Şimdi Ara

Witcher'ın hikayesini tam olarak kavrayamadım[spoiler içerir]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Öncelikle witcher1'i oynamadım. Sebebi türkçe olmaması ancak ilk oyunun hikaye videosunu izledim ama yine fazla birşey anlamadım.geraltın hafızası neden yok bunu ikinci oyunda fark ettim. hafızasını kaybetmiş ve çoğunu hatırlamıyor ilk oyundada bu böylemiydi ? bana şu oyunun hikayesini kavrayabileceğim şekilde kısa ve öz olarak anlatabılabilecek olan varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E4EN -- 29 Eylül 2013; 15:49:21 >

• Konu sahibi hala merak ediyor mu bilmiyorum da başkaları için de anlatalım, bulunsun.

Rivia'daki insan olmayanlara karşı olan ayaklanmada Geralt bir köylü tarafından ölümcül şekilde yaralanır. Yennefer'da Geralt'ı korumak isterken ölmek üzeredir. Ciri ikisini Avallach adasına ışınlar. Burada belli bir süre mutlu bir şekilde yaşarlar taki Wild Hunt gelip Yennefer'ı kaçırıncaya kadar. Geralt Wild Hunt'ın izlerini takip ederek peşine düşer. Türlü zorluklarla mücadele eder. Yolculuk sırasında Letho ve arkadaşlarıyla karşılaşır. Letho'nun hayatını kurtarır. Letho'nun mensup olduğu witcher okulu Wild Hunt hakkında en çok şey bilen okuldur. Bu yüzden Letho Geralt'ı, Wild Hunt'ın toplandığı yere götürür. Buraya geldiklerinde Wild Hunt'ın heyulalarına karşı savaşırlar. Fakat kazanamazlar. Çünkü sayıca çok fazlalardır. Geralt, Hunt'ın kralına Yennefer'a karşılık kendisini almasını teklif eder ve Yennefer serbest bırakılır. Geralt Wild Hunt'ın dünyasına götürülür. Uzun bir süre onlar için çalışır. Ciri Geralt'ı kurtarır ve Kaer Morhen yakınlarına bırakır. Fakat hafızasını tamamiyle yitirmiştir. Başından beri Hunt'ın amacı Ciri'nin sevdiklerini kaçırarak onu ele geçirmektir. Tam bu noktada ilk oyun başlar.
  • yok
  • Rivia da ayaklanma cikiyo. Geralt insan olmayanlarin tarafini tutuyo cunku arkadaslari zoltan ve dandellion cuce ve elf. Ayaklanma sirasinda olduruluyo. Oldu zannediliuo gerci. Yennefer bunu hayata dondurmek icin buyu falan yapiyo baya o da ölüyo tum gucunu tuketiuo falan. Sonra geralt bi yerde uyaniyo hafizasini kaybetmis bi sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit:güzel hort

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKSide58 -- 6 Mayıs 2017; 22:58:14 >
  • Konu sahibi hala merak ediyor mu bilmiyorum da başkaları için de anlatalım, bulunsun.

Rivia'daki insan olmayanlara karşı olan ayaklanmada Geralt bir köylü tarafından ölümcül şekilde yaralanır. Yennefer'da Geralt'ı korumak isterken ölmek üzeredir. Ciri ikisini Avallach adasına ışınlar. Burada belli bir süre mutlu bir şekilde yaşarlar taki Wild Hunt gelip Yennefer'ı kaçırıncaya kadar. Geralt Wild Hunt'ın izlerini takip ederek peşine düşer. Türlü zorluklarla mücadele eder. Yolculuk sırasında Letho ve arkadaşlarıyla karşılaşır. Letho'nun hayatını kurtarır. Letho'nun mensup olduğu witcher okulu Wild Hunt hakkında en çok şey bilen okuldur. Bu yüzden Letho Geralt'ı, Wild Hunt'ın toplandığı yere götürür. Buraya geldiklerinde Wild Hunt'ın heyulalarına karşı savaşırlar. Fakat kazanamazlar. Çünkü sayıca çok fazlalardır. Geralt, Hunt'ın kralına Yennefer'a karşılık kendisini almasını teklif eder ve Yennefer serbest bırakılır. Geralt Wild Hunt'ın dünyasına götürülür. Uzun bir süre onlar için çalışır. Ciri Geralt'ı kurtarır ve Kaer Morhen yakınlarına bırakır. Fakat hafızasını tamamiyle yitirmiştir. Başından beri Hunt'ın amacı Ciri'nin sevdiklerini kaçırarak onu ele geçirmektir. Tam bu noktada ilk oyun başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 7 Mayıs 2017; 1:15:19 >

• Oromë kullanıcısına yanıt
    Oyunun hikayesini yalayıp yutalı çok oldu hocam. Şuan kitaplarını okuyorum :)
  • Değerli arkadaşlar, benim de aklıma takılan birkaç husus var. Yeni konu açmak istemedim. Sadece 3. oyunu oynamamdan kaynaklı mı ondan da emin değilim. Olaya hakim arkadaşlardan yanıt bekliyorum. Oyunda baya ilerlediğim için spoiler içinde sorularımı soracağım. Yeni başlayan arkadaşlar için uyarımı baştan yapmış olayım.

