğundan diamond skinin cooldown anında belki alacağı tek hit ile bile yatabilir durumda olması.

En son olarak şunu söylemeliyim ki; eğer başka nerf gelmeyecekse, benim karakterim de senin karakterin gibi olacak.(yol haritamı çizdim kabaca itemlerin adları özellikleri belli sadece şu kaosun durulup 1.05 ile birlikte fiyatların oturmasını bekliyorum) Hatta oyunu CM olarak devam edecek bütün wizardlar senin gibi olmak zorunda...

İyi oyunlar,

Gökhan'ın karakteri cidden ofansif anlamda da CM anlamında da iyi. Ancak en ufak bir lag girip de skillere basmaya zaman kalmayınca tek yiyor olması büyük bir eksik bence. Storm Crow iyi bir seçim olabilir, AS düşüşü olacaktır ama zaten 2 time wraple 3.61 olan bir attack speed varken çok da büyük bir eksiklik olmaz. Storm Crow= ~400 loh,~10 apoc,~7% lighting damage ve en önemlisi fire damage ile bir alıp veremediği yok. Denenmeli bence.

• Olcay ben wizard'ı bırakalı nerdeyse 1 ay oluyor, bu bölüm sana emanet, bilginle aydınlat ortalığı, tespitlerini takip etmeye devam edicem ara ara. Bize lazımsın, saygılar
  • quote:

Bu ne!!!

Ya bu tarz bir oyun stili ile PvP olur mu? Kim karşısında bu tip bir Rakip ister! Bu build ne oluyor? Şuan ki NERF lerle bu engellen dimi? Diablo 2 de mage im vardı. Sınırsız Hydra basabiliyorduk. Heryer dağ dere tepe Hydra oluyordu onlar kesiyor ben kite liyordum. Sonra NERF gelip aynı anda 1 tane Hydra basabilmiştik. Tabi o buildi herkes bıraktı. Keza bundada 1 tane hortum felan vb olmalı gibi geliyor. Yani ha 30 tane hortum ha 30 tane hydra fark yok. Şuan 30 tane hydra basabiliyor musunuz? Bilmiyorum ama bu video beni oyundan soğuttu!

• quote:

Orijinalden alıntı: birkankuyumcu

quote:

Bu ne!!!

Ya bu tarz bir oyun stili ile PvP olur mu? Kim karşısında bu tip bir Rakip ister! Bu build ne oluyor? Şuan ki NERF lerle bu engellen dimi? Diablo 2 de mage im vardı. Sınırsız Hydra basabiliyorduk. Heryer dağ dere tepe Hydra oluyordu onlar kesiyor ben kite liyordum. Sonra NERF gelip aynı anda 1 tane Hydra basabilmiştik. Tabi o buildi herkes bıraktı. Keza bundada 1 tane hortum felan vb olmalı gibi geliyor. Yani ha 30 tane hortum ha 30 tane hydra fark yok. Şuan 30 tane hydra basabiliyor musunuz? Bilmiyorum ama bu video beni oyundan soğuttu!

Merhaba Arkadaşım,

Şu anki mevcut nerflerle o arkadaş aynı şekilde oynamaya devam ediyor. Oyundan soğumana gerek yok. O hortumların çok olduğuna aldanma proc rate 0.125!!! Hortumlar 6 sn boyunca dönüyor ve o arkadaşın atak hızı saniyede 3'ün üzerinde olduğundan çok sayıda hortum çıkarıyor. Sen saniyede 1 tane mi yumruk atıyorsun?
    Saniyede 5 yumruk atsan itirazım olur mu sence, veya 30?

Bu bug değil, exploit değil! Adam hp sinden rezistanslarından ve diğer yetekenklerinden feragat ederek olabildiğince critical chance ve attack speed yüklenmiş. Bundan daha doğal ne olabilir? 20k mertebelerinde hp ile oynuyor, tek dokunuşuna bakar merak etme döversin (dokunabilirsen tabi :) )

Energy Twister atak skili, electrocuteden farklı değil, hydra gibi bir şey oluşturmuyor. Zoltun kullenin yaptığının aynısı... PvP durumuna gelince ben bu oyun boyunca sadece çok çok yakın arkadaşlarım dışında PvP yapmayacağım. Diablo 3 ün ah, rmah yaklaşımına çok ters PvP mantalitesi. Eğer ah, rmah olmasaydı problem yoktu. Ben emeğe emek belki dövüşebilirim ama emeğe-para dövüşmem. Bu zaten blizzardın dayağı yiyip rmah, ah yolu tutmamızı hedefliyor. Ben bunun bir parçası olmak istemiyorum...

İyi oyunlar,

Edit: Bence PvP de wizarddan korkacaksan bu CM/ET değil Archon wizarddır. Aşağıdaki videoyu izlersen moralin ciddi anlamda bozulabilir. İnferno Ghom'a (7-8m hp) tek atıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=GYP4CZoN4-Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaykaraduman -- 29 Eylül 2012; 9:57:02 >

• quote:

quote:

quote:

Bu ne!!!

Merhaba Arkadaşım,

Şu anki mevcut nerflerle o arkadaş aynı şekilde oynamaya devam ediyor. Oyundan soğumana gerek yok. O hortumların çok olduğuna aldanma proc rate 0.125!!! Hortumlar 6 sn boyunca dönüyor ve o arkadaşın atak hızı saniyede 3'ün üzerinde olduğundan çok sayıda hortum çıkarıyor. Sen saniyede 1 tane mi yumruk atıyorsun?
    Saniyede 5 yumruk atsan itirazım olur mu sence, veya 30?

Bu bug değil, exploit değil! Adam hp sinden rezistanslarından ve diğer yetekenklerinden feragat ederek olabildiğince critical chance ve attack speed yüklenmiş. Bundan daha doğal ne olabilir? 20k mertebelerinde hp ile oynuyor, tek dokunuşuna bakar merak etme döversin (dokunabilirsen tabi :) )

Energy Twister atak skili, electrocuteden farklı değil, hydra gibi bir şey oluşturmuyor. Zoltun kullenin yaptığının aynısı... PvP durumuna gelince ben bu oyun boyunca sadece çok çok yakın arkadaşlarım dışında PvP yapmayacağım. Diablo 3 ün ah, rmah yaklaşımına çok ters PvP mantalitesi. Eğer ah, rmah olmasaydı problem yoktu. Ben emeğe emek belki dövüşebilirim ama emeğe-para dövüşmem. Bu zaten blizzardın dayağı yiyip rmah, ah yolu tutmamızı hedefliyor. Ben bunun bir parçası olmak istemiyorum...

İyi oyunlar,

Edit: Bence PvP de wizarddan korkacaksan bu CM/ET değil Archon wizarddır. Aşağıdaki videoyu izlersen moralin ciddi anlamda bozulabilir. İnferno Ghom'a (7-8m hp) tek atıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=GYP4CZoN4-Y

PVP'de DH en güçsüz class olacak bence. isterlerse 2m crit vursunlar,Slow Time'ımız var bizim :D

• Valla banada Monk avantajlı gibi geliyor. Tek skille nerede olursanız yanına gelip vurabilme (Dash), 4 Saniye Damage yememe/can not be frozen, Elitlere 2-3m vuran Seven-Side skili. Ama şöyle bir laf vardır. Karşısındakinin yumruğunu yemeyen kendinin kini balyoz sanırmış Bakalım...
  • quote:

PVP'de DH en güçsüz class olacak bence. isterlerse 2m crit vursunlar,Slow Time'ımız var bizim :D

usta pve'yi stabil yapamayan adamlar pvp yi nasıl ayarlayacak çok merak ediyorum cidden.

bu arada wizard neymiş be abi. vallahi wizarda geçesim geldi :D
  • Ya tüm oyunlarda Mage açarım Ranged charlara meğilliyimdir. Ama hep bir noktada tıkanırlardı millet tek seferde dünya damaage vururd biz AoE orta damage bende ayar olurdum. Bu sefer DPS acayım dedim. Bundada tersi çıktı.
  • quote:

Valla banada Monk avantajlı gibi geliyor. Tek skille nerede olursanız yanına gelip vurabilme (Dash), 4 Saniye Damage yememe/can not be frozen, Elitlere 2-3m vuran Seven-Side skili. Ama şöyle bir laf vardır. Karşısındakinin yumruğunu yemeyen kendinin kini balyoz sanırmış Bakalım...

Her söylediğine bir çözüm bulabilirim, lafla oynanmıyor oyun maalesef. Tek skille port olduğunda wave of force ile geri gidersin... Teleport,hydra vs.. sen bana ben sana durmadan sabaha kadar kağıt üzerinde çözüm üretebiliriz.

Tahminime göre PvE deki etkileri olmayacak skillerin, mutlaka değişecektir etkileri. Arkadaşın da dediği gibi PvE yi aylardır dengeleyemeyen adamların PvP de yapacağı işten hayır gelmez. Hangi karakter olursa olsun bulacakları güçlü bir komboyu hemen nerflerler. O da öylece sürer gider. Ben zaten dediğim gibi PvP oynamayacağım. Bu konuda iddialaşmak istediğin birisi varsa ben değilim.

• Patch 1.0.5 ile ring ve amuletlerin ilvl 63 olabileceği resmi olarak teyit edildi. PTR'de %11 IAS / %50 CHD / %6 CHC'li ringler ve %10 CHC / %100 CHD içeren amuletler görünüyor. Buradan gelen ilave CHC belki bir nebze CM buildlerine fayda sağlar. 2 Ring + 1 Amulet 1.5 x 3 = 4.5% ilave CHC elde etmek mümkün gibi.

Edit: Ring'deki IAS değerini düzelttim. %9 değil 11% olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-950143F31 -- 29 Eylül 2012; 12:34:51 >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.