Ana oyun ile hearts of stone bitmiş durumda. 27 farklı son ve bunların yalnızca 3ü iyi son bildiğim kadarıyla.
    Kanımca en iyi sonla bitirdim. Vahşi av & ak ayaz yokedildi. Ciri sağ salim kurtuldu. Bir daha Ciri'yi göremeyeyiz sanırım mevcut durumda. Ona Zireael kılıcını verdim & witcher oldu kendi yoluna gitti. Triss i seçmiştim bu ilerleyişimde.
    Blood and wineda da hikayede kritik bir yere gelmek üzereyim. Burada da Triss in yolladığı not ile bir yerde mutajen olayına girdim. Bir makina içinde ek güçler sağlayan mutasyona uğradım. 5 büyük erdeme sahip olduğumu kanıtlayıp AeronDight denen harika kılıcı aldım. Dövüşte yendiğim yaşlı adam gitti, bir deniz kızı geldi kılıcı verdi. Onu da bir daha göremedim.
    Toplamda 300 saati aşan sürem mevcut.

Bir bürüngen olan Dudu'yu ortaya çıkarmak için bir tiyatro oyunu oynamıştık, madam Irina bu kadın yardımcı olmuştu. Bize bir tahta kılıç vermişti. Ona geri verince bir olaya girecektik galiba ama noldu ne bitti anlayamadım. Görev sonrası kılıcı geri vermemle ilgili bir yönerge çıkmadı ve öyle devam ettim. Üzerinden baya zaman geçti, şimdi nerededir yerini bile gidip bulamam. Oyun işleyişine ya da sonuna etkisi yok ama işte aklımda kaldı.

Oyundaki çok beğendiğim karakterlerden biri olan Priscilla. Bir saldırıya uğramış, zor kurtulmuştu (intikamını da almıştım) ama ses telleri vb ciddi hasar görmüştü. Onun sağlık durumu ne oldu, ne bitti falan hiçbirşey yazmıyor karakter kaydında. Sadece iyileşme sürecinde olduğu vb bilgisi var. Bir gün tekrar şarkı söyleyebilecek mi, tamamen iyileşti mi merak içerisindeyim.

Diğer husus ise Shani. Bu hatunu çok sevdim. Triss de Yennefer da özgün güzelliklere sahipti ama bu hatun bambaşka. Ne biri gibi yalanla bizi kullandı (sevdiği için yapsa da) ne diğeri gibi egoist, bizi köpek yerine koyuyor, laf sokuyor. Her güzelliği dengeli biçimde taşıyan ilginç biri. O da bizi seviyordu ama artık evinin kadını olmak istediğini, yuva kurmak istediğini açık açık belirtmişti bize bir görevde.
    Olgierd'ın ölen kardeşinin ruhu bizim bedenimzde felekten bir gece geçirmişti falan çok harika, sıradışı bir görevdi. Her güzel şey gibi Shani ile maceramız da çabuk bitti ama bir daha noldu ondan da haber yok. Tam gittiği yeri hatırlayamadım şimdi bir cepheye göreve çağırılmıştı. Sıhhiyeciydi galiba kendisi.

Özetle sanki bazı şeyler ucu açık ve yarım kalmış gibi bir sonuç çıkardım ben. Yeni witcher oyununda bunlara daha detaylı değinirler belki. Yapımcı da yanlış hatırlamıyorsam witcher serisi ölmedi vb diyordu. Sizin gözlem ve fikirlerinizi de almak isterim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kılıç Dandelion'ın kız arkadaşını etkilemek için haydut kılığına girdiğimiz görevde kullanılıyordu.Ufak bir görevdi.

Priscilla'nın durumunu ise oyunun sonlarında Dandelion laf arasında söylüyordu.İyileştiğini, ilerde tekrar şarkı söyleyebileceğinden bahsediyordu.

Shani ise oyundaki yan karakterlerden biri.Onunla bir geleceğe oyun izin vermiyor.Witcher 1'de ana karakterdi.Oyunun büyük bir bölümünde vardı.

Tekrar Witcher oyunu çıksa bile Geralt'ın hikayesi artık bitti.Tamamen başka bir hikaye anlatırlar muhtemelen.

Hocam teşekkür ederim açıklama için.
    Sırf Shani hatırına ilk oyundan başlamak lazım aslında.

Irina'yı dün tesadüfen buldum. Novigrad civarında bir ? kalmış, keşfedecektim bir anda kendimi piyes oynadığımız alanda buldum, bi garip hissettim nedense. Irina ile etkileşime giremedim. Demek ki konuşacak birşey kalmamış.

İşte ben böyleyim, ufak görevleri bile beğendim ve etkilendim. İlerleyişe etkisi olmayan ufak maceralar bile çok ince , detaylı düşünülmüş. Her oyuna girişimde ayrı bir keyif alıyorum. Ara sıra Zoltan ve Dandelion'un yanına gidiyorum. Tekrar başlama niyetim var ama sıfırdan mı NG+ mı yapsam daha karar veremedim. Blood and wine bitmek üzere.
  • Witcher serisi favori oyunumdur.3 oyunu da kaç kere bitirdim.Yapılabilecek herşeyi yapmışımdır.3.oyunda oynama sürem 430 saat.

Helâl olsun hocam oldukça iyi süre. 325 saat oldu an itibariyle bende. (neredeyse hiç gwent oynamadan, gwent görevleri de duruyor.)
    Eğer oyunun E3 2014 gameplay demosundaki özellikleri getiren mod projesi tamamlanıp yayınlanırsa değil 300 600 saat daha harcarım bu harika oyuna. Keşke o yılki oyun sürümüne ulaşmanın bir yolu olsa. Hud, minimap, animasyonlar ve combat sistemi çok daha iyiydi o demoda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